Η Χάρις Αλεξίου τραγούδησε για τις 595 καθαρίστριες του YΠΟΙΚ

Πλήθος κόσμου στη συναυλία της Χάρις Αλεξίου στο Σύνταγμα για τον αγώνα των 595 απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. Δείτε τις φωτογραφίες.

SHARE THIS
0
SHARES

Συναυλία συμπαράστασης για τις 595 απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, έδωσε το βράδυ της Δευτέρας στο Σύνταγμα η Χάρις Αλεξίου.

Η μουσική βραδιά ξεκίνησε στις 9 το βράδυ και διοργανώθηκε με τη συνεργασία του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» και την «Αλληλεγγύη για όλους». Η συναυλία ξεκίνησε με την Χάρις Αλεξίου να δηλώνει από το μικρόφωνο ότι «απόψε είμαστε όλοι καθαρίστριες». Τραγούδισε μάλιστα κάποια τραγούδια φορώντας το κόκκινο γάντι, όπως στην αφίσα της συναυλίας. 

Η αφίσα της συναυλίας
Η αφίσα της συναυλίας

Σημειώνεται πως οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται τους τελευταίους 10 μήνες σε καθημερινές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους.

Στα μέσα Ιουνίου ο Αρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών που ζητούσε να ανασταλεί προσωρινά η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την επανατοποθέτηση των καθαριστριών που απασχολούνται στο υπουργείο Οικονομικών με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, δεν πιθανολογείται -στην παρούσα φάση- ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα των καθαριστριών, αλλά ούτε τα πολιτικά δικαστήρια -όπως είναι ο Αρειος Πάγος- έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν την οικονομική πολιτική του κράτους, η οποία επέβαλε το καθεστώς διαθεσιμότητας στις καθαρίστριες.

Στη συναυλία έδωσαν το «παρών» και πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων οι: Κατερίνα Ιγγλέζη, Μαρία Κανελλοπούλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Μαρία Μπόλαρη, Γιώργος Σταθάκης, Αφροδίτη Σταμπουλή, Δημήτρης Τσουκαλάς και Θεανώ Φωτίου.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook