Η χρήση του χαρτιού στην υπηρεσία της τέχνης. Βραδιά στο αρχείο ΠΙΟΠ

Μπορεί να αναδειχτεί το χαρτί σε μέσο εικαστικής έκφρασης; Η θεματική βραδιά στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ επιχειρεί να δώσει απαντήσεις

i-xrisi-tou-xartiou-stin-upiresia-tis-texnis-bradia-sto-arxeio-piop
SHARE THIS
0
SHARES

Μια θεματική βραδιά στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ με αφορμή την έκθεση «Τέχνη στο χαρτί _ χαρτί στην τέχνη» που φιλοξενείται στους χώρους του

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή την έκθεση «Τέχνη στο χαρτί _ χαρτί στην τέχνη» που φιλοξενεί στο Ιστορικό Αρχείο του στον Ταύρο, οργανώνει την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου (ώρα 19:00) θεματική βραδιά με ομιλίες και ένα εργαστήριο κατασκευής χαρτιού, με στόχο να αναδείξει το χαρτί ως μέσο εικαστικής έκφρασης.

 Η βραδιά θα ξεκινήσει με ομιλία της επιμελήτριας της έκθεσης και ιστορικού τέχνης Λουΐζας Καραπιδάκη, η οποία θα αναφερθεί στη χρήση του χαρτιού στην υπηρεσία της τέχνης. Επιπλέον, δύο από τις εκθέτοντες της έκθεσης, η Γεωργία Γκρεμούτη και η Αριάδνη Περράκη, θα παρέμβουν στη συζήτηση. 

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση, «Τέχνη στο χαρτί _ χαρτί στην τέχνη», ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με εργαστήριο όπου ο βιβλιοδέτης Κώστας Μπουντούρης θα παρουσιάσει τα στάδια κατασκευής χαρτιού κατά την παραδοσιακή δυτική τεχνικής χαρτοποιητικής. 
Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό. 


Info
Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος 
Τ.: 210 341 8051
www.piop.gr

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook