Follow us

Η καταγγελία για βιασμό από νεαρό ηθοποιό και η ξαφνική παραίτηση Λιγνάδη - Το παρασκήνιο

Η σοκαριστική καταγγελία ηθοποιού, η παραίτηση, οι "σπόντες" του ΣΥΡΙΖΑ και η ανάρτηση της 'Ελενας Ακρίτα

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
λιγναδης

Η παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου πυροδότησε όργιο φημών σχετικά με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση από ηθοποιούς.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, ο κ. Λιγνάδης αποφάσισε να παραιτηθεί μετά από φήμες και αναφορές στο προσωπό του, χωρίς -όπως επισημαίνει- να υπάρχουν επίσημες καταγγελίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, στις 2 Φεβρουαρίου, με ανακοίνωσή του, διέψευδε τα περί παραίτησής του από τη θέση του διεθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ωστόσο τέσσερις μέρες μετά, σήμερα 6 Φεβρουαρίου, με επιστολή του ανακοινώνει τους λόγους που τον έκαναν να αποφασίσει την παραίτησή του.

Συγκεκριμένα όπως γράφει "Παρά την ύψιστη τιμή που αποτελεί για μένα να υπηρετώ το πρώτο θέατρο της χώρας μας, η αγάπη και η αφοσίωσή μου προς το ίδιο το Εθνικό Θέατρο μου υπαγορεύει να υποβάλω σήμερα την παραίτησή μου.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες ενός τοξικού κλίματος φημών, υπονοούμενων, διαρροών και αναφορών γύρω από το πρόσωπό μου, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία. Γεγονός που θα μου επέτρεπε το ελάχιστο προβλεπόμενο από ένα Κράτος Δικαίου, δηλαδή να υπερασπιστώ τον εαυτό μου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντιπαρερχόμενος τις ερμηνείες που θα γεννήσει η κίνησή μου αυτή, οφείλω να βάλω το καλό του Εθνικού Θεάτρου πάνω απ' όλα, και να προστατεύσω τον θεσμό από μία ατέρμονη επικοινωνιακή και πολιτική διελκυστίνδα.

Αφού οι επιθέσεις, έστω κι έτσι, είναι προσωπικές, επιλέγω να σταθώ κι εγώ όρθιος απέναντί τους ως πρόσωπο και όχι να κρυφτώ στη κουίντα του Εθνικού Θεάτρου. Επιπλέον, η παραίτησή μου αυτή, μού επιτρέπει να προχωρήσω χωρίς να δεσμεύω ή να δεσμεύομαι πλέον θεσμικά και να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου έναντι όσων επέλεξαν να με στοχοποιήσουν, εξυπηρετώντας την οποιαδήποτε σκοπιμότητα. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη συνεργασία. ".

επιστολή

Τις προηγούμενες ημέρες είχε προκληθεί σάλος σχετικά με την πρόσληψη του αδερφού του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννη, και κατά πόσο αυτή έγινε με αξιοκρατικά κριτήρια. Ο ίδιος ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου έσπευσε να απαντήσει στις φήμες και να δώσει εξηγήσεις με επιστολή του.

"Ο κ. Γιάννης Λιγνάδης, εκτός από αδελφός μου, είναι εκπαιδευτικός, κλασικός φιλόλογος και δρ. Θεατρολογίας στο επιστημονικό πεδίο του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος (Τραγωδία 5ος αιώνας). Έχει εργαστεί, επίσης, σε Δραματικές Σχολές καθώς και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Με βάση αυτή του την επαγγελματική ειδίκευση και ακαδημαϊκή γνώση προσελήφθη με σύμβαση ορισμένου χρόνου οκτάμηνης διάρκειας ως επιστημονικός συνεργάτης, εντασσόμενος στο τμήμα Δραματολογίου. Η πρόσληψη αυτή στόχευε στο να μπορεί να εποπτεύει -επιστημονικά- τη λειτουργία της Ερευνητικής Σκηνής για το αρχαίο δράμα και να οργανώνει τις δραστηριότητές της, που αφορούν στη σύνδεση ακαδημαϊκού και καλλιτεχνικού χώρου, πεδίο δηλαδή για το οποίο έχει τη σχετική γνώση και επάρκεια. Οι αρμοδιότητες αυτές έχουν κατά τη γνώμη μου βαρύνουσα σημασία για τη δράση μιας τέτοιας σκηνής και απαιτούν συνδυασμό ικανοτήτων, τις οποίες ο κ. Λιγνάδης αποδεδειγμένα από την πορεία του διαθέτει" ανέφερε μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης και Φωτεινή Μπακαδήμα κατέθεσαν ερώτηση και αίτημα κατάθεσης εγγράφων προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Μενδώνη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι "σπόντες" του ΣΥΡΙΖΑ και η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα

"Η κα Μενδώνη για να καλύψει τον κ. Λιγνάδη είχε μιλήσει για φήμες και είχε δεσμευτεί πως θα εξετάσει κάθε ενδεχόμενο εάν υπάρξει επώνυμη καταγγελία. Αφού για δύο εβδομάδες η κα Μενδώνη έκανε τα στραβά μάτια για την προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, σήμερα ξαφνικά, ενώ δεν υπήρξε καμία επώνυμη καταγγελία παρά μόνο μία ανώνυμη και ανατριχιαστική μαρτυρία ενός θύματος βιασμού στο 2020mag.gr που δεν κατονομάζει το δράστη, έκανε δεκτή την παραίτησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για τραγική σύμπτωση. Περιμένουμε από την κα Μενδώνη πλήρη ενημέρωση, γιατί έκανε δεκτή την παραίτηση" επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Ανάρτηση στο facebook σχετικά με το θέμα έκανε και η Έλενα Ακρίτα, η οποία πριν από 4 μέρες είχε γράψει σε ποστ στα σόσιαλ μίντια ότι "Η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεατρου Δημήτρη Λιγνάδη, σύμφωνα με αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές". Μάλιστα, η ανάρτησή της έγινε η αφορμή για απάντηση τόσο από το Υπουργείο Πολιτισμού όσο και από τον ίδιο τον Λιγνάδη που διέψευσαν τα σενάρια περί παραίτησης.

"Ο Δημητρης Λιγνάδης μόλις παραιτήθηκε από το Εθνικό Θέατρο. Όταν έγραψα την ειδηση (2/2/21) η Μενδωνη μού επιτέθηκε με τη γνωστή της αλαζονεία κι άφησε υπονοούμενα ‘περι σκοπιμοτητων’. Και δεν ντράπηκε. Σειρά δική της να παραιτηθεί τώρα" έγραψε το Σάββατο το βράδυ η Έλενα Ακρίτα.

Ο Δημητρης Λιγνάδης μόλις παραιτήθηκε από το Εθνικό Θέατρο. Όταν έγραψα την ειδηση (2/2/21) η Μενδωνη μού επιτέθηκε με...

Δημοσιεύτηκε από Elena Akrita στις Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2021

Σοκαριστική καταγγελία ηθοποιού για γνωστό σκηνοθέτη: "Με κακοποίησε σεξουαλικά"

Λίγες ώρες πριν γίνει γνωστή η παραίτηση Λιγνάδη, μια σοκαριστική καταγγελία έκανε τον γύρο του διαδικτύου, από έναν ηθοποιό που αποκαλύπτει πως υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από γνωστό και κοινωνικά διακεκριμένο σκηνοθέτη, το 2005, όταν ήταν στην ηλικία των 19 ετών.

Ο Νίκος Σ. μίλησε στο 2020mag.gr για την εμπειρία που είχε στα 19 του, όταν και ήθελε να ασχοληθεί με τον κόσμο του θεάτρου. Στην καταγγελία που κάνει ο ίδιος διευκρινίζει ότι ούτε τα στοιχεία του, αλλά ούτε και αυτά του θύτη του επιθυμεί να δημοσιοποιηθούν, καθώς θα το κάνει ο ίδιος στην Δικαιοσύνη στην οποία θα καταφύγει άμεσα, όπως αναφέρει.

Στην σοκαριστική περιγραφή του, το 2005, αναφέρει ότι βίωσε μία εφιαλτική βραδιά στην οποία πηγαίνοντας να απαγγείλει τον πρώτο του θεατρικό μονόλογο στο σπίτι ενός "κοινωνικά διακεκριμένου και γνωστού σκηνοθέτη" βρέθηκε να κακοποιείται σεξουαλικά, μέχρι τελικά ο σκηνοθέτης να τον διώξει λέγοντάς του να μάθει τον μονόλογο και να του τον πει την επόμενη φορά.

Όπως λέει ο ίδιος όλα ξεκίνησαν όταν η θεία του αποκάλυψε στον γνωστό σκηνοθέτη, με τον οποίο ήρθε τυχαία σε επαφή, το όνειρο του ανιψιού της να δώσει εξετάσεις και να περάσει στην Σχολή του Εθνικού Θεάτρου δίνοντας τα στοιχεία του. Ο σκηνοθέτης επικοινώνησε μαζί του, συναντήθηκαν, του έδωσε τον "Γυάλινο Κόσμο" του Τενεσί Ουίλιαμς και του είπε να διαβάσει όλο το έργο και ν' αποστηθίσει τον τελευταίο μονόλογο του "Τομ". Ενώ όλα έβαιναν καλώς και ο ίδιος ήταν ενθουσιασμένος, όλα άλλαξαν όταν έλαβε το τηλεφώνημα να πάει στο σπίτι του γνωστού σκηνοθέτη για να απαγγείλει τον μονόλογο τον οποίο είχε μάθει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επίσκεψη στο σπίτι του σκηνοθέτη

Η περιγραφή του προκαλεί σοκ: "Πήγα στο σπίτι του και χτύπησα το κουδούνι, περιμένοντας να μου ανοίξει ο ίδιος. Μου άνοιξε, όμως, ένα νέο παιδί σε ηλικία, λίγο μεγαλύτερος από εμένα. Ξαφνιάστηκα και μ' έπιασε μεγαλύτερο άγχος απ' ό,τι ήδη είχα, γνωρίζοντας ότι δεν θα έλεγα το μονόλογο μόνο μπροστά σ' ένα σπουδαίο σκηνοθέτη. Τώρα θα είχα και κοινό… "Που είναι ο τάδε;" ρωτάω με συστολή. Μου λέει "είναι στο μπάνιο, θα έρθει. Πέρασε". Μπήκα, καθίσαμε στον καναπέ, μιλήσαμε κανά 5λεπτο και περιμέναμε το σκηνοθέτη. Και ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά μας ημίγυμνος, φορώντας μόνο μία πετσέτα. Ξαφνιάστηκα".

Και συνεχίζει: "Εκείνος ξεκίνησε να χαϊδεύει τα γεννητικά του όργανα πάνω από την πετσέτα και να μου κάνει κι έναν πρόλογο ότι ένας ηθοποιός καλείται να παίξει δύσκολους ρόλους". Λέει επίσης: "Με ρώτησε τι εμπειρίες έχω, αν έχω κάνει σεξ, αν έχω κάνει στοματικό έρωτα. Εγώ ήμουν τότε 19 ετών και μου ήταν πολύ δύσκολο να μιλήσω για τη σεξουαλική μου ζωή. Δεν είχα άλλωστε και αυτές τις εμπειρίες που μου ζητούσε να του πω. Ούτε μπορούσα να απαντήσω σε όλες αυτές τις ερωτήσεις, που έρχονταν η μία μετά την άλλη καταιγιστικές".

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της σεξουαλικής κακοποίησης

"Μετά ζήτησε αυταρχικά να κάνω στοματικό έρωτα στο νεαρό που καθόταν δίπλα μου. Το έκανα κι ένιωθα, κοιτάζοντας το παιδί, ότι κι αυτός δεν αισθανόταν άνετα, είχε μία εξίσου τεράστια αμηχανία με μένα. Το παιδί αυτό ήταν ευγενικό μαζί μου, ενώ ο άλλος, ο σκηνοθέτης, ήταν "αυτοκρατορικός", σαδιστικά αυταρχικός. Μετά μου ζήτησε να κάνω στοματικό έρωτα και στον ίδιο", λέει ο Νίκος Σ.

Η συνέχεια όμως σοκάρει ακόμη περισσότερο, αφού όπως λέει: "Κάποια στιγμή σηκώθηκε και πήγε στο υπνοδωμάτιο. [..] Ο σκηνοθέτης μού ζήτησε να κατεβάσω ξανά το παντελόνι μου, μ' έσπρωξε με βία στο κρεβάτι, με ακινητοποίησε με τα χέρια του στην πλάτη μου και με μία μεταλλική ράβδο, σαν μπάρα από σπιτικό μονόζυγο, επιχείρησε να διεισδύσει στο σώμα μου. Το άλλο παιδί καθόταν στο κρεβάτι και κοιτούσε. Ένιωσα τρόμο και παρέλυσα παρά το δυνατό πόνο που ένιωθα. Τελικά εκείνος κατάφερε να παραβιάσει με το μεταλλικό αντικείμενο το σώμα μου. Εγώ του έλεγα "πονάω, σταμάτα" κι εκείνος μου έλεγε επιτακτικά "χαλάρωσε, ηρέμησε". Μου ανέβηκαν δάκρυα στα μάτια, ήθελα να πεθάνω. Ένιωσα να λιποθυμάω".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Νίκος Σ. περιγράφοντας όσα του συνέβησαν αλλά και το γιατί τόσα χρόνια μετά την καταγγελία δεν είχε πει ποτέ σε κανέναν όσα του συνέβησαν λέει ότι "ένα παιδί 19 ετών που του συμβαίνει αυτό στην πρώτη του επαφή με τον κόσμο των ονείρων του, με κάποιον κοινωνικά διακεκριμένο και γνωστό σκηνοθέτη, νομίζει ότι έτσι θα είναι οι οντισιόν και η πορεία για την καλλιτεχνική του καριέρα. Επίσης ένα παιδί 19 ετών το 2005, δεν είναι το ίδιο μ' ένα παιδί 19 ετών το 2021".

Ο Νίκος Σ. δεν επιθυμεί να δημοσιοποιηθεί το όνομά του, ούτε το όνομα του θύτη του, διότι εκτιμάει ότι η απόδοση ατομικών ευθυνών είναι θέμα της Δικαιοσύνης. Ενδιαφέρεται για την κοινωνική διάσταση του προβλήματος της εκμετάλλευσης της θέσης εξουσίας στον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο του θεάτρου, πού ο ίδιος ονειρεύτηκε να υπηρετήσει και δεν του επιτράπηκε.

Μόλις δημοσιοποιήθηκε το κείμενο της συνέντευξης, υπήρξε τσουνάμι αντιδράσεων από ανθρώπους της τέχνης αλλά και απλούς πολίτες. Η Έλενα Ακρίτα μάλιστα ζήτησε να παρέμβει εισαγγελέας για την καταγγελία του νεαρού ηθοποιού.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Αυτή είναι η μόνη λίστα που χρειάζεστε για τις φθινοπωρινές αποδράσεις σας

Ξενώνες, ξενοδοχεία, βίλες και εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα που μας καλούν για αποδράσεις με άρωμα φθινοπώρου ή αποκαλόκαιρου.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 26 Σεπ 2025 | 09:29

Και η Νίνα Κασιμάτη κατά Πάρι Ρούπου: Ήρθε να υποδυθεί τον "αντιφασίστα" με ρυπαρολογίες σε βάρος της ελληνικής σημαίας

Η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, εμφανίστηκε σε τελείως διαφορετική γραμμή από αυτή του κόμματος, το οποίο τάχθηκε στο πλευρό του κωμικού.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 23 Σεπ 2025 | 19:05

"Υποτίμηση της χώρας": Ομαδικά "πυρά" της αντιπολίτευσης για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση τοποθετήθηκαν για την αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 23 Σεπ 2025 | 11:03

Οι δημοσκοπικές πτήσεις του υπό σύσταση κόμματος Τσίπρα και τα φίλια "πυρά"

Κοινός δημοσκοπικός τόπος, είναι πως το "κόμμα Τσίπρα" εκκινεί - θεωρητικώς και χωρίς να υπάρχει καν δήλωση πρόθεσης, με δημοσκοπικό "ταβάνι" πέριξ του 20%.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 23 Σεπ 2025 | 10:30

Η Ακρίτα απαντά στις επικρίσεις για την εξαγορά της Εφ.Συν. από τον Μελισσανίδη: "Εσείς τρέχατε να την αγοράσετε ε;"

Με μια αιχμηρή ανάρτηση σχολιάζει η Ελενα Ακρίτα όλους εκείνους οι οποίοι επέκριναν την πώληση της "Εφημερίδας των Συντακτών" στον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη.

ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS 22 Σεπ 2025 | 15:27
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ 19 Σεπ 2025 | 16:33

Βιασμός 5χρονου στην Αλεξανδρούπολη: "Θα συνεχίσεις να με αγαπάς, μαμά;"

Με βάση την καταγγελία του πατέρα του παιδιού, ο ανήλικος φέρεται να κακοποιήθηκε από δύο συνομήλικους συμμαθητές του

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 18 Σεπ 2025 | 19:47

Ακρίτα για ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Επιτροπή δεν κάλεσαν ούτε τον Φραπέ, ούτε τον Χασάπη ούτε την τσελιγκοπούλα με την Πόρσε

Η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει δηκτικά τη μη κλήση προσώπων που έγιναν... viral για τις υπέρογκες επιδοτήσεις που φέρονται να έλαβαν, όπως ο "Φραπές" και η Πόπη Σεμερτζίδου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 18 Σεπ 2025 | 16:28

Φάμελλος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη ξέρει νσ διαλέγει τους σωστούς ανθρώπους για την κατάλληλη "δουλειά""

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση συνολικά για τα "σοβαρά πλήγματα" που έχει επιφέρει στο κράτος δικαίου.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΝΤΖΟΣ - ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ 18 Σεπ 2025 | 12:50

Ενταση στη Βουλή μεταξύ Φλωρίδη και ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ: "Εχετε λατρεία σε δολοφόνους" - "Είστε πολιτικά αχρείος"

Η ανακοίνωση Φλωρίδη πυροδότησε την αντίδραση των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, οι οποίοι ζήτησαν την απόσυρση της ρύθμισης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 17 Σεπ 2025 | 23:59

ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη: "Έίναι πολύ μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα των πολιτών"

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι "Δεν αναφέρθηκε στα καρτέλ, δεν αναφέρθηκε στην αισχροκέρδεια και κυρίως ήταν ξεκάθαρος ότι δεν θα πειράξει τα ουρανοκατέβατα υπερκέρδη τους"

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΔΕΘ 17 Σεπ 2025 | 20:53

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΠΑΣΟΚ - Αρνητικοί οι πολίτες σε κόμμα Τσίπρα - Οκτακομματική η Βουλή

Η Νέα Δημοκρατία, λίγα 24ωρα μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 89η ΔΕΘ, εμφανίζεται στο 29%, έναντι 14% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ.

ΜΕ ΟΡΟ 17 Σεπ 2025 | 13:08

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 26χρονος που καταγγέλθηκε από 20χρονη για βιασμό

O ίδιος φαίνεται ότι διατηρούσε περιστασιακά σχέση με την 20χρονη.

ΣΙΓΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 16 Σεπ 2025 | 13:36

Σάλος στις φυλακές της Κύπρου: Κατάδικοι βίαζαν συγκρατούμενό τους και έβγαζαν βίντεο

Σεξουαλική κακοποίηση κρατούμενου στις φυλακές της Κύπρου από συγκρατούμενούς του.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 15 Σεπ 2025 | 11:36

Καρφιά Πολάκη σε Τσίπρα: Να συνεισφέρει μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ - Όχι άλλη διάσπαση, αρκετά έχουμε τραυματιστεί

"Δεν σηκώνει η κατάσταση άλλη διάσπαση, αρκετά έχουμε τραυματιστεί ως χώρος", τόνισε ο Παύλος Πολάκης.

''ΒΕΝΤΕΤΑ'' 15 Σεπ 2025 | 07:24
ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΘΥΜΑΤΟΣ 12 Σεπ 2025 | 17:37

Ποιος είναι ο "Κοντός" που εξέδιδε και βίαζε κορίτσια - "Θα κάνεις αυτό που σου λέω εγώ γιατί μου χρωστάς λεφτά"

Σχεδόν μία δεκαετία ο 42χρονος, που παρουσιαζόταν ως παραγωγός αισθησιακών ταινιών, ήταν προαγωγός κοριτσιών που καταγγέλλουν πως μπλέχτηκαν χωρίς τη θέλησή τους

ΣΤΟ MEGA 11 Σεπ 2025 | 18:52

Μαρτυρίες θυμάτων του 42χρονου: "Έλεγε ότι είναι νταβατζής - Με έσπρωχνε, με έφτυνε και με ανάγκασε να εκδίδομαι" [βίντεο]

Όπως είπε νεαρή γυναίκα - θύμα του κατηγορούμενους, ο 42χρονος την εξανάγκαζε σε 5-7 ραντεβού την ημέρα

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 11 Σεπ 2025 | 13:23

Φάμελλος για Τσίπρα: Είναι πολύτιμο κεφάλαιο - Αδιανόητη η συζήτηση περί κατακερματισμού ή ανεξαρτητοποίησης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε ότι "έχουμε συμφωνήσει σε ενιαία προσπάθεια με τον Τσίπρα".

ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ 11 Σεπ 2025 | 10:12

Πάτρα: 25χρονη κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για βιασμό

Δικογραφία για βιασμό σχηματίσθηκε σε βάρος 31χρονου από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πατρών, μετά από καταγγελία της πρώην συζύγου του.

ΕΧΕΙ ΣΥΛΗΦΘΕΙ 11 Σεπ 2025 | 09:35

Σοκ στη Ρόδο: 63χρονος κατηγορείται για βιασμό 71χρονης που φιλοξενούσε - Κυκλοφορεί με σκύλο συνοδό χωρίς να είναι τυφλός

Ισχυρίστηκε ότι οι πράξεις στις οποίες προέβη ήταν αποτέλεσμα συναίνεσης και ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την καταγγέλλουσα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 10 Σεπ 2025 | 21:45

Φάμελλος απο τη ΔΕΘ: "To όραμα και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι για μια καλύτερη και δικαιότερη Ελλάδα"

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι "με τη δουλειά μας βγάλαμε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια, με ισχυρό κοινωνικό κράτος

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΣΚΕΤΟΣ 10 Σεπ 2025 | 13:06

Η Ελενα Ακρίτα διαμαρτύρεται για τον "επίορκο γιατρό" που ζήτησε το φακελάκι- Είναι αθώος έως ότου γίνει η δίκη

Διαμαρτύρεται η Ελενα Ακρίτα γιατί ο Αδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε επίορκο γιατρό τον "φακελάκια" του Ιπποκράτειου

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 09 Σεπ 2025 | 16:04

Γαλλία: Υπέβαλε επισήμως την παραίτησή του ο Μπαϊρού - Η πρώτη φορά που πέφτει πρωθυπουργός από ψήφο εμπιστοσύνης

Εννέα μήνες μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Μπαϊορύ έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός που "πέφτει" έχοντας ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

09 Σεπ 2025 | 11:48

Συνελήφθησαν οι γιοι πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ στα Εξάρχεια με πτυσσόμενα γκλομπ

Στη σύλληψη των γιων γνωστού πολιτικού, πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στελέχους της Νέας Αριστεράς, προχώρησε η ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια.

09 Σεπ 2025 | 09:33

Νεαρή τουρίστρια κατήγγειλε βιασμό μέσα σε μπαρ στη Ρόδο - Αναζητείται ο άνδρας

Μια 19χρονη τουρίστρια από τη Σουηδία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε μπαρ του νησιού.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ 08 Σεπ 2025 | 15:36

ΣΥΡΙΖΑ: Η ελληνική κυβέρνηση είχε ενημερωθεί για τη διαδικασία σχετικά με τον μειωμένο ΦΠΑ σε τρόφιμα - φάρμακα

"Ο πρωθυπουργός της χώρας ισχυρίστηκε πως αγνοεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει διαδικασία επί παραβάσει σε βάρος της Ελλάδας".

ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 07 Σεπ 2025 | 17:27

ΣΥΡΙΖΑ: " Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό"

"Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

"ΠΥΡΑ" 06 Σεπ 2025 | 23:57

Αντιπολίτευση: Σφοδρή κριτική για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Ανακοινώσεις μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη εξέδωσαν το ΠΑΣΟΚ, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και η Ελληνική Λύση

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 05 Σεπ 2025 | 19:20

Αλέξης Τσίπρας: Στο πλευρό του η Μπέτυ Μπαζιάνα - Ποιοι βουλευτές έδωσαν το "παρών" στην ομιλία του [βίντεο - εικόνες]

Με ενδιαφέρον αναμενόταν και το ποιοι βουλευτές θα έδιναν το "παρών" στην ομιλία Τσίπρα στο Συνέδριο του Economist

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΚΟΠΕΛΑ 04 Σεπ 2025 | 19:28

Κέρκυρα: Συνελήφθη γιατρός για βιασμό 18χρονης - Είναι πατέρας 2 παιδιών

Στη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του παθολόγου, η 18χρονη υποστήριξε ότι, όταν επισκέφθηκε το ιατρείο του για εξετάσεις, εκείνος προχώρησε σε ασελγείς πράξεις.

ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ 04 Σεπ 2025 | 13:08
ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΙΚΗ 02 Σεπ 2025 | 15:19

Ξανά στο εδώλιο ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Θα δικαστεί για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος Γαλλίδας ηθοποιού

Η ηθοποιός καταγγέλλει ότι το ιερό τέρας του γαλλικού σινεμά τη βίασε όταν εκείνη ήταν 22 ετών.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ 02 Σεπ 2025 | 11:06

Ταβέρνα Αξιώτισσα: Η fake φωτογραφία με τη σβάστικα που ανέβασε καθηγήτρια του ΕΚΠΑ και η αντίδραση της Ακρίτα

Σάλο έχει προκαλέσει η ανάρτηση της καθηγήτριας του ΕΚΠΑ, Βάνας Νικολαΐδου Κυριανίδου, μετά το επεισόδιο στην "Αξιώτισσα" στη Νάξο.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 27 Αυγ 2025 | 22:54

Μεταναστευτικό νομοσχέδιο: Συντονισμένα πυρά από την αντιπολίτευση στη Βουλή

Οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου παρουσίασαν μείωση κατά 80%, οπότε και ψηφίστηκε η τροπολογία για αναστολή ασύλου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ 26 Σεπ 2025 | 21:37

Η Τζένιφερ Λόρενς καταδικάζει την "απαράδεκτη γενοκτονία" που διαπράττεται στη Γάζα

Eπέκρινε την αμερικανική πολιτική για την έλλειψη "ακεραιότητάς" της

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕΝΔΩΝΗ 26 Σεπ 2025 | 18:49

Πέθανε ο σκηνοθέτης, συγγραφέας και ηθοποιός Νίκος Περέλης

Λ. Μενδώνη: "Ο Ν. Περέλης διέγραψε μια μετεωρική πορεία στην Τέχνη"

26 Σεπ 2025 | 17:11
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ 26 Σεπ 2025 | 13:45

Στο reunion για τα 20 χρόνια του "Παρά Πέντε" παίζεις και εσύ! - Δες τι πρέπει να κάνεις

Το πάρτι για τα 20 χρόνια ξεκινά. Μείνε συντονισμένος στο MEGA για όλες τις λεπτομέρειες του θρυλικού Reunion.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΠΟ 26 Σεπ 2025 | 13:40

Αυτή η ταινία είναι η επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας στα Οσκαρ

Η Ελλάδα προτείνει επίσημα τη συμμετοχή της στην 98η διοργάνωση των βραβείων Oscar, διεκδικώντας το Βραβείο Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

ΣΤΙΣ 28/9 26 Σεπ 2025 | 10:30

Η θρυλική κωμωδία "Ποια Ελένη;" των Ρέππα - Παπαθανασίου, στο Βεάκειο με ελεύθερη είσοδο

Πρόκειται για μια αλλιώτικη εκδοχή του Τρωϊκού Πολέμου - αστεία και συγκινητική - όπως παρουσιάζεται στο έργο "Ποια Ελένη;" των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, με μουσική της Αφροδίτης Μάνου.

ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ 26 Σεπ 2025 | 09:58

Το "Κέικ" είναι μια γλυκόπικρη κωμωδία για τα μικρά δράματα της καθημερινότητας

Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν το "ΚΕΪΚ" με την υπογραφή του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη και τη σκηνοθετική ματιά του Θανάση Ζερίτη, στο θέατρο Εμπορικόν.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 26 Σεπ 2025 | 07:35

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ρίχνει αυλαία με δύο σημαντικά γεγονότα

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ολοκληρώνει το επετειακό έτος 2025 με μία εορταστική εκδήλωση στις 30 Σεπτεμβρίου, που περιλαμβάνει δύο σημαντικά γεγονότα.

ΦΟΥΑΓΙΕ 25 Σεπ 2025 | 11:00

Η "Στρίγγλα" για λίγες παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μια σύγχρονη, εκρηκτική σκηνική ανάγνωση, για δυο ηθοποιούς, βασισμένη στο κλασικό έργο "Το Ημέρωμα της Στρίγγλας" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.

25 Σεπ 2025 | 10:51

Ο Monsieur Minimal συναντά τη Νεφέλη Φασούλη στα μπουζούκια της Σπάστα Φλώρας

Ο Monsieur Minimal συναντά τη Νεφέλη Φασούλη σε μια νέα, μαξιμαλιστική και "Λαϊκή" (Σ)πάστα Φλώρα.

ΛΙΓΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 25 Σεπ 2025 | 08:22

Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανεβάζει την "Τζοκόντα", την όπερα με την οποία έκανε το ντεμπούτο της η Μαρία Κάλλας

Η παγκόσμια πρεμιέρα του έργου δόθηκε το 1876 στη Σκάλα του Μιλάνου με τεράστια επιτυχία, αντίστοιχη με την "Αΐντα" και τον "Οθέλλο" του Βέρντι, που γράφτηκαν την ίδια δεκαετία.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΕΖΟΝ 25 Σεπ 2025 | 06:26

Οι 5+1 σειρές που βλέπουμε φέτος και είναι βασισμένες σε best seller βιβλία - Θα μας καθηλώσουν

Έξι μεγάλες παραγωγές, βασισμένες σε μυθιστορήματα που ξεχώρισαν και έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους αναγνώστες, συστήνονται στο τηλεοπτικό κοινό.

ΑΠΟ ΤΙΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 24 Σεπ 2025 | 16:32

To "Κρυφτό" με τη Μαριάννα Τουμασάτου και τη Λένα Δροσάκη

Στο Θέατρο "Κάτια Δανδουλάκη" κάθε Τρίτη και Τετάρτη.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ 24 Σεπ 2025 | 16:25

Πάνος Κοκκινόπουλος: Τι ξεκαθάρισε για τη νέα τηλεοπτική σειρά με την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου

"Θέλω να με υποδυθεί η Βλαντή", είχε πει σε ανάρτηση η μητέρα από την Πάτρα

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 24 Σεπ 2025 | 15:20
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΠΟ 24 Σεπ 2025 | 12:44

Ακρόπολη: Αποκαθίσταται και αποδίδεται επισκέψιμο το μυκηναϊκό τείχος [εικόνες]

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί κρίσιμο βήμα για την προστασία, αλλά και την ανάδειξη, ενός από τα σημαντικότερα σωζόμενα τμήματα της μυκηναϊκής οχύρωσης του Βράχου της Ακρόπολης των Αθηνών.

54 ΛΕΠΤΑ "ΩΜΗΣ" ΑΛΗΘΕΙΑΣ 24 Σεπ 2025 | 12:13

Αντέχετε τις "σκληρές αλήθειες"; Η stand up κωμωδία που σου λύνει απορίες για… όλα

Ένας συνδυασμός stand up και sit down, θεατρικού μονολόγου και κωμωδίας.

24 Σεπ 2025 | 11:58

Θεόδωρος Κουρεντζής: Εξαντλήθηκαν σε χρόνο-ρεκόρ τα εισιτήρια για τις δύο συναυλίες του στο Μέγαρο Μουσικής

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τις δύο συναυλίες του Θεόδωρου Κουρεντζή στο Μέγαρο Μουσικής, σχεδόν αμέσως μόλις άνοιξε η προπώληση.

ΣΤΟ ΠΤΙ ΠΑΛΑΙ 24 Σεπ 2025 | 11:11

Λεβεντογιάννης και Σκιάδη ενώνονται στο ερωτικό θρίλερ "Barcelona"

Το ερωτικό θρίλερ Barcelona, μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της περασμένης σεζόν στο Λονδίνο, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ 24 Σεπ 2025 | 10:24

"Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Θεάτρου": Τι φέρνει η συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με το Θέατρο Τέχνης

Το πρόγραμμα "Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Θεάτρου" αποτελεί πρωτοβουλία του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

ΤΙΜΗΤΙΚΟ 24 Σεπ 2025 | 10:15

Οι 5 υποψήφιες για το θεατρικό βραβείο "Ελευθερία Σαπουντζή" - Γυναίκες μέχρι 30 ετών

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, προσκαλώντας τους φίλους του θεάτρου να παρακολουθήσουν μια σημαντική στιγμή της σύγχρονης καλλιτεχνικής σκηνής.

ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΣΕ ΝΕΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 23 Σεπ 2025 | 16:45

Η "Συνάντηση" κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Μουσούρη

Ένα σύγχρονο ψυχολογικό δράμα που ξετυλίγεται με ένταση, χιούμορ και βαθιά συναισθηματική φόρτιση, αποκαλύπτοντας την ευθραυστότητα των ανθρώπινων σχέσεων

ΔΥΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΔΥΟ ΣΚΗΝΕΣ, ΕΝΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ 23 Σεπ 2025 | 16:40

"Καρα-Cartoon" και "Δον Κιχώτης" από τον Ηλία Καρελλά

Ο Ηλίας Καρελλά υποδέχεται το φθινόπωρο του 2025 με δύο ξεχωριστές παραγωγές!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 23 Σεπ 2025 | 14:30

Μεγάλη θλίψη: Πέθανε ο παραγωγός και σκηνοθέτης Βάσος Γεώργας

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του σκηνοθέτη, παραγωγού, συγγραφέα και εκδότη Βάσου Γεώργα.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ 23 Σεπ 2025 | 13:30

Τι γίνεται όταν μία κατσαρίδα ξυπνήσει μεταμορφωμένη σε Κάφκα;

Οι δημιουργοί της τηλεοπτικής επιτυχίας "Μαύροι Πίνακες", επιστρέφουν με ένα έργο-μανιφέστο ζωής, μια κραυγή ελευθερίας, ένα όραμα υπέρβασης

ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ 23 Σεπ 2025 | 10:15
ΑΠΟ 3/10 22 Σεπ 2025 | 17:00

Τελευταία σειρά παραστάσεων για το υποκριτικό tour de force του Αργύρη Ξάφη

"Δεν υπάρχει τίποτα πιο προκλητικό κι επαναστατικό από την ομορφιά"

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 22 Σεπ 2025 | 16:57

"Ο χορός του Γαλαξία": Η μεγαλειώδης παραγωγή του οίκου Pierre Cardin για μια βραδιά στην Αθήνα

Μια πρωτοποριακή παράσταση, που εμπνεύστηκε ο Γάλλος μέτρ της μόδας που έφυγε από τη ζωή το 2020

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ 22 Σεπ 2025 | 16:39

Πέθανε στα 83 του χρόνια ο γλύπτης Βασίλης Δωρόπουλος - Είχε δημιουργήσει το γλυπτό στην Κλαυθμώνος

Το ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος/ΕΕΤΕ εκφράζει τη λύπη του για τον θάνατο του γλύπτη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

22 Σεπ 2025 | 13:58

Δύο παραστάσεις που "ξεγυμνώνουν" την εποχή επιστρέφουν στο Θέατρο Δίπυλον

Μετά την περσινή τους επιτυχία, δύο παραστάσεις που σημάδεψαν το αθηναϊκό θέατρο επιστρέφουν στο Θέατρο ΔΙΠΥΛΟΝ, για να θέσουν ξανά τα δύσκολα ερωτήματα του παρόντος.

ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ! 22 Σεπ 2025 | 13:43

Σπασμένη Φλέβα: Ο Μπισμπίκης στη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη - Δείτε το πρώτο τρέιλερ

"Σπασμένη Φλέβα": Πότε κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους η νέα ταινία του Οικονομίδη

ΤΟΥ 1894 21 Σεπ 2025 | 10:31

Αϊνστάιν: Σε δημοπρασία το βιολί του - Αναμένεται να πωληθεί έως και 300.000 αγγλικές λίρες

Το μουσικό όργανο του 1894 είναι ένα από τα πολλά αντικείμενα που κάποτε ανήκαν στον Άλμπερτ Αϊνστάιν

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 19 Σεπ 2025 | 14:40

Η μεγαλύτερη παραγωγή θεματικού πάρκου που έγινε ποτέ για την Αρχαία Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Τσαφούλια

Η μεγαλύτερη παραγωγή θεματικού πάρκου που έγινε ποτέ για την Αρχαία Ελλάδα, μετά τα συνεχόμενα sold out σε Αθήνα και Βουδαπέστη και τις αποθεωτικές κριτικές, έρχεται και στη Θεσσαλονίκη.

19 Σεπ 2025 | 12:35

"Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η... Αρλέτα" - Μεγάλο αφιέρωμα στο Ηρώδειο

"Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η… Αρλέτα"... Και αυτό είναι το πρώτο μεγάλο αφιέρωμα προς τιμήν της!

19 Σεπ 2025 | 11:54

Το "Πάρτι στη Στέγη" επιστρέφει στη γειτονιά του Νέου Κόσμου

Το φετινό street πάρτι της Στέγης δεν είναι απλώς ένα event, είναι ένας τόπος συνάντησης. Μια ανοιχτή αγκαλιά όπου χωράει κάθε σώμα και ρυθμός.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 19 Σεπ 2025 | 11:36

51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ: "Ανατρέπουμε το παλιό, ανοίγουμε δρόμο στο νέο" - Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων

Το 51ο Φεστιβάλ επιδιώκει να αποτελέσει κορυφαία πολιτική παρέμβαση στις κρίσιμες εξελίξεις, στο πάρκο "Αντώνης Τρίτσης" στο Ίλιον.

ΣΤΟΝ ALPHA 19 Σεπ 2025 | 11:24

"Να με λες μαμά": Η πρεμιέρα της σειράς που θα καθηλώσει - Τι θα δούμε στο πρώτο διπλό επεισόδιο [τρέιλερ]

Το "Nα με λες μαμά", η νέα κοινωνική δραματική σειρά του Alpha, κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου , στις 21:00 με συγκλονιστικό διπλό επεισόδιο.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ 19 Σεπ 2025 | 10:40

Και όμως: Σε συζητήσεις η Τζούλια Ρόμπερτς για το σίκουελ της ταινίας "Ο γάμος του καλύτερού μου φίλου"

Η είδηση έρχεται μετά την επιβεβαίωση της Τζούλια Ρόμπερτς ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για να επιστρέψει στον εμβληματικό της ρόλο.

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ 18 Σεπ 2025 | 20:54

Αίγυπτος: Σε χυτήριο κατέληξε το χρυσό βραχιόλι του Φαραώ που εκλάπη από το μουσείο του Καΐρου - Τέσσερις συλλήψεις

Το υπουργείο Αρχαιοτήτων και Τουρισμού είχε αναφέρει την Τετάρτη την απώλεια του κοσμήματος.

18 Σεπ 2025 | 17:51

Nova: Μεγάλος χορηγός στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Η Nova για 4η συνεχόμενη χρονιά είναι ο μεγάλος χορηγός στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΘΗΝΩΝ» 18 Σεπ 2025 | 15:27

"Ταξίδι στην Ανθοχώρα": Ένα έργο για το περιβάλλον με τον Θανάση Βισκαδουράκη

Μια μουσικοθεατρική διαδραστική παράσταση με οικολογικές ανησυχίες.

18 Σεπ 2025 | 13:45

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης – Δημήτρης Κρεμαστινός

Για πέντε ημέρες, η Χάλκη φιλοξένησε μοναδικές συναυλίες σε διάφορα σημεία του νησιού παρασύροντας το κοινό σε μια μοναδική μυσταγωγία.

ΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ 18 Σεπ 2025 | 10:37

Πλημμύρισε το Καλλιμάρμαρο για τη συναυλία-αφιέρωμα στον Μπιθικώτση - Συμμετείχαν κορυφαίοι καλλιτέχνες [εικόνες]

Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στο Καλλιμάρμαρο το βράδυ της Τετάρτης, για τη συναυλία-αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση.

17 Σεπ 2025 | 12:16

Ο ΣΚΑΪ αποχαιρετά τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ με δύο εμβληματικές ταινίες του

Ο ΣΚΑΪ τιμά τον μεγάλο ηθοποιό και σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ρέντφορντ, που έφυγε από τη ζωή, εντάσσοντας στο πρόγραμμά του δύο αγαπημένες ταινίες.

ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 17 Σεπ 2025 | 11:45

Το ιστορικό Θέατρο Αλφα Ληναίος-Φωτίου ανακαινίστηκε - Εργονομικά καθίσματα, θέσεις ΑμεΑ, νέα σκηνή [εικόνες]

Στα χέρια του Τάσου Ιορδανίδη και της Θάλειας Ματίκα εδώ και πέντε χρόνια έχει σημειώσει μια εξαιρετική πορεία.

ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 17 Σεπ 2025 | 10:02

Ο Γιώργος Λάνθιμος σκηνοθετεί τη Σκάρλετ Γιόχανσον στη νέα καμπάνια του οίκου Prada

Ο Γιώργος Λάνθιμος βρίσκεται πίσω από τη νέα καμπάνια της PRADA με τη Σκάρλετ Γιόχανσον. Πρόκειται για την πρώτη συνεργασία του Έλληνα σκηνοθέτη με την ηθοποιό.

ΠΕΘΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ 16 Σεπ 2025 | 19:07

Ρόμπερτ Ρέντφορντ: "Ένα λιοντάρι έφυγε", τον αποχαιρετά η Μέριλ Στριπ - "Δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω" λέει η Τζέιν Φόντα

Μέριλ Στριπ και Τζέιν Φόντα αποχαιρετούν το είδωλο του αμερικανικού κινηματογράφου Ρόμπερτ Ρέντφορντ

16 Σεπ 2025 | 18:57

Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Η ΕΡΤ τον αποχαιρετά με τρεις εμβληματικές ταινίες

Η ΕΡΤ, αποχαιρετά τον σπουδαίο Αμερικανό ηθοποιό Ρόμπερτ Ρέντφορντ

ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΗ METAL ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 16 Σεπ 2025 | 18:09

Tomas Lindberg: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών ο τραγουδιστής των At The Gates

Δραστηριοποιήθηκε ως μουσικός και συνθέτης από τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Δίδαξε επίσης κοινωνικές σπουδές

ΘΡΥΛΟΣ 16 Σεπ 2025 | 17:39

Ρόμπερτ Ρέντφορντ: O ωραίος ξανθός - Ο γιος βιοπαλαιστή που ήθελε να γίνει ζωγράφος αλλά τελικά ξετρέλανε το Χόλιγουντ

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ μεσουράνησε πρωταγωνιστώντας σε ταινίες σταθμούς ενώ άφησε ισχυρό αποτύπωμα για τον αριστερό ακτιβισμό του

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ 16 Σεπ 2025 | 17:08

Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Οι δύο θάνατοι που σημάδεψαν τη ζωή του - Οι τραγικές απώλειες ενός θρύλου

Ο Ρ. Ρέντφορντ είδε τα δύο από τα τέσσερα παιδιά του να φεύγουν από τη ζωή

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 89 ΕΤΩΝ 16 Σεπ 2025 | 15:20

Πέθανε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ - Παγκόσμια θλίψη για τον θρυλικό ηθοποιό

Εφυγε από τη ζωή στα 89 του χρόνια ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

ΑΠΟ 24/10 16 Σεπ 2025 | 14:05

Ο "Ράφτης Κυριών" δια χειρός Γιάννη Κακλέα στο Θέατρο ΓΚΛΟΡΙΑ

Μια κωμωδία με δαιμονικό ρυθμό, συνεχόμενες ανατροπές, ακραίες παρεξηγήσεις, σασπένς και με απρόβλεπτη κωμική εξέλιξη.

ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 16 Σεπ 2025 | 14:03

To σαιξπηρικό "χειμωνιάτικο παραμύθι" στο θέατρο "Κάτια Δανδουλάκη"

Ο χρόνος σαν αφηγητής αναλαμβάνει να μεταφέρει μαγικά τους μικρούς θεατές, κάνοντας ταξίδιασε άλλους τόπους μακρινούς, κόσμους παραμυθένιους

16 Σεπ 2025 | 12:54

"Απαραίτητο φως": Η σειρά που ενθουσίασε το κοινό έρχεται στην ΕΡΤ1

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα στο ERTFLIX, η σειρά μυστηρίου "Απαραίτητο φως" έρχεται στην ΕΡΤ1 από την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου και κάθε Πέμπτη, στις 22:45.

26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2025 16 Σεπ 2025 | 12:48

Μια Ανεπανάληπτη Θεατρική Εμπειρία: Τα "Ελευσίνια Μυστήρια" στη Σκηνή του Κατράκειου

Η παράσταση θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2025, στις 20:00, στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο πλαίσιο του εορτασμού των 80 ετών από την ίδρυση της UNESCO

ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ TRUPE PE NA ARTE 16 Σεπ 2025 | 12:34

Prometheus Cancelled: Πρόσκληση σε έναν συλλογικό αντικατοπτρισμό στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από τον μύθο του Προμηθέα. Στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στις 19, 20 και 21 Σεπτεμβρίου στις 21.00.

8 ΕΩΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 16 Σεπ 2025 | 11:38

Κόκκαλο: Η παράσταση που καθήλωσε το κοινό της Νέας Υόρκης επιστρέφει

Ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο της Ιόλης Ανδρεάδη και του Άρη Ασπρούλη για τη ζωή και το έργο του ρηξικέλευθου διανοητή.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 15 Σεπ 2025 | 22:40

Το ναυάγιο του Βρετανικού: Δείτε τα αντικείμενα μεγάλης ιστορικής αξίας από το "αδελφάκι" του Τιτανικού ανοιχτά της Τζιας

Στις 16 Νοεμβρίου 1916, το HMHS Britannic, ενώ έπλεε ανοιχτά της Κέας, προσέκρουσε σε γερμανική νάρκη και βυθίστηκε

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 15 Σεπ 2025 | 21:16

Ντίνος Καρύδης: Οι ξεχωριστές του στιγμές από την Φίνος Φιλμ για τον ένα χρόνο από τον θάνατό του

Η Φίνος Φιλμ τίμησε τη μνήμη του με ένα συγκινητικό αφιέρωμα στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ 15 Σεπ 2025 | 10:11

Βραβεία Έμμυ: "The Studio" και "Adolescence" οι μεγάλοι νικητές [εικόνες - βίντεο]

Η δραματική σειρά του Netflix "Adolescence", που περιγράφει τη ζωή ενός εφήβου ο οποίος κατηγορείται για φόνο, κατέκτησε οκτώ βραβεία.

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ 15 Σεπ 2025 | 09:15

Εβδομάδα με δυνατές πρεμιέρες σειρών στην ΕΡΤ1

Με δυνατές πρεμιέρες στην ψυχαγωγία και τη μυθοπλασία αρχίζει η νέα εβδομάδα στην ΕΡΤ1.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 14 Σεπ 2025 | 12:12

Άννα Βίσση: Καθηλωτική επιστροφή στο Καλλιμάρμαρο μπροστά σε 65.000 θεατές - Η αφιέρωση στον Νίκο Καρβέλα [βίντεο]

Μπροστά σε ένα κατάμεστο πλήθος, παρουσίασε μία συναυλία-υπερθέαμα με δυνατές ερμηνείες, μοναδικά οπτικά εφέ και παλμό, χαρίζοντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

12 Σεπ 2025 | 16:28

"10 λεπτά": Ο Γιώργος Κωνσταντίνου πρωταγωνιστεί στη νέα μικρού μήκους ταινία του Κώστα Γάκη

Μια νεαρή γυναίκα προσπαθεί να φτάσει εγκαίρως σε μια σημαντική για εκείνη οντισιόν, όταν η έλλειψη εισιτηρίου και τα 10 λεπτά που της λείπουν την φέρνουν αντιμέτωπη με έναν αυστηρό και σχολαστικό ελεγκτή εισιτηρίων