Η νέα γενιά της ελληνικής τέχνης είναι εδώ!

Από την Αθήνα έως τη Φλώρινα, 100 φοιτητές Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας δίνουν ισχυρό στίγμα στην 7η Μπιενάλε των Φοιτητών που φιλοξενείται από 6 έως 15 Ιουνίου στο Ιδρυμα Θεοχαράκη.

i-nea-genia-tis-ellinikis-texnis-einai-edw
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ποιο είναι το ίχνος της νέας γενιάς στη σύγχρονη τέχνη; Μπορούν οι εκπρόσωποι αυτής της νέας γενιάς να σταθούν επάξια δίπλα στους δασκάλους τους; Εχουμε να ελπίζουμε ότι το αύριο της τέχνης θα είναι καλύτερο από το σήμερα;

Η ισχυρή «φωνή» 100 φοιτητών Καλών Τεχνών

Απάντηση «με μια φωνή» δίνουν 100 φοιτητές. Μια ισχυρή ομάδα νέων παιδιών που πασχίζουν να διαμορφώσουν ένα καλύτερο μέλλον, να εξελίξουν τον εαυτό τους και την τέχνης τους σπουδάζοντας σε Σχολές Καλών Τεχνών της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Φλώρινας. Εκατό «γραφίδες» που θα συναντηθούν την Πέμπτη 5 Ιουνίου στο πλαίσιο της 7ης Μπιενάλε των Φοιτητών που φιλοξενείται στους χώρους του Ιδρύματος Β. και Μ. Θεοχαράκη.

Εργο της Παναγιώτας Καρβουνιάρη

  Μια ημέρα δύο γεγονότα: την Πέμπτη 5 Ιουνίου θα εγκαινιαστεί τόσο η έκθεση των έργων των 100 φοιτητών που συμμετέχουν στην Μπιενάλε αλλά και θα πραγματοποιηθεί και η απονομή των βραβείων σε όσους διακρίθηκαν. Την έκθεση – που, σημειωτέον, διοργανώνεται από την εικαστική εφημερίδα «Τα Νέα της Τέχνης» σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών – θα εγκαινιάσει ο πρόεδρος του Τμήματος Εικαστικών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Πάνος Χαραλάμπους, ενώ και θα μιλήσουν εκπρόσωποι των Σχολών και των διοργανωτών.

Μπιενάλε Φοιτητών Καλών Τεχνών: το ξεκίνημα και η πορεία

Η Μπιενάλε ξεκίνησε το 1997 ως ετήσιος διαγωνισμός με τη συμμετοχή φοιτητών από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και το 2000 θεσμοθετήθηκε ως Μπιενάλε των φοιτητών όλων των Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδας, καθώς στη διοργάνωση εντάχθηκαν η Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης και αργότερα η Σχολή της Φλώρινας.

Εργο του Νίκου Τοπαλίδη

Το 2005 η Eκθεση των έργων της Μπιενάλε «ταξίδεψε» στον Καναδά μετά από πρόσκληση του ελληνικού Προξενείου και εντάχθηκε σε δύο μεγάλες διεθνείς εκθέσεις στην πόλη του Τορόντο.

Τρία βραβεία και οι τρεις έπαινοι θα αποδοθούν σε όσους διακριθούν ύστερα από επιλογή της, συσταθείσας για το συγκεκριμένο σκοπό, Επιτροπής Καθηγητών των τριών Σχολών (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Φλώρινα), αλλά και των διοργανωτών.

Εργο της Γεωργίας Γερογιάννη

Τα εγκαίνια της έκθεσης της Μπιενάλε θα γίνουν στις 20:00. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό από τις 6-15 Ιουνίου 2014.

 

Info:

7η Μπιενάλε Φοιτητών Καλών Τεχνών

6 – 15 Ιουνίου 2014

Ιδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη

Βασ. Σοφίας και Μέρλιν

www.thf.gr

Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 6-15 Ιουνίου 2014 και οι ώρες λειτουργίας της θα είναι καθημερινά και Σαββατοκύριακο 10 π.μ-6 μ.μ. και Πέμπτη 10 π.μ.-8 μ.μ.

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook