Η επίσκεψη-εξπρές της Καμίλα στο Μπενάκη μετά από πρόσκληση της Μ. Μπαζιάνα

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και μια επίσκεψη 20 λεπτών για τη δούκισσα της Κορνουάλης στο Μουσείο Μπενάκη ύστερα από πρόσκληση της Μπέτυς Μπαζιάνα.

i-episkepsi-ekspres-tis-kamila-sto-mpenaki-meta-apo-prosklisi-tis-m-mpaziana
|
SHARE THIS
0
SHARES

Είκοσι - το πολύ - λεπτά διήρκεσε η επίσκεψη της δούκισσας της Κορνουάλης στο Μουσείο Μπενάκη (κτήριο της οδού Κουμπάρη) που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, την ώρα που ο πρίγκιπας Κάρολος βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου συναντώντας τον Αλέξη Τσίπρα. Η επίσκεψη έγινε ύστερα από πρόσκληση της Μπέτυς Μπαζιάνα κι οργανώθηκε από τη Βρετανική πρεσβεία στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του πριγκιπικού ζεύγους του Ηνωμένου Βασιλείου στη χώρα μας. Η επίσκεψη έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Χαρακτηριστικό είναι ότι για αρκετή ώρα η οδός Κουμπάρη ήταν αποκλεισμένη από τους άνδρες ασφαλείας της βρετανικής πρεσβείας.

Γύρω στις 16.30 η δούκισσα της Κορνουάλης έφτασε στο Μουσείο Μπενάκη όπου την υποδέχτηκε η Δέσποινα Γερουλάνου. Μέχρι τις 16.50 η επίσκεψή της, σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC, είχε ολοκληρωθεί αφού η επίσημη προσκεκλημένη πρόλαβε να δει - έστω κι επί τροχάδην - ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των εκθεμάτων φτάνοντας μέχρι τον πρώτο όροφο του Μουσείου.

Το κεντρικό κτίριο του Μουσείου Μπενάκη φιλοξενεί αντιπροσωπευτικά έργα όλων των εποχών της ελληνικής ιστορίας και τέχνης, από την προϊστορική εποχή μέχρι τους σύγχρονους καιρούς. Η κ. Μπαζιάνα είχε την ευκαιρία να συνοδεύσει την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς στην ξενάγησή της στη σημαντική αυτή συλλογή. Σημειωτέον, η δούκισσα της Κορνουάλης έχει εκδηλώσει την αγάπη της για τη χώρα μας και τον πολιτισμό μας, όπως άλλωστε και ο πρίγκιπας Κάρολος. Την ξενάγηση έκανε η ξεναγός κυρία Αγγελική Μπουρνή.

Το Μουσείο Μπενάκη αποτελεί τον παλαιότερο πολιτιστικό φορέα ιδιωτικού δικαίου στη χώρα και έναν από τους σημαντικότερους του είδους, αφού υπό την διεύθυνση του προσφάτως εκλιπόντα  Άγγελου Δεληβορριά κατόρθωσε, όχι μόνο να αναπτυχθεί και να αποκτήσει διεθνή αίγλη, αλλά και να αναδείξει τη διαχρονικότητα των μορφών του πολιτισμού και της ιστορίας μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook