Με λαμπρότητα έγιναν τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης της ΕΣΗΕΑ

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας άνοιξε τις πύλες της - μετά από 20 και πλέον χρόνια που ήταν κλειστή - η Βιβλιοθήκη της ΕΣΗΕΑ

me-lamprotita-eginan-ta-egkainia-tis-bibliothikis-tis-esiea
|
SHARE THIS
0
SHARES

 Με μεγάλη λαμπρότητα έγιναν σήμερα, Κυριακή, τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης της ΕΣΗΕΑ, «Δημήτρης Ι. Πουρνάρας» που είχε μείνει περισσότερα από 20 χρόνια κλειστή παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, του Αρχιεπισκόπου, κ.κ. Ιερώνυμου, πλήθος εκπροσώπων της πολιτικής, πνευματικής και δημοσιογραφικής ζωής του τόπου.

Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, ξεναγεί στη βιβλιοθήκη της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Ι. Πουρνάρας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο
Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, ξεναγεί στη βιβλιοθήκη της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Ι. Πουρνάρας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο

Μετά τον αγιασμό, την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία της η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, η οποία, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«  Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε, Μακαριώτατε, Αξιότιμοι κύριοι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, Αξιότιμοι κύριοι εκπρόσωποι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κύριοι Βουλευτές Σεβασμιώτατοι, Αγαπητοί Συνάδελφοι, Κυρίες και Κύριοι Αγαπητοί Ελένη και Νίκο.

Σήμερα Ανοίγουμε

  • μια νέα σελίδα για την Ένωση Συντακτών,
  • μια νέα σελίδα για τους δημοσιογράφους και την δημοσιογραφία στην χώρα μας
  • μία νέα σελίδα για την ιστορία της δημοσιογραφίας και την δημοσιογραφία ως την πρώτη καταγραφή της ιστορίας.

Σήμερα,  μετά από σχεδόν 20 χρόνια ανοίγει και πάλι η ιστορική μας βιβλιοθήκη.   Τίποτε όμως δεν θα μπορούσε να  γίνει σήμερα

  • Εάν δεν υπήρχε ο συνάδελφος Παναγιώτης Πατρίκιος που συγκέντρωνε επί δεκαετίες βιβλία, έγγραφα, ντοκουμέντα και κειμήλια, κι εάν ο Πρόεδρος Λεωνίδας Πετρομανιάτης δεν του είχε αναθέσει το έργο αυτό.
  • Εάν δεν υπήρχε ο Πρόεδρος Δημήτρης Πουρνάρας τα παιδιά του οποίου η κυρία Ελένη Πουρνάρα Καρκαζή και ο Νίκος Πουρνάρας προσέφεραν αυτό το έργο.
  • Εάν ο αρχιτέκτονας Κώστας Στάικος και ο πολύτιμος συνεργάτης του Τριαντάφυλλος Σκλαβενίτης καθώς και μια δράκα εργαζομένων της ΕΣΗΕΑ στελεχών και υπαλλήλων δεν είχαν αφιερώσει χρόνο, σκέψη και εργώδη προσπάθεια...»

Στη συνέχεια έγινε η απονομή του αργυρού εύσημου ΕΣΗΕΑ «Ξενοφών» στους δωρητές της βιβλιοθήκης, Ελένη Καρκαζή Πουρνάρα και Νίκο Πουρνάρα, ενώ το λόγο πήρε, ιδιαίτερα συγκινημένη, η κυρία Ελένη Καρκαζή Πουρνάρα για να σημειώσει: «Ελπίζω η Βιβλιοθήκη να αποτελέσει πόλο έλξης για τους δημοσιογράφους για να αφουγκραστούν μέρος του υψηλού πνευματικού επιπέδου των συναδέλφων τους άλλων εποχών».

Ακολούθησαν ομιλίες των Βασίλη Βασιλικού και Φανής Πετραλιά του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ και στη συνέχεια ξενάγηση στη Βιβλιοθήκη «Δημήτρης Ι. Πουρνάρας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτό: Ευρωκίνηση 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook