Η απίθανη Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων με πνοή και ταλέντο

Με δύο συναυλίες, η πρώτη στις 15 Δεκεμβρίου στην Αθήνα και η δεύτερη στις 17 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, ανοίγει η αυλαία της δεύτερης καλλιτεχνικής περιόδου.

i-apithani-elliniki-sumfwniki-orxistra-newn-me-pnoi-kai-talento
SHARE THIS
0
SHARES

Με δύο συναυλίες, η πρώτη στις 15 Δεκεμβρίου στην Αθήνα και η δεύτερη στις 17 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, ανοίγει η αυλαία της δεύτερης καλλιτεχνικής περιόδου για την Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ).


Τη διεύθυνση της ορχήστρας θα έχει ο ιδρυτής και μουσικός διευθυντής της ΕΛΣΟΝ, Διονύσης Γραμμένος, ενώ στις συναυλίες θα συμπράξουν δυο κορυφαίοι Έλληνες σολίστ πιάνου, η Αλεξία Μουζά στην Αθήνα και ο Βασίλης Βαρβαρέσος στη Θεσσαλονίκη.

Στις συναυλιές θα παρουσιαστεί, μάλιστα, σε παγκόσμια πρεμιέρα το έργο με τίτλο «ΑΤΛΑΣ», το οποίο δημιουργήθηκε για την ΕΛΣΟΝ από τον διεθνούς φήμης συνθέτη Harry Stafylakis.

Η είσοδος στις συναυλίες της ΕΛΣΟΝ είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τα δελτία προτεραιότητας θα διανέμονται στον χώρο διεξαγωγής των συναυλιών δύο ώρες πριν την έναρξή τους.

Οι συναυλίες και η λειτουργία της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων την τρέχουσα καλλιτεχνική περίοδο υποστηρίζονται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το οποίο είναι ιδρυτικός χρηματοδότης της.


Το πρόγραμμα των συναυλιών

Harry Stafylakis (1982-) «ΑΤΛΑΣ» σε παγκόσμια πρεμιέρα
Frederic Chopin Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 2 σε φα ελάσσονα, έργο 21
Felix Mendelssohn-Bartholdy Συμφωνία αρ.5 σε ρε μείζονα/ ελάσσονα, έργο 107, «της Μεταρρύθμισης»

- Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018, Ώρα 20:00 Αίθουσα “Σταύρος Νιάρχος” της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ

- Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018, Ώρα 20:00 Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Η ταυτότητα της ΕΛΣΟΝ

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων αποτελείται από 45 νέους Έλληνες μουσικούς από όλη την ελληνική επικράτεια, καθώς και Έλληνες μουσικούς που ζουν στο εξωτερικό. 

Στόχος της είναι να καλύψει αυτό το σημαντικό κενό της χώρας μας, σε σχέση με την αντίστοιχη παράδοση των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών, αποσκοπώντας κυρίως στον εντοπισμό, την καθοδήγηση, την εκπαίδευση και την ανάδειξη νέων ταλαντούχων μουσικών στο συμφωνικό και οπερατικό ρεπερτόριο, υπό την καθοδήγηση διεθνούς φήμης σολίστ και εξαρχόντων των ελληνικών αλλά και μεγάλων ευρωπαϊκών ορχηστρών. 

Μετά από τέσσερις δυναμικές συναυλίες που πραγματοποίησε στην Εθνική Λυρική Σκηνή τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, η ΕΛΣΟΝ με τις δύο αυτές συναυλίες καλωσορίζει τα 30 νέα μέλη της Ορχήστρας από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, τα οποία επιλέχθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο κατόπιν ακροάσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Κέρκυρα, ενώ παράλληλα προγραμματίζει και άλλες συναυλίες το 2019.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook