Η υπερπαραγωγή που έστησε το BBC στο Σούνιο – αποκλειστικά πλάνα του TheTOC

Δείτε αποκλειστικές εικόνες και βίντεο από την υπερπαραγωγή που έστησε το BBC στο Σούνιο - Οι προετοιμασίες και τα γυρίσματα που ξεκίνησαν από τα ξημερώματα.

SHARE THIS
0
SHARES

Επί ποδός βρίσκεται από τα ξημερώματα το συνεργείο του BBC στο Σούνιο, για τα γυρίσματα της σειράς «The Little Drummer Girl» (η Μικρή τυμπανίστρια). Πρόκειται για την τηλεοπτική σειρά παραγωγής του BBC του Τζον Λε Καρέ που θα προβληθεί σε 80 χώρες του κόσμου. 

Την εκτέλεση παραγωγής της ταινίας του BBC στην Ελλάδα έχει αναλάβει η Faliro House Productions του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου. 

Η άδεια για την πραγματοποίηση των γυρισμάτων δόθηκε από το ΚΑΣ για λήψεις από τις 7:00 το πρωί ως τη 1:00 το μεσημέρι. Είχε προηγηθεί η αρχική άρνηση του από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο με το σκεπτικό ότι η κινηματογράφηση έως το απόγευμα και η παρουσία πολλών προσώπων με βαρύ εξοπλισμό  θα δυσχέραιναν την λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου σε περίοδο αιχμής.

Το ωράριο τηρήθηκε και οι προετοιμασίες ξεκίνησαν πριν ακόμα ξημερώσει, αφού το τεράστιο συνεργείο του καναλιού - που αποτελείται από μεγάλο αριθμό εργαζομένων - έπιασε δουλειά από τις 4.30 το πρωί! 

Ειδικά φορτηγά μετέφεραν μέχρι τους πρόποδες τον εξοπλισμό.

 

Αμέτρητες βαλίτσες, κάμερες, ηχητικές εγκαταστάσεις, ρούχα, και ειδικό σημείο για μακιγιάζ για τους ηθοποιούς, υπό τις οδηγίες του σκηνοθέτη του «Old Boy» Παρκ Τσαν Γουκ.

Στις 7 όλα ήταν έτοιμα για την έναρξη των γυρισμάτων, με φόντο τον Ναό του Ποσειδώνα. 

 

Παρόλο που το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης καλύπτει πολλές περιοχές της Αττικής και είχε προβληματίσει αρκετά τους διοργανωτές, στο Σούνιο δεν εμφανίστηκε και έτσι τα γυρίσματα έγιναν κάτω από το μπλε του αττικού ουρανού.  

 

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη παραγωγή, μάλιστα ένα αυτοκίνητο εποχής, μεταφέρθηκε για τις ανάγκες των γυρισμάτων. 

 

Οπως είναι φυσικό, αυτό το γεγονός έχει προσελκήσει το ενδιαφέρον του κοινού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του TheTOC, δυσαρέσκεια προκλήθηκε καθώς πολλοί ρεπόρτερ είχαν συγκεντρωθεί κοντά στην περιοχή, δεν είχαν όμως τη δυνατότητα να εισέλθουν στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα. 
 

Προφανώς η απαγόρευση έχει να κάνει με τη διευκόλυνση των γυρισμάτων. 

 

Τα γυρίσματα του BBC θα συνεχιστούν και σε αλλά σημεία της Αττικής, όπως στον Ασπρόπυργο, την Πλάκα ενώ θα γίνουν και νυχτερινά πλάνα γύρω από την Ακρόπολη. 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook