X

Γκασπάρ Ουλιέλ: Πώς αποχαιρέτησε ο Σκορτσέζε τον αδικοχαμένο ηθοποιό - Τον είχε σκηνοθετήσει για διαφήμιση της Chanel

Συγκίνηση για τον Γκασπάρ Ουλιέλ. Ο Μάρτιν Σκορτσέζε θυμάται την συνεργασία τους και τον αποχαιρετά με θερμά λόγια.

Γράφει: TheToc team

Συγκίνηση και θλίψη έχει προκαλέσει στη Γαλλία ο ξαφνικός θάνατος του δημοφιλούς ηθοποιού Γκασπάρ Ουλιέλ σε δυστύχημα κάνοντας σκι.

Ο σπουδαίος Αμερικανός σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορτσέζε τον αποχαιρετά κάνοντας ξεχωριστή μνεία στο "αίσθημα αφοσίωσης" που είχε και την "ευφυΐα" του. Ο Σκορτσέζε τον είχε γνωρίσει καλά και είχε διαπιστώσει από πρώτο χέρι του ταλέντο του βραβευμένου με Σεζάρ 37χρονου ηθοποιού. Το 2010, τον είχε σκηνοθετήσει για διαφήμιση του ανδρικού αρώματος της Chanel.

Στο βίντεο για την διαφημιστική προώθηση του Bleu de Chanel ακούγεται το τραγούδι "She Said Yeah" των Rolling Stones.

Διαβάστε Επίσης

Μετά την ανακοίνωση του τραγικού θανάτου του Ουλιέλ σε δυστύχημα στο χιονοδρομικό κέντρο Ροζιέρ της Σαβοΐας, ο Σκορτσέζε είπε για αυτόν: "Λάτρευε τον κινηματογράφο και ξέρω ότι θα γινόταν ένας ενδιαφέρων σκηνοθέτης αν κατάφερνε να πραγματοποιήσει το όνειρό του".

Για τις συνθήκες του θανάτου του Ουλιέλ λίγα πράγματα έχουν γίνει για την ώρα γνωστά. Υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από σύγκρουση με άλλον σκιέρ την ώρα που και οι δυο κατέβαιναν τις χιονισμένες πλαγιές. Υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες των διασωστών που έσπευσαν στο σημείο, ο Ουλιέλ δεν φορούσε κράνος. Ο άλλος σκιέρ που ενεπλάκη στη σύγκρουση δεν τραυματίστηκε. Και οι δυο βρίσκονταν σε μπλε πίστες, μέτριας δυσκολίας και συγκρούστηκαν σε σημείο που οι δυο πίστες τέμνονται. Η εισαγγελία της Αλμπερβίλ στις γαλλικές Άλπεις έχει ανοίξει έρευνα για την υπόθεση.

Το γαλλικό σινεμά αποχαιρετά ένα μεγάλο ταλέντο κι έναν αγαπημένο φίλο

Η Ναταλί Μπάι που είχε παίξει μαζί του έγραψε "Ήταν όμορφος, ήταν προικισμένος, τρυφερός, κομψός, καλοπροαίρετος, ήταν πατέρας... Ο Γκασπάρ θα μας λείπει αιώνια..."

Η Αλεξαντρά Λαμί έγραψε στον λογαριασμό της στο twitter: "Η καρδιά σφίγγεται. Δεν κρατάω παρά μόνο στιγμές χαράς. Είχαμε γελάσει τόσο. Ήσουν η ομορφιά, η ευγένια, το ταλέντο, η κομψότητα. Θα μας λείψεις τόσο πολύ. Όλη μου η υποστήριξη στην οικογένειά σου, στους δικούς σου".