Η Χάρις Αλεξίου στα Public

H Χάρις Αλεξίου σε ρόλο μεταφράστριας - Παρουσιάζει το βιβλίο του Φαμπιάν Μαρσό «Πάντα Ηρωες», 7 Απριλίου, στο Public Συντάγματος

i-xaris-aleksiou-sta-public
SHARE THIS
0
SHARES

Η Χάρις Αλεξίου παρουσιάζει το βιβλίο του Φαμπιάν Μαρσό «Πάντα Ηρωες», το οποίο μετέφρασε στα ελληνικά, τη Δευτέρα 7 Απριλίου, στο Public Συντάγματος.

Η Χάρις Αλεξίου θα μιλήσει για τη γνωριμία της με τον Φαμπιάν Μαρσό, την περιπέτεια του και την απόφαση της να μεταφράσει το βιβλίο για τους Ελληνες αναγνώστες.

Για το βιβλίο, θα μιλήσουν επίσης, ο ποιητής Μάνος Ελευθερίου, ο καθηγητής Ορθοπεδικής, Παναγιώτης Ν. Σουκάκος και η ιατρός αποκατάστασης και συντονίστρια-διευθύντρια Β΄ Κλινικής Αποκατάστασης - Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, Κωνσταντίνα Πετροπούλου.

 

Η συγκλονιστική περιπέτεια του Φαμπιάν Μαρσό

Το βιβλίο είναι η συγκλονιστική μαρτυρία, ενός από τους δημοφιλέστερους γάλλους καλλιτέχνες, του Φαμπιάν Μαρσό. Ο Grand Corps Malade (Ψηλό Σώμα Αρρωστο, όπως είναι το ψευδώνυμο του), εξαιτίας ενός μοιραίου ατυχήματος, έμεινε ατελώς τετραπληγικός, αλλά ύστερα από έναν χρόνο διέψευσε τις προβλέψεις και κατάφερε να περπατήσει ξανά.

Στο βιβλίο του, «Πάντα Ήρωες», ο Μαρσό αφηγείται τη δωδεκάμηνη περιπέτεια του και τις εμπειρίες, τόσο τις δικές του όσο και των ομοιοπαθών συντρόφων του από το Κέντρο Αποκατάστασης. Ένα βιβλίο γραμμένο με ευαισθησία, σαρκασμό και χιούμορ το οποίο κυκλοφορεί στην ελληνική γλώσσα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Info: Δευτέρα, 7 Απριλίου στις 9 μ.μ. στο Public Café στον 5ο όροφο του Public Συντάγματος. Η είσοδος είναι ελεύθερη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook