Εξαγγελίες Κονιόρδου για Αμφίπολη, επιχορηγήσεις και προσλήψεις

Ένα υπουργείο με πολλά ανοιχτά μέτωπα και η πολιτική του στα θέματα της πολιτιστικής παράδοσης και της σύγχρονης δημιουργίας

Αργυρώ Μποζώνη
ΓΡΑΦΕΙ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Εξαγγελίες Κονιόρδου για Αμφίπολη, επιχορηγήσεις και προσλήψεις

Καλά προετοιμασμένη και χαμηλών τόνων η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου στην πρώτη της συνάντηση με τους διαπιστευμένους συντάκτες του Υπουργείου που διήρκεσε περισσότερες από δύο ώρες, έκανε μια αρκετά λεπτομερή ανάλυση στα πάμπολλα θέματα του Υπουργείου από αυτά της Πολιτιστικής Κληρονομιάς έως τα θέματα του σύγχρονου πολιτισμού.

Η επαναφορά των επιχορηγήσεων, η παραχώρηση των χώρων του Μεγάρου για τις πρόβες νέων δημιουργών, η επαναδραστηριοποίηση των ΔΗΠΕΘΕ, η ενοποίηση των τριών μουσείων της Θεσσαλονίκης ήταν ανάμεσα στις ειδήσεις της συνάντησης.

Η Υπουργός τόνισε την ανάγκη της σύνδεσης της Αθήνας με την περιφέρεια όπως και την ανάγκη της συνεργασίας ανάμεσα στους φορείς.

Εξαγγελίες Κονιόρδου για Αμφίπολη, επιχορηγήσεις και προσλήψεις
Πολιτιστική κληρονομιά

Το σωστικό έργο των Εφορειών αρχαιοτήτων βρίσκεται σε προτεραιότητα, ενώ τα περισσότερα έργα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Το 2016 ξεκίνησαν περί τα 40 έργα που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και τα περισσότερα αφορούν τον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ ήδη προχωρούν προς ένταξη τα επόμενα 33. Στο νέο ΕΣΠΑ έχει ήδη ενταχθεί και η ενίσχυση εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΠΟΑ στον τομέα του Σύγχρονου Πολιτισμού, όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Δάσους του ΚΘΒΕ, το Inspire project του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, ή η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θες/νίκης με φορέα υλοποίησης το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ). Ολοκληρώνονται το 2017 το Ευπαλίνειο Υδραγωγείο στο Πυθαγόρειο Σάμου και το Acropole Palace, το ιστορικό κτίριο στη γωνία Πατησίων και Αβέρωφ, το οποίο θα διατεθεί ως χώρος νέων δημιουργών.

Εξαγγελίες Κονιόρδου για Αμφίπολη, επιχορηγήσεις και προσλήψεις - εικόνα 2

Σε εξέλιξη βρίσκονται ανάμεσα σε άλλα η συνέχιση των εργασιών για το πολυκεντρικό Μουσείο, τη βασιλική Νεκρόπολη και το Ανάκτορο των Αιγών στη Βεργίνα, ενώ δρομολογείται η αποκατάσταση του μνημείου και του λόφου Καστά και η ανάδειξή του με την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αμφίπολης, με τη διαμόρφωση μονοπατιών περιήγησης επισκεπτών καθώς και με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Ακόμα εκσυγχρονίζονται οι υποδομές για τα πέντε θέατρα που συνδέονται μεταξύ τους και εντάσσονται στην Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου ενώ δυο περιοχές μπαίνουν πιλοτικά στο πρόγραμμα Υποβρύχια Μουσεία και Καταδυτικά Πάρκα στις βόρειες Σποράδες και στον Παγασητικό.

Εξαγγελίες Κονιόρδου για Αμφίπολη, επιχορηγήσεις και προσλήψεις - εικόνα 3
Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα καθιερωθεί πιλοτικά στην Ακρόπολη, στις Μυκήνες, στη Μεσσήνη και στην Κνωσσό και θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται το 2017 κατά τη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου.Εγκρίθηκε η πρόσληψη 1314 εποχικών φυλάκων διευρυμένου ωραρίου οι οποίοι θα καλύψουν τις ανάγκες της τουριστικής περιόδου

Διεθνές δίκτυο αρχαίου δράματος

Το ΥΠΠΟΑ δημιουργεί, συντονίζει και ενισχύει οικονομικά ένα Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος, με στόχο α) την εκπαίδευση στο αρχαίο δράμα ανθρώπων του θεάτρου που ανήκουν σε διαφορετικές βαθμίδες και κατηγορίες, β) την εξοικείωση του ευρύτερου κοινού με το είδος και γ) την ανάπτυξη συνθηκών συνεργασίας μεταξύ ανθρώπων του θεάτρου από διαφορετικές χώρες με έμφαση στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης. Οι φορείς που θα υπογράψουν με το ΥΠΠΟΑ τριετή προγραμματική σύμβαση είναι: το Εθνικό Θέατρο (σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών), το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το «Λύκειο Επιδαύρου» και το Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος της Ελευσίνας που έχει επιλεγεί ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021.

Εξαγγελίες Κονιόρδου για Αμφίπολη, επιχορηγήσεις και προσλήψεις - εικόνα 4
ΑΕΠΙ- Νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα

Μια νέα εποχή για τη διαχείριση των πνευματικών και συλλογικών δικαιωμάτων και για τη λειτουργία των οργανισμών ξεκινάει. Ένας νέος νόμος θα ψηφιστεί πολύ σύντομα, ενσωματώνοντας τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία αλλά αντιμετωπίζοντας και τις ελληνικές παθογένειες. Ήδη αναμένεται να επιστρέψει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να προχωρήσει η διαδικασία της κατάθεσης. Η ΑΕΠΙ θα εξυγιανθεί και θα λειτουργήσει βάσει νέων κανόνων και αυστηρής εποπτείας. Επίτροπος, εάν χρειαστεί, θα διοριστεί για να διασωθούν τα δικαιώματα των δημιουργών και να συνεχίσει τη λειτουργία της η εταιρεία.

Εξαγγελίες Κονιόρδου για Αμφίπολη, επιχορηγήσεις και προσλήψεις - εικόνα 5
Σύγχρονος Πολιτισμός

Η οικονομική εκκρεμότητα της Καμεράτα, και η οριστική λύση του προβλήματός της, ώστε η ορχήστρα να συνεχίσει το έργο της δεν θα ευοδωθεί χωρίς την έγκριση από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών.

Εικαστικά

Η συνένωση τριών σημαντικών μουσείων της συμπρωτεύουσας γίνεται πραγματικότητα και έτσι δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη ο μεγαλύτερος εποπτευόμενος από το Υπουργείο Πολιτισμού μουσειακός οργανισμός στην Ελλάδα από πλευράς συλλογών και δυναμικής πολλαπλών δράσεων. Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με τα ιδιαίτερα τμήματά του (Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης) και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα λειτουργήσουν υπό έναν νέο οργανισμό με την επωνυμία «Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (συντόμευση στα αγγλικά MoMus).

Εθνική Πινακοθήκη - ΕΜΣΤ

Η επέκταση των εγκαταστάσεων της Εθνικής Πινακοθήκης (ΕΠΜΑΣ) είναι ένα έργο εθνικής εμβέλειας για το οποίο το ΥΠΠΟΑ, η Πινακοθήκη, ακόμα και ο κατασκευαστής έχουν τον ίδιο κοινό στόχο: να ολοκληρωθεί το κτίριο! Και μάλιστα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Τον μήνα Μάρτιο θα γίνει επανεκκίνηση του έργου και η μελέτη θα μπει σε διαδικασία ανάθεσης. Ήδη για τα εγκαίνια του νέου κτιρίου, που προβλέπεται για τα τέλη του 2019 ή στις αρχές του 2020, το ΥΠΠΟΑ μαζί με τη Διεύθυνση της Εθνικής Πινακοθήκης έχει εξασφαλίσει μια εντυπωσιακή έκθεση από το Μουσείο του Λούβρου, με τίτλο ‘Hommage au Louvre’,

Εξαγγελίες Κονιόρδου για Αμφίπολη, επιχορηγήσεις και προσλήψεις - εικόνα 6

Επίσης, μεταξύ άλλων προετοιμάζεται η οριστική μεταφορά στην Γλυπτοθήκη της Πινακοθήκης , του αγάλματος της «Κοιμωμένης» του Γιαννούλη Χαλεπά (σύμφωνα και με την επιθυμία των κληρονόμων του καλλιτέχνη)το οποίο χρειάζεται άμεση συντήρηση. Στη θέση του στο Α’ Νεκροταφείο θα τοποθετηθεί ένα αντίγραφο υψηλών προδιαγραφών.

Στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, από τις 8 Απριλίου έως τον Ιούλιο 2017 ένα μεγάλο μέρος των έργων της documenta 14 θα εκτεθεί στο σύνολο των ορόφων του ΕΜΣΤ. Έτσι το ΕΜΣΤ θα εξελιχθεί και σε εμβληματικό φορέα καλλιτεχνικής εξωστρέφειας.

Εξαγγελίες Κονιόρδου για Αμφίπολη, επιχορηγήσεις και προσλήψεις - εικόνα 7
Θέατρο Μουσική, χορός

Το ΥΠΠΟΑ σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής είναι έτοιμο να προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα ενίσχυσης των νέων δημιουργών, και ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται στο ξεκίνημά τους, παρέχοντάς τους δωρεάν χώρους για τις πρόβες τους. Οι χώροι είναι τα υπόγεια του Μεγάρου Μουσικής το οποίο, ανοίγοντας τις πόρτες του στους νέους καλλιτέχνες θα λειτουργήσει ως ένα φυτώριο σύγχρονης δημιουργίας στο Θέατρο, στον Χορό αλλά και στη Μουσική.'Οσοι εργαστούν στο «φυτώριο» του Μεγάρου Μουσικής, θα παρουσιάζουν σε ένα 7-10ήμερο Φεστιβάλ το τελικό αποτέλεσμα της δουλειάς τους.

Επιχορηγήσεις

Το ΥΠΠΟΑ επανενεργοποιεί σε νέες βάσεις τον θεσμό των επιχορηγήσεων για σχήματα του ελεύθερου θεάτρου και ομάδες χορού που είτε έχουν σταθερή μακρόχρονη παρουσία και μόνιμη στέγη είτε είναι νεανικά σχήματα με τριετή τουλάχιστον παρουσία. Ο συνολικός προϋπολογισμός που έχει προβλεφθεί για την περίοδο 2017-18 ανέρχεται στο 1,5 εκατ. ευρώ. Οι προκηρύξεις για την υποβολή προτάσεων για την περίοδο 2017-18 θα γίνουν στο δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου, και τα σχήματα που θα προκριθούν θα ανακοινωθούν στις αρχές Μαΐου 2017.

Εξαγγελίες Κονιόρδου για Αμφίπολη, επιχορηγήσεις και προσλήψεις - εικόνα 8

Μια νέα σελίδα ανοίγει με τη μεταφορά της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού που το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δώρισε στο ελληνικό Δημόσιο. Η μεταφορά της ΕΛΣ στο νέο της σπίτι θα απαιτήσει μια έκτακτη επιχορήγηση για την κάλυψη των πρόσθετων λειτουργικών δαπανών που θα ξεπερνούν τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Το ΥΠΠΟΑ έχει εγκρίνει για το 2017 : επιχορήγηση 3,6 εκατ. ευρώ για την δραστηριότητα τού Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ), επίσης 1,5 εκατ. ευρώ για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης , και 200.000 ευρώ για την Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Συμμετέχει επίσης με ποσό 350.000 ευρώ στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Eurimages, για την υποστήριξη συμπαραγωγών και διανομής κινηματογραφικών και οπτικοακουστικών έργων. Ανάμεσα σε αυτά που μελετώνται είναι τα κίνητρα σε ξένους παραγωγούς.

Εξαγγελίες Κονιόρδου για Αμφίπολη, επιχορηγήσεις και προσλήψεις - εικόνα 9

Απαντώντας σε ένα οξύ και επίκαιρο αίτημα, το ΥΠΠΟΑ ανακοίνωσε σήμερα την θέσπιση τεσσάρων νέων Κρατικών Βραβείων Βιβλίου στο πλαίσιο μιας γενικότερης αναμόρφωσης του θεσμού. Τα νέα βραβεία θα είναι: Το Κρατικό Βραβείο Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, το Βραβείο Μετάφρασης βιβλίου Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, το Κρατικό Βραβείο Εκδοτικής Σειράς, το Κρατικό Βραβείο Εκδοτικής Σειράς.

Ακόμα, η Ενιαία Τιμή που ισχύει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες είναι ένα αίτημα του κόσμου του βιβλίου που υποστηρίζεται δραστικά και σε πολιτικό επίπεδο από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου

Πολιτισμός στην Περιφέρεια

Το 2017 το ΥΠΠΟΑ κάνει ένα πρώτο βήμα για την αναμόρφωση του θεσμού των ΔΗΠΕΘΕ με βάση αντικειμενικά κριτήρια όπως είναι η επαγγελματική θεατρική δραστηριότητα, η οικονομική στήριξη των Δήμων, η ύπαρξη Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, και οι συνέργειες, π.χ. με το Φεστιβάλ Αθηνών.

Εξαγγελίες Κονιόρδου για Αμφίπολη, επιχορηγήσεις και προσλήψεις - εικόνα 10

Μετά από προσεκτική εξέταση των δεδομένων οι επιχορηγήσεις του ΥΠΠΟΑ θα κατανεμηθούν το 2017 ως εξής: Τα ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Κρήτης, Σερρών, Καβάλας, Ιωαννίνων, Κοζάνης και Λάρισας θα λάβουν το καθένα επιχορήγηση 60.000 ευρώ. Τα ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, Ρούμελης, Κομοτηνής, Καλαμάτας και Βέροιας θα λάβουν επιχορήγηση 46.500. Το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου θα πάρει επιχορήγηση 30.000 ευρώ. Το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας βρίσκεται ήδη εκτός Δικτύου αφού τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχει συνάψει προγραμματική σύμβαση με το ΥΠΠΟΑ.

Εξαγγελίες Κονιόρδου για Αμφίπολη, επιχορηγήσεις και προσλήψεις - εικόνα 11
ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Η Ελληνίδα Υπουργός υπογράμμισε την απόφαση της ελληνικής πλευράς να ακολουθήσει τη διπλωματική και όχι τη νομική οδό στη διεκδίκηση των Γλυπτών, και βρήκε μεγάλη απήχηση τόσο στο ακροατήριο όσο και στον ιταλικό Τύπο όταν τόνισε πως: «Σε μια στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στην ανάγκη να επαναδιατυπώσει τις αξίες της, η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα θα είναι μια συμβολική πράξη που θα υπογραμμίσει τον αγώνα ενάντια στις δυνάμεις που υπονομεύουν τις αξίες και τα θεμέλια της ευρωπαϊκής υπόθεσης, ενάντια στις δυνάμεις που επιζητούν τη διάλυση της Ευρώπης.»

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 08 Αυγ 2020 | 12:36

Αισχύλεια 2020: Ξεκινά το ιστορικό και ενδιαφέρον φεστιβάλ της Ελευσίνας

Το Φεστιβάλ, από τα επιδραστικότερα και μακροβιότερα στην ελληνική επικράτεια, καταξιώνεται ολοένα και περισσότερο στη συνείδηση των πολιτών.

ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ 07 Αυγ 2020 | 11:55

Το Εθνικό Θέατρο συνεχίζει τις παραστάσεις σε αρχαιολογικούς χώρους

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο.

ΕΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΣΚΗΝΙΚΟ 07 Αυγ 2020 | 10:44

Αποκάλυψη: Μετά από 50 χρόνια ο Πολ Μακάρτνεϊ αποκαλύπτει γιατί μήνυσε τους Beatles

Μίλησε σχετικά με τη διαβόητη διάλυση των Beatles το 1970 και την μυστηριώδη μήνυση που είχε καταθέσει.

ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΥΚΟΝΟΥ 05 Αυγ 2020 | 12:34

"Από τον κόσμο του Ομήρου. Τήνος και Κυκλάδες στη Μυκηναϊκή εποχή" - Μοναδική ματιά στον σπουδαίο πολιτισμό

150 αντικείμενα συγκεντρώνονται για πρώτη φορά και αποκαλύπτουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του Μυκηναϊκού πολιτισμού στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ & ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ 2020 04 Αυγ 2020 | 20:18

Επίδαυρος: Οι "Όρνιθες" πετούν στο Αρχαίο Θέατρο το τριήμερο 7-8-9 Αυγούστου

Το ΚΘΒΕ παρουσιάζει τη διαχρονική κωμωδία του Αριστοφάνη στην Επίδαυρο

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΓΚΑΛΕΡΙ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ 04 Αυγ 2020 | 12:23

Επαναπατρίστηκε κλεμμένη εικόνα από την Ήπειρο, έργο του 19ου αιώνα

Η εικόνα είχε κλαπεί τον Σεπτέμβριο 2005 μαζί με άλλες έντεκα εικόνες.

ΣΕ ΝΕΟ ΧΩΡΟ ΦΥΛΑΞΗΣ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 03 Αυγ 2020 | 19:00

Εκθαμβωτικά τα βασιλικά αυτοκίνητα στο Τατόι: Η συντήρηση, αποκατάσταση και μεταμόρφωσή τους [Εικόνες-Βίντεο]

Εντυπωσιάζουν τα αυτοκίνητα της τέως Βασιλικής οικογένειας με ηλικία από 55 έως 82 έτη

ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ 03 Αυγ 2020 | 08:25

Motorway 65: Η ελληνική ταινία που διεκδικεί τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών

Η ταινία της Εύης Καλογηροπούλου στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών 2020

02 Αυγ 2020 | 20:29

Μάγεψε στη συναυλία στους Φιλίππους ο Σταύρος Ξαρχάκος - Τηρήθηκαν τα μέτρα από τους 1.000 θεατές [εικόνες,βίντεο]

Όλοι οι θεατές φορούσαν μάσκα, ενώ τηρήθηκαν και οι αποστάσεις των δύο μέτρων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 02 Αυγ 2020 | 11:57

"Στο Φως του Φεγγαριού": Αρβανιτάκη, Πασπαλά, Δάρρα τραγουδούν για την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Μια μαγική βραδιά, κάτω από την αυγουστιάτικη πανσέληνο, θα χαρίσουν σε αρχαιολογικούς χώρους ανά την χώρα η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Φωτεινή Δάρρα και η Έλλη Πασπαλά - Όλο το πρόγραμμα

ΣΤΙΣ 4 ΚΑΙ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 01 Αυγ 2020 | 20:46

Με την όπερα "Η επιστροφή του Οδυσσέα στην πατρίδα" επανέρχεται η Καμεράτα στο Φεστιβάλ Αθηνών

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στα ιταλικά, με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Αυγούστου.

ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 01 Αυγ 2020 | 16:58

Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας: Συναυλίες δημοφιλών καλλιτεχνών και θεατρικές παραστάσεις - Όλο το πρόγραμμα

Αύριο Κυριακή 2 Αυγούστου το ενδιαφέρον στρέφεται στο έργο "Ριχάρδος Β’ - Το Ρέκβιεμ ενός Βασιλιά" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ 01 Αυγ 2020 | 13:05

Επίδαυρος: Όλο το ελληνικό θέατρο χειροκρότησε την Βίκυ Σταυροπούλου στην "Λυσιστράτη" [εικόνες]

Στην παράσταση, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιώπουλου, συμμετέχουν πρωταγωνιστές του θεάτρου όπως η Βίκυ Βολιώτη, η Στεφανία Γουλιώτη, ο Νίκος Ψαρράς κ.α.