X

Η ιστορική Όαση του Άρη Κωνσταντινίδη αποκαταστάθηκε

Η ιστορική Όαση, το έργο του αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη στα Γιάννενα, παραδόθηκε στους πολίτες και θα λειτουργήσει ξανά ως χώρος ψυχαγωγίας

Γράφει: TheToc team

Στην καθημερινή ζωή της πόλης των Ιωαννίνων μπαίνει και πάλι η Όαση, ένα από τα σπουδαία έργα του μεγάλου αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη. Μετά από χρόνια εγκατάλειψης, η αποκατάσταση του κτιρίου, το οποίο είχε σχεδιαστεί σαν καφενείο και εστιατόριο ολοκληρώθηκε και επίσημα πλέον παραδόθηκε στο Δήμο Ιωαννιτών.

Εικόνα εγκατάλειψης πριν το 2011

Το μεγάλης ιστορικής και συναισθηματικής αξίας κτίριο σύντομα θα στεγάσει τις χρήσεις και τις λειτουργίες για τις οποίες κατασκευάστηκε αρχικά, ως χώρος συνάντησης, αναψυχής, κοινωνικής επαφής.

Η αποκατάσταση της Όασης και η σύνδεση της με την κεντρική πλατεία, αποτελεί ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου των Ιωαννίνων, τόνισε χαρακτηριστικά και ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας.

Η μακέτα του Άρη Κωνσταντινίδη

Η Όαση είναι ένας μέρος ιστορικής μνήμης, τοπόσημο των Ιωαννίνων. Είχε εγκαταλειφθεί και βανδαλιστεί ενώ οι εργασίες αποκατάστασής του άρχισαν το 2011 με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 2,04 εκατομμύρια ευρώ.Ο χώρος αποδόθηκε πλέον επισήμως στους Γιαννιώτες.