Μ. Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη: Οι αθλητές της στο ιστορικό Palazzo Giureconsulti

Φόρος τιμής στον μεγάλο Ιταλό αθλητή Ολυμπιονίκη P. Mennea, λόγιο και Ευρωβουλευτή που έφυγε πριν από 3 έτη σε ηλικία 59 ετών, είναι η νέα έκθεση της καλλιτέχνιδας.

m-papatheodwrou-baluraki-oi-athlites-tis-sto-istoriko-palazzo-giureconsulti
SHARE THIS
0
SHARES

    Βρίσκεται στην πλατεία του Duomo του Μιλάνου εκεί όπου το 1700 ιδρύθηκε το πρώτο χρηματιστήριο της Ιταλίας και σήμερα στους τελευταίους ορόφους του στεγάζεται το Εμπορικό Επιμελητήριο της Ιταλίας.

    Ο λόγος για το ιστορικό κτήριο Palazzo Giureconsulti.όπου σήμερα, Τετάρτη, εγκαινιάζεται η έκθεση «Art in Movement» της Μίνας Παπαθεοδώρου Βαλυράκη, στα  πλαίσια του 34ου FICTS Festival, του Μιλάνου  (Festival International Cinema Culture, TV, Sports). 

 Την έκθεση - που αποτελεί φόρο τιμής στον μεγάλο Ιταλό αθλητή Ολυμπιονίκη Pietro Mennea, λόγιο και Ευρωβουλευτή ο οποίος πριν 3 χρόνια απεβίωσε σε ηλικία 59 ετών - θα προλογίσει ο ιστορικός - κριτικός της Τέχνης Flavio Caroli, μέχρι πρότινος καλλιτεχνικός Διευθυντής του Palazzo Reale και συγγραφέας, παρουσία του Ιταλού υπουργού Πολιτισμού και προσωπικοτήτων από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού από το διεθνές στερέωμα.

 

 

Η φιγούρα του αθλητή σε αλουμίνιο

Στο έργο «Pietro Mennea» το οποίο ο ίδιος θέλησε να είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του  «VIA COL VENTO», εκτίθεται σε διάφορες μορφές διάδρασης η φιγούρα του αθλητή  σε αλουμίνιο όπου ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να συνομιλεί και καθρεφτίζεται με αυτόν.

Σαράντα έργα μεγάλων διαστάσεων, εκτίθενται σε 2 ενότητες  και «επικοινωνούν» μέσω των επιβλητικών τόξων και στοών της «Sala delle Esposizione»του Palazzo.

Μετά το τέλος της έκθεσης στο Μιλάνο, μέρος των έργων θα εκτεθούν στην αίθουσα τέχνης της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Στοά Κοραή.

 

 

Η Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη και οι διακρίσεις 

  Η Μίνα Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη έχει σημαντικές διακρίσεις στην καριέρα για το έργο της το οποίο συχνά εμπνέεται από τον αθλητισμό. Χαρακτηριστικά, έχει τιμηθεί με το βραβείο «Guirlande d’ Honneur» το 2004 και το 2008, για την παρουσία της στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα του Πεκίνου το 2002 με το βραβείο της USSA United States Sports Academy «Sport Artist of the year 2002», καθώς και με το βραβείο της IOC «Art and Sports» από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook