

Μαζί της στο Βεάκειο θα είναι ακόμα οι:
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
Η νεαρή καλλιτέχνιδα που "παντρεύει" το έντεχνο με τον παραδοσιακό ήχο μας ανοίγει την καρδιά της λίγο πριν τη συναυλία της στο Βεάκειο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
Σε περίπτωση που είχες αναρωτηθεί πώς ζουμερά μπιφτεκόψωμα μπορούν να συνυπάρξουν με instagramικές ντιζαϊνιές, μάθε πως υπάρχουν λόγοι. Πολύ συγκεκριμένοι.
Οι Συλλογές Τατοΐου εκτείνονται από την αρχαιότητα έως τα καθημερινά αντικείμενα της δεκαετίας του ’60.
Η ηθοποιός ευχαρίστησε το προσωπικό και τη χειρουργική ομάδα του ιδιωτικού Νοσοκομείου Σεν Ζαν της Τουλόν
Kαλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη είναι έτοιμοι να αφήσουν το στίγμα τους στη διεθνή σκηνή, παρουσιάζοντας φρέσκους ήχους και τολμηρή δημιουργικότητα.
Η Έλενα Πέγκα στους "Ερωτευμένους" συνδυάζει το μελό με τη φάρσα, τον ρεαλισμό με τον συμβολισμό, και σκηνοθετεί μία παράσταση που μιλά για τη βαριά κληρονομιά των οικογενειακών προτύπων
Η Υρώ Μανέ ενσαρκώνει την ηρωίδα Ραραού, μια από τις πιο σπαρακτικές και ταυτόχρονα εξαιρετικά δυναμικές προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας.
Η συνταρακτική παράσταση που καθήλωσε κοινό και κριτικούς επιστρέφει στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής.
Στην εποχή του Μεσοπολέμου μας μεταφέρει η διεθνής ερμηνεύτρια Αλεξάνδρα Γκράβας, μέσα από την νέα της συναυλιακή πρόταση, που μοιάζει με ένα ταξίδι εξπρές στον χρόνο.
Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις 'Εναστρον η νέα ποιητική συλλογή της Ανδριάνας Θεοχάρη με τίτλο "Γυάλινη".
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, 20:30, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Δέκα χρόνια πέρασαν από τότε που τα αδέρφια Λυδία και Κωνσταντίνος Μπουντούνης αποφάσισαν να ενώσουν τα έγχορδά τους και να δημιουργήσουν τους String Demons, ένα συγκρότημα μοναδικό στο είδος του.
Ο εμβληματικός μπασίστας Stanley Clarke, κάτοχος πέντε βραβείων Grammy και πρωτοπόρος της fusion σκηνής, επιστρέφει στην Αθήνα για μια μοναδική βραδιά στο Θέατρο Παλλάς.
Ένα έργο-ορόσημο της σύγχρονης αμερικανικής δραματουργίας, που φέρνει στο φως τη γυμνή αλήθεια ενός κόσμου σε ηθική κατάρρευση· την αποδόμηση του αμερικανικού ονείρου, τη μοναξιά, την ανάγκη για αγάπη και τη σκληρότητα μιας κοινωνίας που τα μετρά όλα με όρους κέρδους.
Μια μουσική βραδιά γεμάτα συναίσθημα υπόσχεται να κερδίσει το κοινό
Τρίτη 21 Οκτωβρίου στις 20:00 στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη.
Από τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο Embassy Theater.
To "Being Eddie", το νέο ντοκιμαντέρ για τον εμβληματικό κωμικό και ηθοποιό Έντι Μέρφι, θα αρχίσει να προβάλλεται στην πλατφόρμα από την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου.
Ο καλλιτέχνης από τη Βιρτζίνια που πέθανε την Τρίτη 14/10 συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση του neo-soul
Υποψήφια η παράσταση για το Βραβείο Θεάτρου για Παιδιά και Εφήβους από την Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών
Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας ζωγράφος και χαράκτης ανακοίνωσε τη συμβολική του πράξη αποκαλύπτοντας το έργο το οποίο πλέον θα συντροφεύει τους χιλιάδες φιλότεχνους θεατές κάθε φορά που καταφθάνουν στο θέατρο επί της Ακαδημίας
Νέες παραγωγές έρχονται με φρέσκες ιδέες και σύγχρονη ματιά, ενώ παραστάσεις που ξεχώρισαν επιστρέφουν.
Ένας μήνας αφιερωμένος στη σύγχρονη δραματουργία που βασίζεται και εμπνέεται από τον Τσέχωφ μέσα από τη ματιά νέων δημιουργών, έρχεται στο ιστορικό Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης.
Η μοναδική Πέννυ Μπαλτατζή, επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή και εγκαινιάζει τις μουσικές Πέμπτες του Νοεμβρίου στον ανακαινισμένο χώρο Stage 7.
Πέθανε ο ηθοποιός Άλκης Γιαννακάς. Έγινε γνωστός από το "Ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη"
Η ζωή και η καριέρα της "αντάρτισσας" Άννας Κυριακού - Ποια ήταν η αγαπημένη ηθοποιός που έζησε μέσα στο θέατρο και το σινεμά και έγινε ευρέως γνωστή από τον τηλεοπτικό φακό
"Έφυγε" χαρούμενη, όπως ήταν σε όλη της τη ζωή, και ευτυχισμένη, όπως γράφει στον επίλογο του βιβλίου της" είπε ο γιος της Άννας Κυριακού, Χρήστος Αποστολίδης για την απώλεια της μητέρας του
Μεγάλη απώλεια για τον πολιτισμό, καθώς έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος συνθέτης, Μιχάλης Γρηγορίου. Ηταν 78 ετών.
Έφυγε από τη ζωή στα 95 της χρόνια η ηθοποιός Άννα Κυριακού από τις "Τρεις Χάριτες".
Η πρεμιέρα, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής 12/10, με τα έσοδα της προβολής να διατίθενται για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή
Πότε θα τον δει επί σκηνής τον ΛΕΞ το κοινό της πόλης του, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το Καυτανζόγλειο Στάδιο
Η απομάκρυνση των μεταλλικών ικριωμάτων στον Παρθενώνα ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, αποκαλύπτοντας την όψη του μνημείου που είναι ορατή από την πλευρά του Ηρωδείου
Η σύγχρονη και συμπυκνωμένη εκδοχή του γνωστού έργου του Αντόν Τσέχωφ, προκαλεί τον Γιώργο Καραμίχο να υποδυθεί οκτώ ρόλους
Ο 70χρονος συγγραφέας θεωρείται μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της σύγχρονης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας.
Το σύγχρονο έργο "Σε βλέπω" της Αμερικανίδας συγγραφέως Meghan Kennedy, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Βίκυς Βολιώτη, στο θέατρο Μικρό Παλλάς.
Έξι χρόνια μετά, οι Χαμπέοι και οι Τριαντάφυλλοι είναι και πάλι εδώ!
Η Γιορτή του Σινεμά, μία ιδέα που έγινε θεσμός, έρχεται για 4η συνεχόμενη χρονιά, δίνοντας την ευκαιρία να απολαύσουμε τη μαγεία της μεγάλης οθόνης με μειωμένη τιμή.
Το πρόγραμμα Λυρική για όλους συνεχίζεται για το 2025/26 με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και προσφέρει 6.000 δωρεάν εισιτήρια παραστάσεων.
Η ανέγερση του Κολοσσαίου ολοκληρώθηκε το 80 μ.Χ. και το μυστικό πέρασμα θεωρείται προσθήκη στον αρχικό σχεδιασμό.
Το εμβληματικό "Τρίτο Στεφάνι" του Κώστα Ταχτσή, που σημάδεψε την ελληνική μεταπολεμική λογοτεχνία, παρουσιάζεται στο Θέατρο Τέχνης με την υπογραφή του Στάθη Λιβαθινού.
Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στις 20.30 στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.
Η Ομάδα Cartel μεταφέρει το εμβληματικό έργο του Στάινμπεκ από τη Μεγάλη Ύφεση της Αμερικής στη σύγχρονη Αθήνα του περιθωρίου, του μεροκάματου και του αγώνα για επιβίωση.
Σε νέα παράσταση με τίτλο "Comedy Strikes Back", πρωταγωνιστεί ο Πάρις Ρούπος, ο κωμικός που βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας μετά την απόλυσή του από την Pizza Fan.
Το "Ozzy: No Escape from Now" εξετάζει τα τελευταία έξι χρόνια του Όσμπορν, από τη μάχη του με τη νόσο του Πάρκινσον
Με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, ανακοινώθηκε το κλείσιμο του βιβλιοπωλείου "Επί Λέξει" επί της οδού Ακαδημίας, αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά.
Η τιμητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της 66ης διοργάνωσης (30 Οκτωβρίου έως 9 Νοεμβρίου 2025).
Η μούσα του Γιώργου Λάνθιμου, Έμα Στόουν, πρωταγωνιστεί και στη νέα κινηματογραφική δουλειά του Έλληνα σκηνοθέτη
Η παράσταση παρουσιάζεται στο Θέατρο Σημείο αποκλειστικά για 10 βράδια
Άλλο ένα ρεσιτάλ του Πετρολούκα Χαλκιά με το κλαρίνο του, σε ένα βίντεο κλιπ που αποτελεί μουσική παρακαταθήκη
Με έναν εντυπωσιακό θίασο, ζωντανή ορχήστρα, λαμπερές χορογραφίες και ταλαντούχα παιδιά επί σκηνής, η παράσταση υπόσχεται να γεμίσει το Παλλάς με χαρά, συγκίνηση και τα διαχρονικά τραγούδια
Με μήκος 1,71 μ. και πλάτος 0,83 μ., το κιονόκρανο προέρχεται προφανώς από δημόσιο οικοδόμημα και χρονολογείται στα 500-480 π.Χ.
Αν και η αρχική εκτίμηση του οίκου Sotheby's ανέρχεται σε 5-7 εκατ. ευρώ, αναμένεται ότι το τελικό τίμημα θα είναι σημαντικά υψηλότερο.
Μπορείτε να τις απολαύσετε όλες, έως τις 31 Οκτωβρίου, στο νέο αφιέρωμα και την ειδική κατηγορία, "Αληθινές Ιστορίες", μόνο στο ERTFLIX.
"Οι κοινωνίες μας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη έχουν υποστεί σαρωτικά χτυπήματα. Η Ευρώπη έχει μείνει πίσω πολιτικά, σε μία οπισθοδρόμηση άνευ προηγουμένου", λέει.
Ηεμβληματική μορφή του παγκόσμιου κινηματογράφου, που πανάξια θα μπορούσε να σταθεί δίπλα στον Τσάρλι Τσάπλιν, έμεινε στην ιστορία ως ο "αγέλαστος κωμικός".
"Τα τελευταία 20 χρόνια είχαμε 7 επαναπατρισμούς αρχαίων αντικειμένων αξίας άνω των 45 εκατ. δολ.", δήλωσε ο Αντιεισαγγελέας Ν. Υόρκης
Οι αρχαιότητες που επαναπατρίζονται καλύπτουν ένα ευρύ χρονολογικό φάσμα από την Τελική Νεολιθική έως την Ύστερη Ελληνιστική περίοδο
Ο "Μίλτος" της σηκώνει αυλαία στις 19 Οκτωβρίου από το ΚουκλοΘέατρο της Αλεξίας Αλεξίου, με το τραγούδι της παράστασης να υπογράφεται από την Ηρώ!
Πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ "70 Χρόνια Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου - Μέσα από τα Μάτια τους" που δημιούργησαν το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και η ελc productions.
"Μόνη μου δέθηκα. Ας κάνουν οι σειρήνες τη βρώμικη δουλειά τους". Εφυγε σαν σήμερα η ποιήτρια των Εξαρχείων, Κατερίνα Γώγου.
Το ελληνικό κοινό αψήφησε την κακοκαιρία και γέμισε το Καλλιμάρμαρο για να δει και να ακούσει από κοντά τον εκπληκτικό Ρόμπι Γουίλιαμς
Η επιφάνειά του, καλυμμένη από θαλάσσιους οργανισμούς, δείχνει πως το αγγείο κείτονταν για χρόνια σε ήρεμο και σκοτεινό θαλάσσιο περιβάλλον, δηλαδή σε βαθιά νερά.
Το νέο βιβλίο του συγγραφέα Νίκου Χαρόπουλου παρουσιάστηκε την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου στην ΙΑΝΟ Αθήνας
Επέστρεψε το Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας" - Το "παρών" έδωσε ο Γιώργος Λάνθιμος, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή και είχε ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη.
Η συγγραφέας Έρση Σωτηροπούλου βρίσκεται ξανά φέτος ανάμεσα στα ονόματα που θεωρούνται φαβορί για το Νόμπελ Λογοτεχνίας, φέρνοντας την ελληνική λογοτεχνία και πάλι στο διεθνές προσκήνιο.
Η νέα δραματική σειρά "Ο Δικαστής", βασισμένη στο πολυβραβευμένο σίριαλ "Your Honor", κάνει σήμερα πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο.
Η Ήρα Κατσούδα ασχολείται επαγγελματικά µε το stand up comedy, με συνεχείς παραστάσεις σε Αθήνα, Περιφέρεια αλλά και Ευρώπη.
Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού και τις sold out παραστάσεις το συλλογικό έργο "Αίθουσα Αναμονής" σε σκηνοθεσία Δήμητρας Τάμπαση, επιστρέφει για τρίτη χρονιά.
Η Σοφία Μουτίδου σε μία ακόμη καταιγιστική σόλο εμφάνιση, υπογράφει τη σκηνοθεσία και ανεβαίνει στη σκηνή με το γνωστό της εκρηκτικό ταμπεραμέντο, για να ξεγυμνώσει – με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και τρυφερή σκληρότητα – όλα εκείνα τα χούγια που μας καθορίζουν ως Έλληνες.
Ο Αρης Μπινιάρης επιστρέφει τώρα στο Θέατρο ARK με τη "Δίκη" του Φραντς Κάφκα, ένα από τα εμβληματικά έργα του 20ού αιώνα.
Ο "Σεβάχ ο θαλασσινός" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους σε ένα μαγικό ταξίδι γεμάτο ρυθμό και φαντασία.
Η εκδήλωση ανέδειξε τη βαθιά σχέση του τόπου με τον ποντιακό ελληνισμό και τις ζωντανές του παραδόσεις, που εξακολουθούν να συγκινούν και να εμπνέουν.
Έξι νέοι καλλιτέχνες, που μέχρι χθες τραγουδούσαν στις γειτονιές της Αθήνας, ανέβηκαν στη σκηνή ενός ιστορικού θεάτρου
Συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία για 2η χρονιά, μετά από μια θριαμβευτική σεζόν με περισσότερους από 30.000 θεατές σε 120 sold- out παραστάσεις!
Το "Wonnangatta - Γουονανγκάτα" του Άνγκους Τσερίνι διαδραματίζεται στα ορεινά της Αυστραλιανής Victoria στις αρχές του 1918. Είναι η αφήγηση ενός ανεξιχνίαστου εγκλήματος στις αχανείς ερημιές της χώρας μέσα από ένα γουέστερν, ένα επικό ποίημα και ένα μυητικό ταξίδι.
Πρόκειται για το πρώτο γλυπτό στην ιστορία της τέχνης που γεννήθηκε από τη φωνή της Μαρίας Κάλλας
Τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη πλημμυρίζουν το Ηρώδειο.
Η Τζούλι Άντριους, που σε λίγες ημέρες συμπληρώνει τα 90 της χρόνια, υπήρξε η αδιαμφισβήτητη σταρ των ταινιών για όλη την οικογένεια
Eπέκρινε την αμερικανική πολιτική για την έλλειψη "ακεραιότητάς" της
Λ. Μενδώνη: "Ο Ν. Περέλης διέγραψε μια μετεωρική πορεία στην Τέχνη"
Από τον Οκτώβριο στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"
Το πάρτι για τα 20 χρόνια ξεκινά. Μείνε συντονισμένος στο MEGA για όλες τις λεπτομέρειες του θρυλικού Reunion.
Η Ελλάδα προτείνει επίσημα τη συμμετοχή της στην 98η διοργάνωση των βραβείων Oscar, διεκδικώντας το Βραβείο Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.
Πρόκειται για μια αλλιώτικη εκδοχή του Τρωϊκού Πολέμου - αστεία και συγκινητική - όπως παρουσιάζεται στο έργο "Ποια Ελένη;" των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, με μουσική της Αφροδίτης Μάνου.
Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν το "ΚΕΪΚ" με την υπογραφή του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη και τη σκηνοθετική ματιά του Θανάση Ζερίτη, στο θέατρο Εμπορικόν.
Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ολοκληρώνει το επετειακό έτος 2025 με μία εορταστική εκδήλωση στις 30 Σεπτεμβρίου, που περιλαμβάνει δύο σημαντικά γεγονότα.
Μια σύγχρονη, εκρηκτική σκηνική ανάγνωση, για δυο ηθοποιούς, βασισμένη στο κλασικό έργο "Το Ημέρωμα της Στρίγγλας" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.
Ο Monsieur Minimal συναντά τη Νεφέλη Φασούλη σε μια νέα, μαξιμαλιστική και "Λαϊκή" (Σ)πάστα Φλώρα.
Η παγκόσμια πρεμιέρα του έργου δόθηκε το 1876 στη Σκάλα του Μιλάνου με τεράστια επιτυχία, αντίστοιχη με την "Αΐντα" και τον "Οθέλλο" του Βέρντι, που γράφτηκαν την ίδια δεκαετία.
Έξι μεγάλες παραγωγές, βασισμένες σε μυθιστορήματα που ξεχώρισαν και έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους αναγνώστες, συστήνονται στο τηλεοπτικό κοινό.
Στο Θέατρο "Κάτια Δανδουλάκη" κάθε Τρίτη και Τετάρτη.
"Θέλω να με υποδυθεί η Βλαντή", είχε πει σε ανάρτηση η μητέρα από την Πάτρα
Σε μία συναυλία με ελεύθερη είσοδο
Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί κρίσιμο βήμα για την προστασία, αλλά και την ανάδειξη, ενός από τα σημαντικότερα σωζόμενα τμήματα της μυκηναϊκής οχύρωσης του Βράχου της Ακρόπολης των Αθηνών.
Ένας συνδυασμός stand up και sit down, θεατρικού μονολόγου και κωμωδίας.
Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τις δύο συναυλίες του Θεόδωρου Κουρεντζή στο Μέγαρο Μουσικής, σχεδόν αμέσως μόλις άνοιξε η προπώληση.
Το ερωτικό θρίλερ Barcelona, μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της περασμένης σεζόν στο Λονδίνο, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Το πρόγραμμα "Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Θεάτρου" αποτελεί πρωτοβουλία του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, προσκαλώντας τους φίλους του θεάτρου να παρακολουθήσουν μια σημαντική στιγμή της σύγχρονης καλλιτεχνικής σκηνής.
Ένα σύγχρονο ψυχολογικό δράμα που ξετυλίγεται με ένταση, χιούμορ και βαθιά συναισθηματική φόρτιση, αποκαλύπτοντας την ευθραυστότητα των ανθρώπινων σχέσεων