Ένας κομίστας κάνει βιβλίο την "Πολυκατοικία"

Όλες οι εικονογραφήσεις, κόμικς, σκίτσα και καρικατούρες, που δημιούργησε ο εικονογράφος Αρίσταρχος Παπαδανιήλγια τις ανάγκες της τηλεοπτικής σειράς Η Πολυκατοικία.

SHARE THIS
0
SHARES

Μόλις κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Syllipsis το. poster bookμε τίτλο «Ήταν μια φορά ένας κομίστας στην TV». Πρόκειται για μια ιδιαίτερη σε μορφή και περιεχόμενο έκδοση, με όλες τις εικονογραφήσεις, κόμικς, σκίτσα και καρικατούρες, που δημιούργησε ο εικονογράφος Αρίσταρχος Παπαδανιήλ για τις ανάγκες της τηλεοπτικής σειράς «Η Πολυκατοικία» (2008-2011, MEGA) και για το ρόλο του κομίσταΤάκη Περιστέρη, που ενσάρκωνε επί της οθόνης, ο ηθοποιόςΓιάννης Τσιμιτσέλης. Τα καρέ από το κόμικς «Τσακ Μπαμ» και άλλες φανταστικές δημιουργίες, που προβλήθηκαν στο οπτικοακουστικό έργο, τυπώθηκαν τώρα σε βιβλίοπου μπορεί να κοπεί σε 48ξεχωριστέςαφίσες, δημιουργώντας ένα προϊόν διακειμενικότηταςμε πρωτότυπη διαμεσική αφήγηση (transmediastorytelling). 

Το posterbook«Ήταν μια φορά ένας κομίστας στην TV»είναι δίγλωσσο(ελληνικά-αγγλικά), παρουσιάστηκε στο TheComicConστη Θεσσαλονίκηκαι στην αγορά MIFAτου Annecy International Animation Festival στηΓαλλία, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του διεθνούς κοινού και εισπράττοντας πολύ θετικά σχόλια για την πρωτοτυπία μορφής και περιεχομένου.  

 

Στις σελίδες/αφίσες του posterbookαπεικονίζονται σε καρικατούρες οι ηθοποιοί Γιάννης Τσιμιτσέλης, Παύλος Χαϊκάλης, Βάσω Λασκαράκη,Βασιλική Ανδρίτσου, Γιάννης Βούρος, Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, Παύλος Ορκόπουλος, Νίκος Πουρσανίδης, η μυθική σταρ των ’50sΜάρθα Βούρτση και πολλοί άλλοι!

Την έκδοση προλογίζει ο σκηνοθέτης της σειράς Βασίλης Θωμόπουλος. Περιέχονται επίσης φωτογραφίες του φωτογράφου Γιώργου Πανηγυρόπουλου από τα γυρίσματα.          

 

Σημείωμα του δημιουργού:

“Στοεπετειακό poster bookπου κρατάτε στα χέρια σας, θα βρείτε σε μορφή αφισών κόμικς, εικονογραφήσεις και σκίτσα που είχα τη χαρά να σχεδιάσω για τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά του MEGA "Η Πολυκατοικία"(2008-2011) και τις ανάγκες του ρόλου του δημιουργού κόμικς Τάκη Περιστέρη, που ενσάρκωσε στη μικρή οθόνη ο αγαπημένος ηθοποιός Γιάννης Τσιμιτσέλης. Αξίζει να αναφέρω, πως είναι η πρώτη φορά στην ελληνική τηλεοπτική ιστορία που καταγράφονται οι επαγγελματικές αναζητήσεις και περιπέτειες ενός κομίστα και μάλιστα, σε ρόλο πρωταγωνιστή. Επιπλέον, η έκδοσηείναι και συλλεκτική, αφού περιέχει συμπληρωματικά αδημοσίευτα προσχέδια. Ξεφυλλίζοντας ή κόβοντας κατ' επιλογή τις σελίδες/αφίσες, ας θυμηθούμε μαζί πως «ήταν μια φορά ένας κομίστας στην TV».”

 

Βιογραφικό σημείωμα:

O Αρίσταρχος Παπαδανιήλείναι βραβευμένος σκηνοθέτης και δημιουργός κινουμένων σχεδίων. Συγγραφέας του βιβλίου Ελληνική Πολιτική Γελοιογραφία. Η Σοβαρή Πλευρά Μιας «Αστείας» Τέχνης. Δημιουργός της σειράς φυλλοσκοπίων Σινεμά Τσέπηςκαι του posterbookΈνας Κομίστας στην TV(Syllipsis). Συνδημιουργός, με τη συγγραφέα-εκπαιδευτικό τεχνολόγο Σοφία Μαντουβάλου, της 1ης ελληνικής εκπαιδευτικής σειράς κινουμένων σχεδίων Ένα Γράμμα Μια Ιστορίασε παραγωγή της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας (ΕΡΤ1) για την ελληνική αλφάβητο και γλώσσα, που εξελίσσεται σε διαδραστικό περιβάλλον μάθησης (Medea Awards, Highly commended). Εικονογραφήσεις του δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά (Βαβέλ, Χορεύω, 9,PC Magazine) και προβλήθηκαν σε τηλεοπτικές εκπομπές (Η Πολυκατοικία, The X Factor). Βασικός ομιλητής στη σειρά βιογραφικών ντοκιμαντέρ Από το Μικρό στο Μεγάλο  παραγωγής της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος (Βουλή Τηλεόραση) με θέμα σπουδαίους Έλληνες γελοιογράφους. Συνεπιμελητής του βιβλίου 70 Χρόνια Δημιουργίας Ελληνικών Κινουμένων Σχεδίων(ASIFA Hellas - Greekanimation.com). Συνιδρυτής του βραβευμένου δημιουργικού γραφείου Syllipsisκαι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ένωσης Κινουμένων Σχεδίων ASIFA Hellas.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook