«Γιατί ο τάφος της Αμφίπολης έχει συληθεί»

Παγκόσμιο αρχαιολογικό θρίλερ για το εάν έχει συληθεί ή όχι ο τάφος της Αμφίπολης. Γιατί το NBC, και το AP υποστηρίζουν ότι, πιθανώς, έχει υποστεί καταστροφές.

giati-o-tafos-tis-amfipolis-exei-sulithei
SHARE THIS
0
SHARES

Σε διεθνές αρχαιολογικό θρίλερ εξελίσσεται η ανασκαφή του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη – ένα θρίλερ, που τροφοδοτεί πληθώρα σεναρίων αλλά και ερωτημάτων.

Στο επίκεντρο των εν λόγω ερωτημάτων βρίσκεται βεβαίως το εάν ο τάφος έχει συληθεί ή όχι, με τα διεθνή ΜΜΕ να επισημαίνουν στοιχεία που ενισχύουν το σενάριο της εισβολής ή σημαντικής καταστροφής μέρους του τάφου αιώνες πριν.

Εδώ φαίνεται ότι λείπει τμήμα του λίθου που έφραζε την υπόγεια είσοδο
Εδώ φαίνεται ότι λείπει τμήμα του λίθου που έφραζε την υπόγεια είσοδο

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Associated Press, του NBC και της Daily Mail υπάρχουν ισχυρές πιθανότητες το μνημείο να έχει συληθεί.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Associated Press, του NBC και της Daily Mail, παρ' ότι το μνημείο φαίνεται κατ' αρχήν σχετικά ανέπαφο, υπάρχουν ισχυρές πιθανότητες το μνημείο να έχει συληθεί.

Οπως αναφέρει το NBC, στο εν λόγω σενάριο οδηγεί το γεγονός ότι «μέρος της ογκώδους πέτρας που έκρυβε την υπόγεια είσοδο λείπει, ενώ και από τις σφίγγες, που αρχικά είχαν ύψος 2 μέτρων, λείπουν τα κεφάλια και τα φτερά».

Τα ίδια στοιχεία επικαλείται και η Daily Mail, επισημαίνοντας ότι «κοντά στις σφίγγες οι ανασκαφείς βρήκαν τμήματα του μεγάλου μαρμάρινου λέοντος που αρχικά βρισκόταν στην κορυφή του αναχώματος, γεγονός που κατά τους ίδιους τους επιστήμονες δείχνει πως ο χώρος είχε υποστεί σημαντικές καταστροφές και είχε σκαφτεί στα ύστερα χρόνια της αρχαιότητας».

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook