“Με λένε Έμμα” στο 2ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας

Πώς μπορεί η Έμμα να συνεχίσει να ζει σ’ έναν κόσμο που άτομα, τόποι και πράγματα την απειλούν διαρκώς;

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
“Με λένε Έμμα” στο 2ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας

Με την παράσταση Με λένε Έμμα, που επιστρέφει για 2ο χρόνο, μετά τη θερμή υποδοχή κοινού και κριτικών την περασμένη σεζόν, συμμετέχει το Σύγχρονο Θέατροκαι η Ομάδα Νάμα στο2ο Φεστιβάλ για την ψυχική υγείαμε θέµα «Η Αυτοβοήθεια στην Ψυχική Υγεία», την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου μεελεύθερη είσοδο. Το Φεστιβάλ, που διαρκεί όλο τον Σεπτέμβριο, διοργανώνεται απ’ τους Humanlinksως µια σύγχρονη µέθοδος υποστήριξης και διαχείρισης ψυχικών διαταραχών, πρόληψης, κοινωνικής εκπαίδευσης και αποστιγµατισµού, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το ζήτημα της ψυχικής υγείας.

“Με λένε Έμμα” στο 2ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας

Το αφοπλιστικό έργο του βραβευμένου Βρετανού συγγραφέα Ντάνκαν ΜακΜίλαν σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, με κεντρική ηρωίδα την Έμμα, μια νέα, ταλαντούχα και εξαρτημένη από ναρκωτικές ουσίες και το αλκοόλ γυναίκα, ακουμπά σ’ αυτήν ακριβώς την προβληματική, καθώς αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο τον αγώνα του ανθρώπου για απεξάρτηση. Πώς μπορεί η Έμμα να συνεχίσει να ζει σ’ έναν κόσμο που άτομα, τόποι και πράγματα την απειλούν διαρκώς; Πρέπει να δώσει έναν σκληρό αγώνα για να ανακαλύψει εκ νέου τον εαυτό της, να τον αποδεχθεί και προχωρήσει. Μια εκπληκτική πορεία συνειδητοποίησης του σύγχρονου ανθρώπου σ’ έναν κόσμο απειλητικό, ένας αγώνας επιβίωσης και δύναμης, σε μια αποκαλυπτική παράσταση δυνατών εντάσεων και κινηματογραφικών εναλλαγών.

“Με λένε Έμμα” στο 2ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας - εικόνα 2

Η Έμμα, η Νίνα, η Σάρα, ή όπως αλλιώς και αν είναι το όνομά της, είναι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να βρει τον εαυτό του και να ισορροπήσει σε έναν κόσμο γεμάτο κρυφές απειλές. Οι εξαρτήσεις κάθε είδους μπορούν να μας προσφέρουν καταφύγιο; Πώς μπορούμε να βρούμε τον πυρήνα της ύπαρξής μας, όταν οι εξαρτήσεις μας δίνουν τη δύναμη να υποφέρουμε τον κόσμο; Εμείς ή ο κόσμος είναι ελαττωματικός;

“Με λένε Έμμα” στο 2ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας - εικόνα 3

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η είσοδοςστην παράσταση- όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ- είναι ελεύθερηγια το κοινό. Ώρα έναρξης διάθεσης των προσκλήσεων: 19.30(μεσειρά προσέλευσηςτην ημέρα της παράστασης). Κάθε άτομο θα παραλαμβάνει μία διπλή πρόσκληση.

Σ υ ν τ ε λ ε σ τ έ ς

Μετάφραση: Γιώργος Χατζηνικολάου

Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη

Σκηνογραφία - Κοστούμια: Γιώργος Χατζηνικολάου

Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος

Μουσική Σύνθεση: Στέλιος Γιαννουλάκης

Δ ι α ν ο μ ή

Μαίρη Μηνά: Έμμα

Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου:Γιατρός/Θεραπεύτρια/Μητέρα

Κώστας Ξυκομηνός:Πι/Πατέρας

Χάρης Τζωρτζάκης:Μαρκ/ανσάμπλ

Γιώργος Κατσής: Πωλ/ανσάμπλ

Ανδρέας Κοντόπουλος, Γιάννης Λεάκος: Κόνσταντιν/Φόστερ/ανσάμπλ

Ιωάννα Τζίκα: Λώρα/ανσάμπλ

Μαρίτα Τζατζαδάκη:Τζόντι/ανσάμπλ

Έλενα Βακάλη: Σάρον/ανσάμπλ

Λένα Μποζάκη: ανσάμπλ

Πληροφορίες

Μέρα και ώρα παράστασης: 29 Σεπτεμβρίου στις 21.00

Είσοδος: Ελεύθερη
Διάρκεια: 110 λεπτά
Χώρος:Σύγχρονο Θέατρο (Ευμολπιδών 45, Στάση Μετρό Κεραμεικός)

Τηλέφωνο: 210 3464380

“Με λένε Έμμα” στο 2ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας - εικόνα 4

Οι “Humanlinks - Ανθρώπινοι σύνδεσµοι”

Οι “Humanlinks- Ανθρώπινοι σύνδεσµοι” είναι μια οµάδα ανθρώπων που δοκιµάστηκαν στο παρελθόν, σε διάφορα επίπεδα, σε ζητήματα ψυχικής υγείας. Ως οµάδα συστάθηκαν πριν από 14 χρόνια και µε ψυχοκοινωνική υποστήριξη από επαγγελµατία ψυχικής υγείας, κατάφεραν να αποκαταστήσουν κατά το µέγιστο δυνατό τους βασικούς τοµείς της ζωής τους, µαθαίνοντας να φροντίζουν τον εαυτό τους, να καλλιεργούν τις σχέσεις τους και να εκπληρώνουν τα όνειρά τους. Το 2018 δηµιούργησαν την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία “Humanlinks- ανθρώπινοι σύνδεσµοι”.

Αυτοβοήθεια για τους Humanlinksσηµαίνει διακριτοί ρόλοι και καλή σχέση µε τους γιατρούς και τους θεραπευτές τους, καθώς και τις υπηρεσίες υγείας. Σημαίνει το δικαίωµα στην ενηµέρωση και τον λόγο γύρω από τους τρόπους θεραπείας που τους προτείνονται, έχοντας επιλογή στη διαχείρισή τους. Σηµαίνει, επίσης, την «αποκλινικοποίηση» των προσωπικοτήτων τους. Όπως λένε «οι εµπειρίες µας έδειξαν ότι τίποτε δεν µας κινητοποίησε τόσο να φροντίσουµε και να αγαπήσουµε άνευ όρων τους εαυτούς µας, να έχουµε αληθινή αυτοεκτίµηση και να οραµατιστούµε τις επιθυµίες µας, να στηρίζουµε και να έχουµε ευσπλαχνία για τον άλλο συµπάσχοντα, όσο αυτά που εµπνευστήκαµε, επιθυµήσαµε και καλλιεργήσαµε εντός του πλαισίου µιας οµάδας µε παρόµοια βιώµατα, µε τα µέλη της οποίας είχαµε αποκτήσει µια βαθιά σχεδόν αδελφική σύνδεση».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΟ ΤΙΣ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 02 Δεκ 2021 | 14:18

"Μικροί πυροβολισμοί μέσα στη νύχτα": Το νέο έργο του Γιάννη Καλαβριανού στο Θέατρο Τέχνης

Έμπνευση για το έργο αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της γερμανικής λογοτεχνίας, η νουβέλα "Μίχαελ Κόλχαας" του Χάινριχ Φον Κλάιστ, η οποία βασίστηκε στην αληθινή ιστορία ενός εμπόρου αλόγων, που έζησε στη Σαξονία τον 16ο αιώνα.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 02 Δεκ 2021 | 13:59

"H Βίλα (Ο δρόμος που δεν πήραν)" στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού

Τρεις γυναίκες που τις λένε "Αλεχάνδρα" συναντιούνται σε ένα δωμάτιο, επιφορτισμένες με το καθήκον να αποφασίσουν το μέλλον της Βίλας Γκριμάλντι, ενός υπαρκτού χώρου βασανιστηρίων και δολοφονιών της Χιλής κατά την δικτατορία του Πινοσέτ.

ΑΠΟ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 02 Δεκ 2021 | 13:54

"Μαθήματα κωμωδίας": Η νέα παράσταση του Θοδωρή Αθερίδη στο Μικρό Παλλάς - Με εξαιρετικό καστ

Τα "Μαθήματα κωμωδίας" είναι το νέο έργο του Θοδωρή Αθερίδη που παρουσιάζεται σε δική του σκηνοθεσία, στο θέατρο Μικρό Παλλάς από την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου.

ΑΠΟ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 02 Δεκ 2021 | 13:21

"Χριστουγεννιάτικοι Μπελάδες" στο Θέατρο Πρόβα - Μία διαδραστική παράσταση για τα παιδιά

Το έργο έχει ανέβει με τη διαδραστική μέθοδο και στηρίζεται στη συμμετοχή των μικρών θεατών που από τη θέση τους βοηθούν ενεργά στην εξέλιξή της παράστασης.

ΑΠΟ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 02 Δεκ 2021 | 13:15

Το παραμύθι επιστρέφει: Τα "Χριστούγεννα του Σκρουτζ" στον Πολυχώρο Πολιτισμού IDEAL

Οι μικροί μας φίλοι θα ταξιδέψουν στη μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από τις περιπέτειες των αγαπημένων θρυλικών ηρώων του Ντίκενς, του Άντερσεν και των Γκρίμ.

6-28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 02 Δεκ 2021 | 13:08

"Κι όμΩς κινείται": Οχτώ τελευταίες παραστάσεις για την παράσταση "9.25", στο Θέατρο Ροές

Η παράσταση "9.25" από την ομάδα χορού και ακροβασίας "Κι όμΩς κινείται" επιστρέφει την περίοδο των γιορτών στο θέατρο Ροές και μόνο για 8 τελευταίες παραστάσεις

ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 02 Δεκ 2021 | 08:59

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα στα σινεμά: Νοσταλγία, παραμύθι και το σύμπαν του Γουές Άντερσον

Μια ενδιαφέρουσα κινηματογραφική εβδομάδα υπόσχονται στους σινεφίλ οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα απόψε.

ΑΠΟ 1Η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 01 Δεκ 2021 | 12:14

"Πολύ Mακριά", της Caryl Churchill στο Θέατρο 104 - Ενα επίκαιρο έργο για τη βία

Το "Πολύ Mακριά" είναι μια κραυγή αγωνίας για την αυξανόμενη -και συχνά αποδεκτή- βία και απανθρωπιά σε έναν κόσμο που μοιάζει όλο και περισσότερο διχασμένος.

«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ» 01 Δεκ 2021 | 08:31

Χριστούγεννα στο "Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος" με παραστάσεις για όλη την οικογένεια στον Φάρο - Σε ένα ονειρικό τοπίο [πρόγραμμα]

Οι "Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες" του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ζωντανεύουν στον Φάρο μέσα σε ένα φωτεινό, ονειρικό τοπίο.

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 Νοε 2021 | 13:20

Εκθεση φωτογραφίας στο Ναύπλιο: "Εύζωνες / Οι φύλακες των αφανών" [εικόνες]

Την ξενάγηση έκανε η φωτογράφος, ενώ παρευρέθηκαν Εύζωνες με καταγωγή από την περιοχή που μετέφεραν τις εμπειρίες τους από την θητεία τους στην Προεδρική Φρουρά.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 29 Νοε 2021 | 12:37

3η Διεθνής Συνάντηση Fest of Fests - Webinar για το μέλλον των Φεστιβάλ του Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων σημαντικών οπτικοακουστικών φεστιβάλ, εκπαιδευτικών φορέων, θεσμών και οργανισμών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 28 Νοε 2021 | 21:13

Eπιστρέφει στην Ελλάδα θραύσμα της ζωφόρου του Παρθενώνα από την Ιταλία

Δρομολογείται η επιστροφή στην Ελλάδα και στο Μουσείο Ακρόπολης θραύσματος της ζωφόρου του Παρθενώνα από την Ιταλία, με τη διαδικασία του μακροχρόνιου δανεισμού

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 27 Νοε 2021 | 14:18

Κένι Λόουτς: "Τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι κλεμμένα και πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα"

Ο Κεν Λόουτς, ένας από τους διασημότερους Βρετανούς σκηνοθέτες, τάχθηκε ξανά υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα