Follow us

Επιστροφή στον Κήπο του Μεγάρου: Οι συναυλίες που δεν πρέπει να χάσετε φέτος το καλοκαίρι

Ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και μας καλεί να ξανανταμώσουμε καθισμένοι στο γρασίδι πάνω σε ψάθες ή μαξιλάρια...

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και μας καλεί να ξανανταμώσουμε καθισμένοι στο γρασίδι πάνω σε ψάθες ή μαξιλάρια, με ένα κοκτέιλ στο χέρι, συντροφιά με ελληνικά κομμάτια αλλά και κλασικές μελωδίες που αγαπήσαμε, μαυρόασπρες φιγούρες που μας ταξιδεύουν στα παιδικά μας χρόνια και με νοσταλγικές εικόνες από φιλμ του βωβού κινηματογράφου που έγραψαν ιστορία...

Το Μέγαρο αγκαλιάζει και φέτος το ελληνικό τραγούδι, καλωσορίζοντας στη σκηνή του Κήπου τέσσερις ερμηνευτές από διαφορετικές γενιές, αλλά με κοινό σημείο την άμεση και ειλικρινή επικοινωνία τους με το πολυπληθές κοινό τους μέσα από τη μουσική.

Έτσι, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, θα δούμε και θα ακούσουμε ζωντανά, σε γνώριμα αλλά και καινούργια τραγούδια, την Άλκηστη Πρωτοψάλτη (8/6), τον Μανώλη Μητσιά (14/6), τον Δώρο Δημοσθένους (28/6) και τη Μαρίνα Σάττι (1/7).

Για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι (9, 23, 30/6 και στις 7/7), θα απολαύσουμε προβολές συναυλιών που άφησαν ιστορία στη κλασική μουσική, παρακολουθώντας στην οθόνη του Κήπου μαγνητοσκοπημένες συναυλίες της UNITEL, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής και διανομής πολιτιστικού περιεχομένου, με μεγάλες ορχήστρες, μεγάλους μαέστρους και ερμηνευτές (είσοδος ελεύθερη). Το Μέγαρο επιλέγει τέσσερα λαμπερά διαμάντια από την πλούσια συλλογή της UNITEL, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η εξαιρετικά επιτυχημένη μυσταγωγική συναυλία του Θεόδωρου Κουρεντζή και της MusicAeterna στους Δελφούς, τον περσινό Ιούνιο.

Τα τέσσερα βίντεο κινηματογραφήθηκαν σε φεστιβάλ και αίθουσες συναυλιών της Αυστρίας, της Γερμανίας και της Ελβετίας, με πρωταγωνιστές διακεκριμένους μαέστρους (Nτάνιελ Μπάρενμποϊμ, Σερ Σάιμον Ρατλ, Άντρις Νέλσονς), διάσημους σολίστ (Άννε-Ζοφί Μούττερ, Γιο-Γιο Μα, Tσετσίλια Μπάρτολι, Γέφιμ Μπρόνφμαν) και συμφωνικά σύνολα διεθνούς ακτινοβολίας, όπως, μεταξύ άλλων, η Φιλαρμονική του Βερολίνου, η Βασιλική Ορχήστρα Κονσέρτχεμπαου και η Φιλαρμονική της Βιέννης.

Στο πρόγραμμα εκδηλώσεων, αυτό το καλοκαίρι, συμμετέχει και ο Μάνος Κιτσικόπουλος, ένας σολίστ που επενδύει κλασικά αριστουργήματα του βωβού κινηματογράφου με ζωντανή μουσική από πιάνο, είτε παίζοντας γνωστά κομμάτια είτε αυτοσχεδιάζοντας. Μετά την επιτυχία του "Θωρηκτού Ποτέμκιν" και του "Sunrise" ("Αυγή"), ο αγαπημένος πιανίστας στρέφει το ενδιαφέρον του στον θρυλικό "Νοσφεράτου" του Μούρναου (17/6). Μια "συμφωνία τρόμου", όπως λέει και ο υπότιτλος του φιλμ, μια ταινία-ορόσημο στην ιστορία του παγκόσμιου σινεμά, που βγήκε στις αίθουσες πριν από 100 χρόνια.

Λίγες μέρες αργότερα (21/6, είσοδος ελεύθερη), δίνουμε ραντεβού στον Κήπο για τη Γιορτή της Μουσικής, όπου θα συναντήσουμε την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το συγκρότημα Κρουστών Τύπανα και νέους καλλιτέχνες που διακρίθηκαν στις Ανοιχτές Πλατφόρμες, τις ακροάσεις του Μεγάρου.

Άλλη μία πρωτιά, τον Ιούλιο, στον Κήπο του Μεγάρου, με τον αγαπημένο σκιοπαίχτη Ηλία Καρελλά και τον θίασό του να στήνουν τον μπερντέ τους στον Κήπο, όπου θα ανεβάσουν την κλασική παράσταση "Ο Μεγαλέξανδρος και ο δράκος", με ασπρόμαυρες γιγαντοφιγούρες και ζωντανή μουσική (4, 5, 11, 12/7).

Οι εκδηλώσεις του Κήπου πραγματοποιούνται με τη χορηγία της MOTOROIL.

Το πρόγραμμα αναλυτικά

Το ελληνικό τραγούδι στον Κήπο
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, με τρία καινούργια τραγούδια ("Νικητές-χαμένοι", "Φως", "Μείναμε άνθρωποι") αλλά και με νέες ενορχηστρώσεις αγαπημένων τραγουδιών της που έχουν αφήσει έντονο το στίγμα τους στην ελληνική δισκογραφία, έρχεται στον Κήπο στις 8/6 για να φωτίσει τα βράδια μας με το λαμπερό ηχόχρωμα της φωνής της. Τη συντροφεύουν οι μουσικοί Θωμάς Κοντογεώργης (πιάνο, ενορχηστρώσεις), Παντελής Ντζιάλας (κιθάρες), Πέτρος Βαρθακούρης (μπάσο), Τάκης Βασιλείου (ντραμς, κρουστά) και Σοφία Ευκλείδου (τσέλο). Στην ηχοληψία, ο Ζαχαρίας Σταμούλος και στους φωτισμούς, ο Δημήτρης Λάιος.
"Πενήντα χρόνια χρυσάφι" είναι ο τίτλος της συναυλίας του Μανώλη Μητσιά (14/6), ο οποίος θα μοιραστεί μαζί μας μεγάλες επιτυχίες της πενηντάχρονης καλλιτεχνικής του πορείας, έχοντας συνοδοιπόρους του τους μουσικούς της ορχήστρας του. Μια κιβωτός τραγούδια, μια μαγική διαδρομή στη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Δήμου Μούτση, του Μάνου Λοΐζου, του Λουκιανού Κηλαηδόνη, του Θάνου Μικρούτσικου και πολλών άλλων σημαντικών συνθετών, αλλά και στους στίχους και στην ποίηση του Νίκου Γκάτσου, του Οδυσσέα Ελύτη, του Γιώργου Σεφέρη, του Μανόλη Αναγνωστάκη, του Γιάννη Ρίτσου, του Λευτέρη Παπαδόπουλου, του Μάνου Ελευθερίου, της Λίνας Νικολακοπούλου κ.ά.
Στις 28/6 ο Δώρος Δημοσθένους θα ταξιδέψει τον έρωτα στον χρόνο και στον κόσμο, μέσα από τη συναυλία "L.Ο.V.E.". Το ρεπερτόριο της βραδιάς διατρέχει τις εποχές, τα μουσικά είδη, τους ρυθμούς, τους τόπους, περνώντας από τις μελωδίες των Γιαννίδη, Μουζάκη, Χατζιδάκι και Θεοδωράκη σε τραγούδια με χορευτική διάθεση των Elvis Presley, Tom Jones, Simon & Garfunkel, Dusty Springfield, Queen αλλά και των Λουκιανού Κηλαηδόνη, Μίμη Πλέσσα, Γιάννη Σπανού.
"Υenna" τιτλοφορείται το άλμπουμ της Μαρίνας Σάττι, με το οποίο κάνει το δισκογραφικό της ντεμπούτο, αλλά και η βραδιά που έχει ετοιμάσει η πολύπλευρη τραγουδίστρια, μαζί με την μπάντα της, για να υποδεχτεί το καλοκαίρι στον Κήπο του Μεγάρου (1/7). Σε αυτό το σύγχρονο μουσικό "πανηγύρι", η Μαρίνα Σάττι θα συνδυάσει τα νέα της κομμάτια και με άλλα, πολύ γνωστά της, που έχουν αγαπηθεί σε όλο τον κόσμο. Μουσική χωρίς σύνορα που ενώνει ανθρώπους κάθε εθνικότητας και κάθε γενιάς από μια καλλιτέχνιδα, η οποία μπορεί να είναι ταυτόχρονα και pop και ethnic και mainstream, αλλά και urban και λυρική και παραδοσιακή.

Megaron and Unitel Present
Εντυπωσιακή έναρξη για τις μεταδόσεις της UNITEL (9/6), με μια μουσική συνάντηση κορυφής που έγινε το 2019 στη Γερμανία, και συγκεκριμένα στην Αίθουσα Philharmonie του Βερολίνου, ανάμεσα σε τρεις μεγάλους μουσικούς της εποχής μας, τον μαέστρο και πιανίστα Daniel Barenboim, τη βιολονίστα Anne-Sophie Mutter και τον τσελίστα Yo-Yo Ma. Μαζί τους, η West-Eastern Divan Orchestra που ιδρύθηκε από τον Barenboim και τον παλαιστίνιο διανοούμενο Edward Said το 1999. Η συγκεκριμένη συναυλία, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα 20 χρόνια από τη δημιουργία του Συνόλου. Στον Κήπο του Μεγάρου θα απολαύσουμε τους Barenboim, Mutter και Yo-Yo Ma στο "Τριπλό Κοντσέρτο" για πιάνο, βιολί, τσέλο και ορχήστρα σε ντο μείζονα του Ludwig van Beethoven. Η West-Eastern Divan Orchestra θα ερμηνεύσει επίσης την επιβλητική Ενάτη Συμφωνία σε ρε ελάσσονα του Anton Bruckner.
Το ταξίδι στις μεγάλες ευρωπαϊκές καλλιτεχνικές διοργανώσεις συνεχίζεται με μια στάση (23/6) στην Αυστρία, και συγκεκριμένα στο Μοτσαρτέουμ του Σάλτσμπουργκ και στην "Εβδομάδα Μότσαρτ". Με προσκεκλημένη την Ιταλίδα μεσόφωνο Cecilia Bartoli, η Φιλαρμονική της Βιέννης μας προσφέρει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο αποκλειστικά στον μεγάλο Αυστριακό. Η κορυφαία μετζοσοπράνο θα τραγουδήσει γνωστές άριες κοντσέρτου καθώς και μια άρια την όπερα "Don Giovanni" του Wolfgang Amadeus Mozart, ενώ ο Daniel Barenboim, με την ιδιότητα του πιανίστα, θα παίξει το Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 24 σε ντο ελάσσονα του Μότσαρτ. Η Φιλαρμονική της Βιέννης θα παρουσιάσει ακόμη τη Συμφωνία "της Πράγας" (αρ. 38 σε ρε μείζονα).
Τρίτος σταθμός, η Ελβετία και το Φεστιβάλ της Λουκέρνης. Ο Βρετανός αρχιμουσικός Sir Simon Rattle, από τους πλέον καταξιωμένους του καιρού μας, διευθύνει τη Φιλαρμονική του Βερολίνου στο συναρπαστικό "Πουλί της φωτιάς" του Igor Stravinsky και στους γοητευτικούς Συμφωνικούς χορούς, έργο 45 του Sergei Rachmaninov (30/6).
Από το ίδιο Φεστιβάλ θα προβληθεί, μία εβδομάδα αργότερα (7/7), η μαγνητοσκοπημένη συναυλία της Βασιλικής Ορχήστρας Concertgebouw του Άμστερνταμ υπό τον Andris Nelsons, με μουσικές επιλογές σε κλασικό, ρομαντικό αλλά και χορευτικό ύφος. Συμμετέχει ο πιανίστας Yefim Bronfman, ο οποίος θα ερμηνεύσει το δημοφιλέστατο "Αυτοκρατορικό" Κοντσέρτο του Beethoven και τη Σπουδή για πιάνο σε φα μείζονα του Frédéric Chopin. Από το πρόγραμμα της βραδιάς, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει για το ελληνικό κοινό, η Εισαγωγή "Τα ερείπια των Αθηνών", επίσης του Beethoven. Το μουσικό τοπίο της βραδιάς συμπληρώνεται από τη Σεχραζάντ του Nikolai Rimsky-Korsakov και ένα απόσπασμα από τους Σλαβονικούς χορούς του Antonín Dvořák.

Μουσικό ραντεβού με τον "Νοσφεράτου"
Ο Μάνος Κιτσικόπουλος, ο πολυδιάστατος πιανίστας που, στις συναυλίες του στον Κήπο, μας δίνει τη δική του μουσική ματιά πάνω σε κλασικές βωβές ταινίες, αυτό το καλοκαίρι, στρέφει την προσοχή του στον θρυλικό "Νοσφεράτου" του Friedrich Wilhelm Murnau, την πρώτη κινηματογραφική μεταφορά του "Κόμη Δράκουλα" του Bram Stoker. Το αριστούργημα της έβδομης τέχνης, που θεωρείται το σπουδαιότερο επίτευγμα του ευρωπαϊκού εξπρεσιονισμού και γιορτάζει φέτος έναν αιώνα ζωής, παρουσιάζεται στο Μέγαρο µε live μουσική από πιάνο (17/6), πρωτότυπες συνθέσεις αλλά και αυτοσχεδιασμούς του Κιτσικόπουλου πάνω σε έργα μεγάλων συνθετών. Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

Γιορτή της Μουσικής
Είναι ένας αγαπημένος καλοκαιρινός θεσμός, με τη μουσική να γίνεται η αφορμή για να ξανασυναντηθούμε με γνωστά σύνολα και καλλιτέχνες, αλλά και με ανερχόμενους μουσικούς. Έτσι, στις 21/6, στη φετινή Γιορτή της Μουσικής, συμμετέχουν η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, που θα παρουσιάσει την Πρώτη Συμφωνία του Ludwig van Beethoven υπό την ανερχόμενη αρχιμουσικο Κάτια Μολφέση, και το Συγκρότημα κρουστών Τύπανα (Δημήτρης Δεσύλλας, Ανδρέας Φαρμάκης, Νίκος Μεταλληνός, Μάριος Μουζακίτης, Μπάμπης Ταλιαδούρος, Δημήτρης Αργυρόπουλος), το οποίο έχει επιλέξει για το πρόγραμμά του το εμβληματικό έργο "Drumming"του Steve Reich. Στη σκηνή του Κήπου θα ανέβουν επίσης τρία από τα σχήματα που ξεχώρισαν από τις "Ανοιχτές Πλατφόρμες", τις ακροάσεις του κύκλου "Γέφυρες".
Στη Γιορτή της Μουσικής, η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

"Ο Καραγκιόζης στον Κήπο του Μεγάρου"
Για πρώτη φορά, ο Κήπος μεταμορφώνεται σε ένα υπαίθριο θέατρο σκιών με ασπρόμαυρες γιγαντοφιγούρες και ζωντανή μουσική, για να υποδεχτεί τον Θίασο του Ηλία Καρελλά στην παράσταση "Ο Μεγαλέξανδρος και ο δράκος" (4, 5/7 και 11,12/7). Πρόκειται για αναβίωση του ομώνυμου θρυλικού έργου του πρώτου Έλληνα καραγκιοζοπαίκτη Μίμαρου, το οποίο πρωτοανέβηκε πριν από 150 χρόνια και έχει τις ρίζες του στη μυθολογία και τη λαογραφία. "Ο Μεγαλέξανδρος και ο δράκος" είναι ίσως το πιο γνωστό έργο του κλασικού ρεπερτορίου στο ελληνικό θέατρο σκιών, συνταιριάζοντας τον θρύλο του Αγίου Γεωργίου και την παράδοση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με έντονο και ιδιαίτερο εικαστικό χαρακτήρα.

Έναρξη προπώλησης για όλες τις εκδηλώσεις: Παρασκευή 20 Μαΐου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πίτσα και cocktails, καφενειακές γκουρμεδιές, ποτά σε μινιατούρες: Τα νέα εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.

ΜΙΚΗΣ 100 15 Οκτ 2025 | 13:33

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Ο Συμφωνικός Μίκης

Τρίτη 21 Οκτωβρίου στις 20:00 στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη.

ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΕΡΤΙΤΛΟΥΣ 08 Οκτ 2025 | 11:07

Μέγαρο Μουσικής: Asmik Grigorian Ρεσιτάλ ρωσικού ρομαντισμού

Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στις 20.30 στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

24 Σεπ 2025 | 11:58

Θεόδωρος Κουρεντζής: Εξαντλήθηκαν σε χρόνο-ρεκόρ τα εισιτήρια για τις δύο συναυλίες του στο Μέγαρο Μουσικής

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τις δύο συναυλίες του Θεόδωρου Κουρεντζή στο Μέγαρο Μουσικής, σχεδόν αμέσως μόλις άνοιξε η προπώληση.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 20 Οκτ 2025 | 10:47

Ηρώδειο: Κλείνει για τα επόμενα 3 χρόνια λόγω εργασιών συντήρησης - Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις στο Ηρώδειο για τη φετινή σεζόν αλλά και για τα επόμενα περίπου τρία χρόνια.

ΣΠΕΥΣΑΤΕ 20 Οκτ 2025 | 10:00

Κλασικά και νέα έργα, μονόλογοι, μιούζικαλ, κωμωδίες - Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Κλασικά έργα που συναντούν το σήμερα, μονόλογοι, μιούζικαλ και σύγχρονες δημιουργίες. Ολες οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας.

ΕΞΕΛΕΓΗ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 18 Οκτ 2025 | 12:58

Αντώνιος Ρεγκάκος: Ένας κορυφαίος φιλόλογος στο τιμόνι του ανώτατου πνευματικού θεσμού της χώρας, την Ακαδημία Αθηνών

Ο φιλόλογος Αντώνιος Ρεγκάκος εξελέγη γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ 17 Οκτ 2025 | 20:42

Διονύσης Σαββόπουλος: Πληροφορίες ότι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο - Η κατάσταση της υγείας του

Ο Διονύσης Σαββόπουλος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο καθώς η κατάσταση της υγείας του επιβαρύνθηκε

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΙΝΑΣ ΜΕΝΔΩΝΗ 17 Οκτ 2025 | 19:38

Τατόι: 70.000 θησαυροί του έρχονται στο φως - Προσβάσιμη στο κοινό η μεγαλύτερη συλλογή του είδους της [εικόνες]

Οι Συλλογές Τατοΐου εκτείνονται από την αρχαιότητα έως τα καθημερινά αντικείμενα της δεκαετίας του ’60.

ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 17 Οκτ 2025 | 19:21

Μπριζίτ Μπαρντό: Επέστρεψε στο σπίτι της και αναρρώνει - Υποβλήθηκε σε επέμβαση

Η ηθοποιός ευχαρίστησε το προσωπικό και τη χειρουργική ομάδα του ιδιωτικού Νοσοκομείου Σεν Ζαν της Τουλόν

ΣΤΑ MUSIC MOVES EUROPE AWARDS 2026 17 Οκτ 2025 | 15:59

Melina: Η Ελληνίδα καλλιτέχνιδα υποψήφια σε ευρωπαϊκά μουσικά βραβεία

Kαλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη είναι έτοιμοι να αφήσουν το στίγμα τους στη διεθνή σκηνή, παρουσιάζοντας φρέσκους ήχους και τολμηρή δημιουργικότητα.

30 & 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 1 & 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 17 Οκτ 2025 | 15:13

Οι ερωτευμένοι του Σαμ Σέπαρντ στο BIOS

Η Έλενα Πέγκα στους "Ερωτευμένους" συνδυάζει το μελό με τη φάρσα, τον ρεαλισμό με τον συμβολισμό, και σκηνοθετεί μία παράσταση που μιλά για τη βαριά κληρονομιά των οικογενειακών προτύπων

ΑΠΟ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 17 Οκτ 2025 | 13:53

Η Υρώ Μανέ επιστρέφει με τη μεγάλη θεατρική επιτυχία "Η Μητέρα του Σκύλου" στο θέατρο Ακροπόλ

Η Υρώ Μανέ ενσαρκώνει την ηρωίδα Ραραού, μια από τις πιο σπαρακτικές και ταυτόχρονα εξαιρετικά δυναμικές προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας.

ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 17 Οκτ 2025 | 12:22

Η συγκλονιστική "Ράβδος" επιστρέφει για 3η χρονιά - Με Λεμπεσόπουλο, Παπαμόσχου, Μεθενίτη

Η συνταρακτική παράσταση που καθήλωσε κοινό και κριτικούς επιστρέφει στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής.

29/10 17 Οκτ 2025 | 11:33

Η Αλεξάνδρα Γκράβας ερμηνεύει τραγούδια του Μεσοπολέμου στο Μέγαρο Μουσικής

Στην εποχή του Μεσοπολέμου μας μεταφέρει η διεθνής ερμηνεύτρια Αλεξάνδρα Γκράβας, μέσα από την νέα της συναυλιακή πρόταση, που μοιάζει με ένα ταξίδι εξπρές στον χρόνο.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝΑΣΤΡΟΝ 17 Οκτ 2025 | 11:25

"Γυάλινη": Η νέα ποιητική συλλογή της Ανδριάνας Θεοχάρη μόλις κυκλοφόρησε

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις 'Εναστρον η νέα ποιητική συλλογή της Ανδριάνας Θεοχάρη με τίτλο "Γυάλινη".

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 16 Οκτ 2025 | 12:31

Sol Gabetta & Bertrand Chamayou - Δύο σπουδαίοι δεξιοτέχνες σε ένα ρεσιτάλ ρομαντισμού και σύγχρονης έμπνευσης

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, 20:30, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 16 Οκτ 2025 | 12:06

Δέκα χρόνια STRING DEMONS - Μεγάλη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δέκα χρόνια πέρασαν από τότε που τα αδέρφια Λυδία και Κωνσταντίνος Μπουντούνης αποφάσισαν να ενώσουν τα έγχορδά τους και να δημιουργήσουν τους String Demons, ένα συγκρότημα μοναδικό στο είδος του.

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ 16 Οκτ 2025 | 10:28

Stanley Clarke Band: Ο ζωντανός θρύλος της jazz επιστρέφει στο Παλλάς

Ο εμβληματικός μπασίστας Stanley Clarke, κάτοχος πέντε βραβείων Grammy και πρωτοπόρος της fusion σκηνής, επιστρέφει στην Αθήνα για μια μοναδική βραδιά στο Θέατρο Παλλάς.

ΘΕΑΤΡΟ ΣΗΜΕΙΟ 16 Οκτ 2025 | 10:19

Αμερικάνικος Βούβαλος: Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τη σκοτεινή καρδιά του αμερικανικού ονείρου

Ένα έργο-ορόσημο της σύγχρονης αμερικανικής δραματουργίας, που φέρνει στο φως τη γυμνή αλήθεια ενός κόσμου σε ηθική κατάρρευση· την αποδόμηση του αμερικανικού ονείρου, τη μοναξιά, την ανάγκη για αγάπη και τη σκληρότητα μιας κοινωνίας που τα μετρά όλα με όρους κέρδους.

TΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2025 15 Οκτ 2025 | 16:40

Σύγχρονη jazz και μεσογειακές μελωδίες στο Half Note

Μια μουσική βραδιά γεμάτα συναίσθημα υπόσχεται να κερδίσει το κοινό

ΜΙΚΗΣ 100 15 Οκτ 2025 | 13:33

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Ο Συμφωνικός Μίκης

Τρίτη 21 Οκτωβρίου στις 20:00 στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη.

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ 15 Οκτ 2025 | 12:33

"Μαρίκα με είπανε - Μαρίκα με βγάλανε": Ιστορίες γυναικών του Λαϊκού Τραγουδιού στο Embassy Theater

Από τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο Embassy Theater.

ΑΠΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 15 Οκτ 2025 | 11:58

"Being Eddie": Τον Νοέμβριο το νέo ντοκιμαντέρ του Netflix για τον εμβληματικό Εντι Μέρφι

To "Being Eddie", το νέο ντοκιμαντέρ για τον εμβληματικό κωμικό και ηθοποιό Έντι Μέρφι, θα αρχίσει να προβάλλεται στην πλατφόρμα από την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΙΚΗΤΗΣ 14 Οκτ 2025 | 20:17

Πέθανε σε ηλικία 51 ετών ο βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής D'Angelo - Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο

Ο καλλιτέχνης από τη Βιρτζίνια που πέθανε την Τρίτη 14/10 συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση του neo-soul

ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ 14 Οκτ 2025 | 16:45

Ο "Δον Κιχώτης" επιστρέφει στο Θέατρο ΚΑΠΠΑ

Υποψήφια η παράσταση για το Βραβείο Θεάτρου για Παιδιά και Εφήβους από την Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ 14 Οκτ 2025 | 16:39

Η "Μαρία Κάλλας" του Μάνου Ιωαννίδη δωρεά στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας ζωγράφος και χαράκτης ανακοίνωσε τη συμβολική του πράξη αποκαλύπτοντας το έργο το οποίο πλέον θα συντροφεύει τους χιλιάδες φιλότεχνους θεατές κάθε φορά που καταφθάνουν στο θέατρο επί της Ακαδημίας

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ 14 Οκτ 2025 | 11:00

Οι θεατρικές πρεμιέρες αυτής της εβδομάδας - Επιστροφές και νέα έργα, όλες οι παραστάσεις που ξεχωρίσαμε

Νέες παραγωγές έρχονται με φρέσκες ιδέες και σύγχρονη ματιά, ενώ παραστάσεις που ξεχώρισαν επιστρέφουν.

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΡΓΑ 14 Οκτ 2025 | 10:51

"IRЯINA" στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης - Ενα έργο εμπνευσμένο από τις "Τρεις αδελφές" του Τσέχωφ

Ένας μήνας αφιερωμένος στη σύγχρονη δραματουργία που βασίζεται και εμπνέεται από τον Τσέχωφ μέσα από τη ματιά νέων δημιουργών, έρχεται στο ιστορικό Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης.

ΤΙΣ ΠΕΜΠΤΕΣ 14 Οκτ 2025 | 10:30

"Her Swing Majesty": Η Πέννυ Μπαλτατζή στο Stage 7 τις Πέμπτες του Νοεμβρίου

Η μοναδική Πέννυ Μπαλτατζή, επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή και εγκαινιάζει τις μουσικές Πέμπτες του Νοεμβρίου στον ανακαινισμένο χώρο Stage 7.

80 ΕΤΩΝ 14 Οκτ 2025 | 09:38

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Άλκης Γιαννακάς - Το γνωστό "Ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη"

Πέθανε ο ηθοποιός Άλκης Γιαννακάς. Έγινε γνωστός από το "Ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη"

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ 13 Οκτ 2025 | 22:45

Η Άννα Κυριακού δεν ήταν μόνο η "θεία Μπεμπέκα": Οι μεγάλοι ρόλοι, η αθόρυβη προσωπική ζωή και η ιδιαίτερη τελευταία επιθυμία της

Η ζωή και η καριέρα της "αντάρτισσας" Άννας Κυριακού - Ποια ήταν η αγαπημένη ηθοποιός που έζησε μέσα στο θέατρο και το σινεμά και έγινε ευρέως γνωστή από τον τηλεοπτικό φακό

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 13 Οκτ 2025 | 14:53

Άννα Κυριακού: Έφυγε από τη ζωή με το βιβλίο της στο προσκεφάλι - Το συγκινητικό "αντίο" της "Φίνος Φιλμ"

"Έφυγε" χαρούμενη, όπως ήταν σε όλη της τη ζωή, και ευτυχισμένη, όπως γράφει στον επίλογο του βιβλίου της" είπε ο γιος της Άννας Κυριακού, Χρήστος Αποστολίδης για την απώλεια της μητέρας του

ΜΕΓΑΛΗ ΘΛΙΨΗ 13 Οκτ 2025 | 11:15

Πέθανε ο σπουδαίος συνθέτης Μιχάλης Γρηγορίου

Μεγάλη απώλεια για τον πολιτισμό, καθώς έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος συνθέτης, Μιχάλης Γρηγορίου. Ηταν 78 ετών.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΠΙΜΠΙΛΑ 13 Οκτ 2025 | 10:50

Πέθανε η ηθοποιός Άννα Κυριακού σε ηλικία 95 ετών - Η "μπεμπέκα" από τις "Τρεις Χάριτες"

Έφυγε από τη ζωή στα 95 της χρόνια η ηθοποιός Άννα Κυριακού από τις "Τρεις Χάριτες".

ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ 12 Οκτ 2025 | 20:22

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις στην Αθήνα για την πρεμιέρα της ταινίας "Ανεμώνη": "Δεν είμαι ερημίτης"

Η πρεμιέρα, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής 12/10, με τα έσοδα της προβολής να διατίθενται για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 09 Οκτ 2025 | 20:17

Αλλάζει ημέρα η συναυλία του ΛΕΞ στη Θεσσαλονίκη - Θα διατεθούν και περισσότερα εισιτήρια

Πότε θα τον δει επί σκηνής τον ΛΕΞ το κοινό της πόλης του, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το Καυτανζόγλειο Στάδιο

ΚΑΘΑΡΙΣΕ 09 Οκτ 2025 | 19:00

Η νέα μαγευτική εικόνα της Ακρόπολης: Επιτέλους χωρίς σκαλωσιές ο Παρθενώνας, έπειτα από 15 χρόνια [βίντεο]

Η απομάκρυνση των μεταλλικών ικριωμάτων στον Παρθενώνα ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, αποκαλύπτοντας την όψη του μνημείου που είναι ορατή από την πλευρά του Ηρωδείου

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2025 09 Οκτ 2025 | 14:37

'VANYA" με τοv Γιώργο Καραμίχο: Η μεγάλη θεατρική επιτυχία επιστρέφει στο Θέατρο Τέχνης

Η σύγχρονη και συμπυκνωμένη εκδοχή του γνωστού έργου του Αντόν Τσέχωφ, προκαλεί τον Γιώργο Καραμίχο να υποδυθεί οκτώ ρόλους

ΣΟΥΗΔΙΑ 09 Οκτ 2025 | 14:25

Στον Ούγγρο Λάσλο Κρασναχορκάι το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025- Ποια βιβλία του κυκλοφορούν στα ελληνικά

Ο 70χρονος συγγραφέας θεωρείται μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της σύγχρονης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας.

ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΛΑΣ 09 Οκτ 2025 | 12:01

"Σε βλέπω": Αθερίδης, Βολιώτη, Τρικαλιώτη σε ένα έργο που μιλάει για εκείνα που φοβόμαστε να συζητήσουμε

Το σύγχρονο έργο "Σε βλέπω" της Αμερικανίδας συγγραφέως Meghan Kennedy, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Βίκυς Βολιώτη, στο θέατρο Μικρό Παλλάς.

ΣΤΟΝ ALPHA 09 Οκτ 2025 | 09:00

Το "Σόι σου" επιστρέφει επίσημα μετά από 6 χρόνια - Δείτε το πρώτο teaser

Έξι χρόνια μετά, οι Χαμπέοι και οι Τριαντάφυλλοι είναι και πάλι εδώ!

ΣΠΕΥΣΑΤΕ! 09 Οκτ 2025 | 08:33

Επιστρέφει η Γιορτή του Σινεμά: Για μία μέρα σε όλες τις αίθουσες, όλες οι ταινίες με εισιτήριο 2 ευρώ

Η Γιορτή του Σινεμά, μία ιδέα που έγινε θεσμός, έρχεται για 4η συνεχόμενη χρονιά, δίνοντας την ευκαιρία να απολαύσουμε τη μαγεία της μεγάλης οθόνης με μειωμένη τιμή.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 09 Οκτ 2025 | 08:27

Λυρική: 6.000 δωρεάν εισιτήρια σε 11 παραστάσεις, με κλήρωση -Οι δικαιούχοι, βήμα-βήμα η διαδικασία

Το πρόγραμμα Λυρική για όλους συνεχίζεται για το 2025/26 με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και προσφέρει 6.000 δωρεάν εισιτήρια παραστάσεων.

ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΕΡΑΣΜΑ 08 Οκτ 2025 | 20:26

Ιταλία: Άνοιξε για το κοινό ο "διάδρομος του Κομμόδου" στο Κολοσσαίο

Η ανέγερση του Κολοσσαίου ολοκληρώθηκε το 80 μ.Χ. και το μυστικό πέρασμα θεωρείται προσθήκη στον αρχικό σχεδιασμό.

ΣΠΕΥΣΑΤΕ 08 Οκτ 2025 | 12:11

Το εμβληματικό "Τρίτο Στεφάνι" έρχεται στο Θέατρο Τέχνης - Οι πρώτες φωτό από τις πρόβες

Το εμβληματικό "Τρίτο Στεφάνι" του Κώστα Ταχτσή, που σημάδεψε την ελληνική μεταπολεμική λογοτεχνία, παρουσιάζεται στο Θέατρο Τέχνης με την υπογραφή του Στάθη Λιβαθινού.

ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΕΡΤΙΤΛΟΥΣ 08 Οκτ 2025 | 11:07

Μέγαρο Μουσικής: Asmik Grigorian Ρεσιτάλ ρωσικού ρομαντισμού

Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στις 20.30 στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

08 Οκτ 2025 | 10:43

Ο Μπισμπίκης επιστρέφει με το "Ανθρωποι και ποντίκια" στο νέο Cartel

Η Ομάδα Cartel μεταφέρει το εμβληματικό έργο του Στάινμπεκ από τη Μεγάλη Ύφεση της Αμερικής στη σύγχρονη Αθήνα του περιθωρίου, του μεροκάματου και του αγώνα για επιβίωση.

08 Οκτ 2025 | 08:38

Πάρις Ρούπος: Ανακοίνωσε νέα παράσταση ενάντια στον "εκφοβισμό και τη λογοκρισία"

Σε νέα παράσταση με τίτλο "Comedy Strikes Back", πρωταγωνιστεί ο Πάρις Ρούπος, ο κωμικός που βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας μετά την απόλυσή του από την Pizza Fan.

07 Οκτ 2025 | 20:19

"Ozzy: No Escape from Now": Το τελευταίο κεφάλαιο της ζωής του Όζι Όσμπορν

Το "Ozzy: No Escape from Now" εξετάζει τα τελευταία έξι χρόνια του Όσμπορν, από τη μάχη του με τη νόσο του Πάρκινσον

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 07 Οκτ 2025 | 20:18

Κλείνει οριστικά το βιβλιοπωλείο "Επί Λέξει" - Πουλάει όλα τα βιβλία προς 2 ευρώ το ένα - Η συγκινητική ανάρτηση

Με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, ανακοινώθηκε το κλείσιμο του βιβλιοπωλείου "Επί Λέξει" επί της οδού Ακαδημίας, αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 07 Οκτ 2025 | 20:10

Θεσσαλονίκη: Τους πρωταγωνιστές του ελληνικού σινεμά της δεκαετίας του ’60 θα τιμήσει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Η τιμητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της 66ης διοργάνωσης (30 Οκτωβρίου έως 9 Νοεμβρίου 2025).

ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΣΤΑ ΣΙΝΕΜΑ 07 Οκτ 2025 | 19:02

"Bugonia": Κυκλοφόρησε το δεύτερο τρέιλερ της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου [βίντεο]

Η μούσα του Γιώργου Λάνθιμου, Έμα Στόουν, πρωταγωνιστεί και στη νέα κινηματογραφική δουλειά του Έλληνα σκηνοθέτη

ΘΕΑΤΡΟ ΣΗΜΕΙΟ 07 Οκτ 2025 | 11:53
ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ 06 Οκτ 2025 | 23:17

Ο Πετρολούκας Χαλκιάς σε μια από τις τελευταίες του ηχογραφήσεις - Η "Κοντούλα Λεμονιά" σε μια hard rock εκδοχή [Βίντεο]

Άλλο ένα ρεσιτάλ του Πετρολούκα Χαλκιά με το κλαρίνο του, σε ένα βίντεο κλιπ που αποτελεί μουσική παρακαταθήκη

ΑΠΟ 1Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 06 Οκτ 2025 | 15:27

Το μιούζικαλ "Annie" έρχεται το Νοέμβριο στο Θέατρο Παλλάς

Με έναν εντυπωσιακό θίασο, ζωντανή ορχήστρα, λαμπερές χορογραφίες και ταλαντούχα παιδιά επί σκηνής, η παράσταση υπόσχεται να γεμίσει το Παλλάς με χαρά, συγκίνηση και τα διαχρονικά τραγούδια

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 06 Οκτ 2025 | 12:12

Ενα αρχαϊκό ιωνικό κιονόκρανο με διαδρομή δύο χιλιετιών - Από τον επισκοπικό θρόνο της Παναγούδας στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Με μήκος 1,71 μ. και πλάτος 0,83 μ., το κιονόκρανο προέρχεται προφανώς από δημόσιο οικοδόμημα και χρονολογείται στα 500-480 π.Χ.

ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΗΣ 06 Οκτ 2025 | 10:48

Σε δημοπρασία η "Μαύρη Μαγεία" του Ρενέ Μαγκρίτ: Ένα σπουδαίο έργο που αναμένεται να ξεπεράσει τα 7 εκατ. ευρώ

Αν και η αρχική εκτίμηση του οίκου Sotheby's ανέρχεται σε 5-7 εκατ. ευρώ, αναμένεται ότι το τελικό τίμημα θα είναι σημαντικά υψηλότερο.

06 Οκτ 2025 | 10:44

Αληθινές Ιστορίες που έγιναν ταινίες: Νέο αφιέρωμα στο ERTFLIX για τα βράδια του Οκτωβρίου

Μπορείτε να τις απολαύσετε όλες, έως τις 31 Οκτωβρίου, στο νέο αφιέρωμα και την ειδική κατηγορία, "Αληθινές Ιστορίες", μόνο στο ERTFLIX.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗDW 05 Οκτ 2025 | 14:31

Νταλάρας: Η Ευρώπη έχει μείνει πίσω πολιτικά - Οι νέοι μας βιώνουν έναν αλλιώτικο πόλεμο

"Οι κοινωνίες μας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη έχουν υποστεί σαρωτικά χτυπήματα. Η Ευρώπη έχει μείνει πίσω πολιτικά, σε μία οπισθοδρόμηση άνευ προηγουμένου", λέει.

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ 05 Οκτ 2025 | 09:27

Μπάστερ Κίτον: Από τον ρόλο "σφουγγαρίστρα" και τις ιδιοφυείς σκηνοθεσίες στο μεγάλο σφάλμα της ζωής του

Ηεμβληματική μορφή του παγκόσμιου κινηματογράφου, που πανάξια θα μπορούσε να σταθεί δίπλα στον Τσάρλι Τσάπλιν, έμεινε στην ιστορία ως ο "αγέλαστος κωμικός".

ΥΠΠΟ 04 Οκτ 2025 | 11:06

Οι ελληνικές αρχαιότητες που επαναπατρίζονται από τη Νέα Υόρκη: Ο ρόλος του αντιεισαγγελέα - Εικόνες από τα αντικείμενα

"Τα τελευταία 20 χρόνια είχαμε 7 επαναπατρισμούς αρχαίων αντικειμένων αξίας άνω των 45 εκατ. δολ.", δήλωσε ο Αντιεισαγγελέας Ν. Υόρκης

03 Οκτ 2025 | 19:09

ΥΠΠΟ: Εικοσιεννέα αρχαιότητες επιστρέφουν από τη Νέα Υόρκη στην Ελλάδα

Οι αρχαιότητες που επαναπατρίζονται καλύπτουν ένα ευρύ χρονολογικό φάσμα από την Τελική Νεολιθική έως την Ύστερη Ελληνιστική περίοδο

PARAGA 03 Οκτ 2025 | 12:33

Εκπληξη: Η Ξένια Καλογεροπούλου εμπιστεύεται πρώτη φορά έργο της στο κουκλοθέατρο

Ο "Μίλτος" της σηκώνει αυλαία στις 19 Οκτωβρίου από το ΚουκλοΘέατρο της Αλεξίας Αλεξίου, με το τραγούδι της παράστασης να υπογράφεται από την Ηρώ!

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 03 Οκτ 2025 | 09:04

70 Χρόνια Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου: Συγκίνηση και μνήμες στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ "Μέσα από τα Μάτια τους"

Πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ "70 Χρόνια Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου - Μέσα από τα Μάτια τους" που δημιούργησαν το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και η ελc productions.

ΤΟ 1993 03 Οκτ 2025 | 08:19

32 χρόνια χωρίς την Κατερίνα Γώγου: Η "αφελής" του ελληνικού κινηματογράφου και αναρχική ποιήτρια των Εξαρχείων

"Μόνη μου δέθηκα. Ας κάνουν οι σειρήνες τη βρώμικη δουλειά τους". Εφυγε σαν σήμερα η ποιήτρια των Εξαρχείων, Κατερίνα Γώγου.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 02 Οκτ 2025 | 23:41

Ο Ρόμπι Γουίλιαμς έβαλε "φωτιά" στο Καλλιμάρμαρο - Χιλιάδες κόσμος στη μοναδική συναυλία του [εικόνες - βίντεο]

Το ελληνικό κοινό αψήφησε την κακοκαιρία και γέμισε το Καλλιμάρμαρο για να δει και να ακούσει από κοντά τον εκπληκτικό Ρόμπι Γουίλιαμς

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ 02 Οκτ 2025 | 20:58

Μεγάλος πήλινος μυκηναϊκός αμφορέας της Ύστερης Εποχής του Χαλκού για πρώτη φορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Η επιφάνειά του, καλυμμένη από θαλάσσιους οργανισμούς, δείχνει πως το αγγείο κείτονταν για χρόνια σε ήρεμο και σκοτεινό θαλάσσιο περιβάλλον, δηλαδή σε βαθιά νερά.

ΣΤΗΝ ΙΑΝΟ ΑΘΗΝΑΣ 02 Οκτ 2025 | 18:34

Η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο "Είναι φίλος μου", του συγγραφέα Νίκου Χαρόπουλου

Το νέο βιβλίο του συγγραφέα Νίκου Χαρόπουλου παρουσιάστηκε την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου στην ΙΑΝΟ Αθήνας

ΗΧΗΤΙΚΟ 02 Οκτ 2025 | 10:56

Εκπληξη του Λάνθιμου στις "Νύχτες Πρεμιέρας" - Το μήνυμα της Εμμα Στόουν σε άπταιστα ελληνικά [βίντεο]

Επέστρεψε το Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας" - Το "παρών" έδωσε ο Γιώργος Λάνθιμος, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή και είχε ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ 02 Οκτ 2025 | 10:13

Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025: Η συγγραφέας Ερση Σωτηροπούλου ξανά ανάμεσα στους υποψηφίους

Η συγγραφέας Έρση Σωτηροπούλου βρίσκεται ξανά φέτος ανάμεσα στα ονόματα που θεωρούνται φαβορί για το Νόμπελ Λογοτεχνίας, φέρνοντας την ελληνική λογοτεχνία και πάλι στο διεθνές προσκήνιο.

ΑΝΤ1+ 02 Οκτ 2025 | 08:59

"Ο Δικαστής": Πρεμιέρα για τη νέα σειρά με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη - Τι θα δούμε στα 2 πρώτα επεισόδια

Η νέα δραματική σειρά "Ο Δικαστής", βασισμένη στο πολυβραβευμένο σίριαλ "Your Honor", κάνει σήμερα πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο.

ΑΠΟ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 02 Οκτ 2025 | 06:57

"Όμορφες Σκέψεις": Η νέα stand up comedy παράσταση της Ηρας Κατσούδα έρχεται στο θέατρο Olvio

Η Ήρα Κατσούδα ασχολείται επαγγελματικά µε το stand up comedy, με συνεχείς παραστάσεις σε Αθήνα, Περιφέρεια αλλά και Ευρώπη.

ΣΤΟ ΣΟΤΑ 01 Οκτ 2025 | 10:52

"Αίθουσα Αναμονής": Τρίτη χρονιά παραστάσεων μετά τα συνεχόμενα sold out

Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού και τις sold out παραστάσεις το συλλογικό έργο "Αίθουσα Αναμονής" σε σκηνοθεσία Δήμητρας Τάμπαση, επιστρέφει για τρίτη χρονιά.

ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΛΑΣ 01 Οκτ 2025 | 10:19

"Χούγια ή Θάνατος": Η ξεκαρδιστική stand-up comedy παράσταση της Σοφίας Μουτίδου

Η Σοφία Μουτίδου σε μία ακόμη καταιγιστική σόλο εμφάνιση, υπογράφει τη σκηνοθεσία και ανεβαίνει στη σκηνή με το γνωστό της εκρηκτικό ταμπεραμέντο, για να ξεγυμνώσει – με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και τρυφερή σκληρότητα – όλα εκείνα τα χούγια που μας καθορίζουν ως Έλληνες.

ΘΕΑΤΡΟ ARK 01 Οκτ 2025 | 09:56

Ο Μπινιάρης σκηνοθετεί τον Παπασπηλιόπουλο στη "Δίκη" του Κάφκα - Δείτε τις πρώτες εικόνες

Ο Αρης Μπινιάρης επιστρέφει τώρα στο Θέατρο ARK με τη "Δίκη" του Φραντς Κάφκα, ένα από τα εμβληματικά έργα του 20ού αιώνα.

01 Οκτ 2025 | 09:22

"Σεβάχ ο θαλασσινός": Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους στο Θέατρο Άλφα

Ο "Σεβάχ ο θαλασσινός" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους σε ένα μαγικό ταξίδι γεμάτο ρυθμό και φαντασία.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΟΥΡΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ 30 Σεπ 2025 | 15:19

Συγκίνησαν οι "Μαγευτικές Μελωδίες από την Ελλάδα και τον Πόντο" σε μια μοναδική γιορτή συγκίνησης, μνήμης και πολιτισμού

Η εκδήλωση ανέδειξε τη βαθιά σχέση του τόπου με τον ποντιακό ελληνισμό και τις ζωντανές του παραδόσεις, που εξακολουθούν να συγκινούν και να εμπνέουν.

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ 30 Σεπ 2025 | 15:08

To θέατρο Παλλάς άνοιξε τις πόρτες του στους μουσικούς του δρόμου και σε νέες φωνές

Έξι νέοι καλλιτέχνες, που μέχρι χθες τραγουδούσαν στις γειτονιές της Αθήνας, ανέβηκαν στη σκηνή ενός ιστορικού θεάτρου

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΜΑ 30 Σεπ 2025 | 12:10

FESTEN: Η μεγάλη θεατρική επιτυχία συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά

Συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία για 2η χρονιά, μετά από μια θριαμβευτική σεζόν με περισσότερους από 30.000 θεατές σε 120 sold- out παραστάσεις!

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 30 Σεπ 2025 | 12:03

"Γουονανγκάτα": Μια ιστορία γουέστερν στο Αγγέλων Βήμα

Το "Wonnangatta - Γουονανγκάτα" του Άνγκους Τσερίνι διαδραματίζεται στα ορεινά της Αυστραλιανής Victoria στις αρχές του 1918. Είναι η αφήγηση ενός ανεξιχνίαστου εγκλήματος στις αχανείς ερημιές της χώρας μέσα από ένα γουέστερν, ένα επικό ποίημα και ένα μυητικό ταξίδι.

ΤΟ ΓΛΥΠΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΑΣ 29 Σεπ 2025 | 15:14

Νίκος Φλώρος: Δημιούργησε γλυπτό εμπνευσμένο από τη φωνή της Μαρίας Κάλλας - Τα αποκαλυπτήρια στο Ντουμπάι

Πρόκειται για το πρώτο γλυπτό στην ιστορία της τέχνης που γεννήθηκε από τη φωνή της Μαρίας Κάλλας

7/10 29 Σεπ 2025 | 12:49
Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΙΜΛΕΡ 28 Σεπ 2025 | 10:56

Η Μαίρη Πόπινς έγινε 90 ετών - Γενέθλια για την Τζούλι Άντριους - Από τον ιππόδρομο, στο Μπρόντγουεϊ και το Οσκαρ

Η Τζούλι Άντριους, που σε λίγες ημέρες συμπληρώνει τα 90 της χρόνια, υπήρξε η αδιαμφισβήτητη σταρ των ταινιών για όλη την οικογένεια

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ 26 Σεπ 2025 | 21:37

Η Τζένιφερ Λόρενς καταδικάζει την "απαράδεκτη γενοκτονία" που διαπράττεται στη Γάζα

Eπέκρινε την αμερικανική πολιτική για την έλλειψη "ακεραιότητάς" της

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕΝΔΩΝΗ 26 Σεπ 2025 | 18:49

Πέθανε ο σκηνοθέτης, συγγραφέας και ηθοποιός Νίκος Περέλης

Λ. Μενδώνη: "Ο Ν. Περέλης διέγραψε μια μετεωρική πορεία στην Τέχνη"

26 Σεπ 2025 | 17:11
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ 26 Σεπ 2025 | 13:45

Στο reunion για τα 20 χρόνια του "Παρά Πέντε" παίζεις και εσύ! - Δες τι πρέπει να κάνεις

Το πάρτι για τα 20 χρόνια ξεκινά. Μείνε συντονισμένος στο MEGA για όλες τις λεπτομέρειες του θρυλικού Reunion.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΠΟ 26 Σεπ 2025 | 13:40

Αυτή η ταινία είναι η επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας στα Οσκαρ

Η Ελλάδα προτείνει επίσημα τη συμμετοχή της στην 98η διοργάνωση των βραβείων Oscar, διεκδικώντας το Βραβείο Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

ΣΤΙΣ 28/9 26 Σεπ 2025 | 10:30

Η θρυλική κωμωδία "Ποια Ελένη;" των Ρέππα - Παπαθανασίου, στο Βεάκειο με ελεύθερη είσοδο

Πρόκειται για μια αλλιώτικη εκδοχή του Τρωϊκού Πολέμου - αστεία και συγκινητική - όπως παρουσιάζεται στο έργο "Ποια Ελένη;" των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, με μουσική της Αφροδίτης Μάνου.

ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ 26 Σεπ 2025 | 09:58

Το "Κέικ" είναι μια γλυκόπικρη κωμωδία για τα μικρά δράματα της καθημερινότητας

Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν το "ΚΕΪΚ" με την υπογραφή του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη και τη σκηνοθετική ματιά του Θανάση Ζερίτη, στο θέατρο Εμπορικόν.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 26 Σεπ 2025 | 07:35

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ρίχνει αυλαία με δύο σημαντικά γεγονότα

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ολοκληρώνει το επετειακό έτος 2025 με μία εορταστική εκδήλωση στις 30 Σεπτεμβρίου, που περιλαμβάνει δύο σημαντικά γεγονότα.

ΦΟΥΑΓΙΕ 25 Σεπ 2025 | 11:00

Η "Στρίγγλα" για λίγες παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μια σύγχρονη, εκρηκτική σκηνική ανάγνωση, για δυο ηθοποιούς, βασισμένη στο κλασικό έργο "Το Ημέρωμα της Στρίγγλας" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.

25 Σεπ 2025 | 10:51

Ο Monsieur Minimal συναντά τη Νεφέλη Φασούλη στα μπουζούκια της Σπάστα Φλώρας

Ο Monsieur Minimal συναντά τη Νεφέλη Φασούλη σε μια νέα, μαξιμαλιστική και "Λαϊκή" (Σ)πάστα Φλώρα.

ΛΙΓΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 25 Σεπ 2025 | 08:22

Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανεβάζει την "Τζοκόντα", την όπερα με την οποία έκανε το ντεμπούτο της η Μαρία Κάλλας

Η παγκόσμια πρεμιέρα του έργου δόθηκε το 1876 στη Σκάλα του Μιλάνου με τεράστια επιτυχία, αντίστοιχη με την "Αΐντα" και τον "Οθέλλο" του Βέρντι, που γράφτηκαν την ίδια δεκαετία.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΕΖΟΝ 25 Σεπ 2025 | 06:26

Οι 5+1 σειρές που βλέπουμε φέτος και είναι βασισμένες σε best seller βιβλία - Θα μας καθηλώσουν

Έξι μεγάλες παραγωγές, βασισμένες σε μυθιστορήματα που ξεχώρισαν και έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους αναγνώστες, συστήνονται στο τηλεοπτικό κοινό.

ΑΠΟ ΤΙΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 24 Σεπ 2025 | 16:32

To "Κρυφτό" με τη Μαριάννα Τουμασάτου και τη Λένα Δροσάκη

Στο Θέατρο "Κάτια Δανδουλάκη" κάθε Τρίτη και Τετάρτη.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ 24 Σεπ 2025 | 16:25

Πάνος Κοκκινόπουλος: Τι ξεκαθάρισε για τη νέα τηλεοπτική σειρά με την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου

"Θέλω να με υποδυθεί η Βλαντή", είχε πει σε ανάρτηση η μητέρα από την Πάτρα

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 24 Σεπ 2025 | 15:20