"Έφυγε" η ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη - Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο

Η κηδεία της Μιράντας Κουνελάκη θα γίνει το Σαββάτο στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Κοιμητήριο του Ζωγράφου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο προκάλεσε η είδηση του θανάτου της ηθοποιού, Μιράντας Κουνελάκη, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από μερικές ημέρες σε ηλικία 81 ετών. Η κηδεία της θα γίνει το Σαββάτο 30 Ιανουαρίου στις 10:30 π.μ στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Την είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος του Σωματείου των Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στο Facebook. "Ο φετινός Γενάρης ήρθε σαν καταιγίδα από αποχωρήσεις.. Αντίο γλυκειά, όμορφη, ταλαντούχα, πολυγραφότατη Μιράντα μας.. Σε θυμαμαι στο ΤΑΣΕΗ να λες να δώσω για να βοηθήσω..Αυτό δεν θα το ξεχασω ΠΟΤΕ".

Ποια ήταν η Μιράντα Κουνελάκη

Η Μιράντα Κουνελάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα το 1961. Επίσης έκανε αρκετά χρόνια σπουδές μουσικής και πιάνου. Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1962 με το Θίασο Κατερίνας Ανδρεάδη και το έργο ”30 δευτερόλεπτα έρωτα”.

Η Μιράντα Κουνελάκη έχει γράψει από νεαρή ηλικία θεατρικά έργα, στίχους, τηλεοπτικά σενάρια από έργα του Βιζυηνού, του Ροΐδη, του Παπαδιαμάντη, κ.ά., έχει κάνει μετάφραση και διασκευή θεατρικού έργου, επιθεωρησιακά νούμερα, χρονογραφήματα, διηγήματα, πολλά κείμενα για παιδάκια, κείμενα για θεατρικό αναλόγιο κ.λπ.

Μερικές από τις σημαντικότερες παραστάσεις που έλαβε μέρος: "Τα παιδιά μας οι κέρβεροι”, "Κόκκινα φανάρια”, "Τελευταίο φθινόπωρο”, "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται”, "Πραματευτής”, "Καληνύχτα Μαργαρίτα”, "Ο έμπορος της Βενετίας”, "Ιούλιος Καίσαρ”, "Η κυρία με το σκυλάκι”, "Το κορίτσι με το κορδελάκι” (Θίασος Μάνου Κατράκη) κ.ά.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1960 στην ταινία Για Σένα την Αγάπη μου”. Στην τηλεόραση εμφανίστηκε σε σειρές όπως "Άγνωστος πόλεμος”, "Ισιδώρα” κ.ά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Φιλμογραφία της

Το βλέμμα του Οδυσσέα / Ullyses 'Gaze (1995)
Ο Μεγαλέξανδρος (1980)
Ισιδώρα (1975)[Μαρία Μπάουζμερ]
Αντάρτες των πόλεων (1972) [Πόπη]
Η χαραυγή της νίκης (1971) [Μάρθα Καλογερή]

Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969) [Κάθριν]
Ζήσε για την αγάπη μας (1968)[Μαρίνα Χατζή]
Τόσα όνειρα στους δρόμους (1968)
Ο νικητής (1965) [Λένα Βασιλειάδου-Ντάβαρη]
Παιδί μου δεν αμάρτησα (1964)[Μαίρη]

Πικρή μου, Αγάπη (1964)[Ρένα Σιδέρη]
Ο λουστράκος (1962) [Μαρία Χαράτου]
Ο χρυσός και ο τενεκές (1962) [Μαίρη Μπαρατέλα]
Η υπέροχη οπτασία (1962)
Η απολύτρωση (1961)

Άτλας (1961)
Για σένα την αγάπη μου (1960) [Μαρούλα]
Η λίμνη των στεναγμών (1959)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΚΚΟΣ 22 Ιουν 2021 | 12:09

Βαρύ πένθος για τον Στέλιο Ρόκκο – Πέθανε ο αδερφός του

Ο Κώστας Ρόκκος ήταν επιχειρηματίας στον χώρο της διασκέδασης στη Λήμνο όπου ζούσε με την οικογένειά του.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΑ 21 Ιουν 2021 | 15:45

Αντζελίνα Τζολί: Επισκέφθηκε καταυλισμό προσφύγων στην Μπουρκίνα Φάσο [Εικόνες-Βίντεο]

Βρίσκομαι εδώ για να επιδείξω την αλληλεγγύη μου στον λαό της Μπουρκίνα Φάσο, δήλωσε η Αντζελίνα Τζολί

ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΠΗ 17 Ιουν 2021 | 09:01

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο: Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Μαυραειδής

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Μαυραειδής, βυθίζοντας σε βαρύ πένθος το χώρο του ελληνικού θεάτρου και τα αγαπημένα του πρόσωπα.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ 24 ΕΤΩΝ 14 Ιουν 2021 | 14:33

Και τρίτη δίωξη στον Δημήτρη Λιγνάδη- Για βιασμό νεαρού άνδρα πριν από 7 χρόνια

Τρίτη δίωξη σε βάρος του σκηνοθέτη ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 83 ΕΤΩΝ 14 Ιουν 2021 | 12:34

Εφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Νεντ Μπίτι

Ο ηθοποιός του Χόλιγουντ Νεντ Μπίτι, γνωστός από τους ρόλους του στις ταινίες Όταν Ξέσπασε η Βία (Deliverance), Superman και Network, έφυγε σε ηλικία 83 ετών.

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 73 ΕΤΩΝ 13 Ιουν 2021 | 16:38

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο: Εφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Χριστίνα Βαρζοπούλου

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Χριστίνα Βαρζοπούλου. Ηταν παντρεμένη με τον Θοδωρή Κατσαφάδο και έχουν μία κόρη, την ηθοποιό Μαριλού Κατσαφάδου.

ΕΓΙΝΕ ΜΑΜΑ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ 12 Ιουν 2021 | 16:40

Αθηνά Οικονομάκου: Η πρώτη φωτογραφία με τη νεογέννητη κορούλα της

Πανευτυχής είναι η Αθηνά Οικονομάκου, η οποία πριν από τρεις ημέρες έγινε για δεύτερη φορά μανούλα.

Η ΘΡΥΛΙΚΗ ΜΠΟΥΤΙΚ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ 08 Ιουν 2021 | 19:36

Νίτσα Σαπουντζή: Πέθανε η σιδηρά κυρία της μόδας των 80's

Η Νίτσα Σαπουντζή "έντυσε" όλη την κοσμική Αθήνα των 80's.

ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ Η ΜΑΣΚΑ ΤΗΣ 07 Ιουν 2021 | 11:24

Ζέτα Δούκα: Η καλοκαιρινή εμφάνιση με αέρινο φλοράλ φόρεμα και η μάσκα με ηχηρό μήνυμα [εικόνες]

Στην πρεμιέρα της παράστασης "1821 - Η Επιθεώρηση" στο Βεάκειο Θέατρο βρέθηκε η Ζέτα Δούκα, η οποία τράβηξε τα βλέμματα με τη στιλάτη εμφάνισή της.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ AFTER DARK 05 Ιουν 2021 | 19:22

Στράτος Τζώρτζογλου: "Μετάνιωσα που είπα "όχι" για να παίξω στην "Αναστασία" - Μετά πήραν τον Κούρκουλο"

Το βράδυ της Παρασκευής στο εξομολογητήριο του Θέμη Γεωργαντά και το After Dark βρέθηκε ο Στράτος Τζώρτζογλου.

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΙΔΙΑ 04 Ιουν 2021 | 21:04

Ποια εγκυμονούσα ελληνίδα ηθοποιός παντρεύτηκε χωρίς να το πάρει είδηση κανείς

Εγκυμονούσα ελληνίδα ηθοποιός παντρεύτηκε χωρίς να το πάρει είδηση κανείς

ΣΚΗΝΗ ΣΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΚΛΑΜΠ 04 Ιουν 2021 | 12:26

Τομ Κρουζ: Σε καραντίνα 14 ημερών - Θετικά στον κορονοϊό 14 άτομα από τα γυρίσματα του "Mission: Ιmpossible 7"

Σε απομόνωση 14 ημερών τέθηκε ο ηθοποιός Τομ Κρούζ μετά τον εντοπισμό 14 κρουσμάτων του κορονοϊού, σε μέλη του κινηματογραφικού συνεργείου της ταινίας του "Mission: Impossible 7".

ΟΤΑΝ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ 04 Ιουν 2021 | 09:51

Νίκος Σεργιανόπουλος: 13 χρόνια από το άγριο έγκλημα - Ποιος πήρε την περιουσία του

Ήταν 4 Ιουνίου του 2008, όταν η είδηση της δολοφονίας του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου, έσκασε σαν βόμβα και συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα...