ΚΠΙΣΝ: γιορτάζει τρία χρόνια λειτουργίας με 6,3εκ. επισκέπτες

Ο δεκαπλασιασμός του αρχικού στόχου αποδεικνύει ότι το Κέντρο έχει συνδεθεί με τους κατοίκους του λεκανοπεδίου.

kpisn-giortazei-tria-xronia-leitourgias-me-63ek-episkeptes
SHARE THIS
0
SHARES

Η σταθερή αύξηση της επισκεψιμότητας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίστηκε και το 2019. Σε τρια μόλις χρόνια λειτουργίας, το ΚΠΙΣΝ έχει καταγραφεί ως βασικός προορισμός ψυχαγωγίας, μάθησης και άθλησης και κορυφαίος προορισμός πολιτισμού της Αθήνας, ενώ ταυτόχρονα το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος αποτελεί πλέον βασικό μητροπολιτικό πάρκο της πρωτεύουσας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου, Νίκος Μανωλόπουλος, ανακοίνωσε πως στην τριετία που μόλις ολοκληρώθηκε η λειτουργία του ΚΠΙΣΝ βρήκε ευρεία απήχηση στο κοινό, το οποίο αγκάλιασε τις δράσεις του. Η επισκεψιμότητα παρουσιάζει διαρκή ανοδική τάση, φθάνοντας το 2019 τα 6,3 εκατ. επισκέπτες, ακριβώς ένα εκατ. περισσότερους από το 2018 (5,3 εκατ.). Ο αριθμός γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακός αν συγκριθεί με τα 3,1 εκατ. επισκεπτών του 2017, ενώ, όπως ανέφερε ο κ. Μανωλόπουλος, σύμφωνα με τις προβλέψεις του επιχειρησιακού σχεδίου που είχε εκπονηθεί πριν από την παράδοση του ΚΠΙΣΝ στο Δημόσιο, η πρόβλεψη ήταν για 700.000 επισκέπτες τον χρόνο. 

Ο δεκαπλασιασμός του αρχικού στόχου αποδεικνύει ότι το Κέντρο έχει συνδεθεί με τους κατοίκους του λεκανοπεδίου ενώ είναι το αγηαπημένο και βασικό μητροπολιτικό πάρκο της πρωτεύουσας.

Η έρευνα κοινού που αφορούσε το έτος 2018 κατέδειξε ότι ένας στους δύο ενήλικους κατοίκους της Αττικής έχει ήδη επισκεφθεί το ΚΠΙΣΝ, ενώ κατά μέσον όρο ο κάθε επισκέπτης το επισκέπτεται πέντε φορές. Στα σχέδια του 2020 συγκαταλέγεται η ενίσχυση του Κέντρου με ένα ακόμη εστιατόριο, το «Δέλτα», στο επίπεδο 5Α, που ήδη ξεκίνησε τη λειτουργία του, κάθε Κυριακή από τις 10 π.μ., για brunch, έως το βράδυ. Τέλος, μέσα στον επόμενο μήνα, οι αναγνώστες που επιθυμούν να διαβάσουν κοιτάζοντας την πόλη από ψηλά και να δανειστούν τα βιβλία τους, μπορούν να επισκεφθούν τον Φάρο, ο οποίος μετατρέπεται σε αναγνωστήριο. 

 

Για το ΚΠΙΣΝ

Το ΚΠΙΣΝ ολοκληρώθηκε κατασκευαστικά τον Αύγουστο του 2016.Το έργο παραδόθηκε στην Ελληνική Κοινωνία στις 23 Φεβρουαρίου 2017.

Μετά την παράδοση, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους 53 εκατομμυρίων. Οι δωρεές στηρίζουν τη διοργάνωση δημόσιων εκδηλώσεων καθώς επίσης τη λειτουργία του ΚΠΙΣΝ. Όλες οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με δωρεά του ΙΣΝ είναι ανοιχτές και δωρεάν για το κοινό.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) είναι η μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του Ιδρύματος. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι $861 εκατομμύρια. 

Σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Renzo Piano Building Workshop (RPBW), το ΚΠΙΣΝ είναι ένας περιβαλλοντικά βιώσιμος, διεθνούς εμβέλειας πολιτιστικός, εκπαιδευτικός και ψυχαγωγικός αστικός τόπος, ο οποίος περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδoς και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το έκτασης 170 στρεμμάτων Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook