Ενενήντα επτά μνημεία «γιορτάζουν» την πανσέληνο του Αυγούστου

Για τον εορτασμό της Πανσελήνου του Αυγούστου που συμπίπτει για το 2019 με τον Δεκαπενταύγουστο, επιλέχθηκε ως θέμα της αφίσας η Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στη Σίφνο

eneninta-epta-mnimeia-giortazoun-tin-panselino-tou-augoustou
SHARE THIS
0
SHARES

 Ενενήντα επτά αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία της χώρας ανοιχτά και σε 48 απ' αυτά με εκδηλώσεις, κυρίως συναυλίες. Αυτή είναι η μαγεία κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού που θα ζήσουν όσοι παρακολουθήσουν τον εορτασμό της πανσελήνου του Αυγούστου με εκδηλώσεις που εκκινούν από τις 11 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 19 του ίδιου μήνα.

Ο απολογισμός των εκδηλώσεων του 2018 ξεπέρασε τους 100.000 επισκέπτες (έναντι των 74.970 επισκεπτών για το 2017 και 63.795 για το 2016) που κατέκλυσαν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την επικράτεια.

Οι εκδηλώσεις στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία της χώρας, που αναμένεται να αυξηθούν, καταγράφονται σε πίνακες που θα επικαιροποιούνται για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού και θα είναι αναρτημένοι στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΠΟΑ στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Για τον εορτασμό της Πανσελήνου του Αυγούστου που συμπίπτει για το 2019 με την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, επιλέχθηκε ως θέμα της αφίσας η Ι. Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στη Σίφνο.

Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό.

Επισυνάπτεται εδώ (.xlsx) αναλυτικός πίνακας των εκδηλώσεων.

 

Φωτο: Eurokinissi

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook