Η νέα γενιά του ελληνικού χορού σε μια απίθανη παράσταση

Mία μοναδική παράσταση, με τη νέα γενιά των Ελλήνων χορευτών, παρουσιάζει η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης.

i-nea-genia-tou-ellinikou-xorou-se-mia-apithani-parastasi
|
SHARE THIS
0
SHARES

Mία μοναδική παράσταση, με τη νέα γενιά των Ελλήνων χορευτών, παρουσιάζει η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ),με Διευθύντρια τη Βίκυ Μαραγκοπούλου,στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου. 

Μία παράσταση που αποτυπώνει τη μοναδική στιγμή, στην πορεία ενός χορευτή, αυτήν ακριβώς πριν από την "εκτίναξή" του στον επαγγελματικό στίβο με όλα τα εφόδια που του έχει δώσει η σπουδή του μαζί με την ορμή και τη φρεσκάδα της ηλικίας, ιδανικά συνδυασμένη με την ωριμότητα διακεκριμένων χορογράφων.

ΣτοGrowing! τηςΚΣΟΤ οι πέντε χορογράφοιΓιάννης Μανταφούνης, CyrilBaldy,  Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Χρήστος Παπαδόπουλος, καιΑντώνης Φωνιαδάκης υφαίνουν, άλλοι με εσωτερικούς  και άλλοι μεφρενήρεις ρυθμούς, τον καμβά μιας σφιχτοδεμένης παρουσίασης υψηλών απαιτήσεων. 

Οι επιλεγμένοι νέοι χορευτές ΚΣΟΤ, στο Growing!,  θα χορέψουν έργα που είτε δημιουργήθηκαν ειδικά για την παράσταση, είτε δημιουργήθηκαν για διάσημα χορευτικά σχήματα του εξωτερικού. 

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της έργου«Σύγχρονος Χορός: Θεωρία και Πράξη» της ΚΣΟΤ, που εντάσσεται  στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης -Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 

Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου

·     4, 5 & 6 Ιουλίου 2019, στις21:00,  Πειραιώς 260, Κτήριο Δ΄ 

Παράσταση με τα έργα:

CyrilBaldy- Adanceformany

Μαρκέλλα Μανωλιάδη - In between

Χρήστος Παπαδόπουλος - ΑΣΚΗΣΗ27

Αντώνης Φωνιαδάκης – KOSMOS

και

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Άνοιγμα στην Πόλη» 

 

·      4, 5 &6 Ιουλίου 2019,  20:30, προαύλιος χώρος, Πειραιώς 260, Κτήριο Δ΄ &

·      7 Ιουλίου 2019, στις  19:00, Πεζόδρομος Ερμού & Αγ. Ασωμάτων, Θησείο

Διαδραστική παράσταση: Γιάννης Μανταφούνης– OneOneOne

 

“Growing! ”- Το Πρόγραμμα

4, 5 & 6 Ιουλίου 2019, στις 21:00,  Πειραιώς 260, Κτήριο Δ΄ 

Η παράσταση/τα έργα

·      CyrilBaldy

A dance for many

Ο Cyril Baldy, χορευτής με μακρόχρονη θητεία κοντά στον William Forsythe,  έχει  αναπτύξει μια χορογραφική μέθοδο που ονομάζει Spanging The Berg ή The Theory of Whatever. Στα έργα του κυριαρχεί η ευρηματικότητα και μια έντονα κινητική χορογραφική γλώσσα. Το έργο που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της παράστασης της ΚΣΟΤ είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του με τους χορευτές. Οι ερμηνευτές κινούνται σ’ ένα φανταστικό ορίζοντα όπου η κίνηση συναντά την αφήγηση του σώματος.

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Cyril Baldy

ΒΟΗΘΟΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΥ:Γιάννης Αντωνίου

ΜΟΥΣΙΚΗ: Cyril Baldy

Συμμετέχουν 11 νέοι ερμηνευτές

·      Μαρκέλλα Μανωλιάδη

In between

Ο παλμός των σωμάτων και η καταιγιστική ταχύτητα της κίνησης μεταπλάθονται σε μια ριπή χορογραφικού ανέμου σ’ αυτό το σύντομο χορογραφικό έργο για 16 νέους χορευτές που χτίστηκε πάνω στην ανασύνθεση του μοναδικού έργου του Antonio Vivaldi «Οι τέσσερις εποχές» από τον Max Richter. Η Μαρκέλλα Μανωλιάδη αντιμετωπίζει τη μουσική ως την αστείρευτη πηγή έμπνευσης στην οποία ο χορός ανατρέχει κάθε τόσο για να τροφοδοτήσει την ορμητικότητά του.

 

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Μαρκέλλα Μανωλιάδη

ΜΟΥΣΙΚΉ: Max Richter, ανασύνθεση του έργου του A. Vivaldi  «Οι τέσσερις εποχές» 

Συμμετέχουν:16 νέοι ερμηνευτές

·      Χρήστος Παπαδόπουλος

ΑΣΚΗΣΗ27

Στα έργα του ο Χρήστος Παπαδόπουλος φτιάχνει μινιμαλιστικά, αφαιρετικά σύμπαντα κατασκευασμένα από λεπτομερή χορογραφική δουλειά, μουσικότητα και ποιητική. Η ΑΣΚΗΣΗ27 διερευνά τον συγχρονισμό και συντονισμό ενός συνόλου 27χορευτών, υπό τους ήχους της απόκοσμης μουσικής του Coti K. Ο χορός αποσπά από τη φυσική πραγματικότητα εικόνες απρόσμενων συγχρονισμών μέσα στο πλήθος και, αναδεικνύοντάς τις, αποκαλύπτει τους μυστικούς νόμους της συνύπαρξης. Οι εικόνες που αναδεικνύονται απελευθερώνουν το βλέμμα και του επιτρέπουν να ταξιδέψει, όπως οι σχηματισμοί των πουλιών στη φύση.

«ΑΣΚΗΣΚΗ 27»

ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ: Χρήστος  Παπαδόπουλος

ΒΟΗΘΟΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΥ: Χαρά Κότσαλη

ΜΟΥΣΙΚΗ: CotiK

Συμμετέχουν 27 νέοι ερμηνευτές

 

·      Αντώνης Φωνιαδάκης

KOSMOS

Αναζητώντας το αντίβαρο στην ανθρώπινη υπερδραστηριότητα, ο διαπρεπής χορογράφος Αντώνης Φωνιαδάκης προβάλλει τον λυρισμό για να μετατρέψει τη φρενήρη κίνηση σε έναν χαρούμενο, ενωτικό και απελευθερωτικό χορό. Ο χρόνος διαστέλλεται για να δημιουργηθεί μια συνθήκη. Το KOSMOS είναι ένας ύμνος στον κόσμο και τον άνθρωπο που τον κατοικεί, μια γιορτή για την ανθρωπότητα, για την ομορφιά και τη δημιουργική της δύναμη. Το έργο δημιουργήθηκε αρχικά το 2014 για τα διάσημα Ballets Jazz de Montréal.

«KOSMOS»

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Αντώνης Φωνιαδάκης
ΜΟΥΣΙΚΗ : Julien Tarride

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ- ΒΟΗΘΟΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΥ: Christian Denice

ΒΟΗΘΟΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΥ: Pierre Majendie

ΒΟΗΘΟΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΥ: Μαρκέλλα Μανωλιάδη

Συμμετέχουν 19 νέοι ερμηνευτές

«Άνοιγμα στην Πόλη»,  Φεστιβάλ Αθηνών –Επιδαύρου 

4, 5 & 6 Ιουλίου  2019, στις 20:30, προαύλιος χώρος, Πειραιώς 260, Κτήριο Δ΄ 

7 Ιουλίου 2019, στις  19:00,  Πεζόδρομος Ερμού & Αγ. Ασωμάτων, Θησείο

·     Γιάννης Μανταφούνης

One one one

Ο χαρισματικός Γιάννης Μανταφούνης μοιράζεται με άλλους κάθε φορά χορευτές ένα πείραμα για ερμηνευτές και θεατές. Στο One One One  δύο καρέκλες περιμένουν δύο θεατές προσκαλώντας τους να ζήσουν μια μοναδική στιγμή αυτούς. Με αυθορμητισμό, χιούμορ και διαρκή μετασχηματισμό της κίνησης ξετυλίγεται μια απίστευτη βεντάλια συναισθημάτων και εικόνων και δημιουργείται μια μαγική στιγμή ανταλλαγής με το κοινό, αμφισβητώντας ρόλους και όρια.

«ΟneΟneΟne»

ΣΥΛΛΗΨΗ – ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Γιάννης Μανταφούνης

Συμμετέχουν 38  νέοι χορευτές

Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων από τα Ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.

 

Λίγα λόγια για την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) 

Η ΚΣΟΤ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στεγάζεται στην οδό Ομήρου 55, στην Αθήνα, στο ίδιο κτήριο που έχτισε η Κούλα Πράτσικα, ειδικά διαμορφωμένο με πιο σύγχρονο τρόπο.  Από τον Απρίλιο του 2018 τη Διεύθυνση της ΚΣΟΤ έχει αναλάβει η Βίκυ Μαραγκοπούλου. Στην ΚΣΟΤ λειτουργούν  δύο τμήματα σπουδών: το Προεπαγγελματικό, όπου φοιτούν παιδιά από 10 ετών παράλληλα με το σχολείο τους, και το Επαγγελματικό, όπου φοιτούν, μετά το πέρας των σπουδών τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι μέλλοντες επαγγελματίες του χώρου. Και στα δύο τμήματα η φοίτηση είναι δωρεάν και γίνεται κατόπιν εξετάσεων, οι οποίες διεξάγονται κάθε Σεπτέμβριο, αφού έχουν κατατεθεί οι σχετικές αιτήσεις έως τον Ιούλιο του ίδιου έτους. Οι απόφοιτοι της Σχολής έχουν στελεχώσει και στελεχώνουν τις καλύτερες ομάδες ως χορευτές ανά τον κόσμο και έχουν αναδειχτεί ως σημαντικοί χορογράφοι καθηγητές και θεωρητικοί του χορού.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook