Ξεκινούν σήμερα οι Καταθέσεις Πολιτισμού στην Τράπεζα της Ελλάδος

Διακεκριμένοι εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας μιλούν για Ιστορία - Αρχιτεκτονική - Τέχνες - Γράμματα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

ksekinoun-simera-oi-katatheseis-politismou-stin-trapeza-tis-ellados
SHARE THIS
0
SHARES

Για τρίτη χρονιά η Τράπεζα της Ελλάδος συνεχίζει φέτος τον ιδιαίτερα επιτυχημένο κύκλο εκδηλώσεων «Καταθέσεις Πολιτισμού» στο πλαίσιο της συμβολής της στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της χώρας. Ο φετινός κύκλος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 90 ετών από την έναρξη λειτουργίας της Τράπεζας, το 1928, και γι΄αυτό το λόγο η θεματική του είναι σχετική με την περίοδο του Μεσοπολέμου.

Οι τέσσερις ομιλίες και συζητήσεις διακεκριμένων εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας, που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας, απευθύνονται στο ευρύ κοινό και εμπίπτουν στις εξής θεματικές ενότητες: Ιστορία - Αρχιτεκτονική - Τέχνη - Γράμματα.

Την αρχή θα κάνει την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 ο καθηγητής Γιώργος Θ. Μαυρογορδάτος, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Ο Εθνικός Διχασμός, οι επιχειρηματίες, οι τράπεζες».

Θα ακολουθήσουν:

  • Tετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Ο καθηγητής της θεωρίας της αρχιτεκτονικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Παναγιώτης Τουρνικιώτης, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Το μοντέρνο πνεύμα στην αρχιτεκτονική του εικοστού αιώνα».

  • Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Ο Ακαδημαϊκός Άγγελος Δεληβορριάς, ο οποίος θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Πουρνάρα με θέμα: «Η αποτίμηση της προσφοράς της Γενιάς του ’30 σήμερα».

  • Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Ο δημοσιογράφος και καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Νίκος Μπακουνάκης, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Τύπος και λαϊκισμός στον Μεσοπόλεμο».

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook