Follow us

Με νέο Αλμοδοβάρ ξεκινά η κινηματογραφική εβδομάδα

Ο Τζόκερ σταθερά με 750.000 εισιτήρια, επιστημονική φαντασία και μια ταινία για τον Κων. Μητσοτάκη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Με νέο Αλμοδοβάρ ξεκινά η κινηματογραφική εβδομάδα

Με τη θριαμβευτική πορεία του «Joker» να συνεχίζεται, καθώς έχει ήδη ξεπεράσει τα 750.000 εισιτήρια και δείχνοντας ότι μπορεί να σπάσει όλα τα ρεκόρ, μια νέα κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά απόψε με έξι καινούργιες ταινίες, απ' τις οποίες ξεχωρίζει η τελευταία δημιουργία του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Πόνος και Δόξα». Να σημειωθεί ότι εντυπωσιακή είναι και η απήχηση του εξαιρετικού νοτιοκορεάτικου δράματος «Παράσιτα», που προβάλλεται σε περιορισμένη διανομή.

«Πόνος και Δόξα»

(«Dolor y Gloria») Δραματική ταινία, ισπανικής παραγωγής του 2019, σε σκηνοθεσία Πέδρο Αλμοδόβαρ, με τους Αντόνιο Μπαντέρας, Πενέλοπε Κρουζ, Λεονάρντο Σμπαράλια, Νόρα Νάβας, Τζουλιέτα Σεράνο κα.

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ έπιασε πια τα 70 και δείχνει με αυτή την αυτοβιογραφική του ταινία πως έχει μπει στον κύκλο της ωριμότητας, αφήνοντας πίσω του την εξτραβαγκάντζα, την πρόκληση και τις υπερβολές, χωρίς, ωστόσο, να χάσει τις αφηγηματικές του δυνατότητες, τη γλυκιά σκιαγράφηση δραματικών και δυσάρεστων καταστάσεων, το χιούμορ του - εδώ πικρό και με μελαγχολική διάθεση. Με θέμα που έχει ως βασικό ήρωα ένα, γύρω στα 60, σκηνοθέτη που κάνει έναν απολογισμό της ζωής του, έχοντας αφήσει πίσω του τις στιγμές δόξας και ζει κάτω από το σωματικό πόνο, ως αποτέλεσμα μιας χρόνιας κατάθλιψης. Ηρωινομανής για να αντιμετωπίσει τον πόνο, κυρίως όμως τον ψυχικό, έχει χάσει τη διάθεσή του να γυρίζει ταινίες, έχει χάσει τη διάθεσή του για ζωή. Ανακαλεί μνήμες που τον έχουν στιγματίσει ως άνθρωπο και καλλιτέχνη, καθώς και το σημαντικό ρόλο που έχει διαδραματίσει στη ζωή του η μητέρα του, μια τρυφερή συγκινητική σχέση.

Τα γεγονότα που αφηγείται η ταινία δεν είναι μια πιστή αυτοβιογραφική κατάθεση, αλλά περισσότερο η αφορμή των σκέψεών του Αλμοδόβαρ για όσα έχει ζήσει, το ζουμί μιας άστατης ζωής. Άλλωστε μια ακριβής αυτοβιογραφική ταινία θα έμοιαζε περισσότερο ως το πέρασμα του θεατή πίσω από μια κλειδαρότρυπα, που μπορεί να έφτανε στο γκροτέσκο.

Ο Ισπανός σκηνοθέτης δείχνει νηφάλιος και εγκρατής όσο ποτέ, σκιαγραφώντας το πορτρέτο του ήρωά του, μέσα από καθημερινά συμβάντα, πολλές φορές φαινομενικά ασήμαντα, αλλά που λειτουργούν ως καψούλια που θα πυροδοτήσουν μία συναισθηματική βόμβα, μία λυτρωτική συγκίνηση που θα μοιραστεί αβίαστα με το κοινό.

Ο Αλμοδόβαρ με αυτή του την ταινία βρίσκεται πιο κοντά στο «8 1/5» του Φελίνι και το «New York New York» του Σκορτσέζε, που είχαν κι αυτές ως ήρωες ανθρώπους του σινεμά. Φωτίζει τη δική του ιστορία και τη διαδρομή, μέσα από τη μνήμη, τα όνειρα, ένα αναπάντεχο περιστατικό, τη μοίρα. Την ιστορία ενός καλλιτέχνη που ενώ βρίσκεται σε καλλιτεχνικό και όχι μόνο αδιέξοδο, αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν και πηγαίνοντας πίσω μέχρι να φτάσει στις συνθήκες και σε όλα αυτά που τον διαμόρφωσαν στη συνέχεια.

Μια ταινία που μπορεί να παραξενέψει τους φαν του δημιουργού, αφού λείπουν οι υπερβολές, οι σκηνοθετικές ακροβασίες, οι τρελές πλάκες, το περιθώριο, το παραμορφωμένο μελόδραμα, αλλά θα ικανοποιήσει ενδεχομένως και αυτούς που τον αγνοούν με την αψεγάδιαστη κινηματογραφική του γλώσσα, το στιλ, τη δύναμη των συναισθημάτων του σε κάθε πλάνο και τη στρωτή αφήγηση.

Ο Αντόνιο Μπαντέρας, ώριμος κι αυτός όσο ποτέ, ρισκάρει ακόμη μια φορά αναλαμβάνοντας να υποδυθεί τον ήρωα που πλησιάζει την προσωπικότητα του Αλμοδόβαρ. Με την ερμηνεία του (Βραβείο Φεστιβάλ Κανών) συμπυκνώνει την αγωνία, την οδύνη και τον πόνο όλων των ανθρώπων του σινεμά, που αγαπούν τη δουλειά τους και υπηρετούν την τέχνη και τις αρχές τους με συνέπεια. Δίπλα του, η Πενέλοπε Κρουζ, στο ρόλο της μητέρας του ήρωα στην παιδική ηλικία, δίνει κι αυτή τον καλύτερο εαυτό της, ξεπερνώντας με χάρη τις εποχές του θερμού κοριτσόπουλου. Ικανοποιητικό και το υπόλοιπο καστ.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ.. O Σαλβαδόρ Μάγιο, ένας σκηνοθέτης του κινηματογράφου που είναι πλέον στην παρακμή του, ξεκλειδώνει το κουτί των αναμνήσεων από την παιδική του ηλικία, ενώ στο παρόν προσπαθεί να κλείσει τους ανοιχτούς λογαριασμούς του.

«Εξολοθρευτής: Σκοτεινό Πεπρωμένο»

(«Terminator: Dark Fate») Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, αμερικανικής παραγωγής του 2019, σε σκηνοθεσία Τιμ Μίλερ, με τους Λίντα Χάμιλτον, Μακένζι Ντέιβις, Ναταλία Ρέγιες, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Γκάμπριελ Λούνα, Ντιέγκο Μπονέτα κα.

Ο Τζέιμς Κάμερον, στην παραγωγή και οι Λίντα Χάμιλτον και Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ επιστρέφουν μετά από περίπου 30 χρόνια στη γνωστή μελλοντολογική περιπέτεια καταστροφής, αφήνοντας πίσω τους -και πάλι καλά- τις συνέχειες που ακολούθησαν τις δυο πρώτες ταινίες. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι η ταινία έχει τη δυναμική των πρώτων δυο παραγωγών, αλλά σίγουρα είναι πολύ καλύτερη απ' τα κατασκευάσματα που ακολούθησαν. Απ' τη μια λοιπόν έχουμε μια περιπέτεια, με τη γνωστή ρομποτική κλωτσοπατινάδα, τα ξέφρενα κυνηγητά και τα λειωμένα μέταλλα, αυτή τη φορά όμως με το απαραίτητο γυναικείο άρωμα, ένα φιλμ που απευθύνεται στη γνωστή μεγάλη δεξαμενή του νεανικού κοινού και απ' την άλλη μια ακόμη σαφή ένδειξη ότι το Χόλυγουντ βρίσκεται σε αδιέξοδο. Ένα αδιέξοδο που δείχνει την ένδεια σεναρίων, σκηνοθετών με όραμα, καλλιτεχνών με ιδέες που θα προχωρήσουν το σινεμά ένα βήμα παραπέρα. Έτσι, το Χόλυγουντ τα τελευταία χρόνια επιστρέφει συνεχώς σε δοκιμασμένες συνταγές και επιλογές, με την «αναγέννηση» γνωστών παλαιότερων επιτυχιών και με τη μορφή ριμέικ ή σίκουελ, που έχουν εξαντληθεί και έχουν εξαντλήσει και το κοινό.

Ο Τιμ Μίλερ του «Deadpool» ξεκινά με μια δυνατή σκηνή έντασης, αλλά όσο περνά ο χρόνος τόσο η ιστορία του ξεχειλώνει και πατά στα σίγουρα κλισέ του είδους. Έχει όμως μια Λίντα Χάμιλτον, που δεν φοβάται τις ρυτίδες τής ηλικίας της και να αναμετρηθεί με την επιτυχία της πρώτης ταινίας, ενώ ο Σβαρτσενέγκερ στην ολιγόλεπτη παρουσία του μένει μακριά από τη γνώριμη φιγούρα του σούπερ ήρωα, δείχνει ανθρώπινος και μάλλον κερδίζει τη συμπάθεια.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ.. Έχουν περάσει περισσότερο από δύο δεκαετίες από τότε που η Σάρα Κόνορ εμπόδισε την Ημέρα της Κρίσης, άλλαξε το μέλλον και ξαναέγραψε τη μοίρα της ανθρωπότητας. Η Ντάνι Ράμος ζει μια απλή ζωή στην Πόλη του Μεξικού με τον αδερφό της και τον πατέρα της όταν ένας υψηλά προηγμένος και θανάσιμος Εξολοθρευτής - ο Rev-9 - ταξιδεύει πίσω στο χρόνο για να την κυνηγήσει και να την σκοτώσει. Η επιβίωση της Ντάνι εξαρτάται από τη συνεργασία της με δύο πολεμιστές: τη Γκρέις, μια παντοδύναμη πολεμίστρια από το μέλλον, και μια σκληραγωγημένη Σάρα Κόνορ. Καθώς ο Rev-9 καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του χωρίς οίκτο κυνηγώντας τη Ντάνι, οι τρεις τους στρέφονται σε ένα T-800 από τον καιρό της Σάρα που μπορεί να είναι η τελευταία τους ελπίδα

«Το Κορίτσι και το Λιοντάρι»

(«Mia and the White Lion») Οικογενειακή ταινία, γαλλικής (γερμανικής και νοτιοαφρικανικής) παραγωγής του 2018, σε σκηνοθεσία Ζιλ ντε Μεστρ, με τους Ντανιά Ντε Βιλιέρ, Μελανί Λοράν, Λάνγκλεϊ Κέρκγουντ κα.

Συμπαθητική περιπετειούλα για όλη την οικογένεια, με οικολογικά και ζωοφιλικά μηνύματα, που πάνε λίγο παραπέρα, μιλώντας για την προστασία, της τόσο πολύτιμης, άγριας φύσης. Πρόκειται για τη δυνατή σχέση μεταξύ ενός κοριτσιού κι ενός λευκού λιονταριού, ένα φιλμ που χρειάστηκε τρία χρόνια για να γυριστεί, προκειμένου να υπάρξει ο απαραίτητος δεσμός μεταξύ του άγριου ζώου και του παιδιού, ώστε να φαίνεται όσο πιο αληθινός γίνεται.

Στα συν της ταινίας τα ωραία πλάνα από την Νότιο Αφρική, τη φύση, τη συνύπαρξη ανθρώπων και άγριων ζώων, αλλά μέχρις εκεί. Βεβαίως υπάρχουν και τα θετικά μηνύματα που απευθύνονται κυρίως στα παιδιά, που αγνοούν πολλά πράγματα για την άγρια φύση και μάλλον είναι χρήσιμη η επιλογή της εταιρίας διανομής να προβάλει την ταινία και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ.. H ζωή της δεκάχρονης Μία ανατράπηκε όταν η οικογένεια της αποφάσισε να αφήσει το Λονδίνο για να αναλάβει μία φάρμα με λιοντάρια στην Αφρική. Όταν γεννιέται ένα πανέμορφο λευκό λιονταράκι με το όνομα Τσάρλι, η Μία βρίσκει ξανά τη χαρά και αναπτύσσει έναν ιδιαίτερο δεσμό μαζί του. Όταν ο Τσάρλι γίνεται τριών, η ζωή της Μία ανατρέπεται ξανά όταν ανακαλύπτει ένα σκοτεινό οικογενειακό μυστικό. Η Μία απελπίζεται και μόνο στην ιδέα ότι ο Τσάρλι μπορεί να κινδυνεύει και αποφασίζει να φύγει μαζί του. Οι δύο φίλοι ξεκινάνε ένα απίστευτο ταξίδι στη σαβάνα της Νότιας Αφρικής αναζητώντας ένα μέρος όπου ο Τσάρλι θα ζήσει ελεύθερος.

«Το Σενάριο που Άναψε Φωτιές»

(«Tel Aviv on Fire») Κωμωδία, λουξεμβουργιανής (γαλλικής, ισραηλινής και βελγικής) παραγωγής του 2019, σε σκηνοθεσία Σαμέχ Ζοάμπι, με τους Καίς Νασίφ, Λούμπνα Αζαμπάλ, Γιανίβ Μπιτόν, Λούμπνα Αζαμπάλ κα.

Μαύρη κωμωδία από το Ισραήλ, πολλές φορές ξεκαρδιστική, άλλες αμήχανη, αλλά σίγουρα μια ταινία που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Η πολύχρονη τραγική ιστορία της διένεξης Παλαιστινίων-Ισραηλινών, για την οποία έχουν χυθεί τόνοι αίματος και έχει επηρεάσει στην αποσταθεροποίηση όλου του πλανήτη, αυτή τη φορά μέσα από μία κωμωδία. Παρακινδυνευμένο εγχείρημα, που θα μπορούσε να καλύψει το προοδευτικό και ειρηνόφιλο κομμάτι των Ισραηλινών αλλά μάλλον όχι και τόσο το αντίστοιχο μέρος της άλλης πλευράς, που έχει υποστεί και τον μεγαλύτερο πόνο απ' τη μακροχρόνια θανάσιμη αντιπαράθεση.

Πάντως, ο Ζαμέχ Σοάμπι το παλεύει όσο μπορεί για να μην εκτεθεί και ξεπέσει σε μία απλοϊκή φάρσα στην πλάτη των αμέτρητων θυμάτων, προσπαθώντας να αμβλύνει τις διαφορές μεταξύ των δυο λαών με το χιούμορ και όχι με μεγαλόστομες καταγγελτικές φανφάρες. Μια ταινία που βλέπεται ευχάριστα και αποτελεί την επίσημη πρόταση του Λουξεμβούργου για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ.. Ένας 30χρονος ασκούμενος σε τηλεοπτικό στούντιο, πηγαίνει καθημερινά στη Ραμάλα για τα γυρίσματα της δημοφιλούς σαπουνόπερας «Το Τελ Αβίβ Φλέγεται». Στο σημείο ελέγχου του Ισραηλινού στρατού, συναντά έναν αξιωματικό που του δίνει ιδέες για το σενάριο - σύντομα η καριέρα του θα εκτοξευθεί.

«Καρό Νίντζα»

(«Checkered Ninja») Παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων, δανέζικης παραγωγής του 2018, σε σκηνοθεσία Άντερς Μάθεσεν και Θορμπιόρν Κριστόφερσεν.

Το animation της εβδομάδας είναι καρό και Νίντζα. Μια χαριτωμένη παιδική και εφηβική ταινία, που έκανε τεράστια επιτυχία στη Δανία και έρχεται στη χώρα μας για να διευρύνει το κοινό της. Θα προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά, με τις φωνές των: Παναγιώτη Αποστολόπουλου, Ρένου Χαραλαμπίδη, Θανάση Κουρλαμπά, Άλκη Ζερβού, Χρήστου Θάνου, Ρίας Απέργη, Μελίνας Κατσακούλη, Παναγιώτη Κλάδη, Βίκτωρα Κουνδουράκη, Ντίνου Σούτη, Μαρίας Ζερβού κα.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ.. Μία στοιχειωμένη κούκλα Νίντζα συνεργάζεται με τον Άλεξ για να πάρει εκδίκηση για τον φόνο ενός φτωχού παιδιού. Ο Καρό Νίντζα βοηθάει τον Άλεξ να αντιμετωπίσει τον τραμπούκο του σχολείου και να κατακτήσει το κορίτσι των ονείρων του, ενώ ο Άλεξ του μαθαίνει ότι μία αιματηρή εκδίκηση δεν είναι καλύτερη από ένα αιματηρό έγκλημα.

«Ορεινές Συμφωνίες»

Ντοκιμαντέρ, ελληνικής παραγωγής του 2019, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Ευθυμίου.

Ταινία αφιέρωμα σε έναν πολιτικό που άφησε το δικό του στίγμα στην πολιτική ιστορία της χώρας, σε παραγωγή του «Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης». Μια ταινία που μεταφέρει στο θεατή άγνωστες στιγμές της ζωής του, μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό και άγνωστα ντοκουμέντα, ανέκδοτες διηγήσεις της οικογένειας, συνεργατών και πολιτικών, ενώ για πρώτη φορά παρουσιάζεται απόσπασμα από την τελευταία συνέντευξη που έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός είκοσι μέρες πριν απ' τον θάνατό του.

Επίσης, η ταινία επιχειρεί να ρίξει φως σε άγνωστες πτυχές της σύνθετης προσωπικότητας του πολιτικού. Κυρίως στη βαθιά επαφή του με την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη, την πίστη του στην ιδέα της εθνικής συμφιλίωσης, την αγάπη του για τη σύντροφό του, Μαρίκα, αλλά και το καταφύγιό του στην ποίηση.

Καταλυτικός είναι ο ρόλος του σκηνοθέτη Βαγγέλη Ευθυμίου, ενός ντοκιμαντερίστα που έχει δείξει την ευαισθησία του για τη φύση («Εργαστήρι Αιώνων») και ελκύεται από τη σχέση σεβασμού και αγάπης του Κ. Μητσοτάκη με τη φύση, αλλά και τη σημασία που έδινε στην προστασία του περιβάλλοντος και της οικολογικής συνείδησης.

Η μουσική είναι του Βαγγέλη Παπαθανασίου (από τα έργα του Earth και Soil Festivities) και του Βασίλη Βαρβαρέσου, ενώ το μοντάζ του Κωνσταντίνου Αδρακτά και η φωτογραφία του Βαγγέλη Κουλίνου.

Σημειώνεται ότι τα έσοδα της ταινίας θα διατεθούν για την προστασία και αναγέννηση της Αμπελιτσιάς, ενδημικού δένδρου των Λευκών Ορέων.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

φωτο: Αντόνιο Μπαντέρας, Dolor y Gloria

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Παρακμή, σκληρός ρεαλισμός, λούμπεν στοιχεία: 10 ακυκλοφόρητες φωτογραφίες από το "Άνθρωποι και Ποντίκια" του Βασίλη Μπισμπίκη

Μέσα στη σκόνη, στη φτώχεια και στα όνειρα των ανθρώπων, το Cartel Τεχνηχώρος ξαναστήνει την παράσταση που σημάδεψε μια εποχή. Δέκα ακυκλοφόρητες φωτογραφίες αποκαλύπτουν το πάθος πίσω από το "Άνθρωποι και ποντίκια".

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΙΝΑΣ ΜΕΝΔΩΝΗ 17 Οκτ 2025 | 19:38

Τατόι: 70.000 θησαυροί του έρχονται στο φως - Προσβάσιμη στο κοινό η μεγαλύτερη συλλογή του είδους της [εικόνες]

Οι Συλλογές Τατοΐου εκτείνονται από την αρχαιότητα έως τα καθημερινά αντικείμενα της δεκαετίας του ’60.

ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 17 Οκτ 2025 | 19:21

Μπριζίτ Μπαρντό: Επέστρεψε στο σπίτι της και αναρρώνει - Υποβλήθηκε σε επέμβαση

Η ηθοποιός ευχαρίστησε το προσωπικό και τη χειρουργική ομάδα του ιδιωτικού Νοσοκομείου Σεν Ζαν της Τουλόν

ΣΤΑ MUSIC MOVES EUROPE AWARDS 2026 17 Οκτ 2025 | 15:59

Melina: Η Ελληνίδα καλλιτέχνιδα υποψήφια σε ευρωπαϊκά μουσικά βραβεία

Kαλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη είναι έτοιμοι να αφήσουν το στίγμα τους στη διεθνή σκηνή, παρουσιάζοντας φρέσκους ήχους και τολμηρή δημιουργικότητα.

30 & 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 1 & 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 17 Οκτ 2025 | 15:13

Οι ερωτευμένοι του Σαμ Σέπαρντ στο BIOS

Η Έλενα Πέγκα στους "Ερωτευμένους" συνδυάζει το μελό με τη φάρσα, τον ρεαλισμό με τον συμβολισμό, και σκηνοθετεί μία παράσταση που μιλά για τη βαριά κληρονομιά των οικογενειακών προτύπων

ΑΠΟ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 17 Οκτ 2025 | 13:53

Η Υρώ Μανέ επιστρέφει με τη μεγάλη θεατρική επιτυχία "Η Μητέρα του Σκύλου" στο θέατρο Ακροπόλ

Η Υρώ Μανέ ενσαρκώνει την ηρωίδα Ραραού, μια από τις πιο σπαρακτικές και ταυτόχρονα εξαιρετικά δυναμικές προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας.

ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 17 Οκτ 2025 | 12:22

Η συγκλονιστική "Ράβδος" επιστρέφει για 3η χρονιά - Με Λεμπεσόπουλο, Παπαμόσχου, Μεθενίτη

Η συνταρακτική παράσταση που καθήλωσε κοινό και κριτικούς επιστρέφει στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής.

29/10 17 Οκτ 2025 | 11:33

Η Αλεξάνδρα Γκράβας ερμηνεύει τραγούδια του Μεσοπολέμου στο Μέγαρο Μουσικής

Στην εποχή του Μεσοπολέμου μας μεταφέρει η διεθνής ερμηνεύτρια Αλεξάνδρα Γκράβας, μέσα από την νέα της συναυλιακή πρόταση, που μοιάζει με ένα ταξίδι εξπρές στον χρόνο.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝΑΣΤΡΟΝ 17 Οκτ 2025 | 11:25

"Γυάλινη": Η νέα ποιητική συλλογή της Ανδριάνας Θεοχάρη μόλις κυκλοφόρησε

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις 'Εναστρον η νέα ποιητική συλλογή της Ανδριάνας Θεοχάρη με τίτλο "Γυάλινη".

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 16 Οκτ 2025 | 12:31

Sol Gabetta & Bertrand Chamayou - Δύο σπουδαίοι δεξιοτέχνες σε ένα ρεσιτάλ ρομαντισμού και σύγχρονης έμπνευσης

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, 20:30, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 16 Οκτ 2025 | 12:06

Δέκα χρόνια STRING DEMONS - Μεγάλη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δέκα χρόνια πέρασαν από τότε που τα αδέρφια Λυδία και Κωνσταντίνος Μπουντούνης αποφάσισαν να ενώσουν τα έγχορδά τους και να δημιουργήσουν τους String Demons, ένα συγκρότημα μοναδικό στο είδος του.

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ 16 Οκτ 2025 | 10:28

Stanley Clarke Band: Ο ζωντανός θρύλος της jazz επιστρέφει στο Παλλάς

Ο εμβληματικός μπασίστας Stanley Clarke, κάτοχος πέντε βραβείων Grammy και πρωτοπόρος της fusion σκηνής, επιστρέφει στην Αθήνα για μια μοναδική βραδιά στο Θέατρο Παλλάς.

ΘΕΑΤΡΟ ΣΗΜΕΙΟ 16 Οκτ 2025 | 10:19

Αμερικάνικος Βούβαλος: Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τη σκοτεινή καρδιά του αμερικανικού ονείρου

Ένα έργο-ορόσημο της σύγχρονης αμερικανικής δραματουργίας, που φέρνει στο φως τη γυμνή αλήθεια ενός κόσμου σε ηθική κατάρρευση· την αποδόμηση του αμερικανικού ονείρου, τη μοναξιά, την ανάγκη για αγάπη και τη σκληρότητα μιας κοινωνίας που τα μετρά όλα με όρους κέρδους.

TΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2025 15 Οκτ 2025 | 16:40

Σύγχρονη jazz και μεσογειακές μελωδίες στο Half Note

Μια μουσική βραδιά γεμάτα συναίσθημα υπόσχεται να κερδίσει το κοινό

ΜΙΚΗΣ 100 15 Οκτ 2025 | 13:33

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Ο Συμφωνικός Μίκης

Τρίτη 21 Οκτωβρίου στις 20:00 στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη.

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ 15 Οκτ 2025 | 12:33

"Μαρίκα με είπανε - Μαρίκα με βγάλανε": Ιστορίες γυναικών του Λαϊκού Τραγουδιού στο Embassy Theater

Από τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο Embassy Theater.

ΑΠΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 15 Οκτ 2025 | 11:58

"Being Eddie": Τον Νοέμβριο το νέo ντοκιμαντέρ του Netflix για τον εμβληματικό Εντι Μέρφι

To "Being Eddie", το νέο ντοκιμαντέρ για τον εμβληματικό κωμικό και ηθοποιό Έντι Μέρφι, θα αρχίσει να προβάλλεται στην πλατφόρμα από την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΙΚΗΤΗΣ 14 Οκτ 2025 | 20:17

Πέθανε σε ηλικία 51 ετών ο βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής D'Angelo - Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο

Ο καλλιτέχνης από τη Βιρτζίνια που πέθανε την Τρίτη 14/10 συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση του neo-soul

ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ 14 Οκτ 2025 | 16:45

Ο "Δον Κιχώτης" επιστρέφει στο Θέατρο ΚΑΠΠΑ

Υποψήφια η παράσταση για το Βραβείο Θεάτρου για Παιδιά και Εφήβους από την Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ 14 Οκτ 2025 | 16:39

Η "Μαρία Κάλλας" του Μάνου Ιωαννίδη δωρεά στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας ζωγράφος και χαράκτης ανακοίνωσε τη συμβολική του πράξη αποκαλύπτοντας το έργο το οποίο πλέον θα συντροφεύει τους χιλιάδες φιλότεχνους θεατές κάθε φορά που καταφθάνουν στο θέατρο επί της Ακαδημίας

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ 14 Οκτ 2025 | 11:00

Οι θεατρικές πρεμιέρες αυτής της εβδομάδας - Επιστροφές και νέα έργα, όλες οι παραστάσεις που ξεχωρίσαμε

Νέες παραγωγές έρχονται με φρέσκες ιδέες και σύγχρονη ματιά, ενώ παραστάσεις που ξεχώρισαν επιστρέφουν.

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΡΓΑ 14 Οκτ 2025 | 10:51

"IRЯINA" στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης - Ενα έργο εμπνευσμένο από τις "Τρεις αδελφές" του Τσέχωφ

Ένας μήνας αφιερωμένος στη σύγχρονη δραματουργία που βασίζεται και εμπνέεται από τον Τσέχωφ μέσα από τη ματιά νέων δημιουργών, έρχεται στο ιστορικό Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης.

ΤΙΣ ΠΕΜΠΤΕΣ 14 Οκτ 2025 | 10:30

"Her Swing Majesty": Η Πέννυ Μπαλτατζή στο Stage 7 τις Πέμπτες του Νοεμβρίου

Η μοναδική Πέννυ Μπαλτατζή, επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή και εγκαινιάζει τις μουσικές Πέμπτες του Νοεμβρίου στον ανακαινισμένο χώρο Stage 7.

80 ΕΤΩΝ 14 Οκτ 2025 | 09:38

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Άλκης Γιαννακάς - Το γνωστό "Ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη"

Πέθανε ο ηθοποιός Άλκης Γιαννακάς. Έγινε γνωστός από το "Ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη"

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ 13 Οκτ 2025 | 22:45

Η Άννα Κυριακού δεν ήταν μόνο η "θεία Μπεμπέκα": Οι μεγάλοι ρόλοι, η αθόρυβη προσωπική ζωή και η ιδιαίτερη τελευταία επιθυμία της

Η ζωή και η καριέρα της "αντάρτισσας" Άννας Κυριακού - Ποια ήταν η αγαπημένη ηθοποιός που έζησε μέσα στο θέατρο και το σινεμά και έγινε ευρέως γνωστή από τον τηλεοπτικό φακό

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 13 Οκτ 2025 | 14:53

Άννα Κυριακού: Έφυγε από τη ζωή με το βιβλίο της στο προσκεφάλι - Το συγκινητικό "αντίο" της "Φίνος Φιλμ"

"Έφυγε" χαρούμενη, όπως ήταν σε όλη της τη ζωή, και ευτυχισμένη, όπως γράφει στον επίλογο του βιβλίου της" είπε ο γιος της Άννας Κυριακού, Χρήστος Αποστολίδης για την απώλεια της μητέρας του

ΜΕΓΑΛΗ ΘΛΙΨΗ 13 Οκτ 2025 | 11:15

Πέθανε ο σπουδαίος συνθέτης Μιχάλης Γρηγορίου

Μεγάλη απώλεια για τον πολιτισμό, καθώς έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος συνθέτης, Μιχάλης Γρηγορίου. Ηταν 78 ετών.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΠΙΜΠΙΛΑ 13 Οκτ 2025 | 10:50

Πέθανε η ηθοποιός Άννα Κυριακού σε ηλικία 95 ετών - Η "μπεμπέκα" από τις "Τρεις Χάριτες"

Έφυγε από τη ζωή στα 95 της χρόνια η ηθοποιός Άννα Κυριακού από τις "Τρεις Χάριτες".

ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ 12 Οκτ 2025 | 20:22

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις στην Αθήνα για την πρεμιέρα της ταινίας "Ανεμώνη": "Δεν είμαι ερημίτης"

Η πρεμιέρα, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής 12/10, με τα έσοδα της προβολής να διατίθενται για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 09 Οκτ 2025 | 20:17

Αλλάζει ημέρα η συναυλία του ΛΕΞ στη Θεσσαλονίκη - Θα διατεθούν και περισσότερα εισιτήρια

Πότε θα τον δει επί σκηνής τον ΛΕΞ το κοινό της πόλης του, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το Καυτανζόγλειο Στάδιο

ΚΑΘΑΡΙΣΕ 09 Οκτ 2025 | 19:00

Η νέα μαγευτική εικόνα της Ακρόπολης: Επιτέλους χωρίς σκαλωσιές ο Παρθενώνας, έπειτα από 15 χρόνια [βίντεο]

Η απομάκρυνση των μεταλλικών ικριωμάτων στον Παρθενώνα ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, αποκαλύπτοντας την όψη του μνημείου που είναι ορατή από την πλευρά του Ηρωδείου

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2025 09 Οκτ 2025 | 14:37

'VANYA" με τοv Γιώργο Καραμίχο: Η μεγάλη θεατρική επιτυχία επιστρέφει στο Θέατρο Τέχνης

Η σύγχρονη και συμπυκνωμένη εκδοχή του γνωστού έργου του Αντόν Τσέχωφ, προκαλεί τον Γιώργο Καραμίχο να υποδυθεί οκτώ ρόλους

ΣΟΥΗΔΙΑ 09 Οκτ 2025 | 14:25

Στον Ούγγρο Λάσλο Κρασναχορκάι το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025- Ποια βιβλία του κυκλοφορούν στα ελληνικά

Ο 70χρονος συγγραφέας θεωρείται μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της σύγχρονης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας.

ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΛΑΣ 09 Οκτ 2025 | 12:01

"Σε βλέπω": Αθερίδης, Βολιώτη, Τρικαλιώτη σε ένα έργο που μιλάει για εκείνα που φοβόμαστε να συζητήσουμε

Το σύγχρονο έργο "Σε βλέπω" της Αμερικανίδας συγγραφέως Meghan Kennedy, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Βίκυς Βολιώτη, στο θέατρο Μικρό Παλλάς.

ΣΤΟΝ ALPHA 09 Οκτ 2025 | 09:00

Το "Σόι σου" επιστρέφει επίσημα μετά από 6 χρόνια - Δείτε το πρώτο teaser

Έξι χρόνια μετά, οι Χαμπέοι και οι Τριαντάφυλλοι είναι και πάλι εδώ!

ΣΠΕΥΣΑΤΕ! 09 Οκτ 2025 | 08:33

Επιστρέφει η Γιορτή του Σινεμά: Για μία μέρα σε όλες τις αίθουσες, όλες οι ταινίες με εισιτήριο 2 ευρώ

Η Γιορτή του Σινεμά, μία ιδέα που έγινε θεσμός, έρχεται για 4η συνεχόμενη χρονιά, δίνοντας την ευκαιρία να απολαύσουμε τη μαγεία της μεγάλης οθόνης με μειωμένη τιμή.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 09 Οκτ 2025 | 08:27

Λυρική: 6.000 δωρεάν εισιτήρια σε 11 παραστάσεις, με κλήρωση -Οι δικαιούχοι, βήμα-βήμα η διαδικασία

Το πρόγραμμα Λυρική για όλους συνεχίζεται για το 2025/26 με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και προσφέρει 6.000 δωρεάν εισιτήρια παραστάσεων.

ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΕΡΑΣΜΑ 08 Οκτ 2025 | 20:26

Ιταλία: Άνοιξε για το κοινό ο "διάδρομος του Κομμόδου" στο Κολοσσαίο

Η ανέγερση του Κολοσσαίου ολοκληρώθηκε το 80 μ.Χ. και το μυστικό πέρασμα θεωρείται προσθήκη στον αρχικό σχεδιασμό.

ΣΠΕΥΣΑΤΕ 08 Οκτ 2025 | 12:11

Το εμβληματικό "Τρίτο Στεφάνι" έρχεται στο Θέατρο Τέχνης - Οι πρώτες φωτό από τις πρόβες

Το εμβληματικό "Τρίτο Στεφάνι" του Κώστα Ταχτσή, που σημάδεψε την ελληνική μεταπολεμική λογοτεχνία, παρουσιάζεται στο Θέατρο Τέχνης με την υπογραφή του Στάθη Λιβαθινού.

ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΕΡΤΙΤΛΟΥΣ 08 Οκτ 2025 | 11:07

Μέγαρο Μουσικής: Asmik Grigorian Ρεσιτάλ ρωσικού ρομαντισμού

Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στις 20.30 στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

08 Οκτ 2025 | 10:43

Ο Μπισμπίκης επιστρέφει με το "Ανθρωποι και ποντίκια" στο νέο Cartel

Η Ομάδα Cartel μεταφέρει το εμβληματικό έργο του Στάινμπεκ από τη Μεγάλη Ύφεση της Αμερικής στη σύγχρονη Αθήνα του περιθωρίου, του μεροκάματου και του αγώνα για επιβίωση.

08 Οκτ 2025 | 08:38

Πάρις Ρούπος: Ανακοίνωσε νέα παράσταση ενάντια στον "εκφοβισμό και τη λογοκρισία"

Σε νέα παράσταση με τίτλο "Comedy Strikes Back", πρωταγωνιστεί ο Πάρις Ρούπος, ο κωμικός που βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας μετά την απόλυσή του από την Pizza Fan.

07 Οκτ 2025 | 20:19

"Ozzy: No Escape from Now": Το τελευταίο κεφάλαιο της ζωής του Όζι Όσμπορν

Το "Ozzy: No Escape from Now" εξετάζει τα τελευταία έξι χρόνια του Όσμπορν, από τη μάχη του με τη νόσο του Πάρκινσον

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 07 Οκτ 2025 | 20:18

Κλείνει οριστικά το βιβλιοπωλείο "Επί Λέξει" - Πουλάει όλα τα βιβλία προς 2 ευρώ το ένα - Η συγκινητική ανάρτηση

Με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, ανακοινώθηκε το κλείσιμο του βιβλιοπωλείου "Επί Λέξει" επί της οδού Ακαδημίας, αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 07 Οκτ 2025 | 20:10

Θεσσαλονίκη: Τους πρωταγωνιστές του ελληνικού σινεμά της δεκαετίας του ’60 θα τιμήσει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Η τιμητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της 66ης διοργάνωσης (30 Οκτωβρίου έως 9 Νοεμβρίου 2025).

ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΣΤΑ ΣΙΝΕΜΑ 07 Οκτ 2025 | 19:02

"Bugonia": Κυκλοφόρησε το δεύτερο τρέιλερ της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου [βίντεο]

Η μούσα του Γιώργου Λάνθιμου, Έμα Στόουν, πρωταγωνιστεί και στη νέα κινηματογραφική δουλειά του Έλληνα σκηνοθέτη

ΘΕΑΤΡΟ ΣΗΜΕΙΟ 07 Οκτ 2025 | 11:53
ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ 06 Οκτ 2025 | 23:17

Ο Πετρολούκας Χαλκιάς σε μια από τις τελευταίες του ηχογραφήσεις - Η "Κοντούλα Λεμονιά" σε μια hard rock εκδοχή [Βίντεο]

Άλλο ένα ρεσιτάλ του Πετρολούκα Χαλκιά με το κλαρίνο του, σε ένα βίντεο κλιπ που αποτελεί μουσική παρακαταθήκη

ΑΠΟ 1Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 06 Οκτ 2025 | 15:27

Το μιούζικαλ "Annie" έρχεται το Νοέμβριο στο Θέατρο Παλλάς

Με έναν εντυπωσιακό θίασο, ζωντανή ορχήστρα, λαμπερές χορογραφίες και ταλαντούχα παιδιά επί σκηνής, η παράσταση υπόσχεται να γεμίσει το Παλλάς με χαρά, συγκίνηση και τα διαχρονικά τραγούδια

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 06 Οκτ 2025 | 12:12

Ενα αρχαϊκό ιωνικό κιονόκρανο με διαδρομή δύο χιλιετιών - Από τον επισκοπικό θρόνο της Παναγούδας στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Με μήκος 1,71 μ. και πλάτος 0,83 μ., το κιονόκρανο προέρχεται προφανώς από δημόσιο οικοδόμημα και χρονολογείται στα 500-480 π.Χ.

ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΗΣ 06 Οκτ 2025 | 10:48

Σε δημοπρασία η "Μαύρη Μαγεία" του Ρενέ Μαγκρίτ: Ένα σπουδαίο έργο που αναμένεται να ξεπεράσει τα 7 εκατ. ευρώ

Αν και η αρχική εκτίμηση του οίκου Sotheby's ανέρχεται σε 5-7 εκατ. ευρώ, αναμένεται ότι το τελικό τίμημα θα είναι σημαντικά υψηλότερο.

06 Οκτ 2025 | 10:44

Αληθινές Ιστορίες που έγιναν ταινίες: Νέο αφιέρωμα στο ERTFLIX για τα βράδια του Οκτωβρίου

Μπορείτε να τις απολαύσετε όλες, έως τις 31 Οκτωβρίου, στο νέο αφιέρωμα και την ειδική κατηγορία, "Αληθινές Ιστορίες", μόνο στο ERTFLIX.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗDW 05 Οκτ 2025 | 14:31

Νταλάρας: Η Ευρώπη έχει μείνει πίσω πολιτικά - Οι νέοι μας βιώνουν έναν αλλιώτικο πόλεμο

"Οι κοινωνίες μας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη έχουν υποστεί σαρωτικά χτυπήματα. Η Ευρώπη έχει μείνει πίσω πολιτικά, σε μία οπισθοδρόμηση άνευ προηγουμένου", λέει.

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ 05 Οκτ 2025 | 09:27

Μπάστερ Κίτον: Από τον ρόλο "σφουγγαρίστρα" και τις ιδιοφυείς σκηνοθεσίες στο μεγάλο σφάλμα της ζωής του

Ηεμβληματική μορφή του παγκόσμιου κινηματογράφου, που πανάξια θα μπορούσε να σταθεί δίπλα στον Τσάρλι Τσάπλιν, έμεινε στην ιστορία ως ο "αγέλαστος κωμικός".

ΥΠΠΟ 04 Οκτ 2025 | 11:06

Οι ελληνικές αρχαιότητες που επαναπατρίζονται από τη Νέα Υόρκη: Ο ρόλος του αντιεισαγγελέα - Εικόνες από τα αντικείμενα

"Τα τελευταία 20 χρόνια είχαμε 7 επαναπατρισμούς αρχαίων αντικειμένων αξίας άνω των 45 εκατ. δολ.", δήλωσε ο Αντιεισαγγελέας Ν. Υόρκης

03 Οκτ 2025 | 19:09

ΥΠΠΟ: Εικοσιεννέα αρχαιότητες επιστρέφουν από τη Νέα Υόρκη στην Ελλάδα

Οι αρχαιότητες που επαναπατρίζονται καλύπτουν ένα ευρύ χρονολογικό φάσμα από την Τελική Νεολιθική έως την Ύστερη Ελληνιστική περίοδο

PARAGA 03 Οκτ 2025 | 12:33

Εκπληξη: Η Ξένια Καλογεροπούλου εμπιστεύεται πρώτη φορά έργο της στο κουκλοθέατρο

Ο "Μίλτος" της σηκώνει αυλαία στις 19 Οκτωβρίου από το ΚουκλοΘέατρο της Αλεξίας Αλεξίου, με το τραγούδι της παράστασης να υπογράφεται από την Ηρώ!

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 03 Οκτ 2025 | 09:04

70 Χρόνια Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου: Συγκίνηση και μνήμες στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ "Μέσα από τα Μάτια τους"

Πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ "70 Χρόνια Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου - Μέσα από τα Μάτια τους" που δημιούργησαν το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και η ελc productions.

ΤΟ 1993 03 Οκτ 2025 | 08:19

32 χρόνια χωρίς την Κατερίνα Γώγου: Η "αφελής" του ελληνικού κινηματογράφου και αναρχική ποιήτρια των Εξαρχείων

"Μόνη μου δέθηκα. Ας κάνουν οι σειρήνες τη βρώμικη δουλειά τους". Εφυγε σαν σήμερα η ποιήτρια των Εξαρχείων, Κατερίνα Γώγου.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 02 Οκτ 2025 | 23:41

Ο Ρόμπι Γουίλιαμς έβαλε "φωτιά" στο Καλλιμάρμαρο - Χιλιάδες κόσμος στη μοναδική συναυλία του [εικόνες - βίντεο]

Το ελληνικό κοινό αψήφησε την κακοκαιρία και γέμισε το Καλλιμάρμαρο για να δει και να ακούσει από κοντά τον εκπληκτικό Ρόμπι Γουίλιαμς

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ 02 Οκτ 2025 | 20:58

Μεγάλος πήλινος μυκηναϊκός αμφορέας της Ύστερης Εποχής του Χαλκού για πρώτη φορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Η επιφάνειά του, καλυμμένη από θαλάσσιους οργανισμούς, δείχνει πως το αγγείο κείτονταν για χρόνια σε ήρεμο και σκοτεινό θαλάσσιο περιβάλλον, δηλαδή σε βαθιά νερά.

ΣΤΗΝ ΙΑΝΟ ΑΘΗΝΑΣ 02 Οκτ 2025 | 18:34

Η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο "Είναι φίλος μου", του συγγραφέα Νίκου Χαρόπουλου

Το νέο βιβλίο του συγγραφέα Νίκου Χαρόπουλου παρουσιάστηκε την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου στην ΙΑΝΟ Αθήνας

ΗΧΗΤΙΚΟ 02 Οκτ 2025 | 10:56

Εκπληξη του Λάνθιμου στις "Νύχτες Πρεμιέρας" - Το μήνυμα της Εμμα Στόουν σε άπταιστα ελληνικά [βίντεο]

Επέστρεψε το Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας" - Το "παρών" έδωσε ο Γιώργος Λάνθιμος, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή και είχε ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ 02 Οκτ 2025 | 10:13

Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025: Η συγγραφέας Ερση Σωτηροπούλου ξανά ανάμεσα στους υποψηφίους

Η συγγραφέας Έρση Σωτηροπούλου βρίσκεται ξανά φέτος ανάμεσα στα ονόματα που θεωρούνται φαβορί για το Νόμπελ Λογοτεχνίας, φέρνοντας την ελληνική λογοτεχνία και πάλι στο διεθνές προσκήνιο.

ΑΝΤ1+ 02 Οκτ 2025 | 08:59

"Ο Δικαστής": Πρεμιέρα για τη νέα σειρά με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη - Τι θα δούμε στα 2 πρώτα επεισόδια

Η νέα δραματική σειρά "Ο Δικαστής", βασισμένη στο πολυβραβευμένο σίριαλ "Your Honor", κάνει σήμερα πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο.

ΑΠΟ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 02 Οκτ 2025 | 06:57

"Όμορφες Σκέψεις": Η νέα stand up comedy παράσταση της Ηρας Κατσούδα έρχεται στο θέατρο Olvio

Η Ήρα Κατσούδα ασχολείται επαγγελματικά µε το stand up comedy, με συνεχείς παραστάσεις σε Αθήνα, Περιφέρεια αλλά και Ευρώπη.

ΣΤΟ ΣΟΤΑ 01 Οκτ 2025 | 10:52

"Αίθουσα Αναμονής": Τρίτη χρονιά παραστάσεων μετά τα συνεχόμενα sold out

Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού και τις sold out παραστάσεις το συλλογικό έργο "Αίθουσα Αναμονής" σε σκηνοθεσία Δήμητρας Τάμπαση, επιστρέφει για τρίτη χρονιά.

ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΛΑΣ 01 Οκτ 2025 | 10:19

"Χούγια ή Θάνατος": Η ξεκαρδιστική stand-up comedy παράσταση της Σοφίας Μουτίδου

Η Σοφία Μουτίδου σε μία ακόμη καταιγιστική σόλο εμφάνιση, υπογράφει τη σκηνοθεσία και ανεβαίνει στη σκηνή με το γνωστό της εκρηκτικό ταμπεραμέντο, για να ξεγυμνώσει – με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και τρυφερή σκληρότητα – όλα εκείνα τα χούγια που μας καθορίζουν ως Έλληνες.

ΘΕΑΤΡΟ ARK 01 Οκτ 2025 | 09:56

Ο Μπινιάρης σκηνοθετεί τον Παπασπηλιόπουλο στη "Δίκη" του Κάφκα - Δείτε τις πρώτες εικόνες

Ο Αρης Μπινιάρης επιστρέφει τώρα στο Θέατρο ARK με τη "Δίκη" του Φραντς Κάφκα, ένα από τα εμβληματικά έργα του 20ού αιώνα.

01 Οκτ 2025 | 09:22

"Σεβάχ ο θαλασσινός": Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους στο Θέατρο Άλφα

Ο "Σεβάχ ο θαλασσινός" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους σε ένα μαγικό ταξίδι γεμάτο ρυθμό και φαντασία.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΟΥΡΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ 30 Σεπ 2025 | 15:19

Συγκίνησαν οι "Μαγευτικές Μελωδίες από την Ελλάδα και τον Πόντο" σε μια μοναδική γιορτή συγκίνησης, μνήμης και πολιτισμού

Η εκδήλωση ανέδειξε τη βαθιά σχέση του τόπου με τον ποντιακό ελληνισμό και τις ζωντανές του παραδόσεις, που εξακολουθούν να συγκινούν και να εμπνέουν.

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ 30 Σεπ 2025 | 15:08

To θέατρο Παλλάς άνοιξε τις πόρτες του στους μουσικούς του δρόμου και σε νέες φωνές

Έξι νέοι καλλιτέχνες, που μέχρι χθες τραγουδούσαν στις γειτονιές της Αθήνας, ανέβηκαν στη σκηνή ενός ιστορικού θεάτρου

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΜΑ 30 Σεπ 2025 | 12:10

FESTEN: Η μεγάλη θεατρική επιτυχία συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά

Συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία για 2η χρονιά, μετά από μια θριαμβευτική σεζόν με περισσότερους από 30.000 θεατές σε 120 sold- out παραστάσεις!

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 30 Σεπ 2025 | 12:03

"Γουονανγκάτα": Μια ιστορία γουέστερν στο Αγγέλων Βήμα

Το "Wonnangatta - Γουονανγκάτα" του Άνγκους Τσερίνι διαδραματίζεται στα ορεινά της Αυστραλιανής Victoria στις αρχές του 1918. Είναι η αφήγηση ενός ανεξιχνίαστου εγκλήματος στις αχανείς ερημιές της χώρας μέσα από ένα γουέστερν, ένα επικό ποίημα και ένα μυητικό ταξίδι.

ΤΟ ΓΛΥΠΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΑΣ 29 Σεπ 2025 | 15:14

Νίκος Φλώρος: Δημιούργησε γλυπτό εμπνευσμένο από τη φωνή της Μαρίας Κάλλας - Τα αποκαλυπτήρια στο Ντουμπάι

Πρόκειται για το πρώτο γλυπτό στην ιστορία της τέχνης που γεννήθηκε από τη φωνή της Μαρίας Κάλλας

7/10 29 Σεπ 2025 | 12:49
Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΙΜΛΕΡ 28 Σεπ 2025 | 10:56

Η Μαίρη Πόπινς έγινε 90 ετών - Γενέθλια για την Τζούλι Άντριους - Από τον ιππόδρομο, στο Μπρόντγουεϊ και το Οσκαρ

Η Τζούλι Άντριους, που σε λίγες ημέρες συμπληρώνει τα 90 της χρόνια, υπήρξε η αδιαμφισβήτητη σταρ των ταινιών για όλη την οικογένεια

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ 26 Σεπ 2025 | 21:37

Η Τζένιφερ Λόρενς καταδικάζει την "απαράδεκτη γενοκτονία" που διαπράττεται στη Γάζα

Eπέκρινε την αμερικανική πολιτική για την έλλειψη "ακεραιότητάς" της

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕΝΔΩΝΗ 26 Σεπ 2025 | 18:49

Πέθανε ο σκηνοθέτης, συγγραφέας και ηθοποιός Νίκος Περέλης

Λ. Μενδώνη: "Ο Ν. Περέλης διέγραψε μια μετεωρική πορεία στην Τέχνη"

26 Σεπ 2025 | 17:11
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ 26 Σεπ 2025 | 13:45

Στο reunion για τα 20 χρόνια του "Παρά Πέντε" παίζεις και εσύ! - Δες τι πρέπει να κάνεις

Το πάρτι για τα 20 χρόνια ξεκινά. Μείνε συντονισμένος στο MEGA για όλες τις λεπτομέρειες του θρυλικού Reunion.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΠΟ 26 Σεπ 2025 | 13:40

Αυτή η ταινία είναι η επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας στα Οσκαρ

Η Ελλάδα προτείνει επίσημα τη συμμετοχή της στην 98η διοργάνωση των βραβείων Oscar, διεκδικώντας το Βραβείο Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

ΣΤΙΣ 28/9 26 Σεπ 2025 | 10:30

Η θρυλική κωμωδία "Ποια Ελένη;" των Ρέππα - Παπαθανασίου, στο Βεάκειο με ελεύθερη είσοδο

Πρόκειται για μια αλλιώτικη εκδοχή του Τρωϊκού Πολέμου - αστεία και συγκινητική - όπως παρουσιάζεται στο έργο "Ποια Ελένη;" των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, με μουσική της Αφροδίτης Μάνου.

ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ 26 Σεπ 2025 | 09:58

Το "Κέικ" είναι μια γλυκόπικρη κωμωδία για τα μικρά δράματα της καθημερινότητας

Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν το "ΚΕΪΚ" με την υπογραφή του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη και τη σκηνοθετική ματιά του Θανάση Ζερίτη, στο θέατρο Εμπορικόν.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 26 Σεπ 2025 | 07:35

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ρίχνει αυλαία με δύο σημαντικά γεγονότα

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ολοκληρώνει το επετειακό έτος 2025 με μία εορταστική εκδήλωση στις 30 Σεπτεμβρίου, που περιλαμβάνει δύο σημαντικά γεγονότα.

ΦΟΥΑΓΙΕ 25 Σεπ 2025 | 11:00

Η "Στρίγγλα" για λίγες παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μια σύγχρονη, εκρηκτική σκηνική ανάγνωση, για δυο ηθοποιούς, βασισμένη στο κλασικό έργο "Το Ημέρωμα της Στρίγγλας" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.

25 Σεπ 2025 | 10:51

Ο Monsieur Minimal συναντά τη Νεφέλη Φασούλη στα μπουζούκια της Σπάστα Φλώρας

Ο Monsieur Minimal συναντά τη Νεφέλη Φασούλη σε μια νέα, μαξιμαλιστική και "Λαϊκή" (Σ)πάστα Φλώρα.

ΛΙΓΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 25 Σεπ 2025 | 08:22

Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανεβάζει την "Τζοκόντα", την όπερα με την οποία έκανε το ντεμπούτο της η Μαρία Κάλλας

Η παγκόσμια πρεμιέρα του έργου δόθηκε το 1876 στη Σκάλα του Μιλάνου με τεράστια επιτυχία, αντίστοιχη με την "Αΐντα" και τον "Οθέλλο" του Βέρντι, που γράφτηκαν την ίδια δεκαετία.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΕΖΟΝ 25 Σεπ 2025 | 06:26

Οι 5+1 σειρές που βλέπουμε φέτος και είναι βασισμένες σε best seller βιβλία - Θα μας καθηλώσουν

Έξι μεγάλες παραγωγές, βασισμένες σε μυθιστορήματα που ξεχώρισαν και έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους αναγνώστες, συστήνονται στο τηλεοπτικό κοινό.

ΑΠΟ ΤΙΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 24 Σεπ 2025 | 16:32

To "Κρυφτό" με τη Μαριάννα Τουμασάτου και τη Λένα Δροσάκη

Στο Θέατρο "Κάτια Δανδουλάκη" κάθε Τρίτη και Τετάρτη.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ 24 Σεπ 2025 | 16:25

Πάνος Κοκκινόπουλος: Τι ξεκαθάρισε για τη νέα τηλεοπτική σειρά με την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου

"Θέλω να με υποδυθεί η Βλαντή", είχε πει σε ανάρτηση η μητέρα από την Πάτρα

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 24 Σεπ 2025 | 15:20
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΠΟ 24 Σεπ 2025 | 12:44

Ακρόπολη: Αποκαθίσταται και αποδίδεται επισκέψιμο το μυκηναϊκό τείχος [εικόνες]

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί κρίσιμο βήμα για την προστασία, αλλά και την ανάδειξη, ενός από τα σημαντικότερα σωζόμενα τμήματα της μυκηναϊκής οχύρωσης του Βράχου της Ακρόπολης των Αθηνών.

54 ΛΕΠΤΑ "ΩΜΗΣ" ΑΛΗΘΕΙΑΣ 24 Σεπ 2025 | 12:13

Αντέχετε τις "σκληρές αλήθειες"; Η stand up κωμωδία που σου λύνει απορίες για… όλα

Ένας συνδυασμός stand up και sit down, θεατρικού μονολόγου και κωμωδίας.

24 Σεπ 2025 | 11:58

Θεόδωρος Κουρεντζής: Εξαντλήθηκαν σε χρόνο-ρεκόρ τα εισιτήρια για τις δύο συναυλίες του στο Μέγαρο Μουσικής

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τις δύο συναυλίες του Θεόδωρου Κουρεντζή στο Μέγαρο Μουσικής, σχεδόν αμέσως μόλις άνοιξε η προπώληση.

ΣΤΟ ΠΤΙ ΠΑΛΑΙ 24 Σεπ 2025 | 11:11

Λεβεντογιάννης και Σκιάδη ενώνονται στο ερωτικό θρίλερ "Barcelona"

Το ερωτικό θρίλερ Barcelona, μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της περασμένης σεζόν στο Λονδίνο, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ 24 Σεπ 2025 | 10:24

"Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Θεάτρου": Τι φέρνει η συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με το Θέατρο Τέχνης

Το πρόγραμμα "Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Θεάτρου" αποτελεί πρωτοβουλία του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

ΤΙΜΗΤΙΚΟ 24 Σεπ 2025 | 10:15

Οι 5 υποψήφιες για το θεατρικό βραβείο "Ελευθερία Σαπουντζή" - Γυναίκες μέχρι 30 ετών

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, προσκαλώντας τους φίλους του θεάτρου να παρακολουθήσουν μια σημαντική στιγμή της σύγχρονης καλλιτεχνικής σκηνής.

ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΣΕ ΝΕΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 23 Σεπ 2025 | 16:45

Η "Συνάντηση" κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Μουσούρη

Ένα σύγχρονο ψυχολογικό δράμα που ξετυλίγεται με ένταση, χιούμορ και βαθιά συναισθηματική φόρτιση, αποκαλύπτοντας την ευθραυστότητα των ανθρώπινων σχέσεων