Φεστιβάλ Αθηνών: Τελετή παράδοσης της καλλιτεχνικής διεύθυνσης

Από τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο στην Κατερίνα Ευαγγελάτου.

festibal-athinwn-teleti-paradosis-tis-kallitexnikis-dieuthunsis
SHARE THIS
0
SHARES

Στο στρατηγείο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ως τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του θεσμού, σε δημοσιογράφους και εργαζόμενους, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού παρέδωσε τη σκυτάλη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης στην νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια, την Κατερίνα Ευαγγελάτου, σε μια τελετή παράδοσης που γίνεται με όρους υγιείς και συναδελφικούς.

 

Τονίζοντας ότι όταν ανέλαβε τη διεύθυνση του φεστιβάλ ο ίδιος δεν παρέλαβε κάτι, ο Β. Θεοδωρόπουλος όπως είπε « σήκωσα τη σκυτάλη από το έδαφος και ότι θα ήθελα, όταν θα κλείσει ο δικός μου κύκλος στο Φεστιβάλ, να την παραδώσω εγώ  στον επόμενο». 

Την αναγκαιότητα της συνέχειας του Φεστιβάλ τόνισε για άλλη μια φορά ο Β. Θεοδωρόπουλος, όπως και την έγκαιρη τοποθέτηση του κάθε φορά επόμενου διευθυντή. 

 

«Εμείς οι καλλιτεχνικοί διευθυντές, που θέλουμε να παραμείνουμε δια παντός στη θέση μας, κι όταν μας αντικαθιστούν, είτε έχει λήξει η θητεία μας είτε όχι, δε διανοούμαστε να συμπαρασταθούμε και να βοηθήσουμε το διάδοχο στο έργο του» είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος. «Χαίρομαι λοιπόν που είστε εδώ, Κυρία Μενδώνη και Κύριε Γιατρομανωλάκη, γιατί με την παρουσία σας αποκτά θεσμικό χαρακτήρα αυτή η παράδοση», κατέληξε. 

 

Στην φάση αυτή της ανάληψης των καθηκόντων της νέας καλλιτεχνικής διευθύντριας, οι συνεργάτες του απερχόμενου καλλιτεχνικού διευθυντή την ενημερώνουν για όλα τα θέματα. 

Η σκυτάλη παραδόθηκε στα δυναμικά χέρια της Κατερίνας Ευαγγελάτου. Μεγαλωμένη στο θέατρο, με λαμπρές σπουδές, έχει όλες τις προδιαγραφές για να δοκιμαστεί σ’ αυτό το μεγάλο και ιστορικό Φεστιβάλ, με τους εμβληματικούς χώρους από την Αθήνα ως την Επίδαυρο, καθένας από τους οποίους διεκδικεί τη δική του ταυτότητα.

 

Φωτο: NDP, Eurokinissi

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook