Follow us

"Ερημη Χώρα": Η πρώτη παραγωγή του ERTFLIX που θα καθηλώσει το κοινό - Πότε κάνει πρεμιέρα

Τα πρώτα τέσσερα επεισόδια της "'Ερημης χώρας" θα ανεβούν στο ERTFLIX την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου και τα υπόλοιπα τέσσερα επεισόδια στις 15 Δεκεμβρίου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ερημη χωρα

Την αίσθηση μιας υψηλής κινηματογραφικής δημιουργίας άφησε στο κοινό η αποκλειστική προβολή του πρώτου επεισοδίου της νέας σειράς της ΕΡΤ "Έρημη χώρα", που προβλήθηκε σήμερα, Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023, στον κινηματογράφο "Δαναός".

Πρόκειται για την πρώτη παραγωγή του ERTFLIX, που θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2023 αποκλειστικά στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ.

Η εξαιρετική σκηνοθετική δουλειά του Γιώργου Γκιγκαπέππα (ο ίδιος έχει γράψει και το σενάριο), οι υποδειγματικές ερμηνείες των ηθοποιών, όπως βέβαια και η πλοκή της υπόθεσης, καθήλωσαν το κοινό, που ξέσπασε σε θερμά χειροκροτήματα μετά το τέλος της προβολής.

Μιλώντας για το νέο εγχείρημα της δημόσιας τηλεόρασης, την πρώτη παραγωγή σειράς μυθοπλασίας στο ERTFLIX, o πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, αναφέρθηκε στην ψηφιακή πλατφόρμα που έκλεισε 3,5 έτη ζωής, τονίζοντας ότι "δεν έκανε τίποτα άλλο από το να ανταποκριθεί στη νέα διεθνή τάση θέασης, που δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να παρακολουθούν το πρόγραμμα που θέλουν, όχι μόνον στον χρόνο που εκείνοι επιθυμούν, αλλά και από όποια συσκευή το επιθυμούν".

Τα στοιχεία που παρέθεσε ο ίδιος αποδεικνύουν τη διεισδυτικότητα του ERTFLIX. Ο κ. Ζούλας ανέφερε συγκεκριμένα ότι, τον περασμένο Οκτώβριο, η ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ επισκεψιμότητας, δεχόμενη περισσότερες από 12 εκατομμύρια επισκέψεις σε μόλις έναν μήνα. Το νούμερο αυτό αντιστοιχεί σε περισσότερες από 410.000 θεάσεις κάθε μέρα και εξ αυτών -τόνισε- η πλειοψηφία δεν έγινε μέσα από τηλεοράσεις, αλλά από μικρότερες οθόνες.

"Το 25% των θεάσεων των σειρών μυθοπλασίας της ΕΡΤ γίνονται πλέον από κινητά τηλέφωνα κι ένα επιπλέον 32% από υπολογιστές και τάμπλετ" είπε.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ ενημέρωσε ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνον με τις σειρές που έχουν λίγα επεισόδια, αλλά ακόμη και με τις καθημερινές σειρές της ΕΡΤ.

Έφερε ως παράδειγμα τη σειρά της ΕΡΤ "Η παραλία", η οποία μετρά έως σήμερα 7,8 εκατομμύρια θεάσεις. "Περισσότεροι από 660.000 τηλεθεατές παρακολουθούν κάθε εβδομάδα την ”Παραλία” από το ERTFLIX και όχι στη ζωντανή της μετάδοση, ενώ ανάλογη δημοφιλία έχει και ο δεύτερος κύκλος του "Κάνε ότι κοιμάσαι", καθώς περισσότεροι από 285.000 τηλεθεατές την παρακολουθούν κάθε εβδομάδα στο ΕRTFLIX. "Και αυτές, βέβαια, είναι θεάσεις που", όπως είπε, "δεν προσμετρώνται σε καμιά από τις γνωστές μετρήσεις τηλεθέασης".

"Ερημη Χώρα": Η πρώτη παραγωγή του ERTFLIX που θα καθηλώσει το κοινό - Πότε κάνει πρεμιέρα

Κλείνοντας, ο Κωνσταντίνος Ζούλας ευχαρίστησε θερμά όλους τους παριστάμενους ηθοποιούς και τους συντελεστές της "Έρημης χώρας" και εκμυστηρεύθηκε, μάλιστα, πως όταν ο Γιώργος Γκικαπέππας τού έστειλε το πρώτο επεισόδιο, ένιωσε για πρώτη φορά ότι αυτή η σειρά δεν θα μείνει μόνο στα όρια της Ελλάδας.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Γκικαπέππας ανέφερε ότι η νέα του δουλειά είναι μια μεγάλη εμπειρία, διότι τη σχεδίαζε εδώ και χρόνια. Αποκάλυψε ότι ήταν η συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΡΤ το έναυσμα για να βάλει -όπως είπε χαριτολογώντας- "τα πόδια στην πλάτη" και να προχωρήσει. Ευχαρίστησε τη δημόσια τηλεόραση, καθώς, όπως είπε, "προσφέρει τη δυνατότητα στους δημιουργούς να αισθάνονται περισσότερο ελεύθεροι καλλιτεχνικά". "Η ΕΡΤ δεν υπηρετεί απλώς τη μυθοπλασία ως ένας ακόμη τηλεοπτικός φορέας ανταγωνιζόμενος τα ιδιωτικά κανάλια, αλλά υποστηρίζει έμπρακτα τον ελληνικό κινηματογράφο και συνεχίζει να το κάνει και από το ERTFLIX, δίνοντας μέσα από την πλατφόρμα την ευκαιρία στους Έλληνες δημιουργούς να βλέπουν τη δουλειά τους να αναδεικνύεται στην πλατφόρμα".

Μετά το τέλος της προβολής, ο σκηνοθέτης Γιώργος Γκικαπέππας, αλλά και ηθοποιοί της σειράς, δέχθηκαν συγχαρητήρια, αλλά και ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους. Την προβολή παρακολούθησαν οι ηθοποιοί Γιώργος Κέντρος, Δανάη Σκιάδη, Γιώργος Καραμίχος, Άννα Μαρία Μαρινάκη, Γιώργος Γιαννόπουλος, Νίκος Αρβανίτης, Αλεξία Σαπρανίδου, Κίττυ Παϊταζόγλου, Στεφανία Μαρόλα, Ντίνα Αβαγιανού, Δημήτρης Τοπαλίδης, Εφη Σισμανίδου, Αγγελική Μαρίνου, Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου.

Τα πρώτα τέσσερα επεισόδια της "Έρημης χώρας" θα ανεβούν στο ERTFLIX την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου και τα υπόλοιπα τέσσερα επεισόδια στις 15 Δεκεμβρίου.

Η σειρά είναι προσβάσιμη σε όλους με ακουστική περιγραφή εικόνας για άτομα με οπτική αναπηρία και δυνατότητα εμφάνισης υποτίτλων για κωφούς και βαρήκοους.

Παίζουν: Γιώργος Κέντρος (Λουκάς), Δανάη Σκιάδη (Μαρίνα), Γιώργος Καραμίχος (Μάνος), Άννα Μαρία Μαρινάκη (Εύα), Νίκος Αρβανίτης (Στέλιος), Αλεξάνδρα Αϊδίνη (Χριστίνα), Γιώργος Γιαννόπουλος (Σερίφης), Χρήστος Κοντογεώργης (Μάρκος), Αλεξία Σαπρανίδου (Σοφία), Στέλιος Ξανθουδάκης (Χρήστος), Κίττυ Παϊταζόγλου (Στέλλα), Δημήτρης Αριανούτσος (Ανδρέας), Κωνσταντίνος Μαγκλάρας (Στράτος) και οι Ρουμάνοι ηθοποιοί Stefania Marola (Ντανιέλα), Carmen Ionescu (Ελένα), Mihai Dinvale (Βλαντ)

Συμμετέχουν οι: Ντίνα Αβαγιανού, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Δημήτρης Τοπαλίδης, Αδελαΐδα Κατσίδε, Καλλιόπη Παναγιωτίδου, Δέσποινα Ρεμεδιάκη, Εφη Σισμανίδου, Αγγελική Μαρίνου, Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκικαπέππας
Φωτογραφία: Βασίλης Μουρίκης
Σκηνογράφος: Λαμπρινή Καρδαρά
Ενδυματολόγος: Aisha Diri
Μουσική: Δημήτρης Φριτζαλάς
Ήχος: Θεόφιλος Μποτονάκης
Μοντάζ: Σταύρος Σπανός
Casting: Σοφία Δημοπούλου, Φραγκίσκος Ξυδιανός
Παραγωγή: ERTFLIX
Διεύθυνση παραγωγής: Αθηνά Βοσινάκη
Οργάνωση παραγωγής: Ελισάβετ Χατζηνικολάου
Εκτέλεση παραγωγής: Σοφία Παναγιωτάκη – NEEDaFIXER

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 18 Μαϊ 2024 | 09:18

Συνέντευξη Μητσοτάκη στην ΕΡΤ: "Να χρησιμοποιούν μόνο το όνομα Βόρεια Μακεδονία, να σεβαστούν τη συμφωνία"

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ τρεις εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

EUROVISION 2024 15 Μαϊ 2024 | 15:46

Η ΕΡΤ έριξε "πόρτα" στη Μαρίνα Σάττι; Ακύρωσε τις δύο προγραμματισμένες εμφανίσεις της σε εκπομπές του καναλιού

Σε ποιες εκπομπές της ΕΡΤ θα εμφανιζόταν η Μαρίνα Σάττι - Η ενόχληση στο Ραδιομέγαρο και οι επόμενες κινήσεις.

ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ 14 Μαϊ 2024 | 17:52

Αδιανόητη δήλωση: "Στην ΕΡΤ είπαν να στείλουν έναν γκέι και έναν μαύρο"

Οι καυστικές δηλώσεις στον αέρα του "Πρωινού" του γνωστού Κωνσταντίνου Μπογδάνου

"ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΕΝΟΧΟΣ" 13 Μαϊ 2024 | 10:51

Απίστευτο ξέσπασμα Λιάγκα κατά ΕΡΤ: "Αυτά κύριε Ζούλα να τα κάνετε με τα δικά σας λεφτουδάκια"

"Αυτός είναι ο "ένοχος" για το "έγκλημα" της τεράστιας αποτυχίας στη Eurovision κύριε Ζούλα".

ΕΜΜΟΝΗ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣ 10 Μαϊ 2024 | 12:30

Γιατί γίνεται χαμός με τη νέα σειρά Baby Reindeer στο Netflix: Η αληθινή ιστορία ενός άνδρα και της stalker του

Πώς μια τηλεοπτική σειρά με θέμα την εμμονική προσήλωση σε έναν άνθρωπο (stalking) έχει προκαλέσει αισθήματα φόβου και αγωνίας στο κοινό.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 02 Μαϊ 2024 | 15:30

Κόντρα ΠΟΣΠΕΡΤ με Ζούλα για τη μη μετάδοση της ακολουθίας της Μ. Τετάρτης: "Αθεόφοβοι"

Η απάντηση της ΠΟΣΠΕΡΤ στις αντιδράσεις για το ότι η ΕΡΤ δεν μετέδωσε χθες την Ακολουθία της Μεγάλης Τετάρτης, λόγω απεργίας.

ΠΡΙΝ 571 ΧΡΟΝΙΑ 29 Μαϊ 2024 | 11:26

"Η Πόλις εάλω": Σαν σήμερα η Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 - Μύθοι και θρύλοι για την πτώση της Πόλης

O Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, παρά τις προσπάθειες του Οθωμανού Σουλτάνου να τον πείσει να παραδοθεί, υπόσχοντας του τίτλους και αξιώματα, αρνήθηκε να παραδώσει την Πόλη.

28 Μαϊ 2024 | 20:10

Μυτιλήνη: Ανασκαφές για να αναδειχθεί η αρχαία Αρίσβη - Μια από τις έξι αρχαίες αιολικές πόλεις - κράτη της Λέσβου

Η αρχαία Αρίσβη, ήταν χτισμένη κοντά στο σημερινό ομώνυμο χωριό, στο λόφο "Παλαιόκαστρο"

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 28 Μαϊ 2024 | 16:47

Απονεμήθηκαν τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία - Σε Ρέα Γαλανάκη και Μαρία Λαϊνά το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων

Για τα έτη 2022 και 2023 έγινε η απονομή των βραβείων - Αναλυτικά όλοι οι νικητές.

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ 28 Μαϊ 2024 | 09:47

Σπουδαία διάκριση: Η Ειρήνη Μουντράκη μέλος της Executive Committee της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Θεάτρου

Η Δρ. Ειρήνη Μουντράκη εξελέγη μέλος της Executive Committee της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Θεάτρου

28 Μαϊ 2024 | 07:33

Θεατρικά βραβεία "Μελίνα Μερκούρη" – "Δημήτρης Χορν": Ποιοι είναι οι φετινοί μεγάλοι νικητές [εικόνες]

Απονεμήθηκαν τα θεατρικά βραβεία "Μελίνα Μερκούρη" και "Δημήτρης Χορν" στο "Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη" στην Πλάκα.

ΚΡΙΤΙΚΗ 27 Μαϊ 2024 | 11:36

To Broadway World στη Νέα Υόρκη αποθεώνει την ελληνική παράσταση "The Cenci Family"

Το κορυφαίο site στο κόσμο για το θέατρο Broadway World αποθέωσε το ανέβασμα της διεθνούς Ελληνίδας σκηνοθέτη Ιόλης Ανδρεάδη, πάνω στο θεατρικό έργο "The Cenci Family" που συνυπογράφει με τον Άρη Ασπρούλη.

ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ 27 Μαϊ 2024 | 11:19

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Τελευταία εισιτήρια για την υπερπαραγωγή ODYSSEUS

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά πραγματοποιεί μια ιστορική μετάκληση.