Κι όμως η τέχνη ανθίζει: 60 χιλ και ρεκόρ επισκεψιμότητας σε Πικάσο-Κοκτό

Το ...φράγμα των 40.000 επισκεπτών που είχε σημειωθεί για το Ν. Γύζη έσπασε η έκθεση για τους Πικάσο-Κοκτό στο Ιδρυμα Θεοχαράκη. Ακολουθεί ο Γιώργος Γουναρόπουλος

ki-omws-i-texni-anthizei-60-xil-kai-rekor-episkepsimotitas-se-pikaso-kortw
|
SHARE THIS
0
SHARES

 

   Καθώς τα 190 έργα της έκθεσης «Πάμπλο Πικάσο - Ζαν Κοκτό: Οι καινοτόμοι του Μοντερνισμού» «αποκαθηλώνονται» από τους τοίχους του Ιδρύματος Θεοχαράκη και προφυλάσσονται με τον κατάλληλο τρόπο για να επιστραφούν στο Μουσείο Picasso της Γερμανίας και τους υπεύθυνους της συλλογής Γιάννη Κονταξόπουλου που παραχώρησαν το υλικό, τα ...κοντέρ μετρούν ένα απίθανο ρεκόρ.

   Περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι είδαν την έκθεση με έργα των δυο μεγάλων δημιουργών του 20ου αιώνα τους οποίους ένωσε ένας πολύχρονος δεσμός φιλίας. «Μου δίδαξε να τρέχω πιο γρήγορα κι από την ομορφιά», έγραφε ο Ζαν Κοκτώ για τον Πάμπλο Πικάσο. Ο αριθμός των επισκεπτών της έκθεσης που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου απέδειξε ότι κι αυτή «έτρεξε» με χίλια. «Οι 60.000 επισκέπτες της ξεπερνούν κατά πολύ την επισκεψιμότητα της έκθεσης του Ιδρύματος για τον Νικόλαο Γύζη που είχε φθάσει τους 40.000 - το μέχρι πρότινος ρεκόρ», μας λέει ο επιμελητής της έκθεσης, ιστορικός τέχνης, Τάκης Μαυρωτάς. 

 

 

 

 «Το ρεκόρ των επισκεπτών ξεπερνά επίσης την επισκεψιμότητα εκθέσεων για τους Κωνσταντίνο Παρθένη, Οδυσσέα Ελύτη και άλλων μεγάλων που φιλοξένησε το Ιδρυμα Θεοχαράκη», συμπληρώνει ο ίδιος. «Η αθρόα προσέλευση σχολείων είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν αυτά τα πολύ μεγάλα νούμερα επισκεψιμότητας». Παράλληλα εξαντλείται η έκδοση που συνοδεύει την έκθεση με κείμενα θεωρητικών που στερέωσαν τη φήμη του Πικάσο, δηλαδή του Κριστιάν Ζερβού, του Ελευθέριου Τεριάντ και του Οδυσσέα Ελύτη αλλά και κείμενα του συλλέκτη Γιάννη Κονταξόπουλου, του Τάκη Μαυρωτά, και βεβαίως του φίλου του Κοκτό, Αλέκου Φασιανού. 

Ακολουθεί ο Γιώργος Γουναρόπουλος και η ποιητική του συμβολισμού

  ΄Οπως μας ενημερώνει ο κ. Μαυρωτάς, θα ακολουθήσει η έκθεση «Γιώργος Γουναρόπουλος και η ποιητική του συμβολισμού» περιλαμβάνοντας 100 έργα της εξελικτικής πορείας του μεγάλου εκφραστή της γενιάς του '30. «Θα ξεκινήσουμε από την περίοδο που έζησε στη Γαλλία για να καταλήξουμε στα χρόνια της Αθήνας». 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook