Καναδή επέστρεψε κλεμμένο αντικείμενο απο την Πομπηία μετά απο μισό αιώνα

Η 70χρονη Καναδή είχε κλέψει τμήμα του διακόσμου απο την αρχαία Πομπηία στα νιάτα της, στη διάρκεια του μήνα του μέλιτος. Το επέστρεψε κλαίγοντας μισό αιώνα μετά.

kanadi-epestrepse-klemmeno-antikeimeno-apo-tin-pompiia-meta-apo-miso-aiwna
SHARE THIS
0
SHARES

Η 70χρονη σήμερα Καναδή, στα νιάτα της και κατά τη διάρκεια του μήνα του μέλιτος στην Ιταλία ,έκλεψε απο την αρχαία Πομπηία τμήνα διακόσμου στην είσοδο του αρχαίου Θεάτρου.

Πήρε το κομμάτι χωρίς να την αντιληφθεί κανείς, το έβαλε στην τσάντα της και επέστρεψε στο Μόντρεαλ.

Της πήρε σχεδόν μισό αιώνα για να βρει το θάρρος να το επιστρέψει.

Ετσι ταξίδεψε και πάλι στην Ιταλία και κλαίγοντας - σύμφωνα με την μαρτυρία του αρχηγού της αστυνομικής υπηρεσίας Προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη Νάπολη - παρέδωσε το αρχαίο αντικείμενο.

«Δεν υπάρχει προηγούμενο, το γεγονός ότι κάποιος, σπρωγμένος από το βάρος της συνείδησής του, επέστρεψε κάτι που είχε πάρει» ανέφερε στο BBC ο Καρμίνε Ελεφάντε.

Ο ίδιος δήλωσε ότι αν και το αντικείμενο δεν ήταν τεράστιας αξίας, «αποτελεί στοιχείο διακόσμησης στο τετράπυλο στην Πομπηία, όπου τα πάντα έχουν την αξία τους».

«Πρόκειται για μαρτυρία προηγούμενων πολιτισμών» είπε.

Στη γυναίκα δεν επιβλήθηκε πρόστιμο. Η αστυνομία δήλωσε ότι ελπίζει πως η πράξη της θα ενθαρρύνει και άλλους που έχουν κλέψει αρχαιότητες από την Πομπηία να κάνουν το ίδιο.

Η πόλη καταστράφηκε από την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook