Γιώργος Νταλάρας: Ρεμπέτικο «Unplugged»

Μετά τη sold out συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου και μετά την ευρωπαϊκή περιοδεία, ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδά τα ρεμπέτικα unplugged στο Θέατρο Πέτρας.

Τραγούδια του Βαμβακάρη και του Τσιτσάνη, Σμυρνιών συνθετών όπως ο Βαγγέλης Παπάζογλου και άλλων, όπως ο Απόστολος Καλδάρας, ο Απόστολος Χατζηχρήστος, τραγούδια - κοσμήματα.

Μετά την επιτυχημένη ευρωπαϊκή περιοδεία με το Rembetiko «Unplugged» και σε συνέχεια της sold out συναυλίας στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τον περασμένο Ιούλιο, ο Γιώργος Νταλάρας παρουσιάζει τη Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη τη παράσταση Ρεμπέτικο «Unplugged», ένα ταξίδι - αφιέρωμα στο ρεμπέτικο. 

Ο Γιώργος Νταλάρας στη σκηνή τραγουδιστής και μουσικός (κιθάρα, μπουζούκι, μπαγλαμά) με την Ασπασία Στρατηγού, συνεργάτη του τα τελευταία χρόνια και τη σχεδόν πρωτοεμφανιζόμενη, Αθηνά Λαμπίρη, η οποία έχει εντρυφήσει στο ρεμπέτικο, όχι μόνο ως ερμηνεύτρια, αλλά και ως μουσικός, ερμηνεύοντας τα τραγούδια αυτά με έναν πολύ γοητευτικό, δικό της τρόπο.  Μαζί τους, τραγουδιστής και μουσικός και ο Βασίλης Κορακάκης, γιος του λαϊκού συνθέτη Βαγγέλη Κορακάκη.

Η μουσική επιμέλεια της συναυλίας είναι του Γιώργου Νταλάρα. Οι ενορχηστρώσεις έγιναν σε συνεργασία με τον Γιώργο Παπαχριστούδη.

Μαζί τους στη σκηνή οχτώ μουσικοί: Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο), Θανάσης Σοφράς (μπάσο), Χρήστος Ζέρβας (κιθάρα), Ανδρέας Κατσιγιάννης (σαντούρι), Ντάσσο Κούρτη (ακορντεόν). Μπουζούκι παίζουν οι: Γιώργος Μάτσικας και Κωνσταντίνος Γεδίκης.  Μπουζούκι-τραγούδι: Βασίλης Κορακάκης.

Ωρα Εναρξης: 21:30. Προπώληση Δημαρχείο Πετρούπολης (11:00 - 13:00). Σινέ Πετρούπολις (21:30 - 23:30), viva.gr (Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots). Τιμές Εισιτηρίων: Μειωμένο 10 ευρώ. Προπώληση 12 ευρώ. Είσοδος 15 ευρώ.