Ημερίδα για 28η: Αρχαιολογία & Πολιτική Πολιτισμού στην Εποχή Βαρβαρότητας

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, στην Αίθουσα του Βωμού στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων 44) και ώρα 13:00-18:00.

imerida-gia-28i-arxaiologia--politiki-politismou-stin-epoxi-barbarotitas
SHARE THIS
0
SHARES

Επιστημονική συνάντηση με θέμα «Αρχαιολογία και Πολιτική του Πολιτισμού στην Εποχή της Βαρβαρότητας (1940-44)», διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τιμώντας την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, στην Αίθουσα του Βωμού στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων 44) και ώρα 13:00-18:00. Την εναρκτήρια ομιλία της ημερίδας θα πραγματοποιήσει ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χάγκεν Φλάισερ. Για τα συμπεράσματα της ημερίδας θα μιλήσει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά.

«Πολιτική του πολιτισμού στην εποχή της μοντέρνας βαρβαρότητας, δηλαδή, του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και της ναζιστικής κατοχής; Ακούγεται παράδοξο, αλλά αξίζει να διερευνήσουμε ποια ήταν η αρχαιολογική πολιτική των δυνάμεων κατοχής, οι οποίες είχαν ανασκαφική παρουσία στην Ελλάδα και πριν από τον πόλεμο, ποια ήταν τα πολιτισμικά πρότυπα που διαμόρφωσαν βάρβαρες συμπεριφορές στην περίπτωση των γερμανικών στρατευμάτων, αλλά και πώς φανταζόταν μια πολιτική του πολιτισμού η Αντίσταση. Πιστεύουμε ότι η γνώση της εποχής εκείνης, που περνάει στις νεώτερες γενιές σήμερα είναι ο προσφορότερος τρόπος για να αποτίσουμε φόρο τιμής στην Αντίσταση και τις θυσίες των Ελλήνων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ.

Η είσοδος για την Ημερίδα είναι ελεύθερη. Τις ώρες της εκδήλωσης δεν θα είναι προσβάσιμα στο κοινό ο πάνω όροφος του Μουσείου και η περιοδική έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του ωραίου». Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2132144800.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook