Follow us

Διεθνή βραβεία "Who is Who": Αποκλειστική συνέντευξη της διάσημης παραγωγού ταινιών Sharlette Hambrick στο TheTOC

Τι είπε για την Ελλάδα και τα βραβεία "Who is Who" η Sharlette Hambrick στο TheTOC.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η βραδιά των διεθνών βραβείων "Who is who”,την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου. Εκλεκτή καλεσμένη στην τελετή απονομής ήταν η διάσημη παραγωγός ταινιών και διευθύντρια των Χρυσών Σφαιρών, Sharlette Hambrick, η οποία και παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη, αναφερόμενη στην καριέρα της, τη διοργάνωση των βραβείων "Who is who” αλλά και την χώρα μας.

Θα μπορούσατε να μοιραστείτε μια εμπειρία από την καριέρα σας ως δημοσιογράφος που είχε σημαντικό αντίκτυπο στην προσωπική και επαγγελματική σας εξέλιξη;

Η καριέρα μου ξεκίνησε ως δημοσιογράφος ειδήσεων στην Ουάσινγκτον. Μεταπήδησα στη ψυχαγωγική δημοσιογραφία όταν αντιλήφθηκα ότι και η εκπαίδευσή μου αλλά και οι κοινωνικές μου επιρροές ήταν πιο ταιριαστές σε αυτό το πεδίο. Αυτή μου η ενασχόληση και τα ταξίδια που προέκυψαν, μου προσέφεραν τις πιο βαθιές εμπειρίες.

Περνώντας στα κινηματογραφικά πλατό και ακολουθώντας μια νέα επαγγελματική πορεία, οι παγκόσμιες πρεμιέρες, τα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, τα blockbusters αλλά και οι μικρές ανεξάρτητες ταινίες με γέμιζαν πάντα περιέργεια και χαρά. Έτσι βρήκα την αποστολή μου. Είτε μέσα από προσωπικότητες και καθιερωμένα ταλέντα αλλά και μέσα από νέες φωνές, η αποστολή μου είναι να τις προβάλλω και να τις μεγεθύνω.

Από το ρόλο σας ως διευθύντρια των Χρυσών Σφαιρών, ποιες προκλήσεις αντιμετωπίσατε όσον αφορά την ισότιμη εκπροσώπηση όλων των δημιουργικών φωνών; Υπάρχουν τρόποι να προωθηθούν οι διαφορετικές κουλτούρες και η ενσωμάτωση στη βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας και πόσο σημαντικό είναι αυτό για την ανάπτυξη και την επιτυχία της βιομηχανίας;

Όταν μου είπαν ότι είχα επιλεγεί για να είμαι στο πρώτο ανεξάρτητο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξένου Τύπου του Hollywood που δημιούργησε το θεσμό των Χρυσών Σφαιρών, ένιωσα μεγάλη τιμή. Πρόκειται για έναν θεσμό 80 ετών που πάντα επιβράβευε τα διαφορετικά ταλέντα. Γνώριζα επίσης ότι θα είχα μπροστά μου τεράστιο όγκο δουλειάς. Οι Χρυσές Σφαίρες ήταν ένα γεγονός για το οποίο από το δημοσιογραφικό μου ρόλο, δημιουργούσα ρεπορτάζ επί δεκαετίες. Η κατεύθυνση προς την ποικιλομορφία και την ενσωμάτωση θα ήταν μια μεγάλη πρόκληση, καθώς αυτός ο επαναπροσδιορισμός δεν ολοκληρώνεται ποτέ, αποτελεί μια συνεχή διαδικασία. Ήθελα να προσφέρω ειλικρινή και διαφανή εμπειρία, όχι απλώς την αποδοχή ή μη της διαφορετικότητας, αλλά να την προσκαλέσω να γίνει μέρος. Υπάρχει τεράστια διαφορά και ήθελα να είμαι μέρος αυτής της προσέγγισης. Προσφέρθηκα εθελοντικά να επικεντρωθώ στην πρόσληψη ταλέντων της μαύρης κοινότητας όχι μόνο από την Αφρική αλλά από όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες. Αγαπώ ιδιαίτερα αυτή την πτυχή της συνεισφοράς μου.

Διεθνή βραβεία "Who is Who": Αποκλειστική συνέντευξη της διάσημης παραγωγού ταινιών Sharlette Hambrick στο TheTOC

Ως ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Y-Tulip Productions, τι σας παρακίνησε να δημιουργήσετε τη δική σας εταιρεία παραγωγής και ποιες προκλήσεις αντιμετωπίσατε ως γυναίκα επιχειρηματίας στον κλάδο;

Η Y-Tulip Productions πήρε το όνομά της από το αγαπημένο μου λουλούδι, την κίτρινη τουλίπα. Αντιπροσωπεύει την ελπίδα, τη χαρά, τη ζεστασιά και τον ήλιο – την ίδια την αγάπη μου για τον κινηματογράφο. Για εμένα ο κινηματογράφος αποτελεί ένα από τα πιο γαλήνια μέρη μου. Όταν δημιούργησα την εταιρεία πριν από 20 και πλέον χρόνια, συνειδητοποίησα πόσο λίγες έγχρωμες γυναίκες είχαν εταιρείες παραγωγής. Δημιούργησα τη Υ-Tulip επειδή δεν ήθελα να περιοριστώ σε μια πτυχή της δημιουργίας. Επιθυμούσα να δουλέψω σε ντοκιμαντέρ, μουσικά βίντεο, κινούμενα σχέδια, τηλεόραση, κινηματογράφο, ακόμη και εικονική πραγματικότητα. Είχα φίλους που με ενέπνευσαν, όπως η Kim Ogletree και η Nina Whittington-Cooper. Άνθρωποι όπως η Oprah, ο Eddie Murphy, ο Arsenio Hall.

Η μεγαλύτερη πρόκληση κατά τη διάρκεια αυτών των πρώτων ημερών στο Hollywood ως παραγωγός, ήταν ο χρόνος. Το Entertainment Tonight ήταν μια ενημερωτική εκπομπή ψυχαγωγίας που μεταδιδόταν σε περισσότερες από 70 χώρες. Οποιοδήποτε πρόσθετο project έπρεπε να ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο ή τα βράδια. Τώρα, κοιτάζοντας πίσω, θα ήθελα να είχα δει περισσότερη στήριξη και χρηματοδότηση ως προς τις γυναίκες στη βιομηχανία, καθώς οι περισσότερες γυναίκες δεν ήξεραν πώς ή πού να βρουν χρηματοδότηση. Εξακολουθεί και σήμερα να είναι δύσκολο αν δεν είσαι η Oprah, η Kerry, η Reese, η Shonda ή η Ava.

Πώς προσεγγίζετε το διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας; Υπάρχουν συγκεκριμένες τάσεις που θεωρείτε ιδιαίτερα θετικές ή αρνητικές;

Η προσέγγισή μου στο εξελισσόμενο τοπίο των μέσων ενημέρωσης είναι να εστιάζω πάντα στην ιστορία που θέλει να ειπωθεί. Η πλατφόρμα δεν έχει σημασία αν δεν ακολουθείτε την αλήθεια σας. Οι αλλαγές δεν με φοβίζουν. Θεωρήθηκα από τη βιομηχανία ως ένας παράγοντας που τάραζε τα νερά και πίεζε προς την αλλαγή του Hollywood. Πριν καν υπάρξει το streaming, ήθελα να δημιουργήσω χώρο για μικρότερες ανεξάρτητες ταινίες. Το streaming βοήθησε να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για να αναπτυχθούν. Πρέπει όλοι να αγκαλιάσουμε τον πλανήτη, όχι μόνο την πόλη, την κωμόπολη, την πολιτεία ή τη χώρα μας. Θα πρέπει να ψάξουμε βαθύτερα για να βρούμε την ενσυναίσθηση και καλοσύνη μας. Ας μοιραστούμε κάτι άλλο εκτός από φωτογραφίες του εαυτού μας. Ο απομονωτισμός, ο θυμός και ο ρατσισμός με ενοχλούν. Ο ανταγωνισμός χωρίς βάθος με ενοχλεί. Η εξουσία ή οι πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται αρνητικά είναι ενοχλητικά. Ας δώσουμε στον εαυτό μας ένα διάλειμμα από το τηλέφωνο.

Με την άνοδο των πλατφορμών streaming και την αυξανόμενη ζήτηση για πρωτότυπο περιεχόμενο, ποιες συμβουλές θα δίνατε με βάση την εμπειρία σας σε επίδοξους δημιουργούς περιεχομένου;

Αυτό που έχω μάθει κατά τη διάρκεια των 30 και πλέον ετών μου στη βιομηχανία του θεάματος είναι να μην δίνω ΠΟΤΕ συμβουλές. Θα δώσω υποστήριξη, θα ακούσω, θα μοιραστώ ειλικρινείς ιστορίες με λίγο συναίσθημα. Θα είμαι πάντα ο εαυτός μου. Θα αναγκάσω τον εαυτό μου να είναι περιγραφικός και να μη φοβάται να κάνει λάθη μαζί σας. Θα σας ενθαρρύνω να καλέσετε κάποιον στο τηλέφωνό σας και όχι να στείλετε μήνυμα. "Stream your life”!

Sharlette Hambrick

Θα μπορούσατε να μοιραστείτε μερικές από τις πρωτοβουλίες ή τα έργα στα οποία έχετε συμμετάσχει για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των γυναικών και κατά των φυλετικών διακρίσεων και πώς πιστεύετε ότι τα μέσα ενημέρωσης και η ψυχαγωγία μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο στην προώθηση της κοινωνικής αλλαγής;

Ας ξεκινήσουμε με τις γυναίκες! Όταν ξεκίνησα να ανέρχομαι στο Hollywood υπήρχαν γυναίκες σε κάθε θέση, όπως παραγωγοί, δημοσιογράφοι, ειδικοί μάρκετινγκ και μόδας, συντονιστές εκδηλώσεων και στελέχη στούντιο που με ώθησαν και με έσπρωξαν πέρα από τις προσδοκίες μου. Μου παρέδωσαν την ευθύνη και το θάρρος να χρησιμοποιήσω τη δύναμή μου για να αναδείξω τις φωνές των Maya Angelou, Amy Heckerling, Kathryn Bigelow, Kimberly Peirce, Gina- Prince- Bythewood, Ava Duverney, Julie Dash, Debbie Allen. Amma Asante, Allison Anders, Mira Nair, Jane Campion, Sofia Coppola, Euzhan Palcy, Kasi Lemmons, Lilly και Lana Wachowski, Zoe Cassavettes. Αυτός ο κατάλογος συνεχίζεται και συνεχίζεται.

Ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσετε τις φυλετικές διακρίσεις είναι να μην κάνετε διακρίσεις. Αν δείτε ή ακούσετε κάποιον άλλον να το κάνει, σταματήστε τους. Πείτε τους ότι σας κάνουν να νιώθετε άβολα. Μάθετε να αναγνωρίζετε την έλλειψη δικαιοσύνης.

Ήσασταν πρόσφατα στην Ελλάδα για τη βράβευσή σας στα διεθνή βραβεία Who is Who. Θα θέλαμε να ακούσουμε τα σχόλιά σας για την άνθηση των διεθνών παραγωγών στη χώρα και τη διεθνή εκπροσώπηση της χώρας σε διάφορα φεστιβάλ και εκδηλώσεις. Τι πιστεύετε ότι κάνει την Ελλάδα ξεχωριστή;

Η Ελλάδα έχει συμβάλει τα μέγιστα στο Χόλιγουντ, όχι μόνο με το τεράστιο ταλέντο της, αλλά και ως επιθυμητή τοποθεσία για παραγωγές. Πιο πρόσφατα ο Γιώργος Λάνθιμος ήταν το καμάρι της Βενετίας . Όλοι έγραφαν και πάλι γι' αυτόν. Η κατάκτηση του πολυπόθητου Χρυσού Λιονταριού για το " Poor Things" στο 80ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ήταν μια σημαντική του στιγμή. Αυτή η μυστικά γυρισμένη ταινία, με πρωταγωνίστρια την Emma Stone θα είναι η ταινία που θα κερδίσει φέτος. Αναμφίβολα θα βρίσκεται σε κάθε λίστα με τις καλύτερες ταινίες καθώς και θα συνεχίζει να συσσωρεύει βραβεία. Ο Λάνθιμος δεν είναι άγνωστος στα βραβεία. Έχει κερδίσει πολλά, συμπεριλαμβανομένης μιας υποψηφιότητας για Χρυσή Σφαίρα για την ταινία "The Favourite". " Το "Glass Onion” στο Netflix, το "Mamma Mia 3" είναι οι πιο πρόσφατες παραγωγές στην Ελλάδα. Η Ελλάδα μπορεί να ετοιμάζεται για μια ακόμη Χρυσή Εποχή, όπως αυτή που έζησε από το 1948-1977. Έλληνες σκηνοθέτες, ηθοποιοί, σεναριογράφοι και κινηματογραφιστές - ετοιμαστείτε. Πείτε τις ιστορίες σας.

Sharlette Hambrick, HRH Prince Nereides Antonio Giamundo de Bourbon, Άντζελα Γκερέκου
Sharlette Hambrick, HRH Prince Nereides Antonio Giamundo de Bourbon, Άντζελα Γκερέκου

Σχετικά με τα βραβεία:

Η Βίκυ Παπαγεωργοπούλου και ο Δημήτρης Γκόρης είναι το Who is Who των διεθνών παραγωγών. Συγκρότησαν μια εκδήλωση με εξαιρετικά περίπλοκα θέματα και τη μετέτρεψαν σε ένα λαμπερό συναρπαστικό γεγονός με εκλεκτούς καλεσμένους. Η εστίαση στην καινοτομία, την ισότητα, την ένταξη και τη φιλανθρωπία ήταν το τέλειο μιξ. Ένας από τους θεαματικούς συνεργάτες της εκδήλωσης το L'Epoque Greece & Paris ξεχώρισε με πρίγκιπα Neriedes de Bourbon, να φροντίζει για τους τιμώμενους σε μια κομψή χαλαρωτική βραδιά με θέα τη θάλασσα. Αυτή η εκδήλωση θα εξελιχθεί στο must attend event της χρονιάς. Είναι μεγάλη τιμή και ταπεινότητα για μένα που συμπεριλήφθηκα και που η επιτροπή είδε την αξία της ψυχαγωγίας, της ενδυνάμωσης των γυναικών και της φυλετικής ισότητας.

Τι πιστεύετε ότι κάνει την Ελλάδα ξεχωριστή;

Από πού να ξεκινήσω; Θα πρέπει να ξεκινήσω με τους ζεστούς και γνήσιους ανθρώπους που γνώρισα. Είναι ατρόμητοι με την καλοσύνη και τη γοητεία τους. Στη συνέχεια, θα πρέπει να πω την υπερηφάνεια για τον πλούσιο πολιτισμό. Η νόστιμη κουζίνα. Η αντίθεση της αρχαίας ιστορίας σε συνδυασμό με τις σύγχρονες πτυχές σε όλη την Αθήνα ήταν αξιοσημείωτη. Η άποψή μου για την εμβληματική Ακρόπολη δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. Χιλιάδες χρόνια φωτός και ζωής.

Φωτό: Papadakis press

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ 24 Νοε 2023 | 21:14

Βραβείο απονεμήθηκε στην ΕΛΑΣ για την έξαρθρωση σπείρας που έκλεβε οχήματα

Πρόκειται για την επιχείρηση με την κωδική ονομασία "Operation White Tower", στο πλαίσιο της οποίας τον Μάιο του 2022 εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές οχημάτων στην Αττική.

24 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ, 16 ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΜΟΥ 17 Νοε 2023 | 12:36

Γιατί η Μπριζίτ περίμενε... 10 χρόνια για να παντρευτεί τον Μακρόν: "Σκεφτόμουν ότι θα ερωτευτεί μία της ηλικίας του"

Οι εξομολογήσεις της πρώτης κυρίας της Γαλλίας για τον έρωτά της με τον Εμανουέλ Μακρόν, τη ρουτίνα τους και γιατί χρειάστηκε να περάσει μια δεκαετία μέχρι τον γάμο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 12 Νοε 2023 | 09:03

Η Φωτεινή Παντζιά στο TheTOC: Ωραίο που ο Κασσελάκης μίλησε για τον σύντροφό του - Ανοιχτός και ικανός άνθρωπος ο Μητσοτάκης

Η Φωτεινή Παντζιά, που έχει σφραγίσει με την ταυτότητά της την ποιοτική εστίαση στην Αθήνα, μιλά για τη ζωή, την οικογένειά της και το "Agora N" που ξεκινάει μαζί με τον Σταύρο Θεοδωράκη στο ΚΠΙΣΝ

ΛΟΓΩ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ 07 Νοε 2023 | 12:02

Υποψήφιος για διεθνές βραβείο από τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης

Ο ρεπόρτερ Θανάσης Κουκάκης είναι υποψήφιος για διεθνές βραβείο από τους RSF.

ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ 28 Νοε 2023 | 16:49

Νία Βαρντάλος: Αγαπητό Βρετανικό Μουσείο, θα εκτιμούσαμε τα κλεμμένα Γλυπτά μας πίσω στον Παρθενώνα, όπου ανήκουν

Θα εκτιμούσαμε τα κλεμμένα μας να επιστρέψουν σχολιάζει σε δημόσιο μήνυμά της προς το Βρετανικό Μουσείο η Νία Βαρδάλος

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ 28 Νοε 2023 | 10:04

Κρίστοφερ Κινγκ: Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να εκπλαγούμε από όσα μαθαίνουμε για την προέλευση της μουσικής

Ο Κρίστοφερ Κινγκ, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ και από το 2019 κατοικεί μόνιμα στην Κόνιτσα των Ιωαννίνων, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.

ΣΤΗΝ ΕΡΤ 27 Νοε 2023 | 18:28

Χίσλοπ για Γλυπτά Παρθενώνα: "Θα γίνει η επανένωση - Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός"

"Όταν επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα θα γιορτάσουν και οι Άγγλοι" είπε η διάσημη συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 27 Νοε 2023 | 12:43

Μέγαρο Μουσικής: Ερχεται η Εθνική Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ουγγαρίας με γυναίκα μαέστρο και σπουδαίο πιανίστα

Η διάσημη ορχήστρα γιορτάζει τα 100 χρόνια της συμπράττοντας με μια κορυφαία αρχιμουσικό και έναν ιδιοφυή πιανίστα-φαινόμενο

27 Νοε 2023 | 10:48

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η πρεμιέρα του Robert Wilson - Ποιοι έδωσαν το "παρών" [εικόνες]

Σηκώθηκε η αυλαία για τις "Τρείς ψηλές γυναίκες" και πρωταγωνίστριες τις Ρένη Πιττακή, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Λουκία Μιχαλοπούλου.

ΣΕ ΠΟΙΟ ΕΡΓΟ 23 Νοε 2023 | 18:19

Λάκης Λαζόπουλος: Επιστροφή στο θέατρο με παράσταση έκπληξη - Μαζί του ο κωμικός Διονύσης Ατζαράκης

Ο Λάκης Λαζόπουλος επιστρέφει στο θέατρο με την παράσταση "Όταν πέθανα" στο θέατρο Βέμπο, από τις 22 Δεκεμβρίου - Μαζί του η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου σε ρόλο έκπληξη αλλά και ο stand up comedian Διονύσης Ατζαράκης

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ 23 Νοε 2023 | 17:10

Οι ταινίες της εβδομάδας: Στις αίθουσες ο πολυδιαφημισμένος Ναπολέων του Ρίντλεϊ Σκοτ

Η ταινία της Disney "Ευχή" έχει το κοινό της -Ξεχωρίζει το "Με τα Μάτια της Ντάλβα", δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος "Ο Δρόμος της Εξιλέωσης".

22 Νοε 2023 | 14:46

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 7 Δεκεμβρίου η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων παίζει Ραχμάνινοφ - Σολίστ Βασίλης Βαρβαρέσος

Η Ορχήστρα Νέων in Residence του Μεγάρου παρουσιάζει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στον Sergey Rachmaninov.

22 Νοε 2023 | 14:46

Το Ίδρυμα Ωνάση εγκαινιάζει στην Αθήνα ένα μόνιμο "σπίτι" για το Αρχείο Καβάφη

Από το "Αγαπώ τόσῳ πολύ τας Αθήνας", που έγραφε σε μια επιστολή του το 1903 ο Κ. Π. Καβάφης, σε ένα κτίριο στην καρδιά της πόλης αφιερωμένο στο έργο του το 2023.