Follow us

Dome Event: 30 οργανώσεις για πρόσφυγες, 5 δράσεις σε 5 σημεία τη Αθήνας

Ανταλλαγή απόψεων, παράσταση, ντοκιμαντέρ, θεατρικό masterclass. Το κλείσιμο των δράσεων γίνεται με μια γιορτή με συλλογική κουζίνα και μουσικές του κόσμου.

Dome Event: 30 οργανώσεις για πρόσφυγες, 5 δράσεις σε 5 σημεία τη Αθήνας

2014, προσφυγικός καταυλισμός Σατίλα, Βηρυτός. Ο Μαχμούντ, 13 ετών, Κούρδος πρόσφυγας από το Κομπανί της Συρίας, παρακολουθεί ένα εργαστήριο φωτογραφίας για τους εφήβους που μένουν στον καταυλισμό, το οποίο οργανώνει μία μη κυβερνητική οργάνωση. Ο δάσκαλος του, ο Τόνι, επίσης πρόσφυγας από τη Συρία, συνειδητοποιεί την αγάπη και την κλίση που εχει ο νεαρός για τη φωτογραφία. Ένα χρόνο μετά, του κάνει δώρο μια επαγγελματική κάμερα.

Αυτό είναι ένα από τα αμέτρητα ίχνη που αφήνουν πίσω τους άνθρωποι όπως ο Τόνι, που συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες, ομάδες ή οργανώσεις, παρεμβαίνουν και αλλάζουν τις ζωές ανθρώπων, ειδικά σε συνθήκες που δημιουργούν ραγδαίες αλλαγές όπως η προσφυγική κρίση.

Dome Event: 30 οργανώσεις για πρόσφυγες, 5 δράσεις σε 5 σημεία τη Αθήνας

26 - 28 Φεβρουαρίου 2016. Τριάντα επιλεγμένες οργανώσεις, ανάμεσά τους και η Basmeh & Zeitooneh, μέλος της οποίας είναι ο Τόνι, παρουσιάζονται στα πλαίσια του Dome event μαζί με μαρτυρίες και ντοκουμέντα από τα ίχνη που αφήνουν. Ο λόγος για μία διεθνής διοργάνωση της plays2place productions που σκοπό έχει να προβάλει και να αναδείξει ανθρώπους, ιστορίες και πρωτοβουλίες από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, πραγματοποιείται για πρώτη φορά και θα αρουσιάσει πέντε διαφορετικές δράσεις σε πέντε διαφορετικούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας με θεματική το προσφυγικό ζήτημα. Δράσεις που έχουν να κάνουν με συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων, παράσταση - εγκατάσταση / ντοκιμαντέρ, θεατρικό masterclass, ενώ το κλείσιμο των δράσεων γίνεται με μια γιορτή με συλλογική κουζίνα και μουσικές από κάθε μεριά του κόσμου.

Οι δράσεις

Dome Forum

1ο Διεθνές Forum Αλληλεγγύης για το προσφυγικό ζήτημα
«Solidarity with/by the Refugees»
Παρασκευή 26 & Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016
Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16
Οι εγγραφές ξεκινούν στις 10.00

Στο πλαίσιο του Dome Event, η plays2place productions συνεργάζεται με το Goethe Institut Athen και το Cultural Innovators Network και παρουσιάζει το DOME Forum, το 1ο Διεθνές Forum Αλληλεγγύης για το προσφυγικό ζήτημα.

Στο DOME Forum, 30 επιλεγμένες οργανώσεις και άτυπα δίκτυα πολιτών από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή με ενεργή δράση στο προσφυγικό ζήτημα, θα παραβρεθούν για δύο ημέρες στο Goethe Institut Athen, για να διασυνδεθούν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και να ενημερώσουν το κοινό για τις δραστηριότητές τους.

DOME Experience

«Traces»
Μια παράσταση – εγκατάσταση ντοκιμαντέρ
Σάββατο 27 Φεβρουαρίου – Κυριακή 6 Μαρτίου 2016
Ξενοδοχείο Μπάγκειον, Πλατεία Ομονοίας
Ώρες λειτουργίας: 19.00 – 23.00

Στο πλαίσιο του Dome Event, η plays2place productions σε συνεργασία με την Μπιενάλε της Αθήνας 2015-2017 OMONOIA και σε συμπαραγωγή με τον Πολιτιστικό Χώρο Συνεργείο, παρουσιάζουν το DOME Experience σε δραματουργία και σκηνοθεσία Μάρθας Μπουζιούρη και Γιολάντας Μαρκοπούλου.

Τι σημαίνει προσφυγική κρίση; Πώς κατανοούμε αυτό που βιώνουμε ως άνθρωποι, ως ανθρωπότητα, και πώς θα εγγραφεί στη συλλογική μας μνήμη σε 5, 10, 100 χρόνια από τώρα;

Μέσα από μία υβριδική μείξη από εικόνες, ήχους, ιστορίες, μαρτυρίες, ντοκουμέντα, αληθινούς ανθρώπους, η οποία ακολουθεί τα πραγματικά σημεία της προσφυγικής διαδρομής (χώρες προέλευσης, χώρες διέλευσης, χώρες προορισμού, και όλα τα σύνορα ανάμεσά τους), δημιουργείται μία μοναδική εμπειρία που συνδυάζει την ελεύθερη περιήγηση σε ένα ξεχωριστό μουσείο, την αμεσότητα μιας θεατρικής παράστασης και τη δύναμη ενός ντοκιμαντέρ.

Η περιήγηση αυτή αποτελεί μια απόπειρα συλλογικής καταγραφής της σύγχρονης προσφυγικής εμπειρίας μέσα από τη σκοπιά των ανθρώπων που κατοικούν, στιγμιαία, προσωρινά ή μόνιμα, και από διαφορετική θέση, διαφορετικά σημεία του προσφυγικού ταξιδιού.

Η εμπειρία αυτή παίρνει ζωή στο χώρο ενός πρώην ξενοδοχείου, ο οποίος αποτελεί τον τόπο εκείνο που αιχμαλωτίζει και συσσωρεύει στο εσωτερικό του την αύρα και τις ιστορίες των ενοίκων του, παρόντων και παρελθόντων. Σε ένα τέτοιο συμβολικό χώρο, μέσα στα άδεια κελύφη-δωμάτιά του, ζωντανεύουν τόποι και σημεία της προσφυγικής διαδρομής.

Μέσα εκεί, εκτός από εκθέματα-ντοκουμέντα όπως προσωπικά αντικείμενα, φωτογραφίες, μαρτυρίες, ιστορικά έγγραφα, συναντάμε κι ανθρώπους στον πραγματικό τους ρόλο, συλλαμβάνοντας και αποτυπώνοντας μια ιστορική στιγμή, μια ιστορική μετάβαση, τη στιγμή που συντελείται, ενόσω ακόμα συμβαίνει.


DOME Discussion

«A Home To Share»
Μια ανοιχτή συζήτηση για την εμπειρία της συγκατοίκησης με πρόσφυγες
Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016
Πειραματική Σκηνή -1, Εθνικό Θέατρο, Πανεπιστημίου 48
Ώρα έναρξης: 17.30

Στο πλαίσιο του DOME Event, η plays2place productions σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο, Πειραματική Σκηνή -1, παρουσιάζει το DOME Discussion.

Το DOME Discussion, προσκαλεί το κοινό της Αθήνας στην ανοιχτή συζήτηση «A Home To Share» για την εμπειρία της συγκατοίκησης με πρόσφυγες μέσα από την πρωτοβουλία Refugees Welcome. Οι Refugees Welcome ξεκίνησαν από τη Γερμανία και έχουν πλέον επεκταθεί σε πολλές ακόμα χώρες της Ευρώπης (όπως Ελλάδα, Αυστρία, Ισπανία, Σουηδία, Πολωνία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ολλανδία κ.α.). Η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζει την ιδέα φιλοξενίας προσφύγων σε σπίτια οικογενειών, νέων ή φοιτητών με τη μορφή συγκατοίκησης, αντί της στέγασής τους σε κέντρα υποδοχής.

Μια τέτοια μεικτή οικογένεια, που αποτελείται από ένα ζευγάρι Ισπανών και τον συγκάτοικό τους πρόσφυγα από τη Συρία, επισκέπτεται την Αθήνα για να μοιραστεί την εμπειρία της με το ελληνικό κοινό και να συζητήσει μαζί του, δίνοντας ένα ζωντανό παράδειγμα του τι σημαίνει φιλοξενία και συνύπαρξη, και διαλύοντας στερεότυπα και προκαταλήψεις.

DOME Masterclass

«A Stage in the Jungle»
Ένα masterclass για τη λειτουργία του θεάτρου σε ένα προσφυγικό καταυλισμό
Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016
Πολιτιστικός Χώρος Συνεργείο, Λεωνίδου 15
Ώρα έναρξης: 12.00

Στο πλαίσιο του DOME Event και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Χώρο Συνεργείο παρουσιάζεται το DOME Masterclass.

Για το DOME Masterclass, επισκέπτεται την Αθήνα η πρωτοβουλία Good Chance Calais με σκοπό να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό τη χρήση και εφαρμογή θεατρικών μεθόδων στο χώρο ενός προσφυγικού καταυλισμού.

Το Good Chance Calais είναι ένα προσωρινό θέατρο στον καταυλισμό του Καλαί στη Γαλλία (κοντά στα σύνορα με την Μεγάλη Βρετανία), όπου προσφέρει εργαστήρια και εκδηλώσεις στους πρόσφυγες και δημιουργεί μαζί τους παραστάσεις. Υποδέχεται καλλιτέχνες και θιάσους από όλο τον κόσμο είτε για να δώσουν παραστάσεις είτε για να παραμείνουν και να εργαστούν στον καταυλισμό για μικρό χρονικό διάστημα. Είναι πάντα ανοιχτό σε ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν μαζί τους και να ενθαρρύνουν τους πρόσφυγες να μοιραστούν την ιστορία τους μέσα από το θέατρο και τις τέχνες.

DOME Feast

«Sounds and Flavors»
Η γιορτή λήξης του Dome Event
Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Αίθουσα Νέοι Φούρνοι, Πειραιώς 100
Ώρα έναρξης: 14.30

Στο πλαίσιο του DOME Event, η plays2place productions σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και την Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος», παρουσιάζει το DOME Feast και προσκαλεί τους πρόσφυγες από το κέντρο φιλοξενίας του Ελαιώνα, μαζί με τις μεταναστευτικές κοινότητες της Αθήνας, τoυς διεθνείς προσκεκλημένους και το κοινό, σε μια γιορτή με συλλογική κουζίνα και μουσικές από κάθε μεριά του κόσμου. Άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων και με διαφορετικές πολιτισμικές προσλαμβάνουσες, θα βρεθούν μαζί, θα μαγειρέψουν, θα χορέψουν, θα γιορτάσουν το κλείσιμο του Dome Event, και θα ορίσουν την επόμενη συνάντηση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ένα εστιατόριο για εκδρομή-αστραπή στα Κιούρκα: Με ιστορία και νόστιμη κουζίνα

Μια ιδέα για εκδρομή-αστραπή, σε ένα μοντέρνο χάνι με προσεγμένη κουζίνα.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 29 Δεκ 2025 | 11:12

Γεωργιάδης κατά πάντων: "Αδιάφορα αριστεροκρατούμενα σχήματα το δικαστήριο της Χάγης" - Στήριξη από Πλεύρη

"Δεν είναι θέση της κυβέρνησης" η άποψή μου για το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, δήλωσε ο υπουργός Υγείας

ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 29 Δεκ 2025 | 08:54

Σάμος: Νεκρός εντοπίστηκε ένας από τους τέσσερεις αγνοουμένους μετανάστες

Οι έρευνες στη θάλασσα για τον εντοπισμό των 4 ανθρώπων ξεκίνησαν μετά τον εντοπισμό 26 μεταναστών στη χερσαία περιοχή Πεταλίδες της Σάμου

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ 27 Δεκ 2025 | 14:55

Νέα επιχείρηση διάσωσης 178 μεταναστών ανοιχτά της Κρήτης - Όλοι καλά στην υγεία τους

47 άνθρωποι επέβαιναν σε βάρκα και διασώθηκαν νότια του Ηρακλείου και άλλοι 131 διασώθηκαν στα νότια της Γαύδου

ΚΡΗΤΗ 19 Δεκ 2025 | 09:12

Διάσωση 577 μεταναστών ανοιχτά της Γαύδου - Μεταφορά σε Παλαιόχωρα και Αγία Γαλήνη

Τα ξημερώματα διασώθηκαν 545 μετανάστες που επέβαιναν σε πλοιάριο - Νωρίτερα διασώθηκαν 32 μετανάστες που επέβαιναν σε λέμβο

ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ 13 Νοε 2025 | 20:44

Απρόσμενη επίθεση Μερτς σε Ζελένσκι: "Οι Ουκρανοί να κάτσουν στη χώρα τους να πολεμήσουν - Δεν δεχόμαστε άλλους"

"Τους χρειάζονται εκεί", δήλωσε ο Μερτς, σύμφωνα με το Politico - Η Γερμανία έχει υποδεχθεί περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια πρόσφυγες από το 2022

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ 12 Νοε 2025 | 22:22

Εξέγερση στη δομή στο Κλειδί Σερρών: Γιατί ξεσηκώθηκαν οι μετανάστες - Οι καταγγελίες για τις άθλιες συνθήκες

Σοβαρές καταγγελίες για το πώς ζουν οι μετανάστες στη δομή των Σερρών - "Δεν μας έχουν δώσει σαπούνι, ούτε ρούχα" - Λιποθυμίες λόγω ανεπαρκούς σίτισης - "Τρώμε μόνο μία φορά την ημέρα"

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΡΥΠΗΤΗ 07 Νοε 2025 | 13:02

Λέμβος με 25 μετανάστες στη Γαύδο – Γεμίζει πάλι ο χώρος προσωρινής φιλοξενίας στην Αγυιά

Μία ακόμα λέμβος με μετανάστες εντοπίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, μόλις ένα ναυτικό μίλι από τη Γαύδο.

ΑΠΟΛΥΤΟΣ Ο ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ 04 Νοε 2025 | 23:05

Σκληρή στάση Μερτς: Οι Σύροι δεν έχουν πλέον λόγο να λαμβάνουν άσυλο στη Γερμανία

Ο Φρίντριχ Μερτς αναμένει ότι πολλοί από το 1 εκατομμύριο και πλέον Σύρους που ζουν στη Γερμανία να επιστρέψουν οικειοθελώς

ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 03 Νοε 2025 | 16:53

Σύλληψη "Abu George": Η "βιτρίνα" με γυναίκες και VIP πάρτι σε γιοτ - Στα αμπάρια… Σύροι μετανάστες

Ο "Abu George", αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών από το 2020 όταν και ήρθε στη χώρα μας κινώντας τα νήματα του κυκλώματος δουλεμπόρων που διεύθυνε

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ 30 Οκτ 2025 | 08:04

Νέα επιχείρηση διάσωσης μεταναστών ανοιχτά της Γαύδου - Μεταφέρθηκαν στην Παλαιοχώρα

Μία νέα επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών ολοκληρώθηκε με επιτυχία τα ξημερώματα ανοιχτά της Γαύδου.

ΤΟ ΠΡΩΙ 23 Οκτ 2025 | 07:41

Εντοπισμός και διάσωση 63 αλλοδαπών νοτιοδυτικά της Ζακύνθου

Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης 63 αλλοδαπών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Ζακύνθου υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ.

ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ 20 Οκτ 2025 | 18:01

"Αποχωρήστε οικειοθελώς για να μην καταδικαστείτε": Το υπουργικό έντυπο που θα διανέμεται στους μετανάστες

Σε αυτούς που προσέρχονται στην υπηρεσία Ασύλου προκειμένου να υποβάλουν αίτηση διεθνούς προστασίας, θα διανέμεται, πέραν του λοιπού ενημερωτικού υλικού όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, το εν λόγω έντυπο

20 Οκτ 2025 | 08:17

Κρήτη: Διπλή επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στους Καλούς Λιμένες – Μεταφέρθηκαν στο Ρέθυμνο

Δύο νέες επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών ολοκληρώθηκαν με επιτυχία κατά τη διάρκεια της νύχτας νοτίως της Κρήτης.

ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΠΡΟΣΕΚΡΟΥΣΕ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ 17 Οκτ 2025 | 10:27

Τραγωδία με μετανάστες στη Χίο: Δύο γυναίκες νεκρές - Ενας άνδρας στη ΜΕΘ

Στη διάρκεια της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης απεγκλωβίστηκαν από δύσβατη, βραχώδη περιοχή πέντε άτομα.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ 17 Οκτ 2025 | 07:46

Χίος: Εντοπισμός 29 μεταναστών μετά από πρόσκρουση λέμβου - Χωρίς τις αισθήσεις τους δύο άτομα

Είκοσι τέσσερις αλλοδαποί εντοπίστηκαν στον Παντουκιό Χίου, ενώ ακόμη πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων δύο χωρίς τις αισθήσεις τους, απεγκλωβίστηκαν από δύσβατη, βραχώδη περιοχή, ύστερα από επιχείρηση διάσωσης.

ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ 14 Οκτ 2025 | 07:55

Ρόδος: Το Λιμενικό διέσωσε 19 μετανάστες και ανέσυρε δύο σορούς - Ανήλικος ο ένας νεκρός

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αναμένεται να υποβληθούν στις προβλεπόμενες διαδικασίες ταυτοποίησης και καταγραφής.

ΚΡΗΤΗ 17 Σεπ 2025 | 08:54

Χανιά: Ασφυκτική η κατάσταση στην Αγυιά - Ένταση και συμπλοκές στον χώρο φιλοξενίας μεταναστών

Οι μετανάστες που παραμένουν στον ασφυκτικά γεμάτο χώρο, ξεσηκώθηκαν και συνεπλάκησαν μεταξύ τους.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 16 Σεπ 2025 | 12:53

Γαύδος: Νέα εκδοχή για το βίντεο με τους μετανάστες - "Τους βοηθήσαμε να φτάσουν στο λιμάνι, δεν τους διώξαμε"

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το βίντεο στο TikTok που δείχνει λουόμενους να σπρώχνουν βάρκα με μετανάστες πίσω στη θάλασσα, προσπαθώντας να την απομακρύνουν από την ξηρά.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ 16 Σεπ 2025 | 10:48

Γαύδος: Λουόμενοι σπρώχνουν με τα χέρια τους βάρκα με μετανάστες που φτάνει στην παραλία [βίντεο]

Δεν έχουν τέλος οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη καθώς τα προηγούμενα 24ωρα καταγράφηκε νέο κύμα αφίξεων παράνομων μεταναστών με βάρκες από τη Λιβύη.

16 Σεπ 2025 | 09:07

"Καζάνι που βράζει" η Κρήτη: Νέες αφίξεις μεταναστών μέσα σε λίγες ώρες - Ασφυκτικό και επικίνδυνο το περιβάλλον που ζουν

Συνεχείς είναι οι αφίξεις μεταναστών στην Κρήτη, με δύο νέες επιχειρήσεις να πραγματοποιούνται χθες μέσα σε λίγες ώρες στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου.

ΑΥΞΗΣΗ ΡΟΩΝ 15 Σεπ 2025 | 09:44

Ασφυξία στην Κρήτη λόγω μεταναστευτικού: Πάνω από 1.000 άτομα στην Αγυιά - Ζουν με δύο ντους και μία τουαλέτα

Οι μετανάστες στην Αγυιά της Κρήτης μένουν σε άθλιες συνθήκες καθώς υπάρχουν μόλις δύο ντους και μία τουαλέτα.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ 29 Αυγ 2025 | 12:24

Βανδάλισαν το γραφείο της υφυπουργού Σέβη Βολουδάκη- Δεν πτοούμαι, δεν με φιμώνουν

Οι δράστες έγραψαν συνθήματα στην είσοδο του γραφείου της

ΠΕΡΙΠΟΥ 2,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 14 Αυγ 2025 | 20:34

Τουρκία: Πάνω από 410.000 Σύροι έχουν επαναπατριστεί μετά την πτώση του Άσαντ

Σχεδόν 140.000 επαναπατρισμοί έχουν καταγραφεί από τα μέσα Ιουνίου.

ΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ 18 Ιουλ 2025 | 09:41

Αστυνομικός έπαιρνε "φακελάκι" μέχρι 1.500 ευρώ για να εξυπηρετήσει πρόσφυγες στις άδειες παραμονής

Εισέπραττε "γρηγορόσημο" για να εξυπηρετήσει κατά προτεραιότητα πρόσφυγες στη διαδικασία έκδοσης αδειών διαμονής ενιαίου τύπου ή/και ταξιδιωτικών εγγράφων.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 14 Ιουλ 2025 | 12:36

Ζαχαριάδης σε Πλεύρη: Η Σύμβαση της Γενεύης ήταν για το προσφυγικό του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όχι για τη Σοβιετική Ένωση

"Είναι σαφές πως το Δίκαιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν θα ήταν και το αγαπημένο μάθημα του κ. Πλεύρη" αναφέρει ο Κώστας Ζαχαριάδης

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ 10 Ιουλ 2025 | 22:15

ΟΗΕ: Η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες "αναγνωρίζει την πίεση που προκαλούν οι πρόσφατες αφίξεις στην Κρήτη"

"Η Ύπατη Αρμοστεία θα συνεχίσει να προωθεί την ανάγκη για ισχυρή ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και επιμερισμό ευθυνών προς υποστήριξη των χωρών πρώτης γραμμής όπως η Ελλάδα", αναφέρει

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΝΙΩΝ 26 Ιουν 2025 | 10:31

Ρέθυμνο: "Δεν θα αφήσουμε το μίσος να γίνει συνήθεια" - Αποδοκιμάζουν τους ακροδεξιούς που πετούσαν φωτοβολίδες σε μετανάστες

Ένταση προκλήθηκε στο Ρέθυμνο, όταν ομάδες ακροδεξιών που αυτοπροσδιορίζονται ως "κάτοικοι της περιοχής" επιτέθηκαν σε μετανάστες που βρίσκονται στο γήπεδο της πόλης.

AEGEAN BOAT REPORT 16 Ιουν 2025 | 13:05

Καταγγελία ΜΚΟ: Η τουρκική ακτοφυλακή έσωσε προσφυγόπουλα που ξεγύμνωσε το ελληνικό λιμενικό

Σε μια καταγγελία για απάνθρωπη συμπεριφορά σε βάρος ανήλικων προσφύγων, από το Λιμενικό Σώμα στη Λέσβο, προχώρησε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση, Aegean Boat Report.

ΤΟ ΠΙΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΕΝΙΟ ΠΑΓΩΤΟ 09 Ιουν 2025 | 08:00

Η νέα γλυκιά αποστολή του Ben & Jerry’s στηρίζει τους πρόσφυγες

Δεκατρείς πρόσφυγες επιχειρηματίες, εμπνεόμενοι από τις γεύσεις και τα αρώματα που τους συνόδευσαν στις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους, συνδημιούργησαν το παγωτό που θα μας συντροφεύσει φέτος το καλοκαίρι: τo Sweet Mango Memories

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ 08 Μαϊ 2025 | 21:40

Γερμανία: Εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το μεταναστευτικό θα κηρύξει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τη Welt

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, η κυβέρνηση θέλει να ενεργοποιήσει το άρθρο 72 της Συνθήκης για τη λειτουργία της ΕΕ, αναστέλλοντας τον Κανονισμό του Δουβλίνου, με στόχο την επιβολή μόνιμων αυστηρών ελέγχων στα σύνορα και την επί τόπου απόρριψη αιτούντων άσυλο

ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ 07 Μαϊ 2025 | 14:59

"Ναι" από το ΣτΕ στη μεταφορά του καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι

Το ΣτΕ έκρινε ότι μπορεί να κατασκευαστεί καζίνο σε αστική περιοχή και η μεταστέγαση του καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι έγινε για λόγους δημοσίου συμφέροντος

ΕΦΤΑΣΑΝ ΜΕ 3 ΛΕΜΒΟΥΣ 06 Μαϊ 2025 | 13:41

Γαύδος: Το Λιμενικό διέσωσε 158 πρόσφυγες και μετανάστες νότια της Γαύδου

Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης συνολικά 158 αλλοδαπών πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου.

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ» 24 Απρ 2025 | 14:50

Politico: H Frontex ζητά τιμωρία της Ελλάδας για pushbacks μεταναστών

"Απογοητευμένη" εμφανίζεται η Frontex από τα συστηματικά pushbacks της Ελλάδας, σύμφωνα με το Politico.

DW 16 Απρ 2025 | 23:04

Απόφαση-σταθμός στη Γερμανία: "Ναι" σε επιστροφές προσφύγων στην Ελλάδα

Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Γερμανίας δεν βλέπει νομικό κώλυμα για την επιστροφή στην Ελλάδα προσφύγων, η αίτηση ασύλου των οποίων απορρίπτεται στη Γερμανία.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 14 Απρ 2025 | 13:48

Ναυάγιο με μετανάστες στην Ικαρία – Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού για τυχόν αγνοούμενους

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Κυριακής, δύο άτομα έφτασαν στο Μονοκάμπι ισχυριζόμενοι ότι η βάρκα στην οποία επέβαιναν μαζί με άλλους, άγνωστο ακόμα πόσους, έβαλε νερά και βρέθηκαν στη θάλασσα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ 03 Απρ 2025 | 13:05

Ναυάγιο στη Λέσβο: Επτά οι νεκροί μετανάστες – Ανάμεσά τους δύο παιδιά

Τους επτά έχουν φτάσει οι νεκροί από το ναυάγιο με μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή Σκάλα Συκαμιάς Βόρεια της Λέσβου. Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό ενός αγνοουμένου.

ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ 03 Απρ 2025 | 07:49

Ναυάγιο με 4 νεκρούς μετανάστες στη Λέσβο - Σε εξέλιξη έρευνα για αγνοούμενους

Στο σημείο βρίσκονται τρία σκάφη του Λιμενικού, ένα παραπλέον πλοίο για τυχόν συνδρομή, ενώ απογειώθηκε και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 22 Μαρ 2025 | 22:44

Ναυάγιο στο Φαρμακονήσι: Ένας νεκρός μετανάστης – Δύο παιδιά σε κρίσιμη κατάσταση

Ένας μετανάστης έχασε τη ζωή του και δύο παιδιά είναι σε κρίσιμη κατάσταση σε ναυάγιο στο Φαρμακονήσι.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ 28 Ιαν 2025 | 11:09

Ν. Παναγιωτόπουλος για Τέμπη: Κανείς δεν θα ήθελε τη συγκάλυψη, ούτε η κυβέρνηση

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου έκανε λόγο για τεράστιο μέγεθος των διαμαρτυριών για τα Τέμπη.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 22 Ιαν 2025 | 07:34

Εντοπίστηκαν 46 μετανάστες νότια της Γαύδου

Σαράντα έξι μετανάστες και πρόσφυγες εντοπίστηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης, 42 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου.

ΒΑΥΑΡΙΑ 18 Ιαν 2025 | 17:09

Αντιδράσεις για την ακροδεξιά του AfD Κατρίν Έμπνερ-Στάινερ: "Να φύγουν οι Ουκρανοί, έχει εκτάσεις η χώρα τους"

Η Γερμανίδα πολιτικός σημείωσε ότι θα πρέπει να χτιστούν φράχτες στα σύνορα της χώρας της ενώ τάχθηκε και υπέρ του κλεισίματος τζαμιών.

ΟΔΥΝΗ 17 Ιαν 2026 | 12:42

Συγκίνηση στην κηδεία του Γιάννη Ξυλούρη: Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στον σπουδαίο "Ψαρογιάννη"

Η ταφή του θα γίνει στα αγαπημένα του Ανώγεια, στον τόπο που τον γέννησε και τον σφράγισε μουσικά

Η ΚΗΔΕΙΑ 17 Ιαν 2026 | 12:26

Μέλπω Ζαροκώστα: Στο Πρώτο Νεκροταφείο την Τρίτη ο τελευταίος αποχαιρετισμός - Η έκκληση της οικογένειας της

Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στην ηθοποιό θα δοθεί την Τρίτη 20 Ιανουαρίου στο Πρώτο Κοιμητήριο Αθηνών

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ 17 Ιαν 2026 | 10:19

Θησείο: H γοητευτική γειτονιά με τη μακρά ιστορία, τους θρύλους και τα ευτράπελα

Σε όλο το διάστημα του μεσοπολέμου, το Θησείο είναι γειτονιά πολύβουη και πολύχρωμη

Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΕ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΣΙΝΕΜΑ 16 Ιαν 2026 | 20:30

Μέλπω Ζαρόκωστα: Ο γάμος στα 19 της, οι δύο σύζυγοι και οι συνεχόμενες μάχες με τον καρκίνο

Η Μέλπω Ζαρόκωστα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και βρισκόταν σε ευάλωτη κατάσταση στο Γηροκομείο Αθηνών, όπου άφησε την τελευταία της πνοή

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 16 Ιαν 2026 | 15:35

Μενδώνη για Μέλπω Ζαρόκωστα: Ερμηνεύτρια μεγάλης γκάμας, ευρύτατου διαμετρήματος και διακριτού αποτυπώματος

Η υπουργός Πολιτισμού εξέφρασε τη βαθιά θλίψη της για τον θάνατο της Μέλπως Ζαρόκωστα

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ 16 Ιαν 2026 | 14:16

Μέλπω Ζαρόκωστα: Πέθανε η γνωστή ηθοποιός σε ηλικία 92 ετών - Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο

Την είδηση του θανάτου της Μ. Ζαρόκωστα έκανε γνωστή η ανιψιά της ηθοποιού Νταίζη Γαλιατσάτου

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 83 ΕΤΩΝ 15 Ιαν 2026 | 15:05

Πέθανε ο Γιάννης Ξυλούρης - Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο για την απώλεια του Ψαρογιάννη

Ο αδερφός του Nίκου Ξυλούρη και του Ψαραντώνη, Ψαρογιάννης δημιούργησε νέες συνθέσεις στη κρητική μουσική.- "Μοναδική η τεχνική του στο λαούτο"

"ΑΘΑΝΑΣΙΑ" 15 Ιαν 2026 | 13:40

Η Ελλη Τρίγγου γίνεται η πιο πολυσυζητημένη "Αγία"

Ένα έργο τολμηρό, προκλητικό και βαθιά ανθρώπινο που διαπραγματεύεται τα όρια μεταξύ πίστης και εξαπάτησης, αγιοσύνης και θεατρινισμού, πραγματικότητας και μύθου.

15 Ιαν 2026 | 13:12

Το άγνωστο αρχείο Μπρεστ αποκαλύπτεται στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Το 2026 αποτελεί ορόσημο στη ζωή της, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2026 15 Ιαν 2026 | 13:07

"Η μεγάλη χίμαιρα": Το πλοίο "Μαρίνα" βυθίζεται και η μοίρα των ηρώων αλλάζει για πάντα

Το δράμα των ηρώων που έπλασε ο Μ. Καραγάτσης βαθαίνει και μετά από ένα ναυάγιο όλα πρόκειται να αλλάξουν…

15 Ιαν 2026 | 11:25

Το φεστιβάλ σύγχρονου χορού Onassis Dance Days, 5-8 Φεβρουαρίου στη Στέγη

Τέσσερις παραστάσεις και μία βιντεοεγκατάσταση αποτελούν το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ σύγχρονου χορού της Στέγης "ODD-Onassis Dance Days", που θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις σκηνές της Στέγης.

ΤΑΙΝΙΕΣ 15 Ιαν 2026 | 09:31

Πάμε σινεμά: Ο Τιμοτέ Σαλαμέ φαβορί για Οσκαρ με το "Marty Supreme" και 5 ακόμα πρεμιέρες

Στην κορυφή του ενδιαφέροντος η δραματική κομεντί εποχής "Marty Supreme", με τον, πιο ώριμο από ποτέ, Τιμοτέ Σαλαμέ.

ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ 14 Ιαν 2026 | 12:54

Η προσβασιμότητα στο επίκεντρο της παρουσίασης του βιβλίου "Ο Φιλέλληνας Αγωνιστής"

"Ο Φιλέλληνας Αγωνιστής" μεταφέρει το μήνυμα της προσβασιμότητας, της αλληλεγγύης και της επανάστασης ως συλλογικής πράξης.

14 Ιαν 2026 | 12:33

Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί μία σπαρταριστή μαύρη κωμωδία για τον έρωτα, την προδοσία και την… κουζίνα

Η παράσταση "Η Γυναίκα που μαγείρεψε τον άντρα της" έρχεται να μας προκαλέσει και να μας θυμίσει ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται – ενίοτε – και ζεστό.

ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΠΥΛΟΝ 14 Ιαν 2026 | 12:17

"Η Ιστορία πάντα παραμονεύει": Νέος κύκλος παραστάσεων για τη "Χαμένη Άνοιξη" του Στρατή Τσίρκα

Το εμβληματικό τελευταίο μυθιστόρημα του Τσίρκα μεταφέρεται για πρώτη φορά στη σκηνή, σε θεατρική διασκευή του Άρη Λάσκου και σκηνοθεσία του Βαλάντη Φράγκου.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΣΚΟΥ 13 Ιαν 2026 | 13:47

Ο Pan Pan γιόρτασε την διαμαντένια απονομή της "Ανισόπεδης Ντίσκο" και παρουσίασε τo νέο του άλμπουμ

Ο Pan Pan αποτελεί έναν από τους πλέον επιτυχημένους και αγαπητούς εκπρόσωπους της ηλεκτρονικής μουσικής στη χώρα μας.

ΧΟΡΟΣ 13 Ιαν 2026 | 13:02

Τhe great nothing: Το νέο έργο της Αντωνίας Οικονόμου στο Τζάμια Κρύσταλλα

Ένα σπασμένο τρίπτυχο στον χώρο και τον χρόνο -μια απαθανάτιση- όπου το ανοίκειο οικειοποιείται δίχως έκπληξη και η επιθυμία και ο τρόμος συνυπάρχουν.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 13 Ιαν 2026 | 12:58

Η Ντόρα Μπακοπούλου και η Catherine Larsen-Maguire σε σύμπραξη με την Underground Youth Orchestra

Η Underground Youth Orchestra επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026 για μια συναυλία υψηλών καλλιτεχνικών απαιτήσεων.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 13 Ιαν 2026 | 12:49

Δυο μεγάλες συναυλίες με τον Μανώλη Μητσιά: Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Μανώλης Μητσιάς ευτύχησε να ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση σχεδόν 100 τραγούδια με στίχους που ο Νίκος Γκάτσος έγραψε ειδικά για τη φωνή του.

14 ΕΩΣ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2026 13 Ιαν 2026 | 11:55

Το Grease The Musical έρχεται απευθείας από το Λονδίνο στο Christmas Theater

Επιστρέφει στη θεατρική σκηνή η ιστορία για τον πρώτο έρωτα, τα εφηβικά όνειρα και τον ακαταμάχητο ήχο του rock ’n’ roll

ΕΡΤ 13 Ιαν 2026 | 11:12

Ο εγγονός του ίδιου του Καραγάτση παίζει στη "Μεγάλη Χίμαιρα" - Ποιος είναι και ποιον υποδύεται

Μέρος στη μεγάλη παραγωγή της ΕΡΤ "Μεγάλη Χίμαιρα"- που έχει ταράξει τα τηλεοπτικά νερά- παίρνει ο εγγονός του ίδιου του συγγραφέα του βιβλίου, Μ. Καραγάτση.

SOCIAL MEDIA 13 Ιαν 2026 | 08:28

Γιώργος Λάνθιμος: Οι φωτογραφίες του από τις Χρυσές Σφαίρες που δεν πέρασαν απαρατήρητες

Ο Γιώργος Λάνθιμος μοιράστηκε με τους followers του στο Instagram στιγμιότυπα από την τελετή, δίνοντας τη δική του "ματιά" στη βραδιά.

ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΟ ΕΜΣΤ 12 Ιαν 2026 | 15:41

Οι εκθέσεις που θα δούμε στο ΕΜΣΤ την ερχόμενη άνοιξη

Το ΕΜΣΤ παρουσιάζει τρεις ατομικές εκθέσεις ισάριθμών σημαντικών Ελλήνων δημιουργών που δεν είναι πια στη ζωή.

ΑΠΟ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 12 Ιαν 2026 | 15:31

"Όλα λάθος": Η ξεκαρδιστική κωμωδία κάνει πρεμιέρα στο θέατρο "Αλεξανδράκης"

Η κωμωδία των Henry Lewis, Jonathan Sayer και Henry Shields, που έχει κατακτήσει τα βραβεία και τους κριτικούς σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται να "σαρώσει" το κοινό της Αθήνας

12 Ιαν 2026 | 13:41

Takedown (or submissions) της Ελένης Αρβανίτη - antisocial

Εγκαίνια: Tετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2026, στις 20:30- Διάρκεια έκθεσης: 14 Ιανουαρίου - 7 Φεβρουαρίου 2026, Τετάρτη - Σάββατο 20:00 - 22:00

ΛΙΓΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 12 Ιαν 2026 | 13:07

Η πιο ανατρεπτική "Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων' επιστρέφει στο Θέατρο Ροές για 4 παραστάσεις

Το έργο αναδύθηκε σε εποχή κομβική κι έχει αφήσει έως και σήμερα το αποτύπωμά του στη συλλογική μνήμη, ως μύθος, που φέρει πολύπλευρες σημασίες.

ΑΠΟ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2026 12 Ιαν 2026 | 12:46

"Το δέντρο που ματώνει": Ενα έργο - γροθιά για την ενδοοικογενειακή βία, στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα

Μια μικρή κοινωνία που βλέπει, ακούει και γνωρίζει, αλλά σιωπά.

12 Ιαν 2026 | 12:43

"Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν": Το νέο έργο του Ανέστη Αζά στο Θέατρο Προσκήνιο

Πέντε ηθοποιοί προσπαθούν να καταλάβουν γιατί δυσκολεύονται τόσο πολύ τα αγόρια να βρούνε τη θέση τους σε έναν κόσμο που αλλάζει ταχύτατα και προσπαθεί να απαλλαγεί από τους παραδοσιακούς κανόνες της πατριαρχίας.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 12 Ιαν 2026 | 12:43

Borodin Quartet: Το ιστορικό Κουαρτέτο επιστρέφει στο Μέγαρο

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου, 20:30 - Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΠΥΛΟΝ 12 Ιαν 2026 | 12:39

O Γιώργος Παπαγεωργίου αναμετριέται με το εμβληματικό "1984" του Τζ. Οργουελ

Μέσα σ’ έναν τερατώδη κόσμο, πώς γίνεται να μην μετατραπείς σε τέρας;

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΣ 12 Ιαν 2026 | 11:08

Σαν σήμερα γεννιέται η Τζένη Καρέζη: Ο έρωτας και ο γάμος με τον Καζάκο και μια παρτίδα τάβλι που κράτησε 26 χρόνια

Σαν σήμερα, στις 12 Ιανουαρίου 1932, γεννήθηκε η Τζένη Καρέζη, μια από τις πιο εμβληματικές μορφές που ανέδειξε ποτέ ο ελληνικός κινηματογράφος και το θέατρο.

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 12 Ιαν 2026 | 08:29

Καποδίστριας: Πόσο κόστισε και ποια είναι ως τώρα τα έσοδα της ταινίας που σαρώνει στις αίθουσες

Η κινηματογραφική παραγωγή, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Γιάννη Σμαραγδή, έχει "κόψει" 474.815 εισιτήρια από την πρεμιέρα της στις 25 Δεκεμβρίου 2025.

ΛΑΜΠΕΡΗ ΒΡΑΔΙΑ 12 Ιαν 2026 | 07:46

Χρυσές Σφαίρες: Σάρωσε το "One Battle After Another" με τον Ντι Κάπριο, καλύτερος ηθοποιός ο Τιμοτέ Σαλαμέ -Ολοι οι νικητές

Οι νικητές στις σημαντικότερες κατηγορίες στην 83η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, η οποία διεξήχθη στο Μπέβερλι Χιλς.

ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΟ ΡΟΚ 11 Ιαν 2026 | 18:40

Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο Μπομπ Γουέιρ, κιθαρίστας των Grateful Dead

Μπομπ Γουέιρ, ο κιθαρίστας που συνίδρυσε τους Grateful Dead, πέθανε σε ηλικία 78 ετών.

ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ 11 Ιαν 2026 | 11:08

Σέλεϊ Γουίντερς: Η μεγάλη ηθοποιός, παράδειγμα ανθεκτικότητας, θάρρους και ερωτικής τόλμης

Η ακαταμάχητη ηθοποιός και πάντα ζωηρή στην προσωπική της ζωή, θα συνάψει πραγματικά αμέτρητους ερωτικούς δεσμούς

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 09 Ιαν 2026 | 15:43

Θέατρο ΦΙΛΙΠ: Mε τις επιτυχημένες παραστάσεις "Terror" και "Βότκα Μολότοφ" και το 2026

Το δικαστικό θρίλερ του Φέρντιναντ φον Σίραχ και η κωμωδία της Ελένης Ράντου συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους στο θέατρο "ΦΙΛΙΠ"

ΜΙΚΡΟΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ 09 Ιαν 2026 | 10:46

Η ιστορία που σόκαρε το πανελλήνιο αποκαλύπτεται στη σκηνή - Ο συνθέτης, το κρυφό παιδί και η θαμμένη κασέτα

Μια νεαρή γυναίκα φέρνει στον κόσμο, παράνομα το παιδί ενός μεγάλου συνθέτη, την εποχή της Χούντας... Στη σκηνή ο Νίκος Θεοδωράκης.

ΔΗΛΩΣΗ 09 Ιαν 2026 | 09:50

Μενδώνη για την απώλεια του Χρ. Πολίτη: "Ακάματος εργάτης του θεάτρου, σεμνός υπηρέτης της τέχνης

Πληροφορούμενη την απώλεια του Χρίστου Πολίτη, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έκανε δήλωση.

ΕΦΤΑΣΕ ΤΑ 75 ΚΙΛΑ 08 Ιαν 2026 | 18:06

Η "τρελή" δίαιτα του Ματ Ντέιμον για να παίξει στην "Οδύσσεια" - Έφτασε τα κιλά που είχε στο Λύκειο

Ο Κρίστοφερ Νόλαν ήθελε από τον Ματ Ντέιμον να είναι "λεπτός, αλλά δυνατός" για τον ρόλο του Οδυσσέα και ο ηθοποιός πήρε... τα μέτρα του

3200–2000 Π.Χ. 08 Ιαν 2026 | 12:38

Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στη Ραφήνα - Βρέθηκε ταφή σε πίθο της Πρώιμης Εποχής του Χαλκού [εικόνες]

Ο πίθος είχε τοποθετηθεί σε λάκκο διανοιγμένο στο αργιλόχωμα της νότιας όχθης του ρέματος.

ΕΝΑ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ ΜΕ ΠΟΛΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΓΕΛΙΟ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ 08 Ιαν 2026 | 12:33

Το πιο φωτεινό και συγκινητικό παραμύθι έγινε μιούζικαλ - Παρατείνονται οι παραστάσεις

Λόγω της μεγάλης ζήτησης θα δοθούν δύο ακόμα παραστάσεις τα Σάββατα 10 και 17 Ιανουαρίου

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΩΝ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 08 Ιαν 2026 | 12:31

"Φαίδρα" του Γιάννη Ρίτσου: Μία υπαρξιακή προσέγγιση στο Θέατρο Αλκμήνη

Η Φαίδρα του Ρίτσου, προχωρά σε έναν ωμό και ειλικρινή μονόλογο απευθείας προς τον Ιππόλυτο. Δεν προσπαθεί απλώς να τον αποπλανήσει, αλλά χρησιμοποιεί τον λόγο ως μέσο κάθαρσης και αυτογνωσίας.

ΘΕΑΤΡΟ ΕΛΙΑΡΤ 08 Ιαν 2026 | 12:26

"THE LOOP": Μια σύγχρονη ντραμεντί για τις λούπες που μας κρατούν και εκείνες που μας απελευθερώνουν

Το νέο έργο του Μίμη Καπέρδου "The Loop" συνδυάζει χιούμορ, τρυφερότητα και σκληρές αλήθειες μέσα από τη ζωή μιας νεαρής φοιτήτριας που προσπαθεί να βρει τον εαυτό της.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 08 Ιαν 2026 | 12:22

Σαρώνει το "Cleansed": Sold out ο Ιανουάριος - Με ελάχιστες θέσεις ο Φεβρουάριος, άνοιξε η προπώληση για Μάρτιο

Η πολυσυζητημένη παράσταση "Cleansed" της Σάρα Κέιν, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, συνεχίζει την επιτυχημένη της διαδρομή, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

ΣΕ ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΛΙΑΝΗ 08 Ιαν 2026 | 12:20

​"Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης"​ του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι στο θέατρο Θησείον

Η παράσταση, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.

ΑΠΟ ΤΙΣ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 08 Ιαν 2026 | 12:17

"Ένα κάποιο κενό" της Βαλέριας Δημητριάδου στο θέατρο Εμπορικόν

Με λιτότητα, χιούμορ και συγκίνηση, οι σκηνές του έργου ισορροπούν ανάμεσα στην καθημερινότητα και την υπαρξιακή αναζήτηση, εστιάζοντας στον σύγχρονο άνθρωπο που πασχίζει να βρει φωνή και νόημα.

ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ 07 Ιαν 2026 | 22:33

Ασύλληπτα νούμερα για την ταινία "Καποδίστριας" - Στα 5.000.000 ευρώ τα έσοδα

Ο "Καποδίστριας" σπάει τα... ταμεία και τα ρεκόρ στους ελληνικούς κινηματογράφους

ΣΑΡΩΝΕΙ 07 Ιαν 2026 | 14:18

"Η μεγάλη χίμαιρα" έσπασε το φράγμα του 1.000.000 θεάσεων στο Ertflix- Ανεβαίνει το 3ο επεισόδιο την Παρασκευή

Νέο ρεκόρ θεάσεων στο ERTFLIX σημείωσε η σπουδαία σειρά "Η μεγάλη χίμαιρα", καθώς έσπασε το φράγμα του 1.000.000 views μέσα σε μόλις μία εβδομάδα από την πρεμιέρα των πρώτων δύο επεισοδίων.

ΥΠΠΟ 07 Ιαν 2026 | 12:19

Αρχαία Τενέα: Εντοπίστηκε χώρος που συνδέεται με μυστηριακές τελετές ίασης - Εντυπωσιακά τα ευρήματα [εικόνες]

Πέριξ του Ταφικού Μνημείου ΙΙΙ αποκαλύφθηκε εκτεταμένο συγκρότημα με χρήση από τους αρχαϊκούς έως τους ρωμαϊκούς χρόνους.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΣ 07 Ιαν 2026 | 10:56

"Σαββόπουλος Long Play": Η μεγάλη εκδήλωση του ΣΚΑΪ - Φόρος τιμής στον σπουδαίο δημιουργό [εικόνες]

Μια ξεχωριστή εκδήλωση, αφιερωμένη στον Διονύση Σαββόπουλο, πραγματοποίησε ο ΣΚΑΪ στο Θέατρο Άλσος ΔΕΗ, παρουσία πλήθους κόσμου από τον καλλιτεχνικό και πνευματικό χώρο.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 06 Ιαν 2026 | 18:23

"Σαββόπουλος long play": Απόψε το 3ο επεισόδιο - Ο Μπάλλος και το Βρώμικο Ψωμί [τρέιλερ]

Το "Σαββόπουλος Long Play", το ιδιαίτερο αφιέρωμα στον σπουδαίο δημιουργό, έρχεται, απόψε, στις 23.00, στον ΣΚΑΪ, με το 3ο επεισόδιο - "Ο Μπάλλος και το Βρώμικο Ψωμί".

ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΟΥΓΓΡΙΚΟΥ ΚΙΝ/ΦΟΥ 06 Ιαν 2026 | 15:35

Πέθανε στα 70 του ο εμβληματικός Ούγγρος σκηνοθέτης Μπέλα Ταρ

"Πέθανε ο πιο ελεύθερος άνθρωπος που γνώρισα ποτέ", δηλώνει ο δήμαρχος της Βουδαπέστης Γκέργκελι Καρασόνι.

ΘΕΑΤΡΟ 104 05 Ιαν 2026 | 11:37

"Κέλλυ": Αγνή Χιώτη και Βασιλική Βλάχου ενώνουν το 2026 θεατρικά τις δυνάμεις τους

Οι πολυσχιδείς Αγνή Χιώτη και η Βασιλική Βλάχου ενώνουν το 2026 θεατρικά τις δυνάμεις

ΕΡΤ 05 Ιαν 2026 | 11:00

Η "Μεγάλη Χίμαιρα" σαρώνει - Ρεκόρ θεάσεων στο Ertflix με πάνω από 600.000 views

Η τηλεοπτική πρεμιέρα στην ΕΡΤ1, έγινε το βράδυ της Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2026, στις 22:00, ενώ κάθε Κυριακή, την ίδια ώρα, θα προβάλλεται και ένα νέο επεισόδιο.

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ 70 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ 04 Ιαν 2026 | 11:54