Λένα Κιτσοπούλου: «Αρσενικό»

Τρεις ιστορίες, ένα θέμα, εκατομμύρια θύματα. Όταν η βία είναι γένους θηλυκού μόνο στη γραμματική

lena-kitsopoulou-arseniko
|
SHARE THIS
0
SHARES

Δεν είναι μία γλυκιά, «εύκολη» ιστορία. Το θέμα παραμένει ταμπού, όχι μόνο για την αγία ελληνική οικογένεια, αλλά και για την ελληνική αγία οικογένεια. Εάν συνυπολογίσουμε δε, τον λόγο της (ηθοποιού, συγγραφέα, σκηνοθέτη) Λένας Κιτσοπούλου –η παράσταση βασίζεται σε διηγήματα από το πρώτο της βιβλίο, με τίτλο «Νυχτερίδες» (2006) – τον προκλητικό, ωμό, κοφτερό σαν ξυράφι, υβριστικό και ασύδοτο –για κάποιους, αφόρητο, για άλλους, απολύτως ελκυστικό- το «Αρσενικό» δεν θα είναι περίπατος σε κήπο με μαργαρίτες.

Οκτώ παραστάσεις, από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 20 Φεβρουαρίου (κάθε Τετάρτη και Πέμπτη).

Η ομάδα Maya Nokto (Νίνα Αδαμοπούλου, Βάσια Λακουμέντα, Βάλια Παπακωνσταντίνου) παρουσιάζει στο θέατρο «Βυρσοδεψείο», την παράσταση «Αρσενικό», σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Νίκου Αυγουστίδη.

Στο σπίτι μιας ευτυχισμένης μεσοαστικής ελληνικής οικογένειας, η πεντάχρονη Γιώτα βιάζεται επανειλημμένα στο παιδικό της δωμάτιο από τον θείο της, στις οικογενειακές συναθροίσεις. Κάπου αλλού, όχι μακριά από το σπίτι της μικρής Γιώτας, μια μάνα ξυλοκοπείται βάναυσα από τον άντρα της.  Ένα από τα χτυπήματα, βρίσκει στο κεφάλι τον 6χρονο γιό τους, που είναι γαντζωμένος πάνω στη μάνα του και τον αφήνει παράλυτο. Λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα, σ’ ένα παραθαλάσσιο χωριό, ένα 13χρονο κορίτσι ερωτεύεται παράφορα έναν 19χρονο νεαρό.

Ταυτότητα παράστασης

Θεατρική διασκευή - σκηνοθεσία: Νίκος Αυγουστίδης

Μουσική επιμέλεια: Νίκος Αυγουστίδης

Κίνηση: Μαρίζα Τσίγκα
Make-up artist: Jennifer Ray
Φωτογραφία: Αντρέας Παπακωνσταντίνου
Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Νίνα Αδαμοπούλου, Βάσια Λακουμέντα, Βάλια Παπακωνσταντίνου.

info: «Αρασενικό» της Λένας Κιτσοπούλου, από την Ομάδα Maya Nokto, στο θέατρο «Βυρσοδεψείο» (Ορφέως 174, τηλέφωνα: 2103453203). Παραστάσεις: 29 Ιανουαρίου – 20 Φεβρουαρίου. Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, ώρα 21:30. Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ. 5 ευρώ φοιτητικό, άνεργοι, ατέλειες
 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook