Η Μαρία Φιλοπούλου προσκεκλημένη στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος

Η ζωγράφος θα μιλήσει για το έργο της «Θάλασσα» που βρίσκεται στη συλλογή της Τράπεζας με αφορμή την μεγάλη έκθεση «Τόποι Αναφοράς» στο Μουσείο Μπενάκη.

i-maria-filopoulou-proskeklimeni-sto-mouseio-tis-trapezas-tis-ellados
SHARE THIS
0
SHARES
 

Ολοκληρώνεται στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος η φετινή σειρά διαλόγων μεταξύ διακεκριμένων Ελλήνων ζωγράφων, έργο των οποίων ανήκει στη συλλογή έργων τέχνης της Τράπεζας, και της δημοσιογράφου Μαίρης Αδαμοπούλου. Οι Συζητήσεις στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος αποτελούν εισαγωγικές εκδηλώσεις στην έκθεση της συλλογής της Τράπεζας με τίτλο «Τόποι Αναφοράς», η οποία οργανώνεται με αφορμή την επέτειο των 90 ετών από τη λειτουργία της και θα εγκαινιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς στις 14 Μαρτίου 2018.

Μετά τους ζωγράφους Γιώργο Ρόρρη και Γιάννη Αδαμάκο, η τρίτη κατά σειρά προσκεκλημένη στο Μουσείο της Τράπεζας είναι η ζωγράφος Μαρία Φιλοπούλου, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 στις 18:00

Μαρία Φιλοπούλου
Μαρία Φιλοπούλου

Το έργο της Μαρίας Φιλοπούλου «Θάλασσα» (2013), το οποίο ανήκει στη συλλογή της Τράπεζας και θα παρουσιαστεί στην έκθεση «Τόποι Αναφοράς, θα αποτελέσει αφορμή για τη συνάντηση. Όψεις της ζωγραφικής και στιγμές της ζωής της ζωγράφου θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για μία εκ βαθέων συνομιλία σχετικά με την εικαστική δημιουργία, τη δύναμη της έμπνευσης, τις μεθόδους εργασίας και το χώρο του εργαστηρίου, τη δημιουργική και επαγγελματική ικανοποίηση, καθώς και τους μελλοντικούς στόχους στην πορεία της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook