Η Κέιτ Μπλάνσετ κάνει το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουέι με Τσέχωφ

Η κέιτ Μπλάνσετ θα είναι η Άννα Πετρόβνα στον Πλατόνοφ του Τσέχωφ που θα ανέβει στο Μπρόντγουέι

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Η Κέιτ Μπλάνσετ κάνει το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουέι με Τσέχωφ

Η Κέιτ Μπλάνσετ και ο Ρίτσαρντ Ρόξμπεργκ θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο Μπρόντγουέι με το έργο The Present. Πρόκειται για την προσαρμογή του σκηνοθέτη Andrew Upton στο έργο του Άντον Τσέχωφ «Πλατόνοφ» σε σκηνοθεσία John Crowley.

Η Κέιτ Μπλάνσετ κάνει το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουέι με Τσέχωφ
Η Κέιτ Μπλάνσετ και ο Ρίτσαρντ Ρόξμπεργκ στον Πλατόνοφ

Στο πρώιμο έργο του "Πλατόνοφ", ο Τσέχοφ προετοιμάζει και επεξεργάζεται τα κυρίαρχα θεματικά μοτίβα που θα τον απασχολήσουν στο μέλλον. Οι ήρωές του οδηγούνται από τα πάθη, τις αδυναμίες και τα ελαττώματα της ανθρώπινης φύσης, οι προσδοκίες διαψεύδονται από την πράξη, η ζωή παγιδεύεται σε μια ατελέσφορη αναζήτηση ευτυχίας.

Παρά το γεγονός ότι η Κέιτ Μπλάνσετ έχει κάνει παραστάσεις με το STC (Sydney Theatre Company) στη Νέα Υόρκη με τα έργα Έντα Γκάμπλερ, Λεωφορείο ο Πόθος και Δούλες, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα εμφανιστεί στο Μπρόντγουέι.

Το έργο του Τσέχοφ δεν είχε ανακαλυφθεί, μέχρι το 1920, 16 χρόνια μετά τον θάνατό του. Πήρε εξαιρετικές κριτικές. Ο σκηνοθέτης τοποθετεί τη δράση στα μέσα της δεκαετίας του 1990, στην Ρωσία μετά την περεστρόικα, όπου μια ομάδα φίλων – με τον Μιχαήλ Πλατόνοφ και τη γυναίκα του Σάσα να συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν τα γενέθλια της Άννα Πετρόβνα.

Ο σκηνοθέτης Άντριου Άπτον, σύζυγος της Μπλάνσετ, ήταν μέχρι πέρσι καλλιτεχνικός διευθυντής του STC.

Το 2015 ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από το ρόλο του, επειδή το ζευγάρι είχε αποφασίσει να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη. "Αποφαστιστικός παράγοντας αυτής της μετακόμισης ήταν ότι τα παιδιά μας είναι σε ηλικία όπου μπορούν ακόμα να μετακινούνται χωρίς να αυτή η μετακίνηση να επηρεάζει την εκπαίδευσή τους. Το Σίδνεϊ όμως θα είναι πάντα το σπίτι μας» είχε δηλώσει η Κέιτ Μπλάνσετ.

Η Κέιτ Μπλάνσετ και ο Ρίτσαρντ Ρόξμπεργκ θα κάνουν το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουέι με το έργο The Present.

Πρόκειται για την προσαρμογή του σκηνοθέτη Andrew Upton στο έργο του Άντον Τσέχωφ «Πλατόνοφ» σε σκηνοθεσία John Crowley.

Στο πρώιμο έργο του Πλατόνοφ, ο Τσέχοφ προετοιμάζει και επεξεργάζεται τα κυρίαρχα θεματικά μοτίβα που θα τον απασχολήσουν στο μέλλον. Οι ήρωές του οδηγούνται από τα πάθη, τις αδυναμίες και τα ελαττώματα της ανθρώπινης φύσης, οι προσδοκίες διαψεύδονται από την πράξη, η ζωή παγιδεύεται σε μια ατελέσφορη αναζήτηση ευτυχίας.

Παρά το γεγονός ότι η Κέιτ Μπλάνσετ έχει κάνει παραστάσεις με το STC στη Νέ Υόρκη με τα έργα Έντα Γκάμπλερ, Λεωφορείο ο Πόθος και Δούλες, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα εμφανιστούν στο Μπρόντγουέι.

Το έργο του Τσέχοφ δεν είχε ανακαλυφθεί, μέχρι το 1920, 16 χρόνια μετά τον θάνατο του Τσέχοφ. Πήρε εξαιρετικές κριτικές. Ο σκηνοθέτης τοποθετεί τη δράση στα μέσα της δεκαετίας του 1990, στην Ρωσία μετά την περεστρόικα, όπου μια ομάδα φίλων – με τον Μιχαήλ Πλατόνοφ και τη γυναίκα του Σάσα συγκεντρώνονται με φίλους να γιορτάσουν τα γενέθλια της Άννα Πετρόβνα.

Ο σκηνοθέτης Άντριου Άπτον, σύζυγος της Μπλάνσετ, ήταν μέχρι πέρσι καλλιτεχνικός διευθυντής του STC.

Το 2015 ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από το ρόλο, επειδή το ζευγάρι είχε αποφασίσει να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη.

Αποφασιστικός παράγοντας αυτής της μετακόμισης ήταν ότι τα παιδιά μας είναι σε ηλικία όπου μπορούν ακόμα να μετακινούνται χωρίς να αυτή η μετακίνηση να επηρεάζει την εκπαίδευσή τους. Το Σίδνεϊ όμως θα είναι πάντα το σπίτι μας» είχε δηλώσει η Κέιτ Μπλάνσετ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΟ ΤΙΣ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 02 Δεκ 2021 | 14:18

"Μικροί πυροβολισμοί μέσα στη νύχτα": Το νέο έργο του Γιάννη Καλαβριανού στο Θέατρο Τέχνης

Έμπνευση για το έργο αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της γερμανικής λογοτεχνίας, η νουβέλα "Μίχαελ Κόλχαας" του Χάινριχ Φον Κλάιστ, η οποία βασίστηκε στην αληθινή ιστορία ενός εμπόρου αλόγων, που έζησε στη Σαξονία τον 16ο αιώνα.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 02 Δεκ 2021 | 13:59

"H Βίλα (Ο δρόμος που δεν πήραν)" στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού

Τρεις γυναίκες που τις λένε "Αλεχάνδρα" συναντιούνται σε ένα δωμάτιο, επιφορτισμένες με το καθήκον να αποφασίσουν το μέλλον της Βίλας Γκριμάλντι, ενός υπαρκτού χώρου βασανιστηρίων και δολοφονιών της Χιλής κατά την δικτατορία του Πινοσέτ.

ΑΠΟ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 02 Δεκ 2021 | 13:54

"Μαθήματα κωμωδίας": Η νέα παράσταση του Θοδωρή Αθερίδη στο Μικρό Παλλάς - Με εξαιρετικό καστ

Τα "Μαθήματα κωμωδίας" είναι το νέο έργο του Θοδωρή Αθερίδη που παρουσιάζεται σε δική του σκηνοθεσία, στο θέατρο Μικρό Παλλάς από την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου.

ΑΠΟ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 02 Δεκ 2021 | 13:21

"Χριστουγεννιάτικοι Μπελάδες" στο Θέατρο Πρόβα - Μία διαδραστική παράσταση για τα παιδιά

Το έργο έχει ανέβει με τη διαδραστική μέθοδο και στηρίζεται στη συμμετοχή των μικρών θεατών που από τη θέση τους βοηθούν ενεργά στην εξέλιξή της παράστασης.

ΑΠΟ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 02 Δεκ 2021 | 13:15

Το παραμύθι επιστρέφει: Τα "Χριστούγεννα του Σκρουτζ" στον Πολυχώρο Πολιτισμού IDEAL

Οι μικροί μας φίλοι θα ταξιδέψουν στη μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από τις περιπέτειες των αγαπημένων θρυλικών ηρώων του Ντίκενς, του Άντερσεν και των Γκρίμ.

6-28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 02 Δεκ 2021 | 13:08

"Κι όμΩς κινείται": Οχτώ τελευταίες παραστάσεις για την παράσταση "9.25", στο Θέατρο Ροές

Η παράσταση "9.25" από την ομάδα χορού και ακροβασίας "Κι όμΩς κινείται" επιστρέφει την περίοδο των γιορτών στο θέατρο Ροές και μόνο για 8 τελευταίες παραστάσεις

ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 02 Δεκ 2021 | 08:59

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα στα σινεμά: Νοσταλγία, παραμύθι και το σύμπαν του Γουές Άντερσον

Μια ενδιαφέρουσα κινηματογραφική εβδομάδα υπόσχονται στους σινεφίλ οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα απόψε.

ΑΠΟ 1Η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 01 Δεκ 2021 | 12:14

"Πολύ Mακριά", της Caryl Churchill στο Θέατρο 104 - Ενα επίκαιρο έργο για τη βία

Το "Πολύ Mακριά" είναι μια κραυγή αγωνίας για την αυξανόμενη -και συχνά αποδεκτή- βία και απανθρωπιά σε έναν κόσμο που μοιάζει όλο και περισσότερο διχασμένος.

«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ» 01 Δεκ 2021 | 08:31

Χριστούγεννα στο "Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος" με παραστάσεις για όλη την οικογένεια στον Φάρο - Σε ένα ονειρικό τοπίο [πρόγραμμα]

Οι "Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες" του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ζωντανεύουν στον Φάρο μέσα σε ένα φωτεινό, ονειρικό τοπίο.

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 Νοε 2021 | 13:20

Εκθεση φωτογραφίας στο Ναύπλιο: "Εύζωνες / Οι φύλακες των αφανών" [εικόνες]

Την ξενάγηση έκανε η φωτογράφος, ενώ παρευρέθηκαν Εύζωνες με καταγωγή από την περιοχή που μετέφεραν τις εμπειρίες τους από την θητεία τους στην Προεδρική Φρουρά.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 29 Νοε 2021 | 12:37

3η Διεθνής Συνάντηση Fest of Fests - Webinar για το μέλλον των Φεστιβάλ του Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων σημαντικών οπτικοακουστικών φεστιβάλ, εκπαιδευτικών φορέων, θεσμών και οργανισμών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 28 Νοε 2021 | 21:13

Eπιστρέφει στην Ελλάδα θραύσμα της ζωφόρου του Παρθενώνα από την Ιταλία

Δρομολογείται η επιστροφή στην Ελλάδα και στο Μουσείο Ακρόπολης θραύσματος της ζωφόρου του Παρθενώνα από την Ιταλία, με τη διαδικασία του μακροχρόνιου δανεισμού

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 27 Νοε 2021 | 14:18

Κένι Λόουτς: "Τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι κλεμμένα και πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα"

Ο Κεν Λόουτς, ένας από τους διασημότερους Βρετανούς σκηνοθέτες, τάχθηκε ξανά υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα