
Συνεχίζει και φέτος την δημιουργική του πορεία το τριήμερο τζαζ «Jazz+Πράξεις 2016», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, φιλοδοξώντας να καταστήσει την αχαϊκή πρωτεύουσα τόπο συνάντησης και εστία γόνιμου διαλόγου.
Ο ατμοσφαιρικός χώρος του Αίθριου του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου θα είναι το σημείο αναφοράς των συναρπαστικών πράξεων που θα ξετυλιχτούν την Πέμπτη 2, την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Ιουνίου. Η τζαζ γεμάτη χρώματα, αισθήσεις, ποικίλες μεταμορφώσεις και αντανακλάσεις σε ένα ευρύτατο φάσμα στυλ και αισθητικών κατευθύνσεων δίνει τα διαπιστευτήρια της σε ανεπανάληπτα ραντεβού με το κοινό.

Το πρόγραμμα του «Jazz+Πράξεις 2016» έχει ως εξής:
Πέμπτη 2 Ιουνίου, ώρα 21.00
-Sakis Tsinoukas Trio
-Tania Giannouli Ensemble
Παρασκευή 3 Ιουνίου, ώρα 21.30
Joachim Kühn Trio «Beauty & Truth»
*Με την υποστήριξη του Goethe Zentrum Patras
Πέμπτη 2 Ιουνίου, ώρα 21.00
-Sakis Tsinoukas Trio
Συμμετέχουν: Σάκης Τσινούκας (ηλεκτρική κιθάρα), Ντίνος Μάνος (κοντραμπάσο) και Παναγιώτης Κωστόπουλος (τύμπανα). Οι Αχαιοί μουσικοί Σάκης Τσινούκας και Παναγιώτης Κωστόπουλος συμπράττουν για το Jazz+Πράξεις με τον κοντραμπασίστα Ντίνο Μάνο, που δραστηριοποιείται με επιτυχία στην Αθήνα. Ο Σάκης Τσινούκας με σπουδές τζαζ στην Ολλανδία έχει παίξει με σημαντικούς μουσικούς.
To Sakis Tsinoukas Trio ως σχήμα τριών Πατρινών μουσικών σχηματίστηκε το 2012 και ανήκει στον ευρύτερο χώρο της ατμοσφαιρικής, μοντέρνας jazz.
-Tania Giannouli Ensemble
Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Τάνια Γιαννούλη (πιάνο)
Αλέξανδρος Μποτίνης (τσέλο)
Guido De Flavis (σαξόφωνα)
Σόλης Μπαρκής (κρουστά)
Η μουσική του Tania Giannouli Ensemble έχει στοιχεία αυτοσχεδιασμού, μουσικής δωματίου με επιρροές από avant-garde του 21ου αιώνα, post-impressionism, σύγχρονης ευρωπαϊκής jazz, αλλά και πιο world ακουσμάτων, δημιουργώντας μια εξαιρετική εμφάνιση στις ζωντανές εμφανίσεις.

Παρασκευή 3 Ιουνίου, ώρα 21.30
Joachim Kühn Trio «Beauty & Truth»
Joachim Kühn (πιάνο)
Chris Jennings (κοντραμπάσο)
Eric Schaefer (ντραμς)
Αποκλειστική εμφάνιση στο «Jazz+Πράξεις»
Το πρόσφατο τρίο του κορυφαίου, διάσημου, παγκοσμίου φήμης, κοσμοπολίτη Γερμανού πιανίστα και συνθέτη-θρύλου της τζαζ σκηνής Joachim Kühn με τεράστια δισκογραφία, που μόλις κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Beauty & Truth» στη διάσημη δισκογραφική εταιρεία ACT Records, θα παρουσιάσει ένα ολόφρεσκο ρεπερτόριο με εμπνευσμένες διασκευές πασίγνωστων κομματιών.

Σάββατο 4 Ιουνίου, ώρα 21.30
Andy Sheppard-Rita Marcotulli «On the edge of a perdect moment»
Andy Sheppard (τενόρο & σοπράνο σαξόφωνο)
Rita Marcotulli (πιάνο)
Αποκλειστική εμφάνιση στο «Jazz+Πράξεις»
Δυο τεράστια ονόματα της διεθνούς τζαζ σκηνής, ο Βρετανός σαξοφωνίστας Andy Sheppard και η Ιταλίδα πιανίστρια και συνθέτρια Rita Marcotulli ενώνουν δημιουργικά τις δυνάμεις τους σε ένα εκλεκτικό ντουέτο παρουσιάζοντας κορυφαίες στιγμές της κοινής τους πορείας όπως καταγράφηκε σε άλμπουμ τους όπως «On the edge of a perfect moment», «Koiné» (όπου συμπεριλαμβάνεται μια θαυμάσια εκδοχή του «Us and Them» των Pink Floyd) κ.α.
Τιμές εισιτηρίων
Τιμή εισιτηρίου ανά βραδιά: 10 ευρώ
Τιμή ενιαίου εισιτηρίου (για όλο το τριήμερο): 22 ευρώ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr