«Ματωμένος Γάμος» της Λ. Κιτσοπούλου, ξανά

Το Φεστιβάλ Αθηνών επαναλαμβάνει την παράσταση «Ματωμένος γάμος» σε σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου, στις 15, 16 και 17 Σεπτεμβρίου, στο Κτίριο Η, στην Πειραιώς 260.

matwmenos-gamos-tis-l-kitsopoulou-ksana
SHARE THIS
0
SHARES

Θεωρητικά είναι Λόρκα, στην πραγματικότητα είναι -μόνο- Λένα Κιτσοπούλου. Και βεβαίως, Νίκος Καραθάνος, ανεπανάληπτος στον ρόλο της Μάνας.

 


Η Λένα Κιτσοπούλου «μιλά», με τον δικό της τρόπο, για την άνευ όρων υπεράσπιση της ερωτικής επιθυμίας από τον Λόρκα, σαρκάζοντας την υποκρισία και τα ταμπού, αλλά όλα αυτά είναι γνωστά, από τις πρώτες παραστάσεις.

 

Ο Λεονάρδο και η Νύφη

Εζησαν ένα φλογερό εφηβικό έρωτα που κράτησε τρία χρόνια, έναν έρωτα που ματαιώθηκε από οικονομικούς υπολογισμούς και που οι γείτονές τους τον έχουν σχεδόν ξεχάσει. Η φύση είχε «φτιάξει» τον έναν για τον άλλον, μα η κοινωνία ανέτρεψε τα σχέδιά της. Η τραγωδία είναι η αναπότρεπτη έκβαση.

 

Σε μία από τις συνομιλίες του Λόρκα με τον ποιητή Φίλιπ Κάμμιγκς, όταν ο Κάμμιγκς τον ρώτησε ποιό ήταν για εκείνον πραγματικά το νόημα της ζωής, ο Λόρκα είπε: «Φελίπε, ζωή είναι το γέλιο σε ένα κομποσκοίνι θανάτων, είναι να βλέπεις, πίσω από τον άνθρωπο που ουρλιάζει, την αγάπη που υπάρχει στις καρδιές του κόσμου. Είναι να γίνεσαι άνεμος και να ταράζεις τα νερά στο ρυάκι. Είναι να έρχεσαι από το πουθενά και να πηγαίνεις στο πουθενά και ταυτόχρονα να βρίσκεσαι παντού με ένα σωρό φόβους να σε τριγυρίζουν».

Ιαν Γκίμπσον, Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Νίκος Γκάτσος 
Σκηνοθεσία: Λένα Κιτσοπούλου 
Σκηνικά - Κοστούμια: Ελλη Παπαγεωργακοπούλου 
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος 
Μουσική: Νίκος Κυπουργός 

Παίζουν

Νίκος Καραθάνος

Εμιλυ Κολιανδρή

Ιωάννα Μαυρέα

Μαρία Καλλιμάνη

Βίκυ Βολιώτη

Γιάννης Κότσιφας

Χρήστος Σαπουτζής

Σταύρος Γιαννουλάδης

Αινείας Τσαματης

Info: Τιμές  εισιτηρίων: Κανονικό 20 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ, μειωμένο 15 ευρώ, ανέργων 5 ευρώ, ΑμεΑ 5 ευρώ. 
Ωρα: 21:00

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook