Follow us

Η πανσέληνος του Αυγούστου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από τις 20:00 έως τις 23:30 και με θεματικές περιηγήσεις από αρχαιολόγους του, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχεται την πανσέληνο την Κυριακή.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από τις 20:00 έως τις 23:30 και με θεματικές περιηγήσεις από αρχαιολόγους του, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχεται την πανσέληνο, την Κυριακή, 22 Αυγούστου.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 20:30 έως τις 22:30, τα βλέμματα, οι σκέψεις και τα βήματα των επισκεπτών θα οδηγηθούν σε επιλεγμένα εκθέματα των μονίμων και των περιοδικών εκθέσεων του μουσείου και σε ένα νυχτερινό περίπατο γύρω από αυτό, με ιστορίες που θα ξεδιπλώσουν οι ακόλουθοι αφηγητές:

* Δέσποινα Ιγνατιάδου, Δρ. Αρχαιολογίας, προϊσταμένη του Τμήματος Συλλογής Έργων Γλυπτικής: O μικρός θεός θεραπευτής και τα παιχνίδια του/The divine boy healer and his playthings: Αίθουσα 30: Ώρες αφήγησης: 8:30, 9:00 (στα αγγλικά) 9:30 (αριθμός συμμετεχόντων 10).

* Γιώργος Καββαδίας, Δρ. Αρχαιολογίας, προϊστάμενος του Τμήματος Συλλογής Αγγείων και έργων Μεταλλοτεχνίας και Μικροτεχνίας: Ομηρικές ιστορίες τη νύχτα. Αίθουσα 7: Ώρες αφήγησης: 8: 0, 9:00, 9:30 (αριθμός συμμετεχόντων 10).

* Ευρυδίκη Λέκα, Δρ. Αρχαιολογίας του Τμήματος Συλλογής Έργων Γλυπτικής: Οι Μεγάλες Νίκες. Εισαγωγή στο σκεπτικό της Έκθεσης. Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων: Ώρες αφήγησης: 8:30, 9:00, 9:30 (αριθμός συμμετεχόντων 10).

* Χρυσάνθη Τσούλη, Δρ. Αρχαιολογίας του Τμήματος Συλλογής Έργων Γλυπτικής: Graffiti, ιστορικά και σύγχρονα σε αρχαία μνημεία: Αίθουσες: 25-26, 28,31,33: Ώρες αφήγησης: 8:30, 9:00, 9:30 (αριθμός συμμετεχόντων 10).

* Κώστας Πασχαλίδης, Δρ. Αρχαιολογίας του Τμήματος Συλλογής Προϊστορικών, Αιγυπτιακών, Κυπριακών και Ανατολικών Αρχαιοτήτων: Νυχτερινές Ιστορίες στο φως της πανσελήνου. Περίπατος γύρω από το Μουσείο: Ώρα: 9:00 (αριθμός συμμετεχόντων 20).

Διαβάστε Επίσης

Για τις θεματικές περιηγήσεις είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στις πληροφορίες του μουσείου: τηλ. 2132144800-4856-4889-4858. Ώρα έναρξης με ελεύθερη είσοδο: 20.00. Ώρα τελευταίας εισόδου επισκεπτών: 23:30.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, ακολουθώντας τα μέτρα και τις ρυθμίσεις στο πλαίσιο ανάγκης περιορισμού της διασποράς του covid-19.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ 04 Δεκ 2023 | 16:27

Βασίλης Βασιλικός: "Είναι μεγάλος ο καημός, ήταν ο μέντορας της καρδιάς μας" - Οι συγκινητικοί επικήδειοι Γαβρά και Ακρίτα

Στην κηδεία του Βασίλη Βασιλικού παρέστησαν εκπρόσωποι των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτικού κόσμου.

ΕΚΘΕΣΗ 03 Δεκ 2023 | 11:53

Μια νεαρή ζωγράφος στα πρώτα της βήματα: Η έκθεση της Αλεξάνδρας Καψή στην αίθουσα τέχνης Ισόγειο

Η νεαρή ζωγράφος Αλεξάνδρα Καψή στην πρώτη της ατομική έκθεση στην αίθουσα τέχνης Ισόγειο

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ 02 Δεκ 2023 | 17:20

Ρετρό κλικ: Η Μαρία Κάλλας με την Κατίνα Παξινού - Αδημοσίευτη φωτογραφία με την υπογραφή του studio Κλεισθένης

Σπάνιο, αδημοσίευτο φωτογραφικό ενσταντανέ της Μαρίας Κάλλας με την Κατίνα Παξινού.

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ 02 Δεκ 2023 | 16:01

Μαρία Κάλλας: Σπάνια ιστορικά ντοκουμέντα για την απόλυτη ντίβα της όπερας - Τα άγνωστα ελληνικά της χρόνια [εικόνες]

"Μαίρη, Μαριάννα, Μαρία". Τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά επιτεύγματα της Κάλλας, τα άγνωστα ντεμπούτα, οι προσωπικότητες που την καθόρισαν και τα ορόσημα της πορείας της σε ένα ντοκιμαντέρ.

ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ 02 Δεκ 2023 | 10:00

Ο Ζορμπάς του Νίκου Καζαντζάκη για πρώτη φορά σε κόμικ από τον Soloup

Μετά από μια πορεία σαν και την προηγούμενη, ο πολιτικός γελοιογράφος και δημιουργός κόμικς, Soloup επανέρχετα με ένα πολυσέλιδο graphic novel που τιτλοφορείται "Ζορμπάς. Πράσινη πέτρα ωραιοτάτη"!

01 Δεκ 2023 | 15:07

Η δικηγορική εταιρία Καρατζά & Συνεργάτες διοργανώνει προβολή της ταινίας "Η Ζωγραφιά του Θεού"

Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία

ΑΠΟ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 01 Δεκ 2023 | 09:57

Ο Γιάννης Αγγελάκας και η Όλια Λαζαρίδου φέρνουν τη "Nέκυια" της Οδύσσειας στη Στέγη

Ένα υβριδικό θέαμα που δεν είναι συναυλία ούτε παράσταση.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ 30 Νοε 2023 | 17:15

Πέθανε στα 68 του χρόνια ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ντιν Σάλιβαν - Είχε διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη

Ο Σάλιβαν ήταν περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του Jimmy Corkhill στη σαπουνόπερα "Brookside" του Channel 4 μεταξύ 1986 και 2003.

Η ΥΔΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΙΔΙΑ 30 Νοε 2023 | 17:08

Το Βρετανικό Μουσείο "αγνοεί" τον Σούνακ και στέλνει ένα υπέροχο ελληνικό αγγείο στο Μουσείο της Ακρόπολης

Το ερυθυρόμορφο αγγείο, η Υδρία του Μειδία, θα φτάσει στο μουσείο της Ακρόπολης ως δάνειο από το Βρετανικό Μουσείο, στο πλαίσιο της έκθεσης "ΝοΗΜΑΤΑ"

Η ΑΓΓΛΟ-ΙΡΛΑΝΔΙΚΗ ΜΠΑΝΤΑ 30 Νοε 2023 | 16:07

Πέθανε στα 65 του ο Σέιν ΜακΓκόουαν - Τραγουδιστής του πανκ συγκροτήματος "The Pogues"

Πέρυσι, ο Σέιν ΜακΓκόουαν νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με ιογενή εγκεφαλίτιδα, με αποτέλεσμα να περάσει αρκετούς μήνες στην εντατική.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗ 30 Νοε 2023 | 15:39

Το Μουσείο της Ακρόπολης "τρολάρει" τον Σούνακ: Πολιτισμός δεν είναι μόνο οι αρχαιότητες, είναι και οι συμπεριφορές

Το Μουσείο της Ακρόπολης τονίζει αυστηρά ότι ο Σούνακ δεν κατάφερε και αυτή τη φορά να σπάσει την ενότητα των μαρμάρων του Παρθενώνα.

ΠΡΑΞΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 30 Νοε 2023 | 15:05

"Ζει" και όχι "ζήτα": Πώς το κορυφαίο έργο του Βασίλη Βασιλικού μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Κώστα Γαβρά

Ο τίτλος του βιβλίου και της ταινίας απηχεί τα συνθήματα της εποχής της δολοφονίας Λαμπράκη: "Ζει" - Η ταινία του Γαβρά ήταν αποτέλεσμα της ιστορικής συγκυρίας

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΛΑΧΟΥ 30 Νοε 2023 | 09:48

Αποκλειστικό: Μία Ελληνίδα στα Pinewood Studios και στο market του φεστιβάλ των Καννών με όχημα την ταινία της

Η διεθνής Ελληνίδα ηθοποιός και σεναριογράφος Βασιλική Βλάχου μιλά αποκλειστικά στο TheTOC για την πορεία από το Θέατρο Τέχνης στο να γράφει και να πρωταγωνιστεί σήμερα σε μεγάλου μήκους ταινία βρετανικής παραγωγής στο Λονδίνο.