Λειτουργούν και πάλι Μουσεία και Αρχαιολογικοί Χώροι τα Σαββατοκύριακα

Ευτυχώς για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους τα Σαββατοκύριακα οι αρχαιοφύλακες ανέστειλαν την απεργία τους.

leitourgoun-kai-pali-mouseia-kai-arxaiologikoi-xwroi-ta-sabbatokuriaka
SHARE THIS
0
SHARES

  «Ανοίγουν» - ευτυχώς! - και πάλι τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι τα Σαββατοκύριακα. 

  Tην προσωρινή αναστολή της αποχής κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες αποφάσισε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ). Έτσι αποκαθίσταται η κανονική λειτουργία τους, αρχής γενομένης από το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016.

Η επιστολή των Αρχαιοφυλάκων

     Σήμερα 30/12/2015, πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα συνάντηση της ΠΕΥΦΑ με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά. Μετά τις διαβεβαιώσεις του Κου Υπουργού και σε συνδυασμό με την δημόσια δέσμευση σε δελτίο τύπου, τόσο του ΥΠΠΟΑ, όσο και  του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Κο Βερναρδάκη, καθώς και τη θετική παρέμβαση του Κου Σωκράτη Φάμελου, Κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ, που δεσμεύτηκαν  να επαναφέρουν με νομοθετική ρύθμιση  την προσαύξηση  κατά 25% στην παροχή εργασίας πέραν του πενθημέρου, για το φυλακτικο προσωπικό και το προσωπικό καθαριότητας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων το συντομότερο δυνατόν, η ΠΕΥΦΑ αποφάσισε την προσωρινή αναστολή της αποχής κατά τα Σαββατοκύριακα και τις Αργίες. Ως εκ τούτου αποκαθίσταται η κανονική λειτουργία τους για τις ως άνω ημέρες, αρχής γενομένης από Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016.

      Αναμένουμε βεβαίως και την δημοσίευση στο ΦΕΚ των απαραίτητων εγκριτικών αποφάσεων που αφορούν το έτος 2016, όπως ρητά μας διαβεβαίωσε ο Υπουργός Πολιτισμού.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook