«Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» με Νταλάρα, Vassilikos, Καραμπέτη

Οι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Δ. Σολωμού από τον Γιάννη Μαρκόπουλο, με Νταλάρα, Vassiliko, Καραμπέτη, 22 Μαρτίου στο Μέγαρο -λίγο πριν την 25η Μαρτίου.

eleutheroi-poliorkimenoi-me-ntalara-vassilikos-karampeti
SHARE THIS
0
SHARES

«Πολιορκημένοι από την έλλειψη φαντασίας» σχολίασε ότι είμαστε ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, με αφορμή τη συναυλία του έργου του «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού, που θα δοθεί στις 22 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής

 

Επισημαίνοντας πως η ιδέα να παιχτούν οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι ήταν του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου και με το βλέμμα στραμμένο στον φιλανθρωπικό σκοπό -τα έσοδα θα δοθούν για τη σίτιση παιδιών αδύναμων οικονομικά οικογενειών του φιλανθρωπικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή»- ο Γιάννης Μαρκόπουλος τόνισε το διαχρονικό μήνυμα του έργου, καθώς, όπως είπε, η χώρα εξακολουθεί να βάλετε από παντού.

 

Αναφερόμενος στον Γιώργο Νταλάρα είπε πως από την αρχή ήταν να τραγουδήσει μαζί με τον Ξυλούρη, πολλοί λόγοι δεν επέτρεψαν αυτή τη συνεργασία. Δήλωσε πολύ χαρούμενος για τη συνεργασία με τον Vassilikos οποίος έχει «πολύ καλή μουσική παιδεία», ενώ για την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη επισήμανε πως παρ’ όλο που είναι ταπεινή και ήσυχη είναι η σημαντικότερη ηθοποιός που έχουμε τώρα.

Γ. Νταλάρας: Τα μεγάλα έργα, οι νέες γενιές

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος σημείωσε πως η δική του γενιά μεγάλωσε με τις μεγάλες ιδέες και τα μεγάλα έργα και πως οι νέες γενιές οφείλουν να έρχονται σε επαφή με το παρελθόν. Αναφερόμενος στον Γιάννη Μαρκόπουλο δήλωσε πως «Ποτέ δεν είναι αργά να σμίγουν οι οικογένειες» και πως «Το μεγάλο και το σπουδαίο δεν είναι τυχαίο, είναι θέμα επιλογής».

Ειρήνη Παππά, Άννα Συνοδινού, Λυδία Κονιόρδου -Καραμπέτη

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη ανέφερε πως τον ρόλο της αφηγήτριας τον έχει ερμηνεύσει αρχικά η Ειρήνη Παππά, αργότερα η Άννα Συνοδινού και η Λυδία Κονιόρδου, με αποτέλεσμα γι’ αυτήν ο πήχης να βρίσκεται πολύ ψηλά.

Το έργο προβάλλει το ελληνικό μεγαλείο, την αντίσταση ακόμα και τους πειρασμούς (η άνοιξη, ο έρωτας) που όμως οι άνθρωποι κατάφεραν να καταπολεμήσουν και με αυτοθυσία να κερδίσουν και πάλι την «πνευματική ελευθερία». Αυτή είναι μια αρετή που πρέπει να βρούμε ξανά και σήμερα.

Τα έσοδα σε φιλανθρωπικό σκοπό

Καθώς τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τη σίτιση παιδιών αδύναμων οικονομικά οικογενειών του φιλανθρωπικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», χαιρετισμό απηύθυνε και ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Κωστής Δήμτσας, ο οποίος μίλησε για το φιλανθρωπικό κομμάτι της συναυλίας, τονίζοντας πως η «Αποστολή» στηρίζει 56.000 οικογένειες ημερησίως με ετήσιο εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ

Ταυτότητα

Ποίηση: Διονύσιος Σολωμός

Σύνθεση - Διεύθυνση: Γιάννης Μαρκόπουλος

Eρμηνεύουν: Γιώργος Νταλάρας, Vassilikos και ο βαρύτονος Κωστής Κωνσταντάρας

Αφήγηση: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Με τη συμμετοχή της Χορωδίας «ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ» και της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΝΕΡΙΤ

info: Η συναυλία των «Ελεύθερων Πολιορκημένων» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαρτίου το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, ώρα 20.00.

Τιμές εισιτηρίων:

Διακεκριμένη: 48€

Α' Ζώνη: 37€

Β' Ζώνη: 25€

Γ' Ζώνη: 15€

Περιορισμένες θέσεις για φοιτητές και ανέργους στα 10€

Προπώληση: Viva.gr, 11876, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, Reload. Ταμεία Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και στα εκδοτήρια-Ομήρου 8, τηλ. κρατήσεων 2107282333, www.megaron.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook