Μαχαιρίτσας:ο Σαββόπουλος, οι Τερμίτες κι εγώ

Τραγουδά στις 19 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα με τους «Γκαγκαντίν» και το Σαββόπουλο και στις 5 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο με τους Τερμίτες. Ο Λ. Μαχαιρίτσας για όλους και όλα.

|
SHARE THIS
0
SHARES

   Η αφορμή ήταν διπλή: η μουσική παράσταση του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και των «Τερμιτών» με τίτλο «Τα Τραγούδια της Γενιάς μας» που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου και τελικά μετατίθεται για την Κυριακή 5 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο και η τελευταία συναυλία των «Γενναίων του Γκαγκαντίν» (Λ. Μαχαιρίτσας, Δ. Σαββόπουλος και Π. Μουζουράκης) την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στο Θερινό Χάραμα Πάτρας. Και η συνέντευξη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα απολαυστική. Μεταξύ άλλων μας απάντησε σε ερωτήσεις αν - 15 χρόνια μετά τη διάλυση των «Τερμιτών» - νιώθει ακόμα ... «Τερμίτης», αν η συναυλία στο Ηρώδειο θα μπορούσε να θεωρηθεί επανένωση των «Τερμιτών» και πως αποφάσισε 32 χρόνια μετά την πρώτη σύνθεση του Αρμαγεδδώνα να παρουσιάσεει το έργο του 1982 ολοκληρωμένο.

Επίσης μας είπε:

  • «"Μπλεκουμε" τον ιστορικό δίσκο "Αρμαγγεδών" των "Τερμιτών" με τα πιο ατμοσφαιρικά μας κομμάτια – κοινωνικού περιεχομένου».
  • «΄Οταν είδα τις τιμές του Ηρωδείου είπα: παιδιά κόψτε τις τιμές και κάντε τις μισές. Δεν μπορεί ο δικός μας κόσμος να πληρώσει αυτά τα εισιτήρια, αποκλείεται... Κάτι 50, κάτι 60 ευρώ... Απ' ότι ξέρω, κόψαν τις τιμές στη μέση».
  • «Ο πρώτος μου δίσκος ήταν το "Help" των "Beatles" που αγόρασα με χρήματα που πήρα τραγουδώντας τα ... κάλαντα»
  • «Διαβάζω 70 σελίδες στο Internet για το αν είμαι ροκάς ή όχι...»
     
  • «Τώρα δεν μπορείς να ξέρεις ποιος δίσκος έχει επιτυχία και ποιος όχι. Τώρα οι δίσκοι βγαίνουν με τις εφημερίδες»
  •    Μας μιλά επίσης για την προσωπική και καλλιτεχνική του διαδρομή: Από την αποβολή που πήρε σε σχολική ηλικία διότι χτύπησε καθηγητή και τα επαγγέλματα που άλλαξε πριν του ανοίξουν το δρόμο στη μουσική κάποιοι καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Νταλάρας που «είναι καθοριστικός για μένα». Μιλά επίσης για τον Γιάννη Πετρίδη, για τον Μάτσα και για το τι του άφησε η, μέχρι σήμερα, διαδρομή του στη μουσική: «Δέκα καλά τραγούδια, δέκα καλές συνεργασίες και πέντε καλές σχέσεις». Για τη χειμερινή του συνεργασία φέτος με τους Αγαμους Θύτες στην ΄Ανοδο Stage στην Πειραιώς και για τη μουσική που έκανε στη νέα ταινία του Νίκου Ζαπατίνα «Στα καλά καθούμενα».

 Τι έχει να πει για το Διονύση Σαββόπουλο:

«Το να παίξεις με το Σαββόπουλο είναι ένα παράσημο. Εγώ ήθελα από πάντα να παίξω με το Σαββόπουλο. ΄Ηταν ένας άνθρωπος πολύ ψηλά στη συνείδησή μου και ... άπιαστος. Ναι, είναι ιδιόμορφος. Μα για να έχει ενδιαφέρον πρέπει να είναι έτσι... Δεν υπάρχει δεύτερος σαν το Διονύση. Τον αγάπησα, γίναμε και φίλοι. Θέλω να πιστεύω ότι έχει καλά αισθήματα απέναντί μου».

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook