Ελάφια ανάμεσά μας χαρίζουν ποίηση

Μέλη της ομάδας «Νοσταλγία» ντυμένοι ελάφια από την παράσταση «Μυστικός Σαίξπηρ» κυκλοφορούν στην πόλη με καρφιτσωμένα ποιήματα στα ρούχα και προκαλούν τρυφερότητα έως σχόλια για το «κέρατο»

|
SHARE THIS
0
SHARES

Αν βρεθείτε να περπατάτε σε κάποιο δρόμο και να δείτε κάποιον ή κάποια ντυμένο ως ελάφι απλώστε το χέρι να πάρετε κάποιο από τα χαρτάκια με ποίηση που είναι καρφιτσωμένα στη στολή του…

΄Εκπληξη, τρυφερά χαμόγελα, απορία ακόμα και ενόχληση. Πολλές και διαφορετικές αντιδράσεις έχουν συναντήσει στο δρόμο τους τα «ελάφια» που … ξέφυγαν από την παράσταση «Μυστικός Σαίξπηρ» και οδοιπορούν στην πόλη παρατηρώντας τη ζωή της κι έχοντας καρφιτσωμένα πάνω τους χαρτάκια με στίχους ποιητών. «Οι διαβάτες που θα τα συναντήσουν έχουν τη δυνατότητα να ξεκαρφιτσώσουν ο καθένας ένας χαρτάκι παίρνοντας μαζί τους ένα ποίημα, κι αυτό είναι το «δώρο» τους προς αυτόν», μας λέει η σκηνοθέτης της παράστασης και καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας «Νοσταλγία» που την ανεβάζει στο Rabbithole του Μεταξουργείου, Τώνια Ράλλη.

«Οι διαβάτες που θα τα συναντήσουν έχουν τη δυνατότητα να ξεκαρφιτσώσουν ο καθένας ένας χαρτάκι παίρνοντας μαζί τους ένα ποίημα, κι αυτό είναι το “δώρο” τους προς αυτόν»

Τα ελάφια είναι μέρος της εξερεύνησης νέων τρόπων αφήγησης του θιάσου του «Μυστικού Σαίξπηρ. Γιατί, άραγε, επιλέχθηκαν να πρωταγωνιστήσουν ελάφια σ’ αυτή τη δράση; «Το ελάφι είναι ένα ζώο ιδιαίτερα συμπαθητικό, γι’ αυτό το επιλέξαμε για να μεταδώσει τις φιλικές μας διαθέσεις προς αυτούς που απευθύνεται», εξηγεί η ίδια.

Τα σχόλια για το «κέρατο»…

Τα «ελάφια» έχουν διανύσει μέχρι σήμερα μεγάλες αποστάσεις. Δεν έρχονται σε επικοινωνία με τους διαβάτες καθώς κρατούν μυστική την ταυτότητά τους. Οι ίδιοι οι περαστικοί αντιδρούν θετικά ή αρνητικά στο πέρασμά τους. «Οι περισσότεροι σχολιάζουν και γελούν με τα κέρατα στο κεφάλι τους. «Κι εμείς την έχουμε πάθει…, λένε κάποιοι με νόημα, πράγμα που σημαίνει ότι τα κέρατα έχουν εγγραφεί πλέον μ’ αυτή τη σημασία στο συλλογικό υποσυνείδητο», μας λέει η κυρία Ράλλη.

«Κι εμείς την έχουμε πάθει…», λένε κάποιοι με νόημα βλέποντας τα κέρατα

΄Οχι, κατά τα λεγόμενά της, η δράση δεν έχει άμεση σχέση με την παράσταση, παρ’ ότι τα «ελάφια» αυτά παίρνουν μέρος στην συγκεκριμένη παράσταση. «΄Ηταν συνειδητή η επιλογή μας τα «ελάφια» να μην κυκλοφορούν με κάποιο λογότυπο από το θέατρο ή το έργο που ανεβάζουμε. Τα ελάφια δεν έχουν ρόλο αφηγητή καθώς η δράση αυτή δεν είναι performance και δεν αποκαλύπτει τίποτα σχετικά με την παράσταση «Μυστικός Σαίξπηρ» που η ομάδα μας ανεβάζει φέτος την άνοιξη στη στέγη της, το Rabbithole. ΄Οποιος θέλει να ακολουθήσει τα βήματά τους δεν έχει παρά να ανακαλύψει ότι θα τα βρει εκεί…»

Οι συντελεστές της παράστασης

΄Όπως τα ελάφια δεν αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους, έτσι και η ομάδα «Νοσταλγία» παρουσιάζει για πρώτη φορά Σαίξπηρ κρατώντας μυστικό τον τίτλο του έργου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Θάνος Αλεξίου, Μελαχρινός Βελέντζας, Χριστίνα Γαρμπή, Παναγιώτης Λογοθέτης, Φρέντυ Μαγιάτζα, Νάντια Μαργαρίτη, Γιώργος Μποτώνης, Νεκτάριος Παπαλεξίου, Μιράντα Παύλου, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Αντώνης Τανισκίδης και Θωμάς Χαβιανίδης. Η μετάφραση είναι του Ερρίκου Μπελιέ, οι φωτισμοί του Γιώργου Σίμωνα, οι προβολές του Παναγιώτη Λαμπή και τα κοστούμια της Θάλειας Τσίγκου. Βοηθοί σκηνοθέτη είναι οι: Μάριος Μαραγκουδάκης  και Ίριδα Μπουρή

Info«Μυστικός Σαιξπηρ» από την ομάδα «Νοσταλγία», 14/3-13/4/2014, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00. Rabbithole - Γερμανικού 20, Μεταξουργείο. Κρατήσεις: 210 5249903

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook