Κίνημα υποστήριξης στον φυλακισμένο ποιητή Φάιαντ

Το διεθνές φεστιβάλ λογοτεχνίας του Βερολίνου (ILB) καλεί όλους σε παγκόσμια ανάγνωση επιλεγμένων ποιημάτων και άλλων κείμενων για τη στήριξη του Ασράφ Φάιαντ

kinima-upostiriksis-ston-fulakismeno-poiiti-faiant
SHARE THIS
0
SHARES

Το διεθνές φεστιβάλ λογοτεχνίας του Βερολίνου (ILB) καλεί άτομα, ιδρύματα, σχολεία και μέσα μαζικής ενημέρωσης που ενδιαφέρονται για τη δικαιοσύνη και την ελευθερία του λόγου να συμμετέχουν στην παγκόσμια ανάγνωση επιλεγμένων ποιημάτων και άλλων κείμενων για τη στήριξη του Ασράφ Φάιαντ, στις 14 Ιανουαρίου 2016. Η ανάγνωση στοχεύει στο να φανεί διεθνής αλληλεγγύη προς τον Ασράφ και τη κατάστασή του.

Ο διεθνούς φήμης, 35χρονος  Ασράφ Φαιάντ  είναι ποιητής, καλλιτέχνης και επιμελητής, παλαιστινιακής καταγωγής και ζει στη Σαουδική Αραβία.

Ο ίδιος συνέβαλε ιδιαίτερα στο να μεταδωθεί η τέχνη της Σαουδικής Αραβίας διεθνώς όντας μέλος της Βρετανό-Σαουδικής οργάνωσης τέχνη 'Άκρη της Αραβίας' και ως επιμελητής για την Μπιενάλε της Βενετίας.

Στις 17 Νοεμβρίου 2015, o Φαιάντ φυλακίστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας με την κατηγορία ότι αποκήρυξε σκοπίμως το Ισλάμ.

Ακτιβιστικές ομάδες και διεθνείς οργανισμοί έχουν καταδίκασει έντονα την πρόταση. Πάνω από 1000 ποιητές και συγγραφείς, συμπεριλαμβανομένων των Paul Muldoon και Carol Ann Duffy, έχουν υπογράψει εναντίον της καταδίκης. Οι δικηγόροι του ποιητή έχουν ασκήσει έφεση πριν από τη λήξη της προθεσμίας των 30 ημερών, στις 17 Δεκεμβρίου.

Η παγκόσμια ανάγνωση επιδιώκει ν' αυξήσει την ευαισθητοποίηση για την υπόθεση του Φάινταν σε μια κρίσιμη στιγμή της νομικής διαδικασίας. Τα εγκαίνια της έκθεσης με έργα από αναδυόμενους Παλαιστίνιους καλλιτέχνες, θα ακολουθήσουν την ανάγνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook