Η Αμπράμοβιτς «συναντά» την Κάλλας στην Ελλάδα

Για τη νέα της performance βασισμένη σε 7 όπερες της Μαρία Κάλλας όπου θα συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Πολάνσκι και ο Αλμοδόβαρ στην χώρα μας μίλησε, μεταξύ άλλων, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς

i-ampramobits-sunanta-tin-kallas-stin-ellada
|
SHARE THIS
0
SHARES

«Στην Ελλάδα νιώθω σαν το σπίτι μου», εκμυστηρεύτηκε Μαρίνα Αμπράμοβιτς στους δικούς της ανθρώπους μόλις ολοκληρώθηκε χθες, Παρασκευή 7 Μαρτίου το βράδυ η εμφάνισή της στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. «Στο σπίτι της», λοιπόν, ετοιμάζει το επόμενό της project με άξονα τη Μαρία Κάλλας. η κορυφαία κορυφαία performer των καιρών μας. «Seven deaths» («Επτά θάνατοι») βασισμένο σε επτά όπερες της Μαρία Κάλλας θα είναι ο τίτλος της νέας σπονδυλωτής performance της Μαρίνα Αμπράμοβιτς που προγραμματίζεται να γίνει εντός του 2014 και του 2015, για την πραγματοποίηση της οποίας θα συνεργαστεί με κορυφαίους σκηνοθέτες όπως ο Ρομάν Πολάνσκι, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ και άλλοι. Η σπονδυλωτή αυτή performance θα γίνει ταινία αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα projects της Αμπράμοβιτς, της σέρβας καλλιτέχνιδας που έγινε γνωστή παγκοσμίως για το ότι έφερε την τέχνη στα όριά της.

 

Μια πρώτη ανακοίνωση των παραπάνω της σχεδίων η Μαρίνα Αμπράμοβιτς έκανε χθες στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης λίγο πριν ολοκληρωθεί η παρουσίαση και η συνομιλία της με τον Κροάτη θεωρητικό τέχνης, Σβόνιμιρ Ντομπρόβιτς, σχετικά με τη δουλειά, το Ινσιτούτο και την περίφημη μέθοδό της. Η εμφάνισή της στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών έγινε στο πλαίσιο της εκδήλωσης που εντάσσεται στον κύκλο «Transitions 1.Balkans: Φεστιβάλ της σύγχρονης ανεξάρτητης βαλκανικής σκηνής».

Μιλώντας σε μια κατάμεστη αίθουσα

Καρφίτσα δεν έπεφτε στην αίθουσα δεδομένου του ότι τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί μια εβδομάδα πριν. ΄Οσοι δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, μάλιστα, βρίσκονταν σε waiting list, χωρίς, ωστόσο, να καταφέρουν να εξασφαλίσουν μια θέση. Σ’ αυτή την κατάμεστη αίθουσα, λοιπόν, η 68χρονη καλλιτέχνης έκανε πρώτα μια παρουσίαση του Ινστιτούτου της (ΜΙΑ) και μια εκτενή αναφορά στις μακριάς διάρκειας performances καλλιτεχνών που εκτιμά. Η ίδια ανέπτυξε διεξοδικά την περίφημη μέθοδό της, ασκήσεις της οποίας, μεταξύ άλλων, έχουν κάνει διασημότητες όπως η Lady Gaga και άλλοι.

 

Μετά από την 50λεπτη παρουσίαση της Αμπράμοβιτς ακολούθησε η συνομιλία της με τον Ντομπρόβιτς, ενώ στη συνέχεια η καλλιτέχνης δέχτηκε ερωτήσεις. Η ίδια έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τον ενθουσιασμό και το επίπεδο της ανταπόκρισης του κοινού όπως ομολόγησε σε δείπνο που ακολούθησε πλαισιωμένη από τον γκαλερίστα της, συνεργάτες της και φίλους.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook