Φλωρεντία: Ρωμαϊκό θέατρο κάτω από το Παλάτσο Βέκιο

Θέατρο του 2ου μ.Χ. αιώνα αποκάλυψε ανασκαφή κάτω από το περίφημο Παλάτσο Βέκιο, στη Φλωρεντία – Η σκαπάνη έφερε στο φως αρχαία διαδρομή που οδηγούσε δέκα μέτρα κάτω από την πόλη

flwrentia-rwmaiko-theatro-katw-apo-to-palatso-bekio
|
SHARE THIS
0
SHARES

Αρχαιολόγοι αποκάλυψαν ερείπια ρωμαϊκού θεάτρου στη Φλωρεντία, καθώς και υπόγειο διάδρομο κάτω από το Παλάτσο Βέκιο, ο οποίος χρονολογείται στον 2ο αι. μ.Χ.

Το θέατρο είχε χωρητικότητα 15.000 θέσεων και χρησιμοποιούνταν για παραστάσεις, επίσημες εκδηλώσεις και τελετές.

 

Ο διάδρομος που αποκαλύφθηκε φαίνεται ότι ήταν το σημείο εισόδου τόσο για τους θεατές, όσους και για τους ηθοποιούς καθώς εισέρχονταν στη σκηνή.

Μεταξύ των ευρημάτων είναι και η αυθεντική πέτρα (τα χρώματα της οποίας παραμένουν ζωντανά), πάνω στην οποία πατούσαν οι ηθοποιοί πηγαίνοντας από το κοίλο προς την ορχήστρα.

 

Η χρήση του θεάτρου παρατάθηκε μέχρι και τον 5ο αιώνα μ.Χ. και στη συνέχεια, εγκαταλείφθηκε. Στα ερείπια του θεάτρου υπάρχουν ακόμη, κλουβιά για τα άγρια ζώα που χρησιμοποιούνταν σε παραστάσεις και ξεχωριστή σκηνή. 

Η αρχαιολογική σκαπάνη στο Παλάτσο Βέκιο ξεκίνησε το 1990, ωστόσο οι ανασκαφικές εργασίες εντατικοποιήθηκαν από το 2004.

Η Φλωρεντία ανακηρύχθηκε πρώτη πρωτεύουσα της ενωμένης πλέον, Ιταλίας, το 1865, οπότε και η πόλη εκσυγχρονίστηκε.

Παλάτσο Βέκιο

Το Παλάτσο Βέκιο, όπου στεγάζεται το δημαρχείο της Φλωρεντίας είναι το ρωμαϊκού ρυθμού παλάτι – φρούριο, το οποίο συγκαταλέγεται στα πιο εντυπωσιακά της επαρχίας της Τοσκάνης.  

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook