Follow us

Η άνοιξη στο χορό: Τέσσερις νέοι χορογράφοι με δύναμη από τη Στέγη

Σύγχρονος χορός, οι νέες ανερχόμενες δυνάμεις εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων. 'Ενας ανοιχτός διάλογος με τη νέα γενιά χορογράφων, την τέχνη και την κοινωνία.

Αργυρώ Μποζώνη
ΓΡΑΦΕΙ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η άνοιξη στο χορό: Τέσσερις νέοι χορογράφοι με δύναμη από τη  Στέγη

Πιστή στο ραντεβού της με τους νέους δημιουργούς, η Στέγη, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στηρίζει και αναδεικνύει τις ανερχόμενες δυνάμεις που συγκροτούν το τοπίο του σύγχρονου χορού εντός κι εκτός εγχώριων συνόρων. Σκοπός του Φεστιβάλ δεν είναι μόνο να προβάλλει τους σκηνικούς προβληματισμούς και πειραματισμούς μιας νέας γενιάς χορογράφων, αλλά και να προκαλέσει έναν ανοιχτό διάλογο με τα κοινωνικά και πολιτικά συμφραζόμενα, να αφουγκραστεί τις επερχόμενες τάσεις στην τέχνη και να προετοιμάσει το έδαφος για μελλοντικές καλλιτεχνικές συνεργασίες.

Hannes Langolf & Ερμίρα Γκόρο
Dandelion
Η άνοιξη στο χορό: Τέσσερις νέοι χορογράφοι με δύναμη από τη  Στέγη

Σε μια εποχή κατά την οποία το σώμα γίνεται το κατεξοχήν πεδίο διαπραγμάτευσης εννοιών και ταυτοτήτων, οι δύο δημιουργοί διερευνούν την πολύπλοκη αμφισημία του. Ένας καταιγισμός από τάσεις και επιταγές του σύγχρονου τρόπου ζωής γίνεται η αφορμή για να επανεπεξεργαστούν συλλογικές μνήμες και προσωπικά βιώματα. Απώτερος στόχος; Να συνθέσουν το πορτρέτο ενός ανθρώπου, διχασμένου ανάμεσα στο εικονικό και το πραγματικό, ο οποίος αποξενώνεται σταδιακά από κάθε διάσταση της προσωπικής και κοινωνικής του ζωής. Αν κάθε απόπειρα επιστροφής σε ένα «αναλογικό παρελθόν» μοιάζει μάταιη ή αναχρονιστική, το σώμα φαίνεται να παραμένει ο τελευταίος κρίκος με τον οποίο ο άνθρωπος ανανοηματοδοτεί τη σχέση του με την καθημερινότητα και τους άλλους. Η σκηνή λειτουργεί συνειρμικά άλλοτε ως καθρέφτης της κοινωνίας και άλλοτε ως είδωλο ενός κόσμου αρχετυπικού, στον οποίο διασώζεται ακέραιη η συλλογικότητα και η επαφή με τον άλλον.

Άρια Μπουμπάκη
162 dance meetings

1 χορογράφος, 81 σώματα, 162 χορευτικές συναντήσεις καταλήγουν σε 1 κινητικό σόλο το οποίο «αφηγείται» με τρόπο παράδοξο ό,τι μεσολάβησε για τη δημιουργία του.

Η άνοιξη στο χορό: Τέσσερις νέοι χορογράφοι με δύναμη από τη  Στέγη - εικόνα 2

Η νεαρή χορογράφος Άρια Μπουμπάκη τοποθετεί την τέχνη της στην τομή του καλλιτεχνικού με το καθημερινό: αναζητά κινητικές φόρμες που δεν σχετίζονται αυστηρά με τη δεξιοτεχνία και τους κανόνες έκφρασης, αλλά με τη «δημοκρατικότητα του χορού» και την ενεργοποίηση του θεατή. Αυτή η ανθρωπολογική και, κατά κάποιον τρόπο, κοινωνιολογική οπτική στη χορευτική διαδικασία επαναφέρει στο προσκήνιο το ζωτικό διάλογο ανάμεσα στην κοινωνία και την τέχνη. Σχέσεις και βιώματα ανανοηματοδοτούνται σε μια εκ νέου σύσταση του καλλιτεχνικού αποτελέσματος, υπενθυμίζοντάς μας ότι η δομή του κοινωνικού χώρου στον οποίο εκτυλίσσεται το καθημερινό είναι εν τέλει και η δομή μέσα στην οποία τοποθετείται ο ίδιος ο δημιουργός.

Το έργο 162 dance meetings λειτουργεί ως κινησιολογικό πείραμα, το οποίο εμπλέκει τους θεατές σε μια συμμετοχική έρευνα: 81 διαφορετικά σώματα συνδιαμορφώνουν το «έργο», μέσω προσωπικών συναντήσεων με τη χορογράφο. Αν η εξειδίκευση και ο καταμερισμός της δημιουργικής παραγωγής οδήγησαν στην αποξένωση του χορευτικού από το καθημερινό, η χορογράφος επιχειρεί την αντίστροφη διαδρομή, επαναπροσεγγίζοντας το «χορευτικό δυναμικό» της κοινωνικής ζωής.

Ειρήνη Παπανικολάου
Ανθεμόεσσα
Η άνοιξη στο χορό: Τέσσερις νέοι χορογράφοι με δύναμη από τη  Στέγη - εικόνα 3

Μια αλληγορική προσέγγιση του μύθου των Σειρήνων, ένα έργο για την εμπειρία εσωτερίκευσης του ταξιδιού, τη χαμένη πατρίδα που βρίσκεται εντός μας.

Ανθεμόεσσα είναι η πρώτη χορογραφική απόπειρα της Ειρήνης Παπανικολάου. Το έργο αποτελεί μια αλληγορική προσέγγιση του μύθου των Σειρήνων, των πτηνόμορφων πλασμάτων που σαγήνευαν τους ανυποψίαστους ναυτικούς με το τραγούδι τους, απομακρύνοντας κάθε σκέψη νόστου, για να τους παρασύρουν εν τέλει στο θάνατο. Όπως το συναπάντημα με τις Σειρήνες συμβαίνει στη μεθόριο του υπαρκτού και του φανταστικού Κάτω Κόσμου, έτσι και τα τέσσερα πρόσωπα επί σκηνής βρίσκονται μετέωρα εν μέσω ενός αχαρτογράφητου τοπίου, χωρίς προορισμό ή, μάλλον, εγκλωβισμένα σε ένα ταξίδι με αβέβαιο «χρονικό ορίζοντα». Η σκηνική γραφή της Παπανικολάου δεν έχει τίποτα το επικό, αλλά αντιθέτως εστιάζει στη μικροκλίμακα του προσωπικού, μυώντας τον θεατή σε ένα ταξίδι εσωτερικής περιπλάνησης.

Αυτή η ιδέα της φανταστικής περιπλάνησης και του νόστου, της άσβεστης επιθυμίας για την επιστροφή σε μια χαμένη πατρίδα, μετατοπίζεται διαρκώς χρονικά· η άφιξη, η ολοκλήρωση του ταξιδιού δεν υφίσταται στο εν λόγω έργο. Τα τέσσερα σώματα που βρίσκονται επί σκηνής αντανακλούν κυρίως την εμπειρία εσωτερίκευσης του ταξιδιού, παρά την πρόδηλη –κινησιολογικά και σωματικά– απόδοσή της. Η ματιά της Ειρήνης Παπανικολάου είναι ουσιαστικά ρομαντική, αφού το έργο της το διαπερνά η «απελπισμένη αίσθηση» ενός κόσμου στον οποίο ο άνθρωπος είναι αβοήθητα εκτεθειμένος: άγνωστες δυνάμεις που τον υπερβαίνουν, η μοίρα ή, τέλος, το σκότος ενός ακατάλητπου μυστηρίου, όλα συνδράμουν ώστε καταφύγιο της ψυχής να γίνει ο ιδεατός κόσμος της δημιουργικής φαντασίας της καλλιτέχνιδας.

Ηρώ Αποστολέλλη
Umbilicus
Η άνοιξη στο χορό: Τέσσερις νέοι χορογράφοι με δύναμη από τη  Στέγη - εικόνα 4

Τρία σώματα, σε ρόλο μετρονόμου, συντονίζονται και αποκλίνουν, σε ένα κινητικό πείραμα βασισμένο στη μουσική του μινιμαλιστή Τζον Άνταμς.

Η Ηρώ Αποστολέλλη, χορεύτρια και χορογράφος, θέτει στο επίκεντρο των αναζητήσεών της τις πολλαπλές διαστάσεις του χορευτικού σώματος: το σώμα ως πεδίο γνώσης, αλλά και ως εργαλείο για να ανιχνευθεί η κίνηση μέσα από ακουστικά ερεθίσματα και ιδιότυπους σκηνικούς πειραματισμούς. Η παραπάνω προσέγγιση δεν αφορά μονάχα τον τρόπο που ο χορός συλλαμβάνει και αναπαριστά το σώμα και τις εμπειρίες που απορρέουν από αυτό, αλλά εξετάζει σε βάθος την αναγκαιότητα ορισμένων δομικών στοιχείων –όπως η ηχητική επένδυση ενός κομματιού– στην πρόσληψη και αντίληψη της χορογραφίας. Επαναπροσδιορίζεται έτσι ο κομβικός ρόλος του σώματος στη σκηνή –το σώμα ερμηνεύει και ερμηνεύεται μέσα από την κίνηση–, με απώτερο στόχο ο θεατής από παθητικός δέκτης να γίνει ενεργός παρατηρητής μιας διαδικασίας που εμπλέκει τόσο την κιναισθητική εμπειρία όσο και το στοχασμό.


Το έργο Umbilicus (Ομφαλός) θα μπορούσε να θεωρηθεί μια «χορογραφία της σκέψης». Οι κινήσεις είναι γεωμετρικές, επαναληπτικές, εστιάζουν στην καθετότητα, το σώμα της κάθε χορεύτριας λειτουργεί ως μετρονόμος που συντονίζεται ή αποκλίνει από τα υπόλοιπα. Ωστόσο, το επίτευγμα δεν είναι η «μηχανική εκτέλεση» μιας μουσικής παρτιτούρας· χρησιμοποιώντας την τεχνική αυτοσχεδιασμού Paradiddle, η χορογράφος συνδιαλέγεται με το Son of Chamber Symphony του μινιμαλιστή συνθέτη John Adams σε κίνηση. Οι τρεις χορεύτριες, με τη σειρά τους, «γράφουν» μια νέα παρτιτούρα στην οποία διακρίνει κανείς την εκτελεστική ακρίβεια, αλλά και την ενσώματη παρουσία που, εκούσια ή ακούσια, προτείνει μια άλλη ανάγνωση.

Πληροφορίες:

4ο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

1 και 2 Απριλίου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

07 Νοε 2025 | 13:58

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Χριστόφορος Χριστοφής - Ο Τύραννος και η κόρη

Ιλαροτραγωδία για τον Στάλιν, την Ιστορία και την ανθρώπινη μοίρα - Πέμπτη 13, Παρασκευή 14, Σάββατο 15, Κυριακή 16 Νοεμβρίου, 21:00 - Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας

07 Νοε 2025 | 12:20

Nτεμπούτο στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσ/νίκης για την ταινία "Πολύ Κοριτσίστικο Όνομα το Πάττυ"

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποίησε το ντεμπούτο της η ταινία "Πολύ Κοριτσίστικο Όνομα το Πάττυ" του Γιώργου Γεωργόπουλου, στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ 07 Νοε 2025 | 12:08

Το Μουσείο Γουλανδρή σε δικαστική διαμάχη για τον πίνακα "Συγκομιδή της ελιάς" του Βαν Γκογκ - Ποιοι τον διεκδικούν

Σε δικαστική διαμάχη είναι το Μουσείο Γουλανδρή για έναν διάσημο πίνακα του Βαν Γκογκ, με οικογένεια που ισχυρίζεται πως ο πίνακας της ανήκει. Πρόκειται για το έργο "Συγκομιδή της ελιάς".

ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ 07 Νοε 2025 | 08:50

Πρεμιέρα για την παράσταση "Στην εξοχή" στο Θέατρο Αποθήκη παρουσία πολλών επωνύμων [εικόνες]

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης "Στην εξοχή", σε σκηνοθεσία Αικατερίνης Παπαγεωργίου, στο Θέατρο Αποθήκη.

ΜΑΝΗ 06 Νοε 2025 | 11:37

Οι πρώτες φωτό της Κέιτ Μπλάνσετ από τα γυρίσματα ταινίας στην Καρδαμύλη - Ξανά άρωμα Χόλιγουντ στην Ελλάδα

Η παλαιά πόλη της Καρδαμύλης στη Μάνη έχει μεταμορφωθεί σε αυθεντικό σκηνικό του σινεμά - Πρωταγωνίστρια η Κέιτ Μπλάνσετ μαζί με ένα εξαιρετικό καστ.

92 ΕΤΩΝ 06 Νοε 2025 | 10:43

Πέθανε ο σπουδαίος εικαστικός Νίκος Στεφάνου - Ζωγράφος, γλύπτης, σκηνογράφος σε Λυρική και Εθνικό

Πέθανε ο σπουδαίος εικαστικός Νίκος Στεφάνου. Εργάστηκε ως ζωγράφος στην εκτέλεση σκηνογραφιών για το ελεύθερο θέατρο της Αθήνας, τη Λυρική σκηνή και το Εθνικό Θέατρο, καθώς και για κινηματογραφικές παραγωγές.

AVANT PREMIERE 06 Νοε 2025 | 09:29

Ενθουσιώδης υποδοχή για τη νέα δραματική σειρά της ΕΡΤ "Αύριο" [εικόνες]

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό υποδέχθηκε το κοινό την avant première της νέας δραματικής σειράς της ΕΡΤ "Αύριο", του Γιώργου Γκικαπέππα, που πραγματοποιήθηκε στο 66ο Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσ/νίκης.

ΟΔΟΣ ΛΥΣΙΟΥ 06 Νοε 2025 | 09:20

Η Γλυκερία ετοιμάζει live εμφανίσεις στην Πλάκα

Ένα λαϊκό πάλκο στήνει η Γλυκερία στην καρδιά της Πλάκας, στη μουσική σκηνή "Οδός Λυσίου".

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ 05 Νοε 2025 | 23:31

Variety: Η Paramount βάζει σε "μαύρη λίστα" ηθοποιούς που υποστήριξαν την Παλαιστίνη όπως η Έμα Στόουν και ο Χαβιέ Μπαρδέμ

Ο Ντέιβιντ Έλισον έχει καταστήσει σαφές ότι η Paramount δεν θα είναι πλέον η συνηθισμένη δουλειά στο Χόλιγουντ - Θα είναι πιο φιλική στο MAGA κοινό

ΘΕΑΤΡΟ ARK 05 Νοε 2025 | 10:49

Ο Κάφκα μέσα από το βλέμμα του Αρη Μπινιάρη - Πρώτες φωτογραφίες της "Δίκης" με τον Παπασπηλιόπουλο

Πρεμιέρα κάνει απόψε ένα από τα απόλυτα... sold out της φετινής σεζόν, η παράσταση "Δίκη", σε σκηνοθεσία Αρη Μπινιάρη, με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Γ. ΓΚΙΚΑΠΕΠΠΑ 05 Νοε 2025 | 09:42

"Αύριο": Αvant premiere της νέας δραματικής σειράς της ΕΡΤ με Γουλιώτη και Λούλη, στο Φεστιβάλ Θεσ/νίκης [εικόνες]

Το "Αύριο" αποτελεί την πρώτη ιστορία διάσωσης στην ελληνική τηλεόραση, γυρισμένη κάτω από ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες.

"ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ" 05 Νοε 2025 | 09:28

Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2025: Η παράσταση που σάρωσε - Βαλτινός & Ναυπλιώτου οι καλύτεροι ηθοποιοί, όλοι οι νικητές

Τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2025 του "αθηνοράματος" απονεμήθηκαν για 27η συνεχή χρονιά, στην αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2025 04 Νοε 2025 | 16:01

Το "Σύμπαν" του ζωγράφου Άγγελου: Μία έκθεση για τα 50 χρόνια πορείας του στην Τέχνη

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στον διεθνώς αναγνωρισμένο ζωγράφο Άγγελο (Παναγιώτου) και στα πενήντα χρόνια της πορείας του στην τέχνη

ΓΙΑ 20 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 04 Νοε 2025 | 14:58

Η "Λόλα" μεταφέρεται για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή - Η Έλλη Τρίγγου στο ρόλο που είχε ερμηνεύσει μοναδικά η Τζένη Καρέζη

Η θρυλική ηρωίδα της Τρούμπας, η Λόλα, ζωντανεύει στο θέατρο Παλλάς με πάθος και ένταση, σε μια παράσταση που θα καθηλώσει το κοινό.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 04 Νοε 2025 | 12:00

Η γυναίκα πίσω από το Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας στο TheTOC: "Τα παιδιά είναι φορείς της αλλαγής"

Η Καλλιόπη Χαραλάμπους Κριέφ μιλάει για όσα πρόκειται να δούμε στη φετινή κινηματογραφική διοργάνωση - "Η επιτυχία αυτής της διοργάνωσης είναι ο ενθουσιασμός των παιδιών και η έκπληξη των μεγάλων όταν ανακαλύπτουν ταινίες μοναδικά φτιαγμένες που μιλούν στη δική τους ψυχή"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 04 Νοε 2025 | 10:25

Το "Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος" φοράει τα γιορτινά του - Ενας μήνας γιορτής, δείτε όλο το πρόγραμμα

Στις 29 Νοεμβρίου στις 19.00 τα φώτα ανάβουν σε μια μεγάλη γιορτή με ελεύθερη είσοδο!

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ 04 Νοε 2025 | 10:00

"Ριφιφί": Προβλήθηκαν στο Φεστιβάλ Θεσ/νίκης τα δύο πρώτα επεισόδια της νέας σειράς του Τσαφούλια [εικόνες]

"Ριφιφί" - Δείτε εικόνες από την προβολή των δύο επεισοδίων της νέας σειράς του Σωτήρη Τσαφούλια, με τον Πάνο Βλάχο, στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ 04 Νοε 2025 | 09:58

Συγκινητικές στιγμές: Βραβεύτηκαν στο Φεστιβάλ Θεσ/νίκης οι σπουδαίοι ηθοποιοί του παλιού κινηματογράφου [εικόνες]

Οι νεότεροι τίμησαν τους θρύλους που τους ενέπνευσαν, απονέμοντάς τους βραβεία και αναγνωρίζοντας τη διαχρονική τους προσφορά στην τέχνη.

ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2025. 03 Νοε 2025 | 16:09

"All aboard": Παράταση για την πρωτότυπη έκθεση στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Η έκθεση επιχειρεί να διαμορφώσει μια πολυσχιδή συνθήκη συνάντησης, όπου η σύγχρονη τέχνη συνομιλεί με την αρχιτεκτονική μνήμη και τη χρηστικότητα ενός χώρου εν αναμονή.

ΑΠΟ ΤΙΣ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 03 Νοε 2025 | 15:55

"Το παιχνίδι της Χαράς": Ένα διαμάντι της Αμερικάνικης λογοτεχνίας στο θέατρο "Κιβωτός"

Έξυπνα σκηνικά και παραμυθένια κοστούμια προσεγμένα στη λεπτομέρεια και ακόμα εμπνευσμένες χορογραφίες πάνω σε πρωτότυπη μουσική και τραγούδια σε ρυθμούς country, foxtrot, rock and roll, godspell και blues.

ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ 03 Νοε 2025 | 15:22

Τάκης Μπαγιάτης: Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός και θεατρικός παραγωγός- Η συγκίνηση Μπιμπίλα

Τα τελευταία χρόνια, ο αγαπημένος καλλιτέχνης είχε αφιερωθεί στην παραγωγή θεατρικών έργων

ΑΠΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 03 Νοε 2025 | 12:25

Ο κορυφαίος "Αρχιμάστορας Σόλνες" του Ιψεν, με τον Αρη Λεμπεσόπουλο στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στον εμβληματικό ρόλο του Σόλνες ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός Άρης Λεμπεσόπουλος, σε ένα επταμελή εξαιρετικό θίασο.

ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 03 Νοε 2025 | 11:17

Η παράσταση που κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα και είναι sold out από... τις πρόβες

Η πολυαναμενόμενη παράσταση που κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, είναι ήδη... sold out, από πάρα πολύ νωρίς μέχρι το τέλος Ιανουαρίου!

02 Νοε 2025 | 17:51

Πέντε χρόνια χωρίς τον Νίκο Σπυρόπουλο των θρυλικών "Σπυριδούλα"

Ο αδελφός του Βασίλης μιλά στο ΑΠΕ για τη συναυλία στη μνήμη του, στο Κύτταρο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 02 Νοε 2025 | 14:47

Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης στο TheTOC: "Το σινεμά είναι τρόπος να ζεις, να βλέπεις τον κόσμο και τους ανθρώπους"

Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης λίγες ημέρες μετά την πρεμιέρα της 66ης διοργάνωσης του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, μιλάει για το φετινό όραμα, τους καλεσμένους, τους πιστούς φίλους του φεστιβάλ αλλά και τους νέους και ίσως ανυποψίαστους θεατές που στοχεύει να βάλει στις κινηματογραφικές αίθουσες

ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ, ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ 01 Νοε 2025 | 15:00

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 102 ετών ο Λεό Λέανδρος - Ο πατέρας και δημιουργός των επιτυχιών της Βίκυς Λέανδρος

Συνολικά, ο Λεό Λέανδρος άφησε το στίγμα του ως πολύπλευρος καλλιτέχνης και ως ο μέντορας πίσω από τη μεγάλη επιτυχία της Βίκυ Λέανδρος

ΦΑΡΑΩΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 01 Νοε 2025 | 12:23

Αίγυπτος: Σήμερα τα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου - Στην τελετή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η περιοχή γύρω από το μουσείο, που βρίσκεται κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας, έχει αποκλειστεί

Η ΤΕΧΝΗ ΩΣ ΠΡΑΞΗ ΜΝΗΜΗΣ 01 Νοε 2025 | 11:20

Η Ελληνίδα πρίμα μπαλαρίνα που ενώνει Ελλάδα και Αίγυπτο στα ιστορικά εγκαίνια του Grand Egyptian Museum

Στους διαδρόμους του μουσείου, δίπλα στα αγάλματα και τα αντικείμενα που άντεξαν χιλιετίες, η Ελληνίδα μπαλαρίνα θα προσθέσει τη δική της προσφορά

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ 31 Οκτ 2025 | 22:42

"Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; - Μέρος Α'" - Κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ της ταινίας που κάνει πρεμιέρα στις 13/11 [βίντεο]

Η υπόθεση της ταινίας είναι κοινή με αυτήν της τηλεοπτικής σειράς - Τέσσερις γυναίκες που είναι αποφασισμένες να πάρουν εκδίκηση

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ 31 Οκτ 2025 | 15:30

Κηδεία Γιώργου Νιάρχου: Συντετριμμένες η σύζυγος και η κόρη του σπουδαίου μαέστρου για το τελευταίο αντίο

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον μαέστρο Γιώργο Νιάρχο στην κηδεία του στην Κηφισιά

31 Οκτ 2025 | 12:57

"Δυτικά της Εδέμ": Εικαστική έκθεση του Βαγγέλη Καρανάσιου στην Art Prisma Gallery

Σε μια νέα ενότητα έργων, ο Βαγγέλης Καρανάσιος επαναπροσδιορίζει τα όρια του ωραίου και του εφήμερου.

MEGA 31 Οκτ 2025 | 11:43

"Μια νύχτα μόνο": Πρεμιέρα για την πολυαναμενόμενη δραματική σειρά - Τι θα δούμε στο πρώτο διπλό επεισόδιο

Η νέα δραματική σειρά του MEGA, "Μια νύχτα μόνο", κάνει πρεμιέρα αύριο Σάββατο 1η Νοεμβρίου, στις 21:00, με διπλό επεισόδιο, και θα μεταδίδεται κάθε Κυριακή με Τρίτη, την ίδια ώρα.

ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟΝ" 31 Οκτ 2025 | 11:36

Η ζωή μιας γυναίκας, ο καθρέφτης της Ιστορίας - "Τα Χρόνια" της Νομπελίστριας Αννί Ερνώ

Το εμβληματικό έργο της Αννί Ερνώ, βραβευμένης με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022, μεταφέρεται για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή από τους Ακύλλα Καραζήση και Νίκο Χατζόπουλο.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 31 Οκτ 2025 | 10:47

Ξεκίνησαν στα Χανιά τα γυρίσματα της ταινίας "Ξανασταυρώνεται" του Θοδωρή Παπαδουλάκη

Πρόκειται για την κινηματογραφική προσαρμογή του μυθιστορήματος "Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται", ενός από τα πιο αναγνωρισμένα έργα του Νίκου Καζαντζάκη.

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ 31 Οκτ 2025 | 08:41

Από τον Τσαρούχη και τη Μερκούρη ως τον Φελίνι και την Φόντα - Η εκρηκτική ζωή του Ανδρέα Βουτσινά

Με αφορμή την προετοιμασία της έκθεσης, ιδρύθηκε και ξεκινά την επίσημη δράση του το Σωματείο των Φίλων Ανδρέα Βουτσινά.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 31 Οκτ 2025 | 07:40

Ολοι μιλούν για αυτή την παράσταση - Εξαφανίζονται τα εισιτήρια "εν ριπή οφθαλμού", δεν πρέπει να τη χάσετε

Τα τελευταία διαθέσιμα εισιτήρια είναι για τις παραστάσεις του Φεβρουαρίου 2026.

30 Οκτ 2025 | 18:08

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Jazz@megaron - 1 με 18 Νοεμβρίου 2025

Η σειρά Jazz@Megaron, για τέταρτη συνεχή χρονιά, παρουσιάζει τα καλύτερα ελληνικά τζαζ σύνολα

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΓΙΑ 2Η ΣΕΖΟΝ 30 Οκτ 2025 | 16:03

"Καπούτ": Μια υπέροχη παραβολή για τα γηρατειά - Για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Αλκμήνη

Mε διεισδυτική ματιά φωτίζει κόσμο των ηλικιωμένων, ένα κόσμο φαινομενικά απλό και ανέμελο, που όμως είναι γεμάτος μελαγχολία, βίαια πάθη, αδύνατες προσδοκίες, βαθιές απογοητεύσεις, φόβους και ανασφάλειες.

ΣΤΟ INSTAGRAM 30 Οκτ 2025 | 15:41

Γιορτή του Σινεμά 2025: Η σινεφίλ Μιλένα Αποστολάκη μάς καλεί να το γιορτάσουμε

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, προτρέπει το κοινό να πάει σινεμά απόψε, επιλέγοντας όποια αίθουσα και όποια ταινία θέλει, με μόλις 2 ευρώ

ΘΕΑΤΡΟ 30 Οκτ 2025 | 10:24

Οι 10 παραστάσεις που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις φέτος - Απανωτά sold out, κορυφαία έργα

Οι σκηνές γεμίζουν νύχτα με τη νύχτα, τα sold out διαδέχονται το ένα το άλλο, και τα εισιτήρια εξαφανίζονται προτού... προλάβεις να αποφασίσεις τι θες να δεις!

ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ 29 Οκτ 2025 | 22:04

Στην Αθήνα οι θρυλικοί Cure το καλοκαίρι - Πού και πότε θα παίξουν

Η εμφάνιση των αγαπημένων Βρετανών θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Ejekt Festival 2026, την Τετάρτη 15 Ιουλίου, στο Telekom Centre του ΟΑΚΑ

ΣΤΟ ΔΙΑΝΑ 29 Οκτ 2025 | 18:17

Κιμούλης και Δαμανάκη θαύμασαν την κόρη τους στην παράσταση "Απόρρητο" - Στάη και Τσίμας συμμετέχουν στην παράσταση

Από τη βραδιά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι γονείς της Μαριάννας Κιμούλη, Γιώργος Κιμούλης και Μαρία Δαμανάκη.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 29 Οκτ 2025 | 16:14

"Εγώ ο Ανδρέας Βουτσινάς": Έκθεση για τον Έλληνα που άγγιξε το αμερικανικό όνειρο

Ακολουθώντας τον εκρηκτικό και πολυτάλαντο βίο του δημιουργού, απολαμβάνοντας άγνωστες λεπτομέρειες μέσα από τα πολύτιμα και εφήμερα αντικείμενα των εμμονικών συλλογών του, τις επιστολές και τα άλλα προσωπικά κατάλοιπα και τεκμήρια της πυκνής καθημερινότητάς του

ΑΚΡΟΒΑΤΩΝΤΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΩΜΩΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ 29 Οκτ 2025 | 12:48

O Γιώργος Καραμίχος υποδύεται 8 ρόλους στον "VANYA" στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης

Η σύγχρονη και συμπυκνωμένη εκδοχή του γνωστού έργου του Αντόν Τσέχωφ, προκαλεί έναν ηθοποιό να υποδυθεί οκτώ χαρακτήρες που θέλουν απεγνωσμένα να αλλάξουν τις ζωές τους.

3 ΚΥΚΛΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ 29 Οκτ 2025 | 11:42

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: "Πες μου μια Ιστορία" - Εθνικοί μύθοι, Αρχαιότητα, Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία

Κύκλοι συζητήσεων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Κάθε Κυριακή από 2/11/2025 έως 18/1/2026 - Ώρα έναρξης: 19.30

Ο ΡΟΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΣΕ 27 Οκτ 2025 | 22:20

Αντίο "Τάτζιο": Πέθανε το ωραιότερο αγόρι του παγκόσμιου κινηματογράφου - Ο Σουηδός από τον "Θάνατο στη Βενετία"

Ο Αντρέσεν ήταν μόλις 14 ετών όταν ερμήνευσε τον ρόλο του Τάτζιο στην κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Τόμας Μαν - Έγινε σύμβολο της απόλυτης ανδρικής ομορφιάς

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 70 ΕΤΩΝ 27 Οκτ 2025 | 20:17

Πέθανε ο Μπιορν Αντρέσεν, ο Τάτζιο της ταινίας "Θάνατος στη Βενετία"

Ηταν ένα αγόρι 15 ετών όταν συναντήθηκε με τον ιταλό σκηνοθέτη Λουκίνο Βισκόντι που αναζητούσε τον τέλειο έφηβο

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 83 ΕΤΩΝ 27 Οκτ 2025 | 20:05

Πέθανε ο Τζακ ΝτεΤζονέτ ένας από τους σπουδαιότερους ντράμερ της σύγχρονης τζαζ

Ο ΝτεΤζονέτ είναι ίσως περισσότερο γνωστός ως ο ντράμερ της περιόδου fusion του Μάιλς Ντέιβις

ΣΠΕΥΣΑΤΕ! 27 Οκτ 2025 | 12:20

Πάμε θέατρο: Οι πρεμιέρες της εβδομάδας - Δυνατές επιστροφές, παραστάσεις sold out και νέα έργα

Η θεατρική Αθήνα ανοίγει ακόμα μια εβδομάδα αυλαία, με πρεμιέρες της φετινής φθινοπωρινής σεζόν.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ 27 Οκτ 2025 | 08:30

Ανοίγει τις πύλες του το Μεγάλο Aιγυπτιακό Μουσείο: Το μεγαλύτερο στον κόσμο, χτισμένο δίπλα στις πυραμίδες [εικόνες]

Από τις 14 αίθουσες, οι δύο είναι αφιερωμένες αποκλειστικά στον Τουτανχαμόν, τον "μεγάλο σταρ του νέου μουσείου".

Ο ΠΑΥΛΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΤΡΑΚΗΣ 26 Οκτ 2025 | 14:29

70 χρόνια "Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο": Το παρασκήνιο της αγαπημένης κλασικής ταινίας και το όχι στον Αυλωνίτη

Όλα ξεκίνησαν από μία παρεξήγηση ανάμεσα στους καλύτερους σκηνοθέτες της εποχής

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΣΤΟ ΛΟΥΒΡΟ 26 Οκτ 2025 | 14:23

Είναι ασφαλή τα ελληνικά Μουσεία; Πόσο εκτεθειμένοι είναι οι κινητοί πολιτιστικοί θησαυροί

Μετά τη θεαματική κλοπή στο Λούβρο απασχολεί με ιδιαίτερη ένταση τους ειδικούς σε όλον τον κόσμο και φυσικά και στην Ελλάδα

26 Οκτ 2025 | 09:52

Δύο ποιητές μιλούν για τον Διονύση Σαββόπουλο: "Ένας δημιουργός που κατανοούσε ποιητικά τον κόσμο"

Ο Γιώργος Μαρκόπουλος από τους παλαιότερους και ο Δημήτρης Αγγελής από τους νεότερους, μιλούν για τον Διονύση Σαββόπουλο.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΦΗΣΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ 25 Οκτ 2025 | 19:14

Το σημείο όπου ετάφη ο Διονύσης Σαββόπουλος στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών

Ακόμα και αρκετή ώρα μετά την ολοκλήρωση της κηδείας, πολίτες άφηναν λουλούδια

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ 25 Οκτ 2025 | 16:26

Συγκινημένος ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στον επικήδειο για τον Σαββόπουλο: Μου είπαν ότι καταργείς το πένθος, τότε εγώ για ποιον κλαίω;

"Ανέδειξες το πολύτιμο, ανέβασες το επίπεδο της χώρας συνολικά και το επίπεδο του καθενός και της καθεμιάς προσωπικά"

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ 25 Οκτ 2025 | 15:13

Διονύσης Σαββόπουλος - Συγκλονιστική η Δήμητρα Γαλάνη στον επικήδειο: "Είσαι τόσο βαθιά ριζωμένος μέσα μου - Ξεκουράσου"

"Το έργο σου είναι και θα είναι πάντα ολοζώντανο, νέο, αιώνια κληρονομιά μας. Εσύ θα λείπεις, θα μου λείπεις"

ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ 25 Οκτ 2025 | 13:54

Διονύσης Σαββόπουλος - Συγκινημένος ο Γιάννης Ζουγανέλης: "Φύγανε όλοι - Παρακαλώ τους νέους..."

Συγκινημένος ο Γιάννης Ζουγανέλης στη δήλωσή του για τον Διονύση Σαββόπουλο

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ 25 Οκτ 2025 | 11:48

Θηβαίος για Σαββόπουλο: "Χάσαμε όλοι τον παππού μας που μας έλεγε παραμύθια - Εφυγε το πρωτότυπο και μείνανε τα αντίγραφα"

"Έχουμε μιλήσει όλοι, όλος ο κόσμος μιλάει με τα πιο σπουδαία λόγια για αυτόν τον υπέροχο Ελληνα."

25 Οκτ 2025 | 11:11

Διονύσης Σαββόπουλος: Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον "Νιόνιο", συγκίνηση στο τελευταίο αντίο με το "Ας κρατήσουν οι χοροί"

Ολοκληρώθηκε σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο... ΑΘΕΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟΝ ΘΕΟ 25 Οκτ 2025 | 10:20
ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ 25 Οκτ 2025 | 10:15

Στο σχολείο του Διονύση Σαββόπουλου στη Θεσσαλονίκη: Άγνωστες ιστορίες από ένα παιδικό του φίλο [βίντεο]

Ο παιδικός φίλος του "Νιόνιου", Γιάννης Αικατερινάρης, μίλησε για τον ίδιο και πως ήταν στα νιάτα του, αλλά και πως από μικρή ηλικία και μετέπειτα "σκάρωνε" τα τραγούδια του.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ 25 Οκτ 2025 | 09:40

Ο παλιός κινηματογράφος φέτος στο θέατρο - 4 ελληνικές ταινίες που έχουμε αγαπήσει ζωντανεύουν στο σανίδι

Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος ζωντανεύει αυτή τη σεζόν στο θεατρικό σανίδι.

25 Οκτ 2025 | 08:21

Η στιγμή που φτάνει η σορός του Διονύση Σαββόπουλου στη Μητρόπολη – Σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι τις 11:30

Η σορός του σπουδαίου τραγουδοποιού θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, από τις 8.30 π.μ. έως τις 11.30 π.μ., για όσους επιθυμούν να τον αποχαιρετήσουν.

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ 25 Οκτ 2025 | 08:00

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον "Νιόνιο" της: Όλο το πρόγραμμα

Με τα χαρακτηριστικά στρογγυλά γυαλιά του, τις τιράντες του, το γένι, ο Νιόνιος καθιερώθηκε στη συνείδηση των Ελλήνων, ως ένας σύγχρονος λαϊκός ήρωας - Το τελευταίο αντίο στον μελωδικό παραμυθά που μας μεγάλωσε, μας διαμόρφωσε, μας έδωσε αφορμές να ονειρευτούμε.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ COME BACK 24 Οκτ 2025 | 23:59

Νever say goodbye: Οι Bon Jovi επιστρέφουν στη σκηνή μετά από 3 χρόνια και ταυτόχρονα κυκλοφόρησαν νέο άλμπουμ [βίντεο]

Ο Τζον Μπον Τζόβι έρχεται ξανά στο προσκήνιο μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη στις φωνητικές του χορδές

ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 24 Οκτ 2025 | 21:08

Τζον Μπον Τζόβι: "Ευγνώμων και ταπεινός" που επιστρέφει μετά την επέμβαση στις φωνητικές χορδές

Ο 63χρονος τραγουδιστής υποβλήθηκε σε επέμβαση το 2022 και χρειάστηκε τρία χρόνια αποκατάστασης

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2025 24 Οκτ 2025 | 16:39

Το "Άξιον Εστί" στον Καθεδρικό Ναό της Βιέννης

Με αφορμή τα 100 χρονια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη

ΣΤΟ ORANGE PRESS AGENCY 24 Οκτ 2025 | 14:38

Σαββόπουλος: Τι λέει ο κόσμος για τον θρυλικό συνθέτη - "Μπορούσε να ενώσει τους Έλληνες - Μια κατηγορία μόνος του"

"Ο Σαββόπουλος ήταν μια κατηγορία μόνος του σαν άνθρωπος - Ένα κίνημα στη μουσική που ακόμα υπάρχει - Ήταν ένας ατομιστής του κλίματος του Μάη του '68" λένε απλοί πολίτες

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ 24 Οκτ 2025 | 13:53

Γιώργος Λάνθιμος: Κάνει παύση από το σινεμά μετά το "Bugonia" – "Χρειάζομαι ένα μικρό διάλειμμα"

Την απόφασή του να κάνει ένα διάλειμμα από τον κινηματογράφο ανακοίνωσε ο Γιώργος Λάνθιμος μετά το "Bugonia".

ΚΛΑΣΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 24 Οκτ 2025 | 11:32

Ο Τζόνι Ντεπ επιστρέφει με τον εμβληματικό ρόλο του Εμπενέζερ Σκρουτζ

Ο Τζόνι Ντεπ βρίσκεται σε τελικές συζητήσεις για να πρωταγωνιστήσει στη φιλόδοξη παραγωγή "Ebenezer: A Christmas Carol", μια νέα κινηματογραφική εκδοχή του κλασικού έργου του Τσαρλς Ντίκενς.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ 24 Οκτ 2025 | 11:10

Ο Φρέντρικ Μπάκμαν επιστρέφει με το νέο best seller "Οι φίλοι μου"

Το νέο βιβλίο του Σουηδού σταρ της λογοτεχνίας, Φρέντρικ Μπάκμαν, έρχεται για πρώτη φορά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός για να μας θυμίσει γιατί τον αγαπήσαμε.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ 24 Οκτ 2025 | 10:43

Η μεγάλη δικαστική διαμάχη του Σαββόπουλου - Πώς ένα πασίγνωστο τραγούδι τον οδήγησε στα δικαστήρια

Η ξεχασμένη ιστορία για ένα διάσημο τραγούδι, που οδήγησε τον Διονύση Σαββόπουλο ως τις δικαστικές αίθουσες.

ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΕΩΣ ΤΙΣ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 23 Οκτ 2025 | 16:35

Επιστρέφει το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2025

Το φεστιβάλ γίνεται η φωνή των παιδιών και των εφήβων αντανακλώντας όλα όσα τους απασχολούν σήμερα - οικογενειακές σχέσεις, φιλίες, απώλειες, τα πρώτα σκιρτήματα της καρδιάς, ζητήματα ταυτότητας και αποδοχής, bullying και διαφορετικότητα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ 23 Οκτ 2025 | 16:01

Διονύσης Σαββόπουλος: Η επιθυμία της οικογένειας για την κηδεία - Λαϊκό προσκύνημα το πρωί του Σαββάτου στη Μητρόπολη

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών την Τρίτη 21 Οκτωβρίου έπειτα από ανακοπή καρδιάς

23 Οκτ 2025 | 12:29

Ο Μάνος Χατζιδάκις στο σινεμά - Μαραθώνιος ταινιών στο Μέγαρο Μουσικής

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αποτίει φόρο τιμής στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη μέσα από έναν κινηματογραφικό μαραθώνιο, αφιερωμένο στο έργο του για τη μεγάλη οθόνη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΠΟ 23 Οκτ 2025 | 12:02

Αφιερωματικό έτος στον Μάνο Χατζιδάκι το 2026 - 100 χρόνια από τη γέννησή του

Ανήμερα των εκατοστών γενεθλίων του, το υπουργείο Πολιτισμού ανακηρύσσει το 2026, ως αφιερωματικό έτος στον Μάνο Χατζιδάκι.

ΣΤΟΛΙΔΙ ΓΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ 23 Οκτ 2025 | 11:39

Ξάνθη: 100 χρόνια μετά, στο σπίτι που μεγάλωσε ο Μάνος Χατζιδάκις - Ενα αρχιτεκτονικό κόσμημα [εικόνες]

Η Ξάνθη, μια πόλη ανοιχτή, πολυπολιτισμική, γεμάτη φως, πρόσφερε στον Χατζιδάκι τις πρώτες του μουσικές καταβολές.

23 Οκτ 2025 | 11:25

Οι Bon Jovi επιστρέφουν στη σκηνή - Παγκόσμια περιοδεία του εμβληματικού συγκροτήματος το 2026

Επιστροφή του Jon Bon Jovi μετά τη χειρουργική επέμβαση στις φωνητικές του χορδές το 2022.

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΠΡΙΝ 42 ΧΡΟΝΙΑ 23 Οκτ 2025 | 08:48

"Ας κρατήσουν οι χοροί": Η ιστορία του τραγουδιού του Σαββόπουλου που ένωσε όλους τους Ελληνες

Είναι ένας ύμνος ενότητας και αισιοδοξίας, που μέσα από τη χαρακτηριστική ποιητική ματιά του Σαββόπουλου, αφηγείται την πορεία και τη δύναμη της Ελλάδας.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ RELEASE ATHENS 22 Οκτ 2025 | 23:04

Sold out άλλη μια συναυλία του καλοκαιριού: Οι Gorillaz θα πλημμυρίσουν την Πλατεία Νερού

Τα εισιτήρια για τη συναυλία του αγγλικού σχήματος στις 25 Ιουνίου 2026 έκαναν... φτερά και άλλο ένα μουσικό σόου θα γίνει μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος κόσμου

ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕ 22 Οκτ 2025 | 22:12

Το "αντίο" του Ξαρχάκου στον Σαββόπουλο: "Πολεμήθηκε και έγινε βορά, επειδή είχε διαφορετική άποψη ή ιδεολογία"

"Ας αναρωτηθούμε πόσο δημοκράτες είμαστε όταν αποδομούμε τόσο εύκολα τους καλλιτέχνες", τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Ξαρχάκος

ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 22 Οκτ 2025 | 14:55

Η Σακελλαροπούλου περιγράφει τις τελευταίες στιγμές του Σαββόπουλου: "Τον είδα πριν πεθάνει, ήταν πολύ γλυκός και ήρεμος"

Η πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποκάλυψε ότι επισκέφτηκε τον Διονύση Σαββόπουλο στο νοσοκομείο, το απόγευμα της Τρίτης (21/10), λίγο πριν πεθάνει.

ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ 22 Οκτ 2025 | 12:53

"Ας κρατήσουν οι χοροί": Οταν ο Σαββόπουλος έστησε το μεγαλύτερο γλέντι στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 [βίντεο]

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, με υψωμένο ένα τύμπανο μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο έδωσε το σύνθημα για να "αρχίσουν οι χοροί".

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΒΡΕΤΑΝΙΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ 22 Οκτ 2025 | 12:08

Βικτόρια Χίσλοπ: Ντρέπομαι ως Βρετανίδα για το δείπνο στην αίθουσα των Γλυπτών, ήταν ασέβεια

"Έπρεπε να πάνε να δούνε τα Γλυπτά, αλλά όχι να φάνε εκεί", είπε η Βικτόρια Χίσλοπ και τόνισε πως και η ίδια είχε πρόσκληση αλλά δεν πήγε.

ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΕ 22 Οκτ 2025 | 11:47

"Το Περιβόλι του Τρελού": Ο δίσκος του Σαββόπουλου που άλλαξε τον ρου της μουσικής ιστορίας και το εμβληματικό εξώφυλλο

Σαν χθες, τη μέρα που ο Νιόνιος έφυγε για τη γειτονιά των Αθανάτων, το 1969, παρουσιάστηκε ένας από τους πιο εμβληματικούς δίσκους της σύγχρονης ελληνικής μουσικής: "Το Περιβόλι του Τρελού".

ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΘΡΥΛΟΣ 22 Οκτ 2025 | 10:27

Το πασίγνωστο τραγούδι του Σαββόπουλου που αρνήθηκε να πει ο Καζαντζίδης - "Φοβόταν τα λόγια του"

Ο Σαββόπουλος είχε συχνά εκφράσει τον βαθύ του θαυμασμό για την αυθεντικότητα και τη μοναδικότητα του Καζαντζίδη.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 22 Οκτ 2025 | 09:50

"Οχι κλάψες για τον μέγιστο": Το αντίο του Αρη Δαβαράκη στον Διονύση Σαββόπουλο

Συγκίνηση σκόρπισε στο πανελλήνιο ο χαμός του μεγάλου τραγουδοποιού Διονύση Σαββόπουλου.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ 22 Οκτ 2025 | 09:35

Οταν το ΑΠΘ τιμούσε τον Διονύση Σαββόπουλο - Η ομιλία του, γεμάτη εικόνες, υπαινιγμούς και εξομολογήσεις

Η αναγγελία του θανάτου του Διονύση Σαββόπουλου λειτούργησε σαν σιωπηλό κλείσιμο μιας μεγάλης συναυλίας, όταν τα φώτα σβήνουν και μένει μόνο η αντήχηση.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 22 Οκτ 2025 | 09:05

Ο Φοίβος Δεληβοριάς είπε όλη την αλήθεια για τον Διονύση Σαββόπουλο - Ο λόγος που "τον ακούγαμε όλοι"

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο εκ των κορυφαίων Ελλήνων τραγουδοποιών, που χάραξε νέους δρόμους στην ελληνική μουσική και τέχνη, πέθανε χθες σε ηλικία 81 ετών.

ΕΦΥΓΕ Ο ΝΙΟΝΙΟΣ 22 Οκτ 2025 | 08:24

Το "πολιτισμικό φαινόμενο" Διονύσης Σαββόπουλος - Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τον καρκίνο και η γυναίκα της ζωής του

Ο αγαπημένος "Νιόνιος" της Ελλάδας, "έφυγε" σε ηλικία 81 ετών - Υπήρξε ένας από τους βασικούς διαμορφωτές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής και καλλιτεχνικής ταυτότητας.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 22 Οκτ 2025 | 07:56

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη αποχαιρετά τον Διονύση Σαββόπουλο: "Ό,τι έζησα μαζί σου, κόσμημα στη ψυχή μου"

Το δικό της "αντίο" στον Διονύση Σαββόπουλο είπε με μια συγκινητική ανάρτηση η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

ΘΛΙΨΗ 22 Οκτ 2025 | 07:35

"Σήμερα μένω για τρίτη φορά ορφανός": Το σπαρακτικό αντίο του Πορτοκάλογλου στον Σαββόπουλο

Με λίγα λόγια και με συγκίνηση, αποχαιρέτησε ο Νίκος Πορτοκάλογλου τον σπουδαίο Διονύση Σαββόπουλο.

22 Οκτ 2025 | 07:21

Σαββόπουλος "long play" - Το μεγάλο αφιέρωμα του ΣΚΑΪ στον σπουδαίο συνθέτη

Ένα ταξίδι ιστορίας και πολιτισμού, μέσα από το πνεύμα και την ιδιαίτερη ματιά του Διονύση Σαββόπουλου.

ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ 22 Οκτ 2025 | 07:10

Αυτή ήταν η τελευταία δημόσια εμφάνιση του "Νιόνιου" - Στο ντοκιμαντέρ "Χαίρω πολύ, Σαββόπουλος" [εικόνες]

Ο Διονύσης Σαββόπουλος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης, σε ηλικία 81 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη ολόκληρη τη χώρα.

22 Οκτ 2025 | 06:54

Η ΕΡΤ αποχαιρετά τον Διονύση Σαββόπουλο με συναυλίες και αφιερώματα σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και ERTFLIX

Ο αγαπημένος "Νιόνιος" είχε συνεργαστεί με τη δημόσια τηλεόραση, αφήνοντας πίσω του ένα έργο που σφράγισε εποχές και ενέπνευσε γενιές.

ΣΤΑ 80 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ 21 Οκτ 2025 | 21:38

Πέθανε ο σπουδαίος Διονύσης Σαββόπουλος: Ο πρωτεργάτης των Ελλήνων τραγουδοποιών

Έφυγε από τη ζωή ο κορυφαίος Διονύσης Σαββόπουλος, ο αγαπητός Νιόνιος, ο μουσικός μύθος της Ελλάδας

ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ 21 Οκτ 2025 | 17:58

Αύγουστος Κορτώ: "Καταλήγεις στο μίσος επειδή δεν έχεις γνωρίσει αρκετά την αγάπη - Είναι εξουθενωτικό"

"Πολλές φορές βλέπω ανθρώπους που προάγουν το μίσος και σκέφτομαι πως δεν τους αγάπησε κανείς πραγματικά"

21 Οκτ 2025 | 17:47

Μέγαρο Μουσικής: Mozart Concerti - Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής

Αναβίωση της εποχής του Μότσαρτ με όργανα εποχής - Kυριακή 2 Νοεμβρίου, 20:30, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης - Η προπώληση έχει αρχίσει