Ιπέρ, Ροσελίνι, Φιόνα Σο, Μούσχουρη στο Φεστιβάλ Αθηνών 2014

Νάνα Μούσχουρη, με την κόρη της Λενού και «Ηappy Birthday Tour», 14 Ιουλίου, Ηρώδειο – Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Φιόνα Σο – «Μελίνα», με την Ελεονώρα Ζουγανέλη - Φεστιβάλ Αθηνών 2014

iper-roselini-fiona-so-mousxouri
|
SHARE THIS
0
SHARES

Πολύ θέατρο, λιγότερες «ηχηρές» μετακλήσεις και πολλές πρώτες εμφανίσεις νέων Ελλήνων σκηνοθετών στην Επίδαυρο. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου που ανακοινώθηκε σήμερα, από τον Γιώργο Λούκο, στο Μουσείο Μπενάκη, καταρτίστηκε με βάση τη μείωση του προϋπολογισμού, ο οποίος συρρικνώθηκε κατά 700.000 ευρώ (την περασμένη χρονιά ήταν 2 εκατ 700.000 ευρώ). Τουλάχιστον, όπως είπε ο Γιώργος Λούκος, πρόεδρος του Φεστιβάλ, δεν υπάρχουν χρέη.

Δύο «επιστροφές», Ιζαμπέλ Ιπέρ και Φιόνα Σο και μία πρωτιά, Ιζαμπέλα Ροσελίνι

Στα highlights του Φεστιβάλ η εμφάνιση της Ιζαμπέλ Ιπέρ, η οποία επανέρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών, με το έργο του Μαριβό «Ψευδοεξομολογήσεις», σε σκηνοθεσία Λυκ Μποντύ (12 – 14 Ιουνίου, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών), η Φιόνα Σο, η οποία επίσης, επανέρχεται, αλλά αυτή τη φορά, αντί της Μικρής Επιδαύρου, στην Πειραιώς 260, με το έργο του Σάμιουελ Κόλεριτζ «Η μπαλάντα του γέρου ναυτικού» (24-25 Ιουνίου) και η Ιζαμπέλα Ροσελίνι, που κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο Φεστιβάλ Αθηνών, με τον γεμάτο χιούμορ και φρεσκάδα μονόλογο που έγραψε η ίδια «Green Porno» (24-26 Ιουνίου, Πειραιώς 260).

 

Νάνα Μούσχουρη, «Ηappy Birthday Tour», στο Ηρώδειο με την κόρη της Λενού 

Το πρότεινε η ίδια η Νάνα Μούσχουρη στον Γιώργο Λούκο και βεβαίως, εκείνος ανταποκρίθηκε άμεσα. Η Νάνα Μούσχουρη τραγουδά στο Ηρώδειο, στις 14 Ιουλίου, στο πλαίσιο της μεγάλης διεθνούς περιοδείας που ξεκίνησε πέρυσι, με τίτλο «Happy Birthday Tour». Οπως είπε ο Γιώργος Λούκος, «πριν από τρεις μέρες η Νάνα Μούσχουρη τραγούδησε στο Παρίσι και έγινε χαμός.... Γενέθλια είναι, αλλά δεν υπάρχει αριθμός» κατέληξε γελώντας.

Η Νάνα Μούσχουρη θα εμφανισθεί πλαισιωμένη από τέσσερις μουσικούς, σταθερούς συνεργάτες της, αλλά και την επίσης τραγουδίστρια κόρη της, Λενού (Ελένη).

 

 

Είκοσι χρόνια χωρίς την Μελίνα – Τραγουδά η Ελεονώρα Ζουγανέλη

Η συναυλία για τα 20 χρόνια από τον θάνατο της Μελίνας, έχει προγραμματισθεί για τις 10 Ιουλίου, στο Ηρώδειο. Η Ελεονώρα Ζουγανέλη θα δώσει τη δική της ερμηνευτική διάσταση σε μελωδίες και στίχους που «καθρεφτίζουν» την Μελίνα του τραγουδιού.

 

 

Μαίρη Λίντα και Imam Baildi

Η Μαίρη Λίντα ήταν «εκεί», και το αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, σείστηκε από το χειροκρότημα. Η αειθαλής Μαίρη Λίντα συμπράττει στις 25 Ιουνίου, στο Ηρώδειο, με τους ταλαντούχους Imam Baildi, το γκρουπ που δεν έκρυψε στιγμή την αδυναμία του για το ρεπερτόριο του Μανώλη Χιώτη. Και όπως είπε ο Γιώργος Λούκος, η σκηνική τους συνάντηση ήταν θέμα χρόνου. «Ηρθε η Μαίρη Λίντα προ ημερών στα γραφεία του Φεστιβάλ και άρχισε να τραγουδά. Τα παρατήσαμε όλα και την απολαύσαμε...»

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook