Follow us

Ετσι θα είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - Στον άνθρωπο εστιάζει η νέα έκθεση [εικόνες]

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο είναι το μεγαλύτερο της χώρας και ένα από τα εμβληματικότερα στον κόσμο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
μουσειο

Ομοφώνως θετικά γνωμοδότησε το Συμβούλιο Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού επί της μουσειολογικής προμελέτης, η οποία οργανώνει τις νέες εκθέσεις των δύο εξαιρετικά σημαντικών Μουσείων, του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείο (ΕΑΜ) -μοναδικής κιβωτού της αρχαίας ελληνικής τέχνης- και του Επιγραφικού Μουσείου (ΕΜ) -μοναδικού στον κόσμο στο είδος του- τα οποία αναπτύσσονται, εντός του ιδίου κτηριακού συγκροτήματος, το οποίο καταλαμβάνει το οικοδομικό τετράγωνο Πατησίων, Β. Ηρακλείου, Μπουμπουλίνας, Στουρνάρη.

Το έργο της επανέκθεσης, της κτηριακής επέκτασης και της αναβάθμισης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του Επιγραφικού Μουσείου, βρίσκεται στο στάδιο των μελετών, οι οποίες εξελίσσονται βάσει της αρχιτεκτονικής πρότασης των γραφείων Chipperfield Τομπάζη.

Το σύνολο των αναγκαίων μελετών εκπονείται με δωρεά του ζεύγους Σπύρου και Ντόροθυ Λάτση, ύψους 40.000.000 ευρώ, στη μνήμη των γονέων τους Ιωάννη και Εριέττας Λάτση.

Ετσι θα είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - Στον άνθρωπο εστιάζει η νέα έκθεση [εικόνες]

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δήλωσε: "Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το μεγαλύτερο της χώρας και ένα από τα εμβληματικότερα στον κόσμο, περιλαμβάνει την πλουσιότερη συλλογή έργων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, της αρχαίας ελληνικής τέχνης.

Στην πραγματικότητα φιλοξενεί ένα πανόραμα του ελληνικού πολιτισμού, από τις αρχές της προϊστορίας, περί το 6.000 π.Χ., έως την ύστερη αρχαιότητα, περί το 400 μ.Χ. . Η φιλοσοφία της νέας έκθεσης εστιάζει στον αρχαίο Έλληνα ως δημιουργό, ο οποίος αντανακλά την εποχή του, τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες, τις επιστήμες και τις φιλοσοφικές ιδέες. Παρουσιάζεται τόσο ως πρωταγωνιστής των απεικονίσεων της τέχνης όσο και ως μορφή που συνδυάζει τη θεϊκή και ανθρώπινη υπόσταση.

Το περιεχόμενο του καλύπτει την ιστορική πορεία 7.000 ετών, και γεωγραφικά το σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Συγχρόνως, το Εθνικό Αρχαιολογικό είναι ένα μουσείο συνδεδεμένο με την ιστορία του νεοελληνικού κράτους. Το σχέδιο των Chipperfield- Τομπάζη, το οποίο επιλέχτηκε, από Ειδική Διεθνή Επιτροπή, θέτει το υπάρχον κτήριο του Μουσείου στο επίκεντρο της επέκτασης, η οποία εκτείνεται μέχρι την οδό Πατησίων, ενισχύοντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, την επιβλητικότητα του Μουσείου και τη σύνδεσή του με την πόλη, συμβάλλοντας, συγχρόνως, στην αναγέννηση της ευρύτερης περιοχής του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Στόχος μας είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο να εξελιχθεί σε μία σύγχρονη κιβωτό γνώσης και ιστορικής μαρτυρίας της ανθρώπινης παρουσίας.

ΜΟΥΣΕΙΟ11

Το βασικό μήνυμα της επανέκθεσης είναι ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας της αρχαίας ελληνικής τέχνης αλλά και του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού σε όλα τα εξελικτικά στάδιά τους. Στο ίδιο κτηριακό συγκρότημα φιλοξενείται και το Επιγραφικό Μουσείο. Ένα Μουσείο μοναδικό στο είδος του σε διεθνές επίπεδο, καθώς διαθέτει στη συλλογή του περισσότερες από 14.000 επιγραφές. Η νέα έκθεση του Επιγραφικού Μουσείου στοχεύει στην εξοικείωση του ευρύτερου κοινού με τους φθεγγόμενους λίθους, μοναδικές μαρτυρίες της ιστορίας και της γλώσσας μας.

Η κεντρική ιδέα της επανέκθεσης είναι "η Ιστορία και η Ελληνική Γλώσσα μέσα από τους λίθους". Οι επιγραφές αποκαλύπτουν πτυχές της ζωής των αρχαίων Ελλήνων και την εξέλιξη της γλώσσας. Επιδίωξή μας είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και συνακόλουθα και το Επιγραφικό να αναπτύξουν μια νέα σχέση επικοινωνίας με τον επισκέπτη κτίζοντας συγχρόνως μια ανανεωμένη ταυτότητα με εξωστρεφή και αναγνωρίσιμα διεθνώς χαρακτηριστικά".

ΜΟΥΣΕΙΟ11

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το ΕΑΜ συγκροτείται από τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη συλλογή αριστουργημάτων της αρχαίας ελληνικής τέχνης, παγκοσμίως. Στεγάζεται σε επιβλητικό νεοκλασικό κτήριο, που θεμελιώθηκε το 1866 και εγκαινιάστηκε το 1889. Η έκθεσή του καλύπτει 65 αίθουσες, σε δύο ορόφους, 9.000 τ.μ. και φιλοξενεί 15.000 εκθέματα από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αίγυπτο και την Ιταλία. Οι συλλογές του περιλαμβάνουν έργα σε μάρμαρο, χαλκό, χρυσό και άλλα πολύτιμα υλικά.

Στην προμελέτη παρουσιάζονται οι γενικές αρχές της μουσειολογικής προσέγγισης της επανέκθεσης του Μουσείου, και η βασική νοηματική δομή της. Βάσει των εγκεκριμένων μουσειολογικών αρχών, η προμελέτη εξειδικεύει ως προς την οργάνωση των εκθεμάτων σε
άξονες και ενότητες, ενώ προσδιορίζονται οι κατηγορίες των ερμηνευτικών μέσων. Η επανέκθεση καλύπτει το υφιστάμενο κτήριο-μνημείο και τους νέους χώρους στην επέκταση του κτηρίου.

Αξιοποιούνται οι συλλογές του Μουσείου που εκτίθενται σήμερα, αρχαιολογικό υλικό από στις αποθήκες του Μουσείου, καθώς και δάνεια από Εφορείες Αρχαιοτήτων και Μουσεία για την πληρέστερη παρουσίαση της αφήγησης και την αντιπροσώπευση της ελληνικής επικράτειας. Το νέο κτήριο αναπτύσσεται στον κήπο μπροστά από το ιστορικό κτήριο. Η κύρια είσοδος μεταφέρεται μπροστά, στο επίπεδο της οδού Πατησίων, ενισχύοντας τη σχέση του Μουσείου µε την πόλη. Στο νέο κτήριο, που αναπτύσσεται σε δύο υπόσκαφα επίπεδα, χωροθετούνται οι ακόλουθες λειτουργικές ενότητες:

Στο πρώτο επίπεδο, χώροι εξυπηρέτησης κοινού, χώρος συγκέντρωσης επισκεπτών, εκδοτήρια εισιτηρίων, γκαρνταρόμπα, πληροφορίες, χώροι υγιεινής, εστιατόριο και καφέ με ανεξάρτητη είσοδο, βιβλιοπωλείο και πωλητήριο, αμφιθέατρο, χώρος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, χώροι περιοδικών εκθέσεων.

Τμήμα του πρώτου επιπέδου και όλο το δεύτερο επίπεδο καταλαμβάνονται από τους χώρους των μόνιμων εκθέσεων. Ο επισκέπτης ακολουθεί µια συνεχή ροή που διατρέχει αυτά τα δύο επίπεδα του νέου κτηρίου και οδηγείται τελικά στο νεοκλασικό κτήριο όπου συνεχίζεται η εκθεσιακή αφήγηση. Στην οροφή του νέου κτηρίου αναπτύσσεται ένα πάρκο με πλούσια βλάστηση, προσβάσιμο σε όλους.

Η έκθεση εστιάζει στη γνωριμία των επισκεπτών με την εξέλιξη κάθε τέχνης ώστε να κατανοήσουν τον δημιουργό της και να τη θαυμάσουν στη λεπτομέρειά της, μέσα από τις συλλογές του Μουσείου αλλά και ανθρώπων που διέσωσαν αρχαιότητες σε πολύ κρίσιμες ιστορικές εποχές, τις οποίες κληροδότησαν στο Μουσείο, όπως είναι η Ελένη Σταθάτου ή ο Μιχαήλ Βλαστός.

ΜΟΥΣΕΙΟ11

Η κεντρική ιδέα της επανέκθεσης είναι ότι οι ιδέες και οι αξίες που διαμορφώθηκαν από τους αρχαίους Έλληνες και εκφράστηκαν και στην τέχνη τους, συνεχίζουν να επηρεάζουν και να εμπνέουν τη σύγχρονη κοινωνία. Η οικουμενικότητα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού φαίνεται και από το ότι βασικές αξίες του, όπως η δημοκρατία, η συστηματική σκέψη, ο κριτικός στοχασμός, το μέτρο, η αριστεία, το "εὖ ζῆν" κ.ά., που συνεχίζουν να αποτελούν αξίες του δυτικού πολιτισμού, ενώ η αρμονία της αρχαίας ελληνικής τέχνης έχει αποτελέσει τον κανόνα της δυτικής τέχνης και εξακολουθεί να εμπνέει τη σύγχρονη δημιουργική έκφραση σε πολλά πεδία.

Η σχέση αυτή μεταξύ αρχαίας και σύγχρονης τέχνης είναι δυνατόν να διαφανεί με την αντιπαράθεση αρχαίων και νεότερων έργων τέχνης που δύνανται να ενταχθούν στην έκθεση είτε με τη μορφή εποπτικών μέσων είτε με τη μορφή περιοδικών δανείων από άλλα μουσεία ως
μέρος των περιοδικών εκθέσεων.

Στις γενικές αρχές οργάνωσης της επανέκθεσης, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται η προβολή και έμφαση στην οικουμενικότητα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, η ανθρωποκεντρική του
προσέγγιση ως προς τις ανάγκες των ποικίλων ομάδων κοινού, η ανάδειξη των πολλαπλών νοημάτων των αντικειμένων μέσα στο εκάστοτε πολιτισμικό πλαίσιο στο οποίο δημιουργούνται, η υιοθέτηση ελκυστικών ερμηνευτικών μέσων για την ανάδειξη των εκθεμάτων, η αξιοποίηση σύγχρονων εκθεσιακών μέσων παρουσίασης, η καθολική πρόσβαση για όλες τις κατηγορίες επισκεπτών είτε με φυσική παρουσία είτε με τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών.

Αξιοποιούντα ποικίλα ερμηνευτικά μέσα, συμβατικά και μη, ώστε να εξυπηρετηθούν διαφορετικά προφίλ και διαφορετικές ανάγκες επισκεπτών: Κείμενα πληροφορίας, εποπτικό υλικό, ψηφιακές τεχνολογίες και εφαρμογές, σκηνογραφημένα περιβάλλοντα, απτικά εκθέματα.

ΜΟΥΣΕΙΟ11

Επιγραφικό Μουσείο

Το Επιγραφικό Μουσείο διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή αρχαίων ελληνικών επιγραφών παγκοσμίως, με 14.078 επιγραφές σε λίθο, πηλό και χαλκό, από τον 8ο αιώνα π.Χ. έως τους νεότερους χρόνους.

Η νέα έκθεση του Μουσείου στοχεύει στην ανάδειξη των επιγραφών με έμφαση στην πρόσβαση και την ερμηνεία τους για διαφορετικές κατηγορίες κοινού. Η παρουσίαση γίνεται πιο βιωματική και συμμετοχική, διευκολύνοντας την κατανόηση. Ο εκθεσιακός χώρος, σχεδόν διπλασιάζεται φτάνοντας τα 1.500-1.600 τ.μ., ενώ 900 τ.μ. καταλαμβάνει η υπαίθρια έκθεση. Οι περισσότερες επιγραφές προέρχονται από την Αρχαία Αθήνα, αλλά υπάρχουν και από άλλες περιοχές της Ελλάδας και της Μικράς Ασίας.

Στο εσωτερικό του Μουσείου θα εκτεθούν 462 επιγραφές, ενώ στον αύλειο χώρο θα παρουσιαστούν περίπου 300 μνημεία. Στόχος του ΕΜ είναι ο επισκέπτης να κατανοήσει τη σημασία της γραφής για την ανθρώπινη ιστορία, να γνωρίσει την αρχαία ελληνική γλώσσα μέσα από επίσημα και καθημερινά κείμενα και να ενημερωθεί για την πολιτική οργάνωση της Αρχαίας Αθήνας και άλλων πόλεων-κρατών. Η έκθεση οργανώνεται σε τέσσερις θεματικούς άξονες και αξιοποιεί σύγχρονα ερμηνευτικά μέσα, όπως έξυπνες εφαρμογές, τρισδιάστατα αντίγραφα και απτικά εκθέματα, διευκολύνοντας την πρόσβαση όλων των επισκεπτών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Γιατί όλοι μιλάνε για αυτό το νέο εστιατόριο στην Ομόνοια;

Το μεγάλο σουξέ της νέας χρονιάς έχει αισθητική που σου γλυκαίνει την καρδιά και μαγειρική άποψη που ιντριγκάρει, ψάχνοντας το μίτο που ενώνει τη σύγχρονη ελληνική γεύση με τις ανατολίτικες επιρροές της.

26 Ιαν 2026 | 17:25

Διάλεξη στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή: "Προστατεύοντας τη φύση σε έναν κόσμο που αλλάζει"

Πρόκειται για μια δημόσια συζήτηση με αντικείμενο την προστασία της φύσης από τη σκοπιά του ανθρώπινου δικαιώματος, της βιώσιμης ανάπτυξης, της κλιματικής αλλαγής και της διεθνούς συνεργασίας

ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ 23 Ιαν 2026 | 17:37

Θεσσαλονίκη: Έπεσαν οι υπογραφές της σύμβασης για το Μουσείο του Ολοκαυτώματος

Η διάρκεια κατασκευής του έργου στη Θεσσαλονίκη εκτιμάται περί τα δύο έτη

04 Ιαν 2026 | 09:00

Όλα όσα δε χάνονται σε μουσεία και γκαλερί της Αθήνας το 2026

Δύο γνωστοί χώροι πολιτισμού επιστρέφουν δυναμικά τη νέα χρονιά με ένα πολυσυλλεκτικό εικαστικό πρόγραμμα.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΤΕΧΝΙΑΣ 29 Νοε 2025 | 09:55

Εκεί όπου η παράδοση λάμπει: Ανακαλύπτοντας την αργυροτεχνία των Ιωαννίνων σε ένα μουσείο κόσμημα [εικόνες]

Στεγασμένο στο Ιτς Καλέ, το εσωτερικό φρούριο του Κάστρου των Ιωαννίνων, το μουσείο εντάσσεται αρμονικά στο ιστορικό τοπίο, συνδυάζοντας τη μνήμη του τόπου με τη σύγχρονη μουσειολογική προσέγγιση.

ΝΕΟ "ΛΟΥΒΡΟ" 12 Νοε 2025 | 18:17

Μεγάλη διάρρηξη στο Εθνικό Μουσείο της Δαμασκού - Έκλεψαν αγάλματα της θέας Αφροδίτης

Τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου, άγνωστοι διέρρηξαν το μουσείο όπου εκτίθενται έργα μεγάλης αξίας της συριακής πολιτιστικής κληρονομιάς

ΕΙΧΕ ΚΛΑΠΕΙ 02 Νοε 2025 | 20:43

Η Ολλανδία επιστρέφει γλυπτό 3.500 ετών στην Αίγυπτο - Πώς βρέθηκε

Το έργο τέχνης απεικονίζει έναν ανώτερο αξιωματούχο από τη βασιλεία του Φαραώ Τούθμωσι Γ΄ (1479-1425 π.Χ.)

ΦΑΡΑΩΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 01 Νοε 2025 | 12:23

Αίγυπτος: Σήμερα τα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου - Στην τελετή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η περιοχή γύρω από το μουσείο, που βρίσκεται κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας, έχει αποκλειστεί

Η ΤΕΧΝΗ ΩΣ ΠΡΑΞΗ ΜΝΗΜΗΣ 01 Νοε 2025 | 11:20

Η Ελληνίδα πρίμα μπαλαρίνα που ενώνει Ελλάδα και Αίγυπτο στα ιστορικά εγκαίνια του Grand Egyptian Museum

Στους διαδρόμους του μουσείου, δίπλα στα αγάλματα και τα αντικείμενα που άντεξαν χιλιετίες, η Ελληνίδα μπαλαρίνα θα προσθέσει τη δική της προσφορά

ΑΙΓΥΠΤΟΣ 27 Οκτ 2025 | 08:30

Ανοίγει τις πύλες του το Μεγάλο Aιγυπτιακό Μουσείο: Το μεγαλύτερο στον κόσμο, χτισμένο δίπλα στις πυραμίδες [εικόνες]

Από τις 14 αίθουσες, οι δύο είναι αφιερωμένες αποκλειστικά στον Τουτανχαμόν, τον "μεγάλο σταρ του νέου μουσείου".

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ 22 Οκτ 2025 | 21:01

"Ηττηθήκαμε": Η παραδοχή της διευθύντριας του Λούβρου για την κλοπή του αιώνα

"Παρά τις προσπάθειές μας, παρά τη σκληρή δουλειά μας κάθε μέρα, ηττηθήκαμε", δήλωσε η Λωράνς ντε Κάρ, διευθύντρια του Λούβρου, σε κατάθεσή της σε επιτροπή της Γερουσίας

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΤΙΝΤΕΡΟ 22 Οκτ 2025 | 18:42

Μετά το Λούβρο, λήστεψαν και άλλο μουσείο στη Γαλλία: Αφαιρέθηκαν εκατοντάδες χρυσά και ασημένια νομίσματα

Μετά τη μεγάλη ληστεία στο μουσείου του Λούβρου, ακόμη ένα γαλλικό μουσείο έγινε στόχος ληστών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 06 Οκτ 2025 | 12:12

Ενα αρχαϊκό ιωνικό κιονόκρανο με διαδρομή δύο χιλιετιών - Από τον επισκοπικό θρόνο της Παναγούδας στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Με μήκος 1,71 μ. και πλάτος 0,83 μ., το κιονόκρανο προέρχεται προφανώς από δημόσιο οικοδόμημα και χρονολογείται στα 500-480 π.Χ.

ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ 01 Αυγ 2025 | 18:45

Ολυμπιακός: Ανοίγει τις πύλες του το νέο υπερσύγχρονο μουσείο - Ελεύθερη η είσοδος όλο τον Αύγουστο [εικόνες]

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός παραδίδει στο φίλαθλο κοινό το νέο υπερσύγχρονο και μοντέρνο μουσείο της ομάδας - Μια ξεχωριστή εμπειρία για τον επισκέπτη κάθε ηλικίας

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 01 Αυγ 2025 | 11:14

Θάσος: Το νησί πέρα από τις παραλίες και ένα μουσείο - θησαυρός στην άκρη του Αιγαίου [εικόνες]

Καθώς διασχίζει κανείς τα σοκάκια του Λιμένα και πλησιάζει στο κέντρο της αρχαίας πόλης της Θάσου, σχεδόν αβίαστα στρέφει το βλέμμα του σε ένα στιβαρό κτίριο, με λιτή νεοκλασσικιστική όψη και πολλά παράθυρα.

200 ΧΡΟΝΙΑ 04 Ιουν 2025 | 18:14

Προφυλακτικό δύο αιώνων με ένα μοναδικό σχέδιο σε ολλανδικό μουσείο: Πώς απεικονίζει μία καλόγρια και τρεις κληρικούς

Σύμφωνα με την επιμελήτρια του μουσείου, πρόκειται για "ένα πολυτελές σουβενίρ από οίκο ανοχής".

22 Μαϊ 2025 | 12:31

Μια νύχτα για όλους στο Μουσείο

Τα μουσεία, ζωντανά κύτταρα όλων των εποχών και των κοινωνιών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΠΟ 19 Μαϊ 2025 | 11:46

Το Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας μετασχηματίζεται σε σύγχρονο Διαχρονικό Μουσείο [εικόνες]

Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει θέσει ως προτεραιότητα το μετασχηματισμό του Παλαιού Ελαιουργείου της Ελευσίνας, σε ένα υπερσύγχρονο Διαχρονικό Μουσείο.

06 Μαϊ 2025 | 14:54

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών: Ψηφίστηκε από το TripAdvisor στην 6η θέση στην Ευρώπη

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων κατατάσσεται στην 6η θέση μεταξύ των 1342 Μουσείων Φυσικής Ιστορίας της Ευρώπης, αλλά και στην 1η της Ελλάδας.

ΚΑΤΑΝΥΞΗ 16 Απρ 2025 | 08:04

Επιτάφιος στο μουσείο Νεότερου Πολιτισμού: Μεσημέρι, στην Πλάκα, ανάμεσα σε κτίρια από τον 18ο αιώνα

Η ακολουθία θα πραγματοποιηθεί σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, με τη συμμετοχή του κοινού, τιμώντας το πνεύμα της Μεγάλης Παρασκευής.

«ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ» 27 Μαρ 2025 | 17:52

Τέλος στο αγώνα τους βάζουν οι ακτιβιστές της Just Stop Oil: Πετούσαν σούπες και μπογιές σε αριστουργήματα της τέχνης

Η ακτιβιστική οργάνωση Just Stop Oil υποστηρίζει ότι ήταν "μία από τις πιο επιτυχημένες εκστρατείες πολιτικής αντίστασης στην πρόσφατη ιστορία" - Γιατί σταματούν τις καταστροφές

ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 16 Φεβ 2026 | 00:09

Σάρωσε ο Akylas στον μεγάλο τελικό του Sing for Greece: Με το "Ferto" πηγαίνει η Ελλάδα στη Eurovision 2026

Ο Akylas επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και θα επροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2026

ΜΙΛΑ ΣΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ 15 Φεβ 2026 | 11:36

Τα ρούχα του "Καποδίστρια": Η Αρτεμις Ισουφλλάρι, μοδίστρα και σχεδιάστρια ρούχων, μιλά για την εμπειρία στην ταινία

Η Άρτεμις Ισουφλλάρι, μοδίστρα και σχεδιάστρια ρούχων, μεταφέρει την εμπειρία της για τη συμμετοχή της στην ταινία "Καποδίστριας".

ΜΑΡΤΥΡΙΑ 15 Φεβ 2026 | 11:10

Εικόνες εγκατάλειψης στον αρχαιολογικό χώρο της Ήλιδας: Σακούλες σκουπιδιών με νερό στη μέση της αίθουσας

Μέσα στο μουσείο υπήρχαν λίμνες νερού, το ταβάνι έσταζε πάνω στις προθήκες με τα εκθέματα.

ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ 14 13 Φεβ 2026 | 23:55

Eurovision 2026: Τα επτά τραγούδια από τον δεύτερο ημιτελικό που προκρίθηκαν στον εθνικό τελικό

Δεκατέσσερα τραγούδια διεκδικούν τη συμμετοχή τους στη Eurovision 2026 - Η σειρά εμφάνισης του εθνικού τελικού της Κυριακής 15/2

MEGA 13 Φεβ 2026 | 20:46

"Οι Αθώοι": Αντιδράσεις για την Αρετή - "Ιστορική ανακρίβεια, οι Χειμαρριώτες δεν μιλούσαν αλβανικά"

Η Ένωση Χειμαρριωτών διαμαρτύρεται για τον ρόλο της Αρετής στη σειρά του Mega και η σεναριογράφος απαντά

Η ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΡΤΙΟΥ 13 Φεβ 2026 | 16:58

Η παρουσίαση της έκθεσης φωτιζόμενων γλυπτών του διεθνώς αναγνωρισμένου Ιταλού καλλιτέχνη Marco Lodola

Τα φωτιζόμενα γλυπτά του Maestro Lodola, κατασκευασμένα από neon και plexiglass δημιουργούν ένα δυναμικό διάλογο ανάμεσα στην pop art, το φως, την αρχιτεκτονική και το σύγχρονο living

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 13 Φεβ 2026 | 14:45

"Λόλα": Μία παράσταση για καλό σκοπό - Για την ενίσχυση του έργου του "Μαζί για το Παιδί"

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται η Έλλη Τρίγγου, ο Γιάννης Στάνκογλου και ο Γιώργος Γάλλος, πλαισιωμένοι από έναν εξαιρετικό 20μελή θίασο.

ΑΠΟ 6/3 13 Φεβ 2026 | 13:11

"Το τέλος του παιχνιδιού": Η sold out παράσταση με Χρυσοστόμου και Παπαδημητρίου, πάει Θεσσαλονίκη

Η σκηνοθετική προσέγγιση του Μάκη Παπαδημητρίου εστιάζει στον βαθιά ανθρώπινο πυρήνα του έργου

ΕΚΘΕΣΗ 13 Φεβ 2026 | 13:08

Αναπλάθοντας την παράδοση: O Πάνος Βαλσαμάκης και η γέννηση της σύγχρονης ελληνικής κεραμικής

Ο Πάνος Βαλσαμάκης (1900-1986) υπήρξε πρωτοπόρος Έλληνας κεραμίστας και κεντρική φιγούρα στη διαμόρφωση της νεότερης κεραμικής τέχνης στην Ελλάδα.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ 13 Φεβ 2026 | 12:55

HOTEL AMOUR: Τα τραγούδια του επιτυχημένου μιούζικαλ κυκλοφόρησαν στο SPOTIFY

Κάθε τραγούδι αυτού του μιούζικαλ δεν είναι απλά μελωδία — είναι μικρές ιστορίες για τον έρωτα, τη φθορά, την επιθυμία και τη σύνδεση.

13 Φεβ 2026 | 12:37

Η "Perfetta" επιστρέφει στο Θέατρο 104 τον Μάρτιο

Η Δώρα Παρδάλη σκηνοθετεί την αφήγηση μιας "κανονικής" γυναίκας, με μία "κανονική" ζωή, σε τέσσερις διαδοχικές Τρίτες ενός μήνα.

ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 12 Φεβ 2026 | 12:54

ΣΤΑΣΗ // ΠΟΤΑΜΙ: Το νέο έργο της Σοφίας Γουργουλιάνη, για το δυστύχημα των Τεμπών

Το έργο αφουγκράζεται το γεγονός, σε μια από τις πρώτες του αποτυπώσεις στην ελληνική θεατρική σκηνή, εστιάζοντας στην αγάπη που κρύβεται μες στην απώλεια.

ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 Φεβ 2026 | 12:46

Τα swing του Χιώτη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Η Λίνα Νικολακοπούλου σχεδιάζει και επιμελείται καλλιτεχνικά τα swing, τα mambo και τα λαϊκά του Μανώλη Χιώτη.

"OVE VAI CONTE NANO? OVE VAI?" 12 Φεβ 2026 | 12:43

Ενα βιβλίο και 5 τραγούδια για τον Ιωάννη Καποδίστρια - Ο "Κόντε Νάνο" του Ναυπλίου

Ο Ιωάννης Καποδίστριας επιστρέφει στη μοιραία πόλη μέσα από μια "μουσικοθεατρική Βαβυλωνία".

ΘΕΑΤΡΟ OLVIO 12 Φεβ 2026 | 12:00

Ο δικαστικός Χρήστος Ράμμος και ο διασώστης Ιάσων Αποστολόπουλος θα μιλήσουν σε παράσταση για το μεταναστευτικό

Μαζί με τη συνέχεια των παραστάσεων συνεχίζεται και ο κύκλος των συζητήσεων για τις επαναπροωθήσεις των μεταναστών από τις χώρες τις Δύσης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΔΟΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ 12 Φεβ 2026 | 08:06

Πέθανε σε ηλικία 92 ετών ο Ολλανδός συγγραφέας Σέις Νόοτεμποομ

Η χήρα του συγγραφέα ανέφερε πως απεβίωσε "στο αγαπημένο του νησί, τη Μενόρκα" της Ισπανίας, όπου είχε εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια.

INSTAGRAM 11 Φεβ 2026 | 22:20

James Van Der Beek: Πέθανε στα 48 του χρόνια ο ηθοποιός του Dawson’s Creek - Εδινε μάχη με τον καρκίνο

Η σύζυγός του, Κίμπερλι, ανακοίνωσε τον θάνατό του την Τετάρτη

ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 Φεβ 2026 | 15:00

H Κατερίνα Παπουτσάκη υποδέχεται τον Jerome Kaluta στο Doors Live Art

Η Κατερίνα Παπουτσάκη και ο Jerome Kaluta φέρνουν τα πάνω κάτω στην αθηναϊκή διασκέδαση

ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ 11 Φεβ 2026 | 13:09

"αθανασία": Ξεκίνησε θριαμβευτικά το νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη, με την Ελλη Τρίγγου [εικόνες]

Ένα έργο τολμηρό, προκλητικό και βαθιά ανθρώπινο που διαπραγματεύεται τα όρια μεταξύ πίστης και εξαπάτησης, αγιοσύνης και θεατρινισμού, πραγματικότητας και μύθου.

ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΔΡΑΜΑ 11 Φεβ 2026 | 11:59

"Killer Joe": Το βραβευμένο έργο για την ανθρώπινη απελπισία, τη βία και την εξουσία στο θέατρο Αλκμήνη

Ένα καυστικό δράμα που ισορροπεί αριστοτεχνικά ανάμεσα στη μαύρη κωμωδία και στο ψυχολογικό θρίλερ αποτελεί το έργο "Killer Joe" του πολυβραβευμένου συγγραφέα Tracy Letts.

ΑΠΟ 19/3 11 Φεβ 2026 | 11:38

"Astoria": Η νέα μεγάλη παραγωγή του Θεάτρου Παλλάς για τους Ελληνες μετανάστες στη Νέα Υόρκη

Η "ASTORIA" αφηγείται επί σκηνής και με ζωντανή ορχήστρα υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Στρατηγού, τον πόνο της ξενιτιάς με αλήθεια και συγκίνηση.

ΤΕΛΕΙΟ! 11 Φεβ 2026 | 10:59

Αρχαία ελληνική λύρα, φτιαγμένη στο Κιλκίς, στο soundtrack παγκόσμιας κινηματογραφικής επιτυχίας [βίντεο]

Πρόκειται για το soundtrack της animated ταινίας David, βασισμένης στη ζωή του βιβλικού βασιλιά Δαβίδ, που έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Δεκέμβριο.

13-15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 11 Φεβ 2026 | 10:10

Φεστιβάλ Ιταλικής Λογοτεχνίας στην Ελλάδα

Από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Ιταλικής Λογοτεχνίας στην Ελλάδα (ΦΙΛΕ), στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 10 Φεβ 2026 | 21:00

Eurovision 2026: Χαμός στην Κύπρο για το τραγούδι "Jalla" - Το ΡΙΚ έκοψε σκηνές από το βίντεο κλιπ

Πλήθος αντιδράσεων για το επίσημο βίντεο κλιπ του κομματιού που ερμηνεύει η Antigoni Baxton και θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision 2026

ΑΠΟ ΤΙΣ 12 ΕΩΣ ΤΙΣ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 10 Φεβ 2026 | 16:05

Valentine’s Day Art Edit: Μία ατμοσφαιρική έκθεση στην αθηναϊκή ριβιέρα

Μία έκθεση που φέρνει κοντά εννέα Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, διαφορετικών γενεών και καλλιτεχνικών πρακτικών.

ΑΠΟ ΤΟ 1983 ΖΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 10 Φεβ 2026 | 15:59

Απεβίωσε η μουσικός της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Αγχάραντ Γκρήφιθ

Από το 1983 ζούσε στην Ελλάδα, όπου και πήρε το δίπλωμά της με άριστα παμψηφεί και διάκριση από τον Ελευθέριο Παπασταύρου.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΣΙΛΛΕΡ 10 Φεβ 2026 | 12:39

Μετά την τεράστια επιτυχία, το KONTAKTHOF της Pina Bausch επιστρέφει την άνοιξη για 11 μόνο παραστάσεις

Ενα από τα πιο εμβληματικά έργα της σπουδαίας χορογράφου Pina Bausch, επιστρέφει από τις 17 Απριλίου στην Κεντρική Σκηνή του Κτηρίου Τσίλλερ.

ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ 10 Φεβ 2026 | 12:34

"Εφυγε με το Πατρις": Μια παράσταση καταγραφής, μνήμης και σεβασμού

Επτά δεκαετίες αργότερα, το "ΠΑΤΡΙΣ" ανοίγει και πάλι πανιά, με μια παράσταση καταγραφής, μνήμης και σεβασμού, αφιέρωμα καρδιάς στον Ελληνισμό της Αυστραλίας της δεκαετίας του ‘60.

BERLINALE 10 Φεβ 2026 | 11:33

Η ελληνική παρουσία στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου με τέσσερις ταινίες

Τέσσερις ταινίες ελληνικού ενδιαφέροντος συμμετέχουν σε κορυφαία προγράμματα της φετινής Berlinale.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 10 Φεβ 2026 | 10:52

Ο Γιάννης Σμαραγδής ετοιμάζει ταινία για τη ζωή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

"Θα είναι μια παραγωγή που θα στοιχίσει 5 εκατομμύρια. Θα υπάρχουν σκηνές πολέμου. Θα χρειαστούν πολλοί κασκαντέρ", είπε ο Λιάγκας για τη νέα ταινία του Σμαραγδή.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 09 Φεβ 2026 | 20:20

Κόντρα Στάνκογλου - Σμαραγδή για τον "Καποδίστρια": "Δεν μου αρέσει σαν σκηνοθέτης" - "Αυτό το κλίμα είναι η αριστερά"

Οι δηλώσεις του ηθοποιού Γιάννη Στάνκογλου και η απάντηση του σκηνοθέτη για τον "Καποδίστρια"

Η ΤΑΙΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 09 Φεβ 2026 | 17:10

"Φίλοι για Πάντα": Μια σύγχρονη ελληνική κωμωδία για τη φιλία έρχεται στους κινηματογράφους - Δείτε το τρέιλερ

Κυκλοφόρησε το επίσημο trailer της ταινίας "Φίλοι Για Πάντα", της νέας ελληνικής κωμωδίας που βάζει στο επίκεντρο τις φιλίες, τις επιλογές και τις συνέπειες που μπορεί να έχουν ακόμα και οι καλύτερες προθέσεις.

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 09 Φεβ 2026 | 16:58

"Τζένη Τζένη": Ο Νίκος Καραθάνος μεταφέρει θεατρικά τη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία της Τζένης Καρέζη

Με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών, ανάμεσά τους τη Χάρις Αλεξίου, τον Χρήστο Λούλη και τη Ζέτα Μακρυπούλια

ΕΩΣ 1Η ΜΑΡΤΙΟΥ 09 Φεβ 2026 | 16:31

Παράταση για την πολυσυζητημένη "Λόλα" με την Έλλη Τρίγγου στον ομώνυμο ρόλο

Η εμβληματική "Λόλα" του Ηλία Λυμπερόπουλου εξελίσσεται σε ένα από τα μεγαλύτερα highlights της σεζόν

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 09 Φεβ 2026 | 10:30

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας: Ο,τι ανεβαίνει τώρα στις σκηνές της πόλης

Το θέατρο μάς καλεί να ανακαλύψουμε παραστάσεις που συνομιλούν με την εποχή, συγκινούν, προβληματίζουν και υπόσχονται ξεχωριστές εμπειρίες για κάθε θεατρόφιλο.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 09 Φεβ 2026 | 10:28

"Τζένη Τζένη": Ξεκίνησε η προπώληση για την πολυαναμενόμενη παράσταση με Αλεξίου, Μακρυπούλια, Λούλη

Με αρχική έμπνευση το "Τζένη Τζένη", την κλασική ταινία της Φίνος Φίλμς, ο Νίκος Καραθάνος στρέφει το βλέμμα του στην μυθική πλέον αφήγηση των ελληνικών ταινιών, την αφήγηση μιας Ελλάδας φωτός, καλοκαιριού.

ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑ 09 Φεβ 2026 | 10:19

Μεγάλο αφιέρωμα στον Ηλία Ανδριόπουλο από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ηλία Ανδριόπουλο με τίτλο "Είναι παιδιά πολλών ανθρώπων τα λόγια μας", την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου στο Ολύμπια.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ 09 Φεβ 2026 | 10:14

"Τι γίνεται όταν μία κατσαρίδα ξυπνήσει μεταμορφωμένη σε Κάφκα;"

Ο Μάριος Ιορδάνου τη νέα θεατρική σεζόν σκηνοθετεί τη Σοφία Καζαντζιάν σε ένα διαφορετικό υπαρξιακό θρίλερ, σε μια άκρως καφκική κωμωδία, σε έναν ανατρεπτικό μονόλογο.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 06 Φεβ 2026 | 16:11

Ο κόσμος της Φρίντα Κάλο ζωντανεύει στην Αθήνα

Μέσα από πολυδιάστατη αφήγηση και ψηφιακή τεχνολογία αιχμής, ξεδιπλώνονται οι πιο καθοριστικές στιγμές της ζωής, της τέχνης και της επαναστατικής σκέψης της Φρίντα Κάλο.

Η ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΥΤΡΙΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ. 06 Φεβ 2026 | 14:27

Νάνα Μούσχουρη: Θα τιμηθεί στον μεγαλύτερο μουσικό θεσμό της Γαλλίας "Victoires de la Musique" - Είναι τα "γαλλικά Grammy"

Η Νάνα Μούσχουρη θα λάβει λοιπόν το τιμητικό "Victoire d’honneur" στη μεγάλη βραδιά που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου στο La Seine Musicale.

ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 06 Φεβ 2026 | 13:05

"Καρδιές παντού": Η εικαστικός Ασπασία Μουριάδου παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας kardioway

H έκθεση που ήρθε για να μας υπενθυμίσει πως η αγάπη βρίσκεται παντού, κάθε στιγμή

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ 05 Φεβ 2026 | 23:50

"Δον Κιχώτης": Για λίγες ακόμα παραστάσεις στο θέατρο Κάππα

Η παράσταση συνδυάζει ηθοποιούς, ζωντανή μουσική, σύγχρονο θέατρο σκιών και έντονη σωματική δράση, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη θεατρική εμπειρία που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων.

05 Φεβ 2026 | 13:11

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: ΜεĪΖοΝ Ensemble - Η Επτανησιακή Σχολή και η αστική μουσική παράδοση της Παλιάς Αθήνας

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2026, 20:30 - Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης - Η προπώληση έχει αρχίσει

ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ 05 Φεβ 2026 | 07:44

Αυτό το βιβλίο έχει γίνει viral στο TikTok και εξαντλείται από παντού - Γιατί το διαβάζουν όλοι

Όταν ένα βιβλίο εξαφανίζεται από τα ράφια και δεν μπορείς να το βρεις ούτε σε φυσικό βιβλιοπωλείο ούτε online, τότε συνήθως υπάρχει μια εξήγηση: το TikTok.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΙΣ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 04 Φεβ 2026 | 16:31

Ο "Βυσσινόκηπος" ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Το τσεχωφικό κύκνειο άσμα κάνει πρεμιέρα ως ένα κατεξοχήν έργο συνόλου, 41 χρόνια μετά το τελευταίο του ανέβασμα από το Εθνικό Θέατρο.

THA MALL ATHENS 04 Φεβ 2026 | 10:44

"Αύριο": Είδαμε τα 2 πρώτα επεισόδια της νέας σειράς της ΕΡΤ - Καταχειροκροτήθηκαν Γουλιώτη, Λούλης, Γκικαπέππας

Η πρώτη ιστορία διάσωσης στην ελληνική τηλεόραση - Πότε κάνει πρεμιέρα η σειρά "Αύριο".

ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΕΑ 16ΧΡΟΝΩΝ 03 Φεβ 2026 | 17:04

"Τεκετζήδες": Οι πιτσιρικάδες που ξεσήκωσαν το Καλλιμάρμαρο στο στούντιο με τον Γιώργο Νταλάρα

Με αγωνία αλλά και μεγάλη χαρά μπαίνουν στο studio με τον Γιώργου Νταλάρα και ηχογραφούν παρέα το τραγούδι-σύμβολο "Βρέχει στη Φτωχογειτονιά"

Ο «ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΣ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΛΚΑΙΟΥ 03 Φεβ 2026 | 14:32

Αλλαγή σελίδας για τον τραγουδιστή Γιώργο Αλκαίο: Το συγγραφικό και σκηνοθετικό του ντεμπούτο

Είναι η πρώτη απόπειρα του Γιώργου Αλκαίου που παρουσιάζει στο ευρύ κοινό ένα θεατρικό του έργο

ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 03 Φεβ 2026 | 13:27

Ο "Σεβάχ ο θαλασσινός" συνεχίζεται στο Θέατρο Άλφα - Ληναίος-Φωτίου

Ο "Σεβάχ ο θαλασσινός", μια ιστορία γεμάτη φανταστικές θαλασσινές περιπέτειες και περιπλανήσεις σε μαγευτικούς τόπους και πολιτισμούς, συνεχίζει τις παραστάσεις του.

03 Φεβ 2026 | 12:55

Ιβάνοφ και Φονιάς "σαρώνουν" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Ξεκίνησαν με sold out

Με sold out βραδιές ξεκίνησαν οι σπουδαίες παραστάσεις που υπογράφουν Γιάννης Χουβαρδάς και Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης στην Κεντρική Σκηνή του ιστορικού θεάτρου.

ΑΠΟ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 02 Φεβ 2026 | 16:37

"Φίλοι για πάντα": Μια σύγχρονη ελληνική κωμωδία για τη φιλία έρχεται στους κινηματογράφους

Η ταινία ακολουθεί παράλληλες ιστορίες φιλίας που συναντιούνται γύρω από έναν γάμο εντελώς εκτός ελέγχου, μετατρέποντας τις καλύτερες προθέσεις σε χάος, παρεξηγήσεις και — τελικά — πολύ γέλιο και συγκίνηση.

ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 02 Φεβ 2026 | 16:28

Μνήμες του Βλέμματος: Αναδρομική έκθεση της βραβευμένης ζωγράφου Μαρίας Κτιστοπούλου

Η έκθεση περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά έργα από όλη την πορεία της Μαρίας Κτιστοπούλου στη ζωγραφική

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ 104 02 Φεβ 2026 | 16:14

"Κέλλυ": Το πρώτο θεατρικό έργο της Βασιλικής Βλάχου κάνει πρεμιέρα

Μέσα από χιούμορ, σκληρές αλήθειες και βιωματικές εμπειρίες, το έργο ακολουθεί την πορεία μιας γυναίκας από την παιδική της ηλικία έως την ενήλικη ζωή της, δίνοντας μια γεύση από το μέλλον και τις προκλήσεις της εποχής μας.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ 02 Φεβ 2026 | 12:37

"Τελευταίο νησί": Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, από τη "Χίμαιρα" στη νέα δραματική σειρά της ΕΡΤ -Η υπόθεση, πότε κάνει πρεμιέρα

Η νέα δραματική σειρά της ΕΡΤ, σε σενάριο των Γιώργου Τελτζίδη και Κάτιας Παπαϊωάννου και σε σκηνοθεσία Φίλιππου Τσίτου, και με ένα εξαιρετικό cast ηθοποιών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 02 Φεβ 2026 | 12:16

Ολες οι παραστάσεις που θα δούμε το φετινό καλοκαίρι στην Επίδαυρο

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ανακοίνωσε το πρόγραμμα του Αρχαίου Θεάτρου για το καλοκαίρι 2026.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 02 Φεβ 2026 | 12:16

ΕΜΣΤ: Ημερίδα για τον "Ελληνικό Μήνα στο Λονδίνο 1975"

Η ημερίδα με εισηγήσεις, συζητήσεις και προβολή αρχειακού υλικού για την ιστορική σημασία του Ελληνικού Μήνα και τον αντίκτυπό του στη σύγχρονη ελληνική τέχνη

20 ΙΟΥΝΙΟΥ 02 Φεβ 2026 | 11:39

Ξεκινά σήμερα η προπώληση για τη "Μήδεια" της Λυρικής στην Επίδαυρο - Ιστορική αναβίωση με σκηνικά του Τσαρούχη

Ανασυνθέτοντας τη θρυλική παραγωγή του 1961, σε σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή, σκηνικά - κοστούμια Γιάννη Τσαρούχη, χορογραφία Μαρίας Χορς, με τη Μαρία Κάλλας στον ομώνυμο ρόλο.

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ 02 Φεβ 2026 | 09:46

Καλαμάτα: Μία εντυπωσιακή τοιχογραφία με τη Μαρία Κάλλας, η καλύτερη στον κόσμο για το 2025 [εικόνες]

Ως τοιχογραφία της χρονιάς για το 2025 αναδείχθηκε το έργο του Κλεομένη Κωστόπουλου, που επιμελήθηκε τη μορφή της διεθνούς φήμης υψιφώνου, Μαρίας Κάλλας.

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ 02 Φεβ 2026 | 08:35

Δίχασε ΑΙ βίντεο με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου να φιλάει στο στόμα τον μαέστρο Θεόδωρο Κουρεντζή

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε στα social media ένα βίντεο που δημοσίευσε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου.

6Ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 01 Φεβ 2026 | 14:32

"Μεγάλη Χίμαιρα": Το τραγικό φινάλε γράφεται απόψε - Η Μαρίνα στο Ακρωτήρι

"Η μεγάλη χίμαιρα" ολοκληρώνει το ταξίδι της, με το συγκλονιστικό φινάλε στο 6ο και τελευταίο επεισόδιο, που μεταδίδεται απόψε - Τι θα δούμε.

"ΠΑΡΤΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ" 01 Φεβ 2026 | 11:50

Είδαμε την Ελένη Ράντου να καταθέτει την ψυχή της πάνω στη σκηνή

Και καταλάβαμε για το "Πάρτι της ζωής μου" είναι το απόλυτο sold out των τελευταίων χρόνων...

Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 01 Φεβ 2026 | 11:00

Αρης Λεμπεσόπουλος: "Βρέθηκα στο απόλυτο μηδέν, 'ό,τι έχεις είμαι σε ανάγκη', είπα στον Τσαφούλια"

"Βρέθηκα στο απόλυτο μηδέν", η στιγμή που ζήτησε βοήθεια o Λεμπεσόπουλος

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ 29 Ιαν 2026 | 16:09

Αμερικάνικος Βούβαλος: Νέες παραστάσεις στο θέατρο Σημείο

Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί το εμβληματικό έργο του David Mamet και κρατά τη σκηνή ως πεδίο σύγκρουσης, όπου το κέρδος γίνεται γλώσσα, η φιλία γίνεται διαπραγμάτευση και η εμπιστοσύνη διαλύεται σε δευτερόλεπτα.

29 Ιαν 2026 | 13:37

"Ο Κος Ζυλ": Μια παράσταση που θα συζητηθεί έρχεται στο Θέατρο Πόρτα

"Ο Κος Ζυλ" είναι μια παράσταση για το πώς η εξουσία "εγγράφεται" στα σώματα, πώς η επιθυμία μπορεί να γίνει όπλο και πώς η κοινωνία, ακόμα και όταν παρακολουθεί την καταστροφή, επιλέγει να συνεχίσει.

ΕΡΤ 29 Ιαν 2026 | 11:59

"Μεγάλη χίμαιρα": Η νύχτα που αλλάζουν όλα - Το συγκλονιστικό τελευταίο επεισόδιο της σειράς, όσα θα δούμε

Ολα όσα θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο της "Μεγάλης Χίμαιρας" - Πότε θα προβληθεί.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 29 Ιαν 2026 | 11:52

Ο Μπραντ Πιτ έρχεται στην Υδρα για τα γυρίσματα χολιγουντιανής ταινίας - Ολες οι πληροφορίες [βίντεο]

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα αναμένεται να βρεθεί ο Μπραντ Πιτ, σε λίγο καιρό, για τα γυρίσματα της νέας χολιγουντιανής ταινίας του.

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ 29 Ιαν 2026 | 11:01

Με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης "Tristrato", παρουσία σπουδαίων Ελληνίδων ηθοποιών [εικόνες]

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τα εγκαίνια της έκθεσης Tristrato, του αναγνωρισμένου ζωγράφου Απόστολου Χαντζαρά (Apos).

O ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ 28 Ιαν 2026 | 18:51
Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 Ιαν 2026 | 15:32

"Χάσαμε τη θεία στοπ": Η κλασική κωμωδία επιστρέφει ανανεωμένη

Σε σκηνοθεσία του Χρήστου Τριπόδη, το έργο ζωντανεύει με έναν εξαιρετικό θίασο και την ηχηρή παρουσία του κειμένου του σπουδαίου συγγραφέα Γιώργου Διαλεγμένου

ΕΚΘΕΣΗ 28 Ιαν 2026 | 13:07

Με άμεση γλώσσα, αυτοσαρκασμό και αναρχικό χιούμορ, ο Νίκος Λαγός αναζητά ρωγμές ευτυχίας σε ένα δυστοπικό περιβάλλον

Η Γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την νέα ατομική έκθεση του Νίκου Λαγού με τίτλο RAW, με εγκαίνια την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2026.

28 Ιαν 2026 | 13:04

"Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν": Το νέο έργο του Ανέστη Αζά στο Θέατρο Προσκήνιο

Τι σημαίνει να είσαι πατέρας και τι σημαίνει να είσαι άντρας σήμερα; Τι μας παρέδωσε η προηγούμενη γενιά και γιατί μας στοιχειώνει ακόμα;

28 Ιαν 2026 | 12:54

"Το αμάρτημα της μητρός μου": Το σπουδαίο έργο του Βιζυηνού στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Το Αυτοβιογραφικό αυτό έργο του Βιζυηνού δημιουργεί κατάνυξη στους θεατές από την πρώτη έως και την τελευταία του λέξη.

ΤΗΣ ΕΡΤ 28 Ιαν 2026 | 12:12
ΜΙΛΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ 28 Ιαν 2026 | 09:44

Πού οφείλεται η έκρηξη του ελληνικού κιν/φου: Από τον "Κυνόδοντα" ως τον "Καποδίστρια" και το "Χριστός ξανασταυρώνεται"

Το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται τα τελευταία χρόνια για τον ελληνικό κινηματογράφο επισημαίνουν δημιουργοί.

ΜΙΑ ΓΝΗΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ 27 Ιαν 2026 | 15:03

H "Πριγκίπισσα των Αγίων Σαράντα" του Χάρη Ρώμα στο θέατρο Coronet

Mία κωμωδία παρεξηγήσεων που λειτουργεί ως ένας καθρέφτης της σημερινής κοινωνίας, που μέσα από το χιούμορ φωτίζει την ανάγκη του κάθε ανθρώπου να νιώσει σημαντικός

ΣΑΡΩΝΕΙ ΣΕ ΘΕΑΣΕΙΣ 27 Ιαν 2026 | 13:37

"Η μεγάλη χίμαιρα": Τι θα δούμε στο φινάλε της σειράς - Πότε θα προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο

Συνεχίζει να σπάει κάθε ρεκόρ η μεγαλύτερη τηλεοπτική παραγωγή, που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, "Η μεγάλη χίμαιρα". Με περισσότερες από 3.100.000 θεάσεις.