Μαγικοί μικρόκοσμοι στο Σπίτι της Κύπρου από 27 καλλιτέχνες

Η έκθεση θέλει να αναδείξει την εικαστική χρήση του διοράματος στη δουλειά σύγχρονων καλλιτεχνών.

magikoi-mikrokosmoi-sto-spiti-tis-kuprou-apo-27-kallitexnes
SHARE THIS
0
SHARES

Το Σπίτι της Κύπρου και η ομάδα Project 2 παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση, «Το Διόραμα στην Τέχνη». Το Διόραμα έχει ως αφετηρία έμπνευσης τους μαγικούς μικρόκοσμους που θα παρουσιάσουν 27 καλλιτέχνες, σε επιμέλεια Φιόνας Μουζακίτη και Δέσποινας Σταύρου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 20:00 στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως 16 Νοεμβρίου 2018.

 

Η έκθεση θέλει να αναδείξει την εικαστική χρήση του διοράματος στη δουλειά σύγχρονων καλλιτεχνών. Τα Διοράματα είναι τρισδιάστατα μοντέλα σε φυσικό μέγεθος ή μινιατούρες, που χρησιμοποιούνται στον μοντελισμό και στα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας, όπου αναπαριστάνουν σκηνές του φυσικού περιβάλλοντος. Τα εικαστικά διοράματα των συγχρόνων καλλιτεχνών είναι τρισδιάστατα μοντέλα που απεικονίζουν φανταστικούς κόσμους, μινιμαλιστικά τοπία, ρομαντικά σκηνικά και πανέμορφες εικόνες του μυαλού. Τα διοράματα μοιάζουν με τα σκηνικά μιας ταινίας και το καθένα διηγείται την δική του ιστορία. Η πραγματικότητα συμπυκνώνεται και ο καλλιτέχνης έχει την δυνατότητα να αλλάξει την αντίληψη του χώρου και του χρόνου. Κάθε διόραμα είναι ένας κλειστός κατασκευασμένος κόσμος που μας καλεί να τον ανακαλύψουμε. Μια μεταφορά της πραγματικότητας ή μια εξήγησή της. Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση χρησιμοποιούν τη φόρμα του διοράματος αλλά με διαφορετική προσέγγιση και έκφραση ιδεών και αισθητικής. Η έκθεση φιλοξενεί καλλιτέχνες από τον εικαστικό χώρο και τον χώρο του μοντελισμού και της σκηνογραφίας, ερευνώντας έτσι το εικαστικό διόραμα σε όλες του της μορφές.

 


Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:
Μάρω Βαγιάτη, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Κλειώ Γκιζελή, Ελένη Γκλίνου, Βάλια Γκούζια, Έρρικα Γκουτενσβάγκερ, Μιχάλης Καλλιμόπουλος, Νίκη Καποκάκη, Άρης Κλωνιζάκης, Νίκος Κρυωνίδης, Κοσμάς Λιλικάκης, Κυριακή Μαυρογεώργη, Γιώργος Μεφσούτ, Φιόνα Μουζακίτη, Κατερίνα Μπαραμπούτη, Μαρία Μπενάκη, Αγγελική Μπρισνόβαλη, Θόδωρος Μπρουσκομάτης, Σούλα Πέτρου, Αντρέας Ρουσουνέλης, Δημήτρης Σκουρογιάννης, Άρις Στοΐδης, Πηνελόπη Συρογιάννη, Γιώργος Τσεριώνης, Ευστάθιος Φώτης, Μαρία Χανιωτάκη, Άννα- Μαρία Χατζηστεφάνου.


Εγκαίνια έκθεσης:​ 2 Νοεμβρίου 2018
Διάρκεια έκθεσης:​ 3 Νοεμβρίου – 16 Νοεμβρίου 2018
Ώρες λειτουργίας:​ Δευτέρα, Τετάρτη: 10:00 – 18:00
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00 -15:00

Επιμελήτριες έκθεσης: Φιόνα Μουζακίτη, Δέσποινα Σταύρου

Συντονισμός: Μαρία Ραγιά

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook