Καταθέσεις Πολιτισμού: Η Τράπεζα της Ελλάδος ανοίγει τις πόρτες της

Περιβάλλον – πολιτιστική διαχείριση – τέχνες – λογοτεχνία. Η Τράπεζα της Ελλάδας ανοίγει τις πόρτες της και δίνει το λόγο σε προσωπικότητες να μιλήσουν...

katatheseis-politismou-i-trapeza-tis-ellados-anoigei-tis-portes-tis
SHARE THIS
0
SHARES

   Την αρχή κάνει την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου ο γλύπτης και Καθηγητής του Α.Π.Θ., Κώστας Βαρώτσος. Στη συνέχεια, σημαντικοί άνθρωποι της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της χώρας συμμετέχουν στον κύκλο διαλέξεων που με τίτλο «Καταθέσεις Πολιτισμού» εγκαινιάζονται από την Τράπεζα της Ελλάδος από το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας.

    Οι διαλέξεις απευθύνονται στο ευρύ κοινό και οργανώνονται με βάση τέσσερις, κατ’ αρχάς, θεματικές ενότητες: περιβάλλον – πολιτιστική διαχείριση – τέχνες – λογοτεχνία.

  Η ομιλία του Κώστα Βαρώτσου (που θα γίνει στις 18.00, στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Κεντρικού Καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδο).θα έχει θέμα: «Τέχνη-φύση, τέχνη-πόλη, τέχνη-ιστορία: ψάχνοντας τη χαμένη ισορροπία μεταξύ χώρου και χρόνου». 

Ποιες διαλέξεις θα ακολουθήσουν

   Θα μιλήσουν επίσης ο ζωγράφος και Αναπληρωτής Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Δημήτρης Ανδρεαδάκης (2 Μαρτίου 2016) με θέμα: «Γιάννης Τσαρούχης: μια συνοπτική προσέγγιση της ζωγραφικής του αρχαίου ελληνικού κόσμου μέσα από το έργο του».

    Επίσης, θα μιλήσει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Γιάννης Τροχόπουλος (6 Απριλίου 2016), ο οποίος θα συζητήσει με τη δημοσιογράφο Μαρία Χούκλη το θέμα: «Συμμετέχοντας στην ανάπτυξη μιας αλληλέγγυας κοινωνίας: η μεταμόρφωση της Βιβλιοθήκης της Βέροιας, 1955-2010»

  Διάλεξη θα κάνουν επίσης οι αρχιτέκτονες και υπεύθυνοι της ανάπλασης της παραλίας της Θεσσαλονίκης, Πρόδρομος Νικηφορίδης και Bernard Cuomo (4 Μαΐου 2016), οι οποίοι θα αναπτύξουν το θέμα: Στο δημόσιο χώρο: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Ηράκλειο/Καβάλα/Κοζάνη/Νεάπολη/Ταγγέρη/Χανιά

  Τέλος, ένας ακόμα ομιλητής θα είναι ο λογοτέχνης Πέτρος Μάρκαρης (15 Ιουνίου 2016), ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Ο συγγραφέας και οι πόλεις του».

Την ημέρα της διάλεξης το Μουσείο θα είναι ανοιχτό

Την ημέρα της διάλεξης του Κώστα Βαρώτσου, το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος (Αμερικής 3) θα παραμείνει ανοικτό έως τις 18.00, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να το επισκεφθούν και παράλληλα να δουν την έκθεση ζωγραφικής «Μιχαήλ Αξελός (1877-1965), Ανάμεσα σε δύο κόσμους» που φιλοξενείται εκεί αυτή την περίοδο.

Info:

Είσοδος: Εδουάρδου Λω και Πανεπιστημίου.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας και η είσοδος θα είναι δυνατή μία ώρα πριν από την έναρξη της διάλεξης.

Για την είσοδό σας στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας την αστυνομική ή τη δημοσιογραφική σας ταυτότητα.

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook